הולנד:ישורת אחרונה בקיץ: דה זאיו נוחת באייאקס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏23/8/08.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אליאס, לדעתי יש לך טעות בסיסית אחת. השחקנים היותר טובים באייאקס לא יישארו עוד הרבה זמן במועדון, ככה זה כבר שנים. סוארז עוזב ללא ספק בקיץ את הקבוצה וחוץ מזה איזה שחקנים באמת טובים עוד יש?

בנתיים הכעס של האוהדים יוצא החוצה, הבוקר פרצו כמה עשרות אוהדים את מתחם האימונים והביעו כעס רב על הנעשה בקבוצה. לשמחתי לא נרשמו כל תקריות אלימות, אבל את האמת? אני בהחלט מבין את החבר'ה האלה.

הקבוצה מבזבזת מיליוני אירו על שחקנים, אבל ואן באסטן והשחקנים מראים מעט מאד מזה בחזרה. אני חושב שעד כה האוהדים היו מצויינים, גם במשחקים הם הרבו לתמוך, אבל לדעתי תחושת ההשפלה על איבוד האליפות דווקא לואן חאל ול-AZ היא עכשיו מאד גדולה.

מעניין מאד שביציעים בסה"כ הכל היה עד הבוקר שקט מאד וכל זה אחרי רצף של משחקים בהם השופטים בפרוש עזרו ליריבה לקחת נקודות. אני לא בדיוק בקיא בענייני הגרעין הקשה במועדון, אבל ברור לי שההתפרצות של היום היא לא סתם פעולה של כמה חמומי מח. אירוע שכזה אני לא זוכר מימי חזרתי לארץ ואני חייב להגיד שלמרות שאני נגד דברים כאלה גם הכעס אצלי גדול.

יהיה מעניין לבדוק מה הולך לקרות ביציעים בארנהם ביום ראשון. האם האוהדים יפגינו או יעברו לסדר היום. אני משום מה מאמין שמה שקרה היום היא התחלה של תהליך נגד ואן באסטן. ההתמרמרות נגדו מאד גדולה ולמרות שהוא איש אמיתי של המועדון יש כלפיו כעס גם אחרי הפיצוץ עם קרויף. אני אישית כבר הרבה שנים נגד קרויף, אבל אין ספק שהברחת 'אלוהים' לא תרמה למועדון.

אני מרגיש גם במהלך ביקורי באתרי אוהדים שואן באסטן מאבד מהר מאד קרדיט. כל זה די מפתיע בהתחשב שהוא כאמור סמל במועדון, אבל לדעתי יש דור של אוהדים שלעולם לא ראה את ואן באסטן משחק באייאקס. כלפי דני בלינד היה לדעתי יותר כבוד ולמרות הכל אני לא זוכר אווירה שכזאת כנגד האיש שב-1995 עוד זכה עם המועדון בליגת האלופות.

עניין אחר, אין ספק שבלי שוער טוב אין הגנה טובה. סרחיו רומרו מתגלה כשוער מצויין ומבחינתי מספיק לראות את זה במאזן השערים שיריבות AZ כבשו נגד הארגנטינאי. עכשיו אני מקווה שאיזו קבוצה עשירה באירופה רוצה שוער חדש... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

יכול להיות שאתה צודק, אני רואה שמות של שחקנים שנחשבים טובים ואולי הם לא כאלו באמת. בכל מקרה במשחק האחרון שראיתי (2-2) שיחקתם טוב ורק היה חסר משהו קטן ,מעבר לטעות שיפוט, בשביל לנצח. סוארס מגעיל אותי לפעמים באנוכיות שלו אבל עדיין הוא מספר 1.

כרגע לא שמעתי דיבורים אבל הופעות בנבחרת יסדרו זאת (בינתיים שוער מחליף למשחק הקרוב מול צרפת). בראיון איתו שפורסם היום עושה רושם שסרחיו נשאר מאוד צנוע (אפשר לראות לפי התמונה רק) והוא מלא פירגונים להגנת הקבוצה שלטענתו לא משאירה לו יותר מ 4-5 כדורים במשחק מקסימום. כמו כן הוא מכיר בכך שהוא לא היה מתקרב לשיא אילולא טעות השיפוט בגול של בן סהר, מפרגן לואן חאל שעובד איתו הרבה על המשחק עם הכדור כבלם אחרון ולדי זאיו שלטענתו הוא שחקן אדיר. זה ככה בתמצות.

