הולנד: חלון העברות מתקדם: חיזוק מאסיבי לפ.ס.וו

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by הרצליה עד המוות, Aug 3, 2010.

1. Ajax Amsterdam Member

ניראה לי ששי מתכוון שהאליפות החזירה את הרעב להישיגים והלאווי שז מה שיקרה באמת

2. Ajacied Member

אמנם יאנסן שחקן טוב, אבל אני לא מתלהב ממנו. עם האופי הבעייתי שלו וההרגלים הלא ספורטיבים שלו, לך תדע לאן הרומן הזה יוביל. חוץ מזה, בקיץ הוא כבר יהיה בן 30 ובכלל, אני לא מוצא לו מקום בהרכב הפותח אצלנו. עדיף שיביאו עוד איזה חלוץ חוד.
    ואיזה קעקועים מפחידים יש לו...כאילו שהוא פליט יאקוזה...

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

האליפות המאד לא צפויה הזאת פותחת לנו שוב דלתות. בהולנד ולדעתי גם באירופה מסתכלים עכשיו בדריכות ובהתעניינות איך למשל פרנק דה בור מתפתח. המאמן של אייאקס הוא כוכב בינלאומי לשעבר, שמו יכול לפתות שחקנים צעירים שאולי לא היו שוקלים לעבור לאייאקס אילולא מאמן פחות מוכר היה עומד על הקווים.
    את האמת? כבר שנים לא הייתי כל כך אופטימי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

האליפות גם תתן לנו מינימום 15 מיליון אירו מבלי שבכלל שיחקנו דקה אחת בלבד. אנחנו העפלנו אוטומטית לשלב הבתים לליגת האלופות, במקרה הטוב נרוויח עוד כסף אם טוונטה לא תצליח לשרוד את המוקדמות.

אז האליפות מספר 30 של אייאקס יכולה לזנק אותנו קדימה. ההנהלה הקודמת לקחה הימור רציני ביותר כשמכרה באמצע העונה את סוארז. אורי קורונל וריק ו.ד בוח דאגו גם לקצץ בהוצאות ובקיץ אנחנו נפטרים גם מהחוזה של מספר שחקנים כשהבולט הוא של אולגר (3 מיליון בעונה). יוהאן קרויף בצדק יכול לכעוס על הרבה דברים בקבוצה, בעיקר המקצועניים, אבל כלכלית אייאקס עכשיו לגמרי בריאה.

עם טוונטה אין לי כרגע מושג מה יקרה, אבל פ.ס.וו בבעיות קשות. בעשור הקודם היא פשוט בזבזה בצורה קיצונית יותר מדי כסף ועכשיו בגלל העדר כסף מליגת האלופות הקבוצה אפילו עלולה להדרדר למצב כמו שרואים בפיינורד. אני לא מומחה בענייני כלכלה, אבל די ברור שהקבוצה מאיינדהובן בבעיה קשה. הערב כבר קראתי שדזודזאק רוצה לעזוב...

תיאו יאנסן יכול לתרום רבות לקבוצה, גם בגלל שנצטרך סגל רחב. לדעתי אף שחקן צריך לשחק את כל המשחקים בעונה. אריקסן לדוגמא לא ינוח הרבה הקיץ בגלל שהוא ישתתף עם דנמרק הצעירה באליפות אירופה. אי אפשר לצפות שהבחור ישחק גם בעונה הבאה את כל המשחקים, אנחנו פשוט נהרוס אותו. נכון שיאנסן רחוק מלהיות מקצוען אמיתי, אבל יש לו המון כישרון ברגליים. אופי קשה? בוא נראה אם פרנק דה בור יכול לרסן אותו...

שי, אתה רוצה חלוץ חוד? שים לב לרשימה שהבאתי היום:
    קולבן סיגטורסון יהיה החלוץ הבא של הקבוצה. ממה שהבנתי הוא ואייאקס כבר הגיעו להסכמה, עכשיו נותר רק לסכם עם AZ.

