הולנד: חלון העברות מתקדם: חיזוק מאסיבי לפ.ס.וו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏3/8/10.

1. רוני שטנאי Member

משחק מאוד מאוד בינוני מצד שתי הקבוצות. המון איבודי כדור , עם יכולת הנעת כדור וסיומת רעה.
    בסיום המשחק התוצאה הזו לא רעה בכל מצב שהוא כולל הרחקה. יש מספיק קבוצות שמסוגלות לעשות תוצאה יפה גם עם עשרה שחקנים ובייחוד בבית. מה שניתן לקחת מהמשחק הזה זה את העובדה שלמרות כל כך הרבה איבודי כדור, חוסר תיאום משווע בין סוארז ואל חמדאווי הגענו איכשהו למצבים ומנגד ההגנה הייתה סבירה חוץ מהשער המטופש. אניטה לא יהיה בגומלין אגב ולא נראה לי שהוא יחסר יותר מדי, ראינו היום שוב שהמשחקים האלה גדולים עליו עם איבודי כדור איומים וצהוב שלא קשור לכלום. הבעיה העיקרית במשחק לטעמי עד להרחקה הייתה חסור היכולת של הקישור שלנו להעביר כדורים מדוייקים קדימה, כל המסירות היו של החלק האחורי למעלה בתקווה שסוארז יעשה משהו, בצורה שכזו קשה לשחק לאורך זמן. השחקן שצריך לעשות את ההבדל הוא דמי , אינו עושה הגנה ורץ כל היום והוא פשוט לא מסוגל לבנות משהו לכן לדמי תפקיד חשבו בבנייה בייחוד שגם דה יונג לא ממש שחקן שיודע לקחת כדור ולבנות משהו.

החסרונות העקריים ממשחקי תחילת העונה במצבים הנייחים לא באו לידי ביטוי אמש, לא ראינו כדורים שורקים על פי השער כמו במשחקים מול פאוק וכרוניגן. גם אין לי בעיה גדולה עם החילופים, סולימאני נכנס וניסה לתרום וברור והתרומה שלו הייתה גדולה יותר מזו של אמנואסלון ששוב לא תרם כלום להתקפה חוץ מאיבודים.
    אינו אולי לא כשיר למשחק שלם, ואולי יול רצה גם לשמור אותו למשחק הבא מצהובים, ובכלל מבחינתי אירקסן במקום אינו כדי לנסות ולהבקיע עוד שער זה חילוף ראוי לחלוטין.

קייב למרות הלחץ שהפעילו בעיקר בפתיחה לא הגיעו להזדמנויות של ממש וסטקי לא היה צריך להפגין משחק הרואי ואפילו לא קרוב לכך. סוארז הגיע להזדמנות אחת שהשוער לקח יפה, לדה יונג הייתה הזדמנות לא רעה, וגם למוניר הייתה חצי הזדמנות מול השוער בסיום אבל הנגיעה לא הייתה טובה.

בגומלין הכל פתוח, ראינו שהשד לא איום כל כך אבל חייבים לשחק יותר טוב תחת הלחץ ולהניע כדור. אני מקווה שיהיה יותר תיאום בין צמד החלוצים שלנו ושבמשחק הבא נשחק מהפתיחה עם קיצוני כי אורבי יהיה בהגנה.
    בסה"כ ההופעה הזו הייתה סבירה, ראינו לחימה וחזרה טובה להגנה, אמנם אסור לספוג כזה שער אבל זה קורה , בניגוד למשחקים מול פאוק וכרוינגן הקבוצה לא הלכה אחורה בפחד אחרי היתרון, אלא המשיכה לשחק ויש שערים שמגיעים משום מקום זה הכדורגל על זה לא הייתי משתגע.
    השיפוט היה בסדר גמור, סוארז כמעט ולא עשה את השטויות הרגילות כי הוא כנראה ידע שצהוב מעיף אותו מהגומלין שבו הוא חייב להיות בשיאו.

מה שבטוח שבאמסטרדם לא נראה 0-0 , האווירה תהיה מחשמלת, והסיכויים לא הלכו לאיבוד - בדיוק מה שרצינו לפני המשחק הראשון.