לינק לכתבה בספרדית

3. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

המחזור ה-22 בליגה ההולנדית:

שבת:
    רודה - ספרטה רוטרדאם (19:45)
    AZ אלקמאר - ווילם וו (20:45)
    הירנביין - נאק ברדה (20:45)
    הראקלס - ניימכן (21:45)

ראשון:
    אוטרכט - דן האג (13:30)
    ויטסה ארנהיים - אייאקס (13:30)
    דה גראפשחאפ - טוונטה (15:30)
    וולנדהאם - פ.ס.וו איינדהובן (15:30)
    פיינורד - כרונינגן (15:30)

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

AZ אולי בדרך לאליפות שנייה בתולדותיה, אבל השיא של היינץ' סטוי לא יישבר בקרוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx

ווילם טווי הבקיעה היום בדקה ה-18 שער (בוטחאר) ובזה נגמר הניסיון של רומרו וחבריו לשבור את השיא של השוער של אייאקס. בסה"כ רומרו שמר על רשת נקייה 957 דקות כשבשביל השיא AZ היתה צריכה להגיע ל-1.082 דקות.

AZ לבסוף ניצחה במשחק מספר 11 ברציפות (ולכן מגיעה לה כרגע את האליפות) כשדמבלה (25'), מארטנס (42') ואל חמדאווי (62') כבשו.

במשחקים אחרים:
    רודה - ספרטה 1-0
    היירנביין - נאק ברדה 1-3
    הראקלס - נק ניימייכן 1-0 (תוצאת ביניים)

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/crybaby2.Xxx נו טוב, לפחות השם שלו יחקק בשיאים של הקבוצה.

11 נצחונות ברצף כבר...לא ראיתי בקבוצה הזאת שום דבר מדהים אבל הם פשוט עושים את העבודה.

6. c_web Member

אלקמאר שוב פתחה את המשחק לא ממש טוב וספגה שער יפה אבל מצחיק. לפני השער נפסק כדור קרן ל AZ, קיס לוייץ' עלה לקרן כמו כל פעם, השוער של ווילם קלט את הכדור ולוייץ' נעצר, החזיר את הנעל שיצאה לו מהמקום וקשר אותה.
    השופט לא עצר את המשחק (לא יודע אם הוא היה צריך) וידעתי שעכשיו ב''מתפרצת'' של ווילם לוייץ' יהיה חסר בהגנה (הוא בלם), ההגנה לא הייתה מסודרת ובעיטה מ 18 מ' בערך (יפה כשלעצמה) נכנסה פנימה, בהילוך החוזר הראו את לוייץ' רץ מאחורי בוטחאר ולא מספיק להגיע.

אבל מהשער הזה, זו הייתה התצוגה הטובה של אלקמאר בתקופה האחרונה, אל המדאווי, דמבלה, מרטנס, דה זאו וקצת מנדס דה סילבה עשו קרקס מהאין הגנה של ווילם. במזל במחצית השנייה נכבש רק שער אחד.. נהניתי מהמשחק למרות שבהתחלה היה קצת מפחיד אני מודה.

ורומרו, פשוט להתאהב בשוער, את השער השני של מרטנס הוא התחיל אחרי שקלט כדור קרן מסר על 3\4 מגרש כדור מושלם לאל המדאווי שהשאיר למרטנס מול השוער. אחראי בכיר לשער שהביא את המהפך.

שבוע לא רע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

הסיכויים של ואן באסטן ללכת הבייתה כבר השבוע גדולים מאי פעם.

איזו קריסה.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארז, אין ספק שלואן באסטן אין את הכישורים לאמן אותנו, אבל העניין הרבה יותר חמור מזה. חוץ מסוארז וקצת סולימאני (אם ישחק באגף מרקו ולא כמספר 10) אין לקבוצה הזאת שום איכות מיוחדת!

לרב השחקנים אין בכלל מנטליות שאייאקס צריכה, הם משתינים מרב פחד כשקבוצה יריבה משחקת עם כל הלב. אתה יודע מה, אני כרגע אפילו לא רוצה מקום שני, אולי בכלל טוב שאייאקס תשאר עונה אחת מחוץ לכדורגל האירופאי. אם זה יעזור בשביל שכולם במועדון יבינו שאייאקס כבר לא מועדון צמרת אז דיינו.