4. Ajacied Member

שי? קוראים לי דימה.
    על האיסלנדי אני יודע. אני מתכוון לעוד חלוץ חוד. אני לא כזה סומך עליו בתור חלוץ חוד המוביל שלנו. הייתי מעדיף שאייאקס יביאו איזשהו חלוץ יותר מנוסה מאשר איזשהו שחקן שנתן כולה עונה אחת טובה. זה הימור גדול מדי.
    כמו שאמרתי, בתור חיזוק לספסל הוא רכש טוב, אבל בתור שחקן שבונים עליו להרכב הפותח - אני לא סומך עליו.
    וחוץ מזה, מי יהיה המחליף שלו (במידה שמוניר וצביטאניץ' יעזבו)? קסטיליון? לא יודע מה הוא שווה תאמת. אומרים שהוא כישרון גדול, גם אני האמנתי בזה. נכון שהוא היה פצוע הרבה זמן. אבל גם כשהוא כבר חזר מהפציע, הוא היה כולה פעם אחת בסגל, ועוד כשהייתה לנו בעייה ענקית עם החלוצים. סימן שלא כזה בנו עליו. לכן, חייבים למצוא עוד חלוץ חוד בכיר.

Last edited by a moderator: May 18, 2011
  5. Andrei Kanchelskis Member

טוב יעשו ראשי ההתאחדות ההולנדית אם יצמצמו את הליגה ל-16 קבוצות. לא יכול להיות שבליגה שנחשבת כביכול לאחת הבכירות ביבשת תהיה כל עונה קבוצה עלובה שתצבור מאזן נקודות עלוב שבקושי מגיע ל-15 נקודות(וגם רובן באות בכלל בגארבג' טיים) ותשתרך הרבה אחרי השאר והעונה אפילו יכולנו לראות 2 קבוצות כאלה(ונולו ו-ווילם) שמהוות בשר תותחים וקישוט כמעט עבור כל הקבוצות נגדן הן מתמודדות....

בליגה הפורטוגלית למשל היו בעבר 18 קבוצות אבל כשראשי הליגה הבחינו במגמה שהלכה והתרחבה שיש מספר קבוצות שרק מחלישות את הליגה וגורמות לנוק אאוט ידוע מראש בלא מעט משחקים הם צימצמו את הליגה ל-16 קבוצות ואפשר לומר שזה עזר לליגה, הגיע הזמן שיעשו כך גם בהולנד.

6. alexshw Member

קראתי שדז'ודז'ק סיכם באנז'י הרוסית. אם זה נכון, אז הוא פשוט שחקן שאוהב רק כסף ולא את המשחק.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל התנצלות דימה, בראש שלי השם שלך היה כמו שמי, שי. כנראה התבלבלתי עם מישהו אחר.

דימה, שכחת אולי את סים דה יונג? הבחור שיחק העונה די הרבה פעמים חלוץ. בסה"כ אני לא מתווכח איתך וגם אני הייתי מעדיף עוד חלוץ, אבל יש את סים דה יונג וגם את קאסטליון. מה יקרה עם אל חמדאווי וסביטניץ' אני לא יודע, אבל ברור שהמרוקאי לא ימשיך בקבוצה. בכל מקרה אל תשכח שרק סיימנו את העונה, לך תדע אולי שמו של דוסט עוד פעם יעלה.

אייאקס כנראה עומדת לסיים עוד מו"מ בהצלחה. ה'טלחרף' מדווח היום שמאטס ריטס סיכם את תנאיו באייאקס. הכשרו הבלגי בן ה-17 יכול היה לחתום באוטרכט, אנדרלכט ופ.ס.וו, אבל אחרי שיחות עם דני בלינד, שני הבלגים בקבוצה ותומאס וורמהלן החליט ריטס להצטרף אלינו. הקשר כבר נבחן אצלנו כידוע, אבל בגלל כל מיני סיבות שיותר קשורות לפן האישי הוא נשאר בבלגיה. עכשיו ריטס מרגיש שזה הזמן להצטרף אלינו. לפי אותו דיווח יפתח ריטס את העונה עם הבוגרת ואז יוחלט לאט לאט אם הוא מתאים לבוגרת או אולי הוא יצטרף בנתיים לצעירה או לנוער (A1).

אותו העיתון מדווח גם שיאנסן מדבר השבוע על תנאיו בקבוצה. הם מציינים שהוא רוצה להצטרף אלינו...

עכשיו הדיעה שלי לגבי צמצום הליגה.
    לא, אני נגד. בסה"כ העונה הרמה לא ממש התעלתה, אבל לדעתי פורטוגל לא ממש הדוגמא הכי טובה. הם אולי צמצמו את הליגה, אבל הדבר לא מנע מפורטו להמשיך לשלוט בפורטוגל. העונה ההצלחה הפורטוגלית באירופה מאד מרשימה, אבל לדעתי צמצום הליגה לא מחזקת את הכדורגל המקומי.

דזודזאק? עדיין אין לי אישור לידיעה של אלכס, אבל די ברור שההונגרי יעזוב את פ.ס.וו. הקבוצה צריכה את הכסף והשחקן לא ממש מתלהב לשחק בליגה האירופאית. דזודזאק כן חתום על חוזה עד 2014.

