הולנד:ישורת אחרונה בקיץ: דה זאיו נוחת באייאקס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏23/8/08.

1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אין ספק, מחזור אמצע שבוע מרתק ביותר בליגה ההולנדית. המוקד - יום רביעי בברדה, נאק ממרומי המקום השני מול טוונטה הרביעית. טוונטה בכושר פנטסטי, ואחרי הניצחון על סנטאנדר באופ"א, הגיע ניצחון חוץ מרשים בארנהיים. נאק אולי איבדה נק' באוטרכט וגם את הפיסגה, אבל בבית היא פייבוריטית כמעט מול כל אחת. התמודדות מסקרנת.

שלישי בפרלמנט - מוקש אמיתי לאלופה. הפסד רביעי בשמונה משחקים יערער לגמרי את הביטחון הגם ככה מעורער של סטיבנס. ל ADO (כמו ששי אוהב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ) יש בהחלט את הסיכוי לעשות את זה. עוד משחק סופר מעניין.

בניימכן, היחידה המלוכדת של ביין תארח את המוליכה הנוכחית, כרונינגן. הבייתים ספגו שני הפסדים גם בזאגרב וגם בארינה, אך עם החזרה הבייתה קשה לי לראות את כרונינגן מוציאה משהו. עוד משחק קשה לניחוש.

ו..קרב צמרת באלמלו. הארקלס? צמרת? אז כן, בלי לשים לב הארקלס ממוקמת במקום השביעי, 4 נק' פחות מהמוליכה, מאזן מרשים של הפסד אחד בלבד בשבעת המשחקים הראשונים, והיא מחכה ל - אייאקס אמסטרדם. נקודה אחת בלבד מעליה, במקום החמישי. אל נשכח, הסינטטי של הארקלס כבר עשה לא מעט צרות..

(אמצע) שבוע מרתק צפוי לנו.

נערך לאחרונה ב: ‏28/10/08
  2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בחזרה למחזור הקודם...רק עכשיו ראיתי את התקציר של AZ ולדעתי רק חוסר מזל וריכוז מנע תוצאה גבוהה בהרבה , הגול השני פשוט נהדר ואני שמח שגם במשחק כזה רומרו הוכיח את עצמו במצב היחידי שהיה כנגדו.

3. c_web Member

גול נהדר אבל מנבדל ברור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

הערב משחק חוץ קשה בקרקרדה אצל רודה. דמבלה וסוורטס עדיין פצועים ולא ישחקו, ואן חאל אמר אמש שהוא לא לוקח סיכון עם מוסא דמבלה ומעדיף שגם הערב הוא לא ישחק.

בהצלחה!

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

תוצאות יום שלישי:

רודה - AZ אלקמאר 2-0 (1-0)

1-0 אל חמדאווי (35')
    2-0 אל חמדאויי (89')

כרטיסים צהובים: בודור, דה יונג (רודה), דה זאיוו (AZ)
    כרטיסים אדומים: -
    שופט: ביורן קויפרס
    צופים: 14,500 באיצטדיון "parkstad limburg", קרקרדה
    נתון מעניין: אל חמדאווי מגיע כבר ל-11 שערים העונה!

ADO דן האח - PSV איינדהובן 2-0 (0-0)

1-0 אדו (57')
    2-0 באקל (90')

כרטיסים צהובים: קולינה
    שופט: דיק ואן אחמונד
    צופים: 13,800 באיצטדיון ado den haag, האג
    נתון מעניין: ניצחון חשוב לאלופה אחרי 2 הפסדים בליגה.