כן, שמעתם נכון. אייאקס כרגע אפילו לא צריכה לחשוב על אירופה אלא קודם כל להיות צנועים ולהחזיר שליטה מסויימת בהולנד. וורמהלן, שטקלנבורח, וורטונגהן, עמנואלסון, לאונרדו, אניטה, סרפונג וכו', אינם שחקנים שיובילו אותנו להשגים.

הבעיה מתחילה להיות יותר גדולה כשהשחקנים היותר מוכשרים מעדיפים את הכסף המלוכלך של הקבוצות האירופאיות. אולי הגיע הזמן לבקש באברמוביץ' קצת כסף?

יש באייאקס נטוורק בחור שכל פעם מצהיר שאייאקס לא תזכה בצורה הזאת יותר באליפות. אני לאט לאט מתחיל להאמין לו כי נכנסנו לפגרה עם חסרון 3 נק' ועכשיו? בשבוע הבא אייאקס - פיינורד...וואו, בשביל מי המשחק הזה טוב? אני חושב רק בשביל החוליגנים...

עד ינואר נהנו עכשיו חזרנו לסורנו...

9. c_web Member

טוונטה מסיימת בתיקו 2-2 בחוץ אצל בן סהר ודה חראפשחאפ. הישראלי הוחלף בדקה ה 75.
    לא ראיתי את השערים אז לא ידוע לי אם הוא היה מעורב בהם (הוא לא כבש). נ'קופו כבש צמד לטוונטה שכבשה את השיוויון בדקה ה 84 מפנדל.

איינדהובן ניצחה בוולנדהאם את הקבוצה הקטנה 3-5.
    אוטרכט ניצחה את דאן האח 3-1.
    פיינורד וכרונינגן נפרדו בתיקו ללא שערים.

בעקבות תוצאות היום אלקמאר פתחה פער של 11 נק' על טוונטה (45 נק'), ו - 14 על אייאקס (42 נק'). הרנביין ו PSV במקומות 4-5 עם 41 נק'.

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

האליפות סגורה. אלקמאר סוגרת חשבון שלוש שנים אחרי עם גביע בארון : )

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מחר תתקיים שיחה בין אנשי אייאקס לבין כמה אוהדים. בצהריים מנעו כמה עשרות חבר'ה מהאוטובוס להגיע לכניסה של הארינה.

למרות הכעס, התסכול והחוסר האונות שגם אני מרגיש לדעתי נכנעים פה לאלימות. לאוהדים זכות לכעוס, אבל לפרוץ למתחם האימונים ועכשיו לחסום את האוטובוס? זה לא יפתור דבר. מצבנו קצת יותר טוב מפיינורד, אבל אין ספק שאנחנו לא ממש יותר טובים מהם. לפיינורד אין כסף, אבל אצלנו רואים בבירור שכסף גם לא פותר הכל.

בשבוע הבא מפגש מעניין בין אייאקס לפיינורד...סביר להניח שבשתי המחנות הקיצונים רק ינסו ללבות את היצרים. מבחינתי ואן באסטן נכשל ברב הרכש שלו והוא נראה אובד עיצות בגלל שנותן גיבוי לשחקנים שאין להם מה לחפש במועדון. לדעתי זה מה שמרתיח את הדעת של רב האוהדים. 80 אחוז מהתגובות שקראתי הולכים על שחקנים כמו אניטה, סרפונג ושטייקלנבורח. בכלל מדהים לראות עד כמה האוהדים נגד השוער שלנו.

AZ תקח את הליגה בקלות ואנחנו? כמו שאמרתי כבר קודם לכן, אולי עדיף לנו עונה בלי אירופה. כסף יש וסוארז כבר ייתן לנו איזה 20 מיליון כך מה אנחנו מתלוננים...

12. c_web Member

מחזור 23 בעיצומו:
    בשישי ווילם וו הפסידה בבית 0-2 לאוטרכט.