2. Ajax Amsterdam Member

שי אני חייב להגיד אתה פסימי בטירוף 20 דקות ראשונות קייב היתה מצוינת אבל אחר כך הינו מצוינים,וכמו שרוני עמר השד לא נורא כל כך.אני מאמין שנזכה לשמוע אתותי אומר אייאקס חזרה

3. c_web Member

שי כרגיל ממשיך בקו הפסימיות שלו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    תוצאת חוץ בקייב 1-1 היא תוצאה מעולה לקבוצה כמו אייאקס, שידועה בביתה כמבצר. קייב לא הרשימו, ואייאקס לדעתי הייתה עדיפה אתמול ואין סיבה שלא תכבוש יותר מהיריבה שלה בגומלין. חבל שסוארז לא מפרגן, היו כמה התקפות שהוא היה יכול למצוא את מוניר בפס פשוט מול השער אבל הוא העדיף לנסות לבד.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בוא נגיד ככה, בחיים הרגילים אני הרבה יותר אופטימי, אבל עם אייאקס? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    למה אני פסימי:
    1) אייאקס לא מצליחה לשמור על רשת נקייה. בכל פעם שנדמה שהקבוצה השתלטה על המשחק ההגנה נפרצת והיריבה חוזרת למשחק. ראינו את זה פעמיים נגד פאוק, נגד כרונינגן וגם נגד ויטסה.
    2) לי יש הרגשה כבדה שהשחקנים פשוט לא מצליחים לעמוד בלחץ. אחרי המשחק וורטונגהן בעצמו הודה שהוא הרגיש שאחרי השער שלו הקבוצה לא ידעה האם ללכת אחורה או קדימה. אולי אתמול זה היה אקטואלי, אבל זה לא היה המקרה במשחקים האחרים שהבאתי.
    3) קייב לדעתי הרבה יותר מסוכנת בחוץ. אייאקס תצטרך להגיע להחלטה מאד פשוטה. או לתקוף, או להתגונן. הבעיות שלנו התחילו ברגע שאנחנו התחלנו לתקוף והם שיחקו בעשרה שחקנים. הם הגיעו אז הרבה יותר בקלות לרחבה שלנו מאשר לפני זה. במחצית הראשונה קייב פתחה מצויין, אבל כמה הזדמנויות אמיתיות הם יצרו? אני זוכר בעיטה חופשית אחת מטווח רחוק וכדור נהדר של אניטה שכמעט כבש לשער שלו.
    4) הניסיון הרע של השנים האחרונות. קופנהאגן, סלביה פראג, דינאמו זאגרב וכו'. אחת אחת קבוצות לא יותר טובות מאיתנו, אבל בסוף הדרך הם עלו ואנחנו נשארנו ממורמרים ומתוסכלים.

רוני ציין את זה ואני מסכים איתו. החילופים של יול היו מצויינים, אבל כמו תמיד שחקנים מסויימים מאכזבים ברגע האמת. אניטה בצדק יצא כי כבר היה לו צהוב והוא לא בדיוק היה יציב במשחקו. עמנואלסון ירד אחורה, אבל החמור הזה נראה שם מבולבל וחסר אונים. אם פ.ס.וו בצדק רוצה לדבר עם אפלאיי על המשך הקשר ביניהם, אייאקס לא צריכה לרוץ אחרי אורבי. הבחור הזה כל כך מלא מעצמו שהוא פשוט לא מבין שלא מגיע לו להיות אחד השחקנים שמרוויחים הכי הרבה בקבוצה. מצדי שייצטרף בשנה הבאה לויטסה...

לגבי הגומלין אני רוצה לראות את אוייר בהרכב. חבל לי שיול מהלל את משחקו של אולגר כי הספרדי הזה לא משכנע אותי מהדקה הראשונה שלו במועדון. היות שהגמד אניטה מורחק לגומלין אני מקווה שיול ישים את וורטונגהן בצד שמאל, אוייר באמצע ואז יול יכול להחליט בין אלדרוויירלד לאולגר. את האמת? עדיף לי אם כבר את אולגר כי אלדרווירלד גם נוטה להסתבך מתי שהמתח עולה...

מבחינת תוצאה אנחנו בהחלט פייבוריטים, אבל אני אומר שקייב פייבוריטית לעלות. אני מהמר שהם ינצחו אותנו בגומלין 2-1. הם לא קבוצה גדולה, אבל אנחנו בשלב הזה של העונה כבר שנים מזייפים. למה? כי המנטליות שלנו חרא!

5. רוני שטנאי Member

שי אתה צודק מבחינת המנטליות והכל וגם אני לא הכי אופטימי. אבל ההבדל הגדול בין העונות הקודמות של קופנהאגן, פראג ושות הוא היריבה ממול והתוצאה במשחק הראשון. קייב היא לפחות על הנייר ולא רק, קבוצה יותר גדולה מהקבוצות שהעיפו אותנו וגם אנחנו מגיעים עם תוצאה מאוד שבירה ולא אחרי ניצחון חוץ למשל כמו מול קופנהאגן. הבעיה הגדולה של הקבוצה הזו מתחילה ברגע שהיא הופכת לפייבוריטית או כשהיא רק צריכה לשמור על תוצאה . מול דינמו אנחנו עדיין לא הפייבוריטיים הגדולים וגם במקרה שנקבל שער המצב שלנו הופך להיות מאוד רעוע כך שזו נקודה חשובה מאוד שצריך לקחת בחשבון. אנחנו שווים שער בכל משחק שהוא, וגם ההגנה שלנו שווה לפחות שער בכל משחק , מה שאומר שבשבוע הבא כמו שאמרתי הכל פתוח .

