הולנד: חלון העברות מתקדם: חיזוק מאסיבי לפ.ס.וו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏3/8/10.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לי אין מושג, אולי הוא פצוע.
    מה שאני כן יכול לדווח זה שקישנה כנראה עומד לחתום על חוזה לשלושת השנים הבאות. ליברפול כבר ניסתה להעביר את השחקן הצעיר לשורותיה, אבל כנראה שזה לא הצליח.

למחר. אונייבו לא ישחק במדי טוונטה, אצל אייאקס לא נראה את אל חמדאווי (כמה מפתיע...)

2. Ajacied Member

אחרי שמנצ'סטר יןנייטד לקחו לנו את ואן ווזלן, קישנה לא מתפתה לעבור לאנגליה, כל הכבוד!

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין לי מושג אם ה'מירור' האנגלי עיתון אמין, אבל לפי העיתון הגיעה לפני מספר ימים משלחת של צ'לסי כדי לראות האם יש רצון של ואן דר ויל ואריקסן לעבור ללונדון. אני לא יודע אם הידיעה נכונה, אבל את ו.ד ויל הם יכולים לקבל בשביל 15 מיליון אירו. אריקסן? מאה מיליון אירו מחיר טוב? אייאקס פשוט צריכה לתת מחיר לא הגיוני ואז נראה אותם. לדעתי אריקסן בעצמו כבר הודיע שאין ברצונו לעזוב עכשיו את אייאקס. אם הייתי את הדני הייתי גם ככה מוותר על צ'לסי. קבוצה ללא זהות, צעירים לא מקבלים שם הזדמנות.

4. c_web Member

איזה משחק ענק. כל הכבוד לטוונטה על הזכייה בגביע, אני חושב שהם שיחקו מחצית שנייה טובה מאוד.

אני אישית רציתי לראות פנדלים בשביל הדרמה, אבל גם שער בדקה ה - 117 הוא דרמטי ומיוחד. ראיתי שדה בור התלונן שהפאול שנעשה במהלך של הגול היה דווקא של דה יונג ולא של ורטונן (אם אני זוכר היו אלה שניהם), ויש בזה משהו, אבל זה לא מה שהכריע את המשחק.

אייאקס פתחה נהדר, הובילה כבר 0