וולנדהם - ווילם טוויי 2-2 (0-1)

0-1 פלאטייה (42')
    1-1 זיילר (50')
    2-1 קוואסטן (62')
    2-2 דה לאנגה (75')

כרטיסים צהובים: ילדיז, קונינג (וולנדהם), גרגוואר (ווילם טוויי)
    שופט: ריימונד ואן מיינן
    צופים: 5000 באיצטדיון "kras", וולנדהם
    נתון מעניין: נקודה ראשונה למקומיים ובזה מנעה שיא לא חיובי: 8 הפסדי ליגה רצופים מתחילת העונה

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ידיעה לא משמחת לאוהדי אייאקס..., סביטניץ' לא יחזור לפני הפגרה. היהודי שלנו סובל מקרע חלקי בשריר הירך האחורי. זמן החלמה: עד חודשיים. מי הבא בתור?

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו? מה תגידו על אלקמאר? עמדה במבחן הקשה מספר 1. נשארו עוד 2 לא? אל תדאגו היא תהיה בצמרת גם אם לא תעבור אותם.

7. c_web Member

אתמול במשחק נגד רודה אלקמאר פתחה דיי טוב ושלטה בקצב המשחק והחזיקה בכדור. היו כמה מהלכים יפים ומצבים של פלה ליד השער אבל הוא לא היה מדוייק.
    לאט לאט רודה נכנסה גם היא למשחק, אבל אז בא השער של מוניר אל המדאווי. נגיחה יפה של פלה למשקוף (אחרי הרמה טוב של ואן דר ולדן) ועל הריבאונד אל המדאווי נגח פנימה. מהשער עד המחצית זה היה פשוט בונקר של אלקמאר, שבמזל רודה לא השוותה לפני המחצית. במחצית הרגשתי הקלה כ''כ גדולה שאנחנו עדיין ביתרון.
    מחצית שנייה גם היא הייתה בשליטה של רודה יחסית שהגיעה ליותר מצבים ובעטה יותר, אבל ההגנה של אלקמאר מעולה. ואן חאל החליף הרבה פעמים בין מוסיינדר לרומרו [המגן השמאלי והבלם] וזה יתרון. ככל שהזמן חלף רודה שלחה יותר שחקנים קדימה, ואן חאל הוציא את פלה והכניס את לנס הזריז שחטיפה שלו ואסיסט יפה לאל המדוואי סגרו סיפור.
    בקשר לרומרו נתן משחק טוב מאוד, הוא יוצא כמעט לכל דבר גבוה וזה פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש.

ניצחון חשוב ויפה, ככה באים למשחק חוץ לא פשוט ואלקמאר עשתה את זה בצורה הכי טובה שיש. אני מקווה שגם אחרי הערב נישאר במקום ה - 1 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏30/10/08
  8. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

שפשפו את העיניים, רשימת הפצועים של אייאקס (מחזור 8! ) :
    דאריו סבנטיץ', אינוה, מירלם סולימאני, מרטין סטקלנבורג, דניס חנטנאר, מיצ'ל דונאלנד, ואן דר היידן, ג'פרי סארפונג, דניס רומדאל ואיסמיאל אייסאטי.

קשה להבין.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה אני או שהמגרש של AZ נראה כמו תיאטרון מבחוץ? : ) הוא נראה מוזר, לא כמו מגרש מבחוץ.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עוד כמה תמונות, עידו צריך באמת להחליף את החתימה שלו כי אני מסכים שהתמונה של ה-DSB stadion לא נראה מרשים. העניין הוא שהמגרש בנוי באמצע שום מקום ולכן זה נראה עוד פחות מרשים. ככה נראה האיצטדיון מבפנים:

http://www.belgofoot.com/img_stades/HOL/az.Xxx

והנה עוד אחת:

http://www.aerolux.com/IMAGES/Stadion_AZ.Xxx

ולסיום תמונה יפהפיה מבחוץ:

http://fast.mediamatic.nl/f/jplt/image/1893-500-334.Xxx

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

11. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

הצטפרתי לשידור ההולנדי במחצית השנייה. הבנתי שבראשונה הארקלס היו יותר טובים, בשנייה בכל מקרה אייאקס שלטה, גם אם לא הבריקה.