היום AZ יצאה למשחק חוץ קשה אצל האלופה PSV. ואיזה משחק היה שם!
    אלקמאר פתחה מעולה עם שער של סוורטס בדקה ה - 12. בדקה ה - 29 אלקמאר קיבלה פנדל אחרי עבירה (שלא הייתה) על דה זאו. ההולנדי הבינלאומי בעט, החטיא (הצלה עם האף של סורנסן) ועל הריבאונד מרטנס בבעיטה יפה במצב לא נוח עושה 0-2.
    למחצית השנייה PSV עלתה בטירוף וכבשה כבר אחרי 4 דקות, דני קוברמאנס האקס המיתולוגי של אלקמאר כבש בנגיחה (יציאה רעה של רומרו), ו 6 דק' לסיום עשה זאת שוב במבצע יפה.
    המשחק היה אגרסיבי במיוחד, זה התחיל ממש בדקות הראשונות כשסימונס הציק לרומרו שהרגיע אותו בתנועות ידיים, הקהל המקומי שרק בוז לרומרו בכל נגיעה בכדור (אחרי ה 0-2 גם להם כבר היה נמאס מזה).
    לדעתי אמרבט היה צריך לקבל אדום אחרי מרפק על שחארס, ובתוספת הזמן של המחצית הראשונה אותו שחארס נגע ביד ברחבה אבל לדעת זה לא היה במכוון ולכן השופט לא שרק.
    בכלל השופט לא ממש השתלט על המשחק היום, וגם לקהל המקומי לא היה חסר (זרקו כמה כוסות למגרש).
    בכל מקרה תיקו שיקף לדעתי, לפני המשחק אמרתי לעצמי שתיקו לא יהיה נורא אבל אחרי שאתה מוביל 0-2 אתה מרגיש החמצה קלה.

טוונטה ניצחה הערב 1-2 את וולנדהאם והורידה את הפער בפסגה ל 9 נק' (בלבד!). וולנדהאם הוליכה 0-1, קיבלה אדום ושילמה על זה במהפך עוד במחצית הראשונה.

בן סהר ודה חראפשחאפ הפסידו בחוץ 0-1 לאוטרכט ששיחקה מהדקה ה - 12 בעשרה שחקנים.
    כרגע נאק ברדה ביתרון 0-1 על רודה.

אתם כבר סגרתם את סיפור האליפות, אני עוד לא. יש עוד 10 מחזורים לסיום ומבחינתי עד שזה לא נגמר זה לא נגמר (ואתם יודעים למה).

שבוע לא רע

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידו, רק טוונטה יכולה עוד להציק לכם אלא אם אתם מחליטים להתמוטט כמו שאייאקס עשתה בחודש האחרון...אפילו אם אייאקס מנצחת מחר אז הפער 12 נקודות! במצב של היום אני לגמרי נשאר רגוע ולא מתחיל לחשוב על תסריטים דימיוניים.

ל-AZ יש עוד מספר משחקים קשים כמו אייאקס בחוץ, טוונטה בחוץ, נאק בחוץ, היירנביין וכרונינגן בבית. האם AZ מאבדת בכל המשחקים האלה נקודות? מאד מאד קשה להאמין. ובכלל, אייאקס צריכה עוד לשחק גם באיינדהובן, דן האח, ברדה, אוטרכט...היא בחיים לא מנצחת שם את כל הקבוצות.

לא, AZ תהיה אלופה.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזו נחמה...את האליפות איבדנו תוך כמה משחקים ועכשיו אנחנו עושים קציצות מקבוצה באמת מסכנה. אני שמח כי בשבילי פיינורד (ובעיקר אוהדיה) היא האויב מספר אחת במגרש הכדורגל, אבל את האמת? לי אין סיבה מיוחדת לחגוג.

פיינורד צריכה להודות לקורות בארינה שההפסד בסוף מינימלי. 3 קורות ומשקוף אחד יכלו לגרום ל'חובבי ציון' צהריים עוד פחות נעים.

אז זהו, AZ צריכה לחשוש מאיתנו... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

15. c_web Member

צחוק צחוק אבל גם מאייאקס אני חושש. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
    קוברמאנס כבר הכריז אחרי המשחק שאלקמאר תיהיה אלופה, מעניין.

שאר תוצאות היום:
    כרונינגן ניצחה את הראקלס 0-2.
    ניימיכן והרנביין נפרדו בתיקו 1-1.
    ספרטה רוטרדהאם וויטסה ארנהיים נפרדם גם הן בתיקו מאופס.

הטבלה:
    http://www.eredivisie.nl/subpage.aspx?l1=1667&l2=1676