Last edited: May 18, 2011
  8. Andrei Kanchelskis Member

אם הבעיות הכלכליות של איינדובהן(ובהחלט יש כאלה) יפגעו בה מקצועית(סיכוי סביר שזה יקרה) אייאקס אמורה לשמור על ההוגמוניה ולשלוט בליגה שנים רבות וכל זאת בתנאי שהניהול בה בהנהגת קרויף יהיה תקין ונקי משטויות הסיבה לכך היא פשוטה-רק איינדובהן נראית ככזו שבאמת מסוגלת לסכן את אייאקס, קבוצה כמו אלקמאר היא לדעתי אפיזודה חולפת ונטולת יכולת כלכלית ומקצועית לחזור לצמרת הגבוהה וטוונטה היא קבוצה בסימן שאלה גדול מאוד(בעיקר כלכלי), על פיינורד חבל כמובן להרחיב את הדיבור...

בכל מקרה זה תלוי רק באייאקס-אם הניהול בה יהיה טוב ואם ההחלטות המקצועיות בה יהיו אף הן כשורה אייאקס יכולה וצריכה לחזור לשלוט בכדורגל ההולנדי.

Last edited: Oct 15, 2019
  9. AFCA Member

אל תספיד ככה את טוונטה. היא קבוצה מאוד בריאה כלכלית וכבר הוכיחה בעבר שהיא יודעת להביא תחליפים זולים ויעלים לשחקנים שעוזבים(אלייה ואראנטוביץ' עזבו באותה עונה ורואיז בא בסכום מצחיק, סטוך חזר מההשאלה וצ'אדלי הגיע במקומו, לא חסרות דוגמאות)

10. Andrei Kanchelskis Member

שי (de Middenweg) אני חייב לשאול אותך שאלה על אייאקס שאינה קשורה להווה אבל חשובה כי כבר זמן רב אני רוצה לדעת את תשובתה ולא יודע היכן למצוא:
    בעונת 90/89 זכתה אייאקס באליפות הולנד עם שורה של כוכבים צעירים בראשם דניס ברגקהאמפ וארון
    וינטר אולם עונה לאחר מכן לא זכתה אייאקס לשחק בגביע האלופות(המתכונת הישנה) למה זה קרה? האם אייאקס הייתה מורחקת מאירופה באותה שנה? ואם כן למה זה קרה?

אשמח מאוד אם תענה לי

11. c_web Member

שי עדיין אין הסכמה בין AZ לאייאקס על עסקת סיגטורסון. מאז ההצעה האחרונה שאייאקס הציעה ובה נדחתה ע''י קבוצתו של האיסלנדי, הבנתי שלא הוגשה הצעה אחרת. כמו שכבר אמרנו, AZ רוצים 5 מיליון יורו, והפער דיי גדול כרגע.
    כולי תקווה שסיגטורסון ישאר, למרות שזה לא נראה כרגע. לבחור יש חוזה עד קיץ 2012 במועדון.

12. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

נחמד לראות שורמאלן עוזר לנו. טוב נו משעמם בלונדון וגם ככה כדורגל הוא לא ממש משחק.

ביינתים שומו שמיים לא רק אליפות מדהימה גם קיץ במתחיל בסבבה לגמרי. ריטס הזה בהחלט נראה כישרון מבטיח. גם שאר הרכישות במקום, כמובן שגם אני סקפט לגבי ייאנסן. המחיר מאוד מפתה (רק 3 מיליון) וכולם מדברים על סגל רחב לקבוצה שתהיה גם בצ'מפיונס, אבל... אני רוצה לראות את ייאנסן יושב בספסל לדוגמא כמו ילד טוב. אם באמת נביא חלוץ 9, מי בדיוק ישחק בקישור הקדמי? אריקסן? דה יונג? ייאנסן?. נראה לי יותר מדי.

שאר הרכישות נראות מצויינות. שחקנים לא רעים שגם עושה רושם יודעים שהם יהיו שחקני רוטציה ולא יתמרמרו אם כמה משחקים יהיו בספסל. גם אני כמו דימה מקווה שאיסלאנדי שיבוא (את האמת לא ראיתי אותו יותר מדי..) יבוא על תקן חלוץ לרוטציה, מין שחקן 12-13 ולא שחקן הרכב וודאי.

13. Ajacied Member

טוב, אז אני אענה לך (סליחה שי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx )

אייאקס הושעתה בעונת 90/91 מאירופה. מכיוון שבשנת 1989, במשחק נגד אוסטריה וינה, אוהדי אייאקס השליכו איזשהו מוט מתכתי אל המגרש שבפגע בשוער של האוסטרים. מה שמוזר בכל הסיפור, שסגניתה של אייאקס - פסוו, לא השתתפה בטורניר במקומה.

Last edited by a moderator: May 18, 2011
  14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני רואה שדימה לאט לאט מתחיל לקחת את תפקידי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
    והוא פשוט צודק. מדובר בתקרית המוט הידוע שקרה ב'דה מיר'. בקליפ הזה יש קטע מהארוע (מתחיל ב-1.57 דקה):

מה שתמיד הרגיז אותי שאחרי אותה תקרית היו מספר משחקים בהם שופטים נפצעו מתוצאה של זריקת חפצים. אני זוכר בעיקר קבוצות איטלקיות שהיו מעורבות בחוליגניזם של אוהדיהם. הם מעולם לא נזרקו לעונה מאירופה בתוספת עוד 4 משחקי בית שהיו צריכים לקיים מחוץ למדינתם. אני זוכר את פגיעת השופט השבדי הידוע (ששמו כרגע שכחתי) ששותת דם אחרי פגיעה של מטבע באולימפיקו. גם 'אוהדי' פיורנטינה זרקו חזיז ליד רגליו של הקוון שנפצע. אופ"א ריחמה על הקבוצות האיטלקיות...

לחזור לארוע ב'דה מיר'.
    בדקתי בויקיפדיה ומצאתי מידע שעד היום לא ידעתי.
    אייאקס הפסידה במשחק הראשון 1-0 נגד אוסטריה וינה. בגומלין סערו הרוחות באירופה בגלל שהיו דיווחים שנשיא אוסטריה, קורט וולדהיים, שהיה בעבר גם נשיאה של האו"ם, היה במלחמה קצין אס.אס.

בימים האלה אירחה אייאקס מדי פעם כרוז אורח, אבל הוא כבר טעה כשבשביל הבדיחה הודיע שוולדהיים צריך להתקשר בחזרה לשמעון ויזנטל...כשהמשחק נכנס להארכה האוסטרים כבשו והאף סייד התחיל להתגרות באוסטרים ע"י קריאות 'נאצים, נאצים'. אוהד בן 17 זרק את המוט שפגע בשוער האוסטרי, אבל פרנץ' וולפארת' למעשה לא נפגע...בקליפ רואים בבירור הצגה משכנעת.

הבחור שזרק את המוט נעצר, קיבל 5 חודשי מאסר (2 בפועל) והקומיקאי שהיה הכרוז ניסה לברוח מאחריות כאילו הוא חימם את הקהל. באייאקס הבינו שהקבוצה צריכה איצטדיון חדש וכך התחילו לאט לאט לפתח את התכנית של ה'אמסטרדם ארינה'. עד פתיחת האיצטדיון תמיד קיימו משחקי סיכון באיצטדיון האולימפי ששם הקהל ישב רחוק מהמגרש.

http://home.concepts.nl/~meeuwse/plaatjes/staafincident.Xxx

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידו בהחלט צודק. יש עדיין קשיים במו"מ בין AZ לאייאקס. היות שאין הרבה אהבה בין המועדונים אני מבין את הבעיות. לדעתי טוב תעשה אייאקס אם תציע במסגרת העסקה את אל חמדאווי (אם הוא רוצה לחזור כמובן). אני רק מקווה שבסוף שוב לא נראה פסטיבל בבית המשפט כי אם סיגטורסון באמת רוצה לעבור לאייאקס הוא יכול לפנות לבוררות...

לגבי הצטרפותו של יאנסן. אני תמיד הייתי בדיעה שצריך בכל תפקיד לפחות שני שחקנים. אם זה שחקן נוער מצטיין או שחקן רכש, אני רוצה בכל תפקיד שני חבר'ה. כמו שכבר אמרתי, סים דה יונג יכול גם לשחק כמספר 9. אריקסן לא צריך לשחק כל משחק ובמשחקים מול קבוצות חלשות יותר אפשר לשחק עם שני קשרים התקפיים.

אני מניח שאייאקס גם אולי נפרדת מלודיירו ומלינדגרן. יאנסן כבר היה ביום רביעי בארינה ואפילו יו"ר טוונטה יודע שלא כמו במקרה סיגטורסון, אין ביכולתו לעשות דבר. אם יאנסן רוצה ואייאקס מוכנה לשלם 3 מיליון אירו הקשר עובר לאייאקס.