שני משקופים של ואן דר ברח הרעידו את היציעים, אבל בסופו של דבר אייאקס מנצחת בפעם המי יודע כמה בזכות הכישרון העצום של לואיס סוארז. הצייד בכלל לא היה בעניינים וסוארז בבישול גאוני שם את הצייד מול שער ריק בשער הכי קל שאפשר. אחרי שגם סחט את האדום מאותו ואן דר ברח, זה כבר היה הסוף. הגול השני של הצייד באשמתו הישירה של השוער.

טוונטה מנצחת בדו קרב הצמרת את ברדה 0-1. כרונינגן סוחטת 2-2 בניימכן לאחר משחק רווי מהפכים. גרסיה גרסיה בדקה האחרונה מציל את כרונינגן מהפסד. מה יהיה עם הספיגות של ניימכן בדקות הסיום?
    רוטרדם? של ספרטה בלבד. סלוט ופואפון (אייאקסיד לשעבר) הופכים את הקערה בדרבי המקומי. פיינורד במקום ה-16!. ניצחון מפתיע לויטסה בהירנביין.

אלקמאר נשארת ראשונה. טוונטה וכרונינגן נקודה פחות. ברדה ואייאקס שתיים פחות.

מחזור הבא: טוונטה - אייאקס, כרונינגן ברדה והירנביין - אלקמאר

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

תוצאות יום רביעי:

ספרטה - פיינורד 1-2 (1-1)

1-0 פר (40')
    1-1 סלוט (42')
    1-2 פופון (87')

כרטיסים צהובים: וורמש, קנול, וויינחארד (ספרטה), גרין (פיינורד)
    שופט: פיטר פינק
    צופים: 10,894 באיצטדיון "het kasteel", רוטרדם
    נתון מעניין: פיינורד ניצחה העונה רק את וולנדהם בבית...שער הניצחון הובקע ע"י שחקן לשעבר של אייאקס

הראקלס - אייאקס 3-1 (1-1)

1-0 סוארז (2')
    1-1 וויוטנס (28')
    2-1 הנטלאר (77')
    3-1 הנטלאר (82')

כרטיסים צהובים: מיירטנס (הראקלס), ואן דר ויל, סוארז ודה יונג (אייאקס)
    כרטיסים אדומים: ריקי ואן דן ברח (78'/ספרטה/מכה לסוארז)
    שופט: ריצ'רד ליספלד
    צופים: 8,500 באיצטדיון 'פולמן', אלמלו
    נתון מעניין: סוארז יחמיץ את משחקה הבא של אייאקס נגד טוונטה בגלל צהובים (5 במספר העונה!!!)

NAC - טוונטה 1-0 (1-0)

1-0 בראפהייד (11')

כרטיסים צהובים: אמואה, פנדרס (NAC), סתאם ובראפהייד (טוונטה)
    כרטיסים אדומים: לורלינג (90'/NAC)
    שופט: ריינולד ווידמאייר
    צופים: 16,653 באיצטדיון "rat verlegh", ברדה
    נתון מעניין: הפסד ראשון העונה למארחת מברדה

היירנביין - ויטסה 2-0 (0-0)

1-0 קולק (73')
    2-0 הופס (75')

כרטיסים צהובים: קלאודמיר ובוטנר (ויטסה)
    שופט: ביורן קויפרס
    צופים: 25,000 באיצטדיון "אבה לנסטרה", היירנביין
    נתון מעניין: ניצחון ראשון העונה של ויטסה!