6. c_web Member

מוסא דמבלה עבר לפולהאם.

http://www.fulhamfc.com/Images/MainNews/NewsPages/Players/Dembele/SigningMain.Xxx

החלוץ הבלגי המעולה סגר היום סופית בפולהאם מהפרמייר ליג, אלקמאר תקבל לכיסה שוב סכום זעום של 5 מיליון יורו, וכולנו יודעים שמוסא שווה הרבה יותר.
    דמבלה אמר היום: "אני שמח מאוד להצטרף לפולהאם, ותמיד חלמתי לשחק בפרמייר ליג. אני מבין שלפולהאם יש סגל חזק ואני מתכוון לעבוד קשה באימונים ולמצוא את מקומי. אני מחכה כבר למשחק הבית הראשון של הקבוצה העונה."

אני בטוח שזו תחנה בדרך של מוסא לאחת הקבוצות הגדולות ביבשת, השחקן שהכי אהבתי במועדון. כל מה שנותר לי לאחל לו זה בהצלחה מכל הלב.

ולסיום, השער הבלתי נשכח נגד ווילם II מעונת האליפות, תמיד נעים להיזכר:
    http://www.youtube.com/watch?v=aoLg-Uzio8o

להתראות נסיך. http://www.winnerp.net/winner-forum/images/smilies/bye.Xxx

7. Don Joan Roman Member

מישהו יכול להסביר לי מי זה הוב סטיבנס ומה הוא עשה בקריירת האימון שלו?

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוב סטיבנס הוא מאמן שבשנות סוף התשעים זכה עם שאלקה בגביע אופ"א. האיש בעיקר מזוהה בהולנד עם פ.ס.וו, אבל לפני כשנתיים הוא פוטר שם לאחר עונה מאד לא משכנעת. אני אישית לא אוהב את האיש הזה, הוא לא מאמן גדול, ויש בו משהו יהיר. זה שהוא עומד לעוף שנה שנייה ברציפות עם האוסטרים מול קבוצה ישראלית רק מדגישה את העניין שמדובר במאמן נחמד, אבל בהחלט לא מאמן צמרת כמו ואן חאל או הידינק.

למידע נוסף הנה דף הויקיפדיה שלו באנגלית:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Huub_Stevens

נערך לאחרונה ב: ‏19/8/10
  9. Don Joan Roman Member

תודה.
    כי מדהים אותי איך שנה שנייה ברציפות הוא מקבל תקציב של 60 מיליון אירו ושנה שנייה ברציפות הוא מביא שוער חסר יכולת, בלם חסר יכולת ובכלל הקבוצה שלו לא מסוגלת למסור פס מדויק אחד וכל זה לא מול קבוצה מדהימה אלא מול אלופת ישראל, עכשיו אני מבין יותר.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי הכסף פה משקר. שתי הקבוצות די שוות ברמתן וכמו לפני שנה האוסטרים אולי מזלזלים קצת ביריבה הישראלית שלהם. אני רוצה להאמין שרד בול גם מתקשה לעמוד בלחץ ורק בחודשי הסתיו מגיעה לכושר משחק רציני. ברגע שאתה באוגוסט פייבוריט, לא חד והיריבה שלך די שווה אז תסריט שראינו עם מכבי חיפה ועכשיו כנראה עם הפועל ת"א מאד אפשרי.

בכל מקרה סטייבנס מאמן שאולי עבר זמנו. היה לו בזמנו תקופה מאד טובה עם שאלקה, אבל זה היה כבר בשנות התשעים המאוחרות. מאז הוא 'חי' על אותו הישג, אבל הקבוצות שהוא מאמן פשוט לא מצליחות להתעלות. יכול להיות גם שסטייבנס מעולם לא ממש הסתדר בקבוצות עם הרבה יומרות, בשאלקה הזכייה בגביע אופ"א די הגיעה בהפתעה. הוא גם הוליך את רודה למקום השני בהולנד, הישג חסר תקדים בשביל הקבוצה הקטנה בהולנד, אבל ברגע שהלחץ והציפיות עלו סטייבנס לדעתי נכשל. זה היה בהמבורג וגם בפ.ס.וו שם הסתבך בעיקר עם השחקנים הדרום אמריקאיים שלא הסתדרו עם האופי הלא קל של המאמן.

11. Don Joan Roman Member

הכסף משקר בוודאות כי השחקנים שם פשוט לא מסוגלים למסור פס מדויק שלא לדבר על הרמה מדוייקת, כנראה הם טובים רק לליגה האוסטרית ולמשחקים מול קבוצות שאירופה לא בראש מעיניהן.

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מבקש בכל הקשור למשחקי ההולנדיות בליגה האירופאית היום נא להגיב בדיון המתאים, תשומת ליבך שי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

13. AFCA Member

אחרי שחזר האינטרנט הגיע זמני להגיב על המשחק.

אח שלי הקטן, בקושי ורואה כדורגל, ראה איתי את המשחק ובערך בדקה ה-80 הוא אומר לי "אייאקס פראיירים". אחרי הגול(ממצב נייח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx ) יכלנו להניע כדור ולשלוט במשחק לגמרי, כי קייב נסוגה לגמרי, לעומת מה שהיה במשחק הראשון. אבל כרגיל, גול הכי מטופס שיכול להיות עם טעויות גדולות של אולגר וורטונגן, ויוצאים בתחושת פספוס.
    אני מסכים עם ארז, אלדרוירד לא היה צריך לעלות במשחק הזה. כמו כל ההגנה הוא נורא מתחילת העונה וההגנה הייתה חייבת זעזוע. אני העדפתי בהרבה את אוייר, ואולגר הוכיח לי שצדקתי. אל תתנו לשופט, שוויתר לאולגר 3 פעמים נדמה לי על נגיעות יד ופאולים, להטעות אותכם. הופעה באמת גרועה שלו, ואם כבר אלדרוירד, אז למרות שזאת הייתה יכולה להיות בכורה העדפתי את אוייר. זה לא שאולגר וורטונגן שיחקו הרבה ביחד ויש ביניהם תיאום. ורטונגן אגב, שיחק שקט וסה"כ עשה עבודה טובה.

כבר התייחסתם להכל בצד המנטלי, ואפשר רק לקוות לשיפור, אבל כמה דברים בנוגע למשחק:
    1. למרות שרק משחק אחד, ההצבה של אל חאמדאויי כחלוץ מרכזי שרק נשאר למעלה ומנסה להשתלט על כדורי גובה מזכירה לי את ואן פרסי במונדיאל, וסוארז מצד ימין מתרוצץ ונכנס לאמצע, אפשר לנצל את שניהם הרבה יותר טוב. במשחק מול כרוניגן אל חאמדאויי כל הזמן ירד אפילו עד אזור החצי, כדי לעזור ולנהל את המשחק כי יש לו את היכולות. ששחקן עם תנועה בלי כדור אדירה כמו סוארז על המגרש, זה יכול להיות קטלני. כמו שי, אני חושב שצריך לנסות קצת 4-4-2 כי שני חלוצים שזזים הרבה בלי כדור בלי אל חאמדאויי וסוארז יכולים לעשות צרות להרבה הגנות.
    2. איינו היה טוב מאוד בפן ההגנתי, שורף הרבה שטחים וכמו תמיד עבירות שטוטיות 35-40 מטר מהשער. אבל יותר מדי פעמים הוא קיבל את הכדור בערך בקו החצי, ולא ידע מה לעשות איתו. אני לא מאשים אותו, התפקיד של דה זיאו ודה יונג הוא לרדת אחורה ולנהל את המשחק. דה זיאו עוד איכשהו עזר מדי פעם, אבל דה יונג, למרות שעשה כמה פעולות טובות, חייב להיות יותר מעורב במשחק. נראה יותר מדי פעמים שהוא מתחבא מהכדור.
    3. ואן דר ויל ממשיך לחלק מתנות ולהיות חור הגנתי, שחקן יותר טוב מיארמולנקו והיינו בצרות. אניטה היה גם הוא במשחק ממש לא משהו, לא יחסר יותר מדי בגומלין(ורטונגן כמגן שמאלי?).

עשינו תוצאה מצוינת, אבל מסוכנת מאוד. אני מקווה שלא נתפתה לצאת קדימה יותר מדי בגומלין, לשחק עם השכל ובהחלט אפשר לעשות את זה.

14. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

המטוס של הגרוזיני מסתובב מסביב לעולם ועכשיו הם נעצרו על שני שמות: אלפונסו אלבס וקלאס יאן הנטלאר.....

היום פותחים מחזור שני:
    אקסלסיור תארח את ניימכן המושלמת!

נערך לאחרונה ב: ‏20/8/10
  15. Ajax Amsterdam Member

לא ניראה לי שמישהו ירצה להגיע לויטסה כי היא נחשבת בתור קבוצה קטנה ועוד בהולנדית.צריך להתפוצץ על רודה.אבל העיקר שברביעי נחזור לליגה של הגדולות