NEC - כרונינגן 2-2 (1-0)

1-0 פאוול (11')
    1-1 וויסחרהוף (47')
    1-2 אל אקצאווי (83'/פ)
    2-2 גרסיה (89')

כרטיסים צהובים: מתייס, גרנקוויסט (X2), סנקו (כרונינגן)
    כרטיסים אדומים: גרנקוויסט (83')
    שופט: אריק ברמהאר
    צופים: 12,150 באיצטדיון "goffert",ניימייכן
    נתון מעניין: -

מצב הטבלה ההולנדית אחרי 8 משחקים

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארז, איזה משחק ראית? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    מצטער, אייאקס גנבה פה ניצחון. למרות שהראקלס לא הגיעה להמון מצבים, שני המשקופים של ו.ד ברח (פרחח מטומטם) למעשה הצילו אותנו. פתחנו את המשחק מצויין, אבל אחרי רבע שעה לגמרי איבדנו את השליטה על המשחק.

אני לא מקבל שאנחנו שלטנו במחצית השנייה, מבחינתי ההברקה של הצמד סוארז/הנטלאר גמרה את המשחק. בעצם, ואן דן ברח עם הטמטום שלו גמרו את הסיכויים של המארחים כי למרות שער היתרון של הצייד, אני ממש לא משוכנע שבסוף אייאקס היתה יוצאת שם עם הניצחון.

את ואן באסטן אני פשוט לא מבין, למה אולגאר תופקד כמגן ימין? הספרדי נראה רע מאד והוא פשוט נראה כמו חובבן בשער של הראקלס. בשביל להכניס עוד קצת מלח לספרדי (היום הוא לא קטלוני...), מי שהבקיע היה הבלם של המארחת!

גברי נשאר 45 מחוץ למשחק, למה? תשאלו את המאמן שפשוט מאוהב בלינדגרן. ביום שבת אייאקס תקבל השפלה באנסחדה. למי שרוצה לדעת לי אין מושג עם מי אייאקס תשחק בהתקפה:
    פצועים: סולימאני, סרפונג, ורומדהל.
    מורחקים: סוארז שספג היום את כרטיס הצהוב החמישי שלו העונה!!! כל זה בתוך 8 משחקים, שיא חדש?
    מבחינה מקצועית סוארז הוא בנתיים האיש של העונה, אבל אני מתחיל ממש לכעוס עליו כי היום הוא פשוט הרס במו ידיו את הסיכויים הקטנים שעוד היו לנו לקחת נקודה באנסחדה.

AZ פשוט מובילה בצדק את הטבלה ולמרות שאני מאד מעריך את עידו, אני פשוט כבר מקבל צמרמורת אם אני חושב מה עלול לקרות אם זה ימשיך כך. למה? לואי ואן חאל ודירק שחירינחה...צריך להוסיף עוד?

14. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

המחזור התשיעי בליגה ההולנדית:

שבת:
    טוונה אנסחדה - אייאקס (19:45)
    ברדה - כרונינגן (20:45)
    פ.ס.וו איינדהובן - ווילם וו (20:45)
    הירנביין - אלקמאר (21:45)

ראשון:
    רודה - פיינורד (13:30)
    ויסטה ארנהיים - דן האג (13:30)
    אוטרכט - הארקלס (15:30)
    וולנדהאם - דה גראפשחאפ (15:30)
    ספרטה רוטרדאם - ניימכן (15:30)

15. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

שי, תגיד מה שאתה רוצה, שגנבנו, שזה בונקר שזאת לא אייאקס - אבל אני ראיתי ב90 דקות האלו חבורה של גברים, שמנצחת משחק סופר קשה בלי 9 שחקנים ! ועושה את זה בסגנון האולד סקול.

שמבקרים אז מבקרים, אבל שצריך להחמיא - מחמיאים ! צפינו 4-0...4-1... אפילו עם הרכב מלא צפינו הפסד וודאי ! אבל יש לואן באסטן כמה שפנים - מרטינה (בכורה מצויינת!), אורבי (משחק ענק) ומשחק הגנה שלא היה מבייש קבוצה בליגה האנגלית.

ניצחון ענק מול קבוצה שלפני שבוע ניצחה בברדה ואת סנטאנדר באופ"א.

קדימה אייאקס !

נערך לאחרונה ב: ‏2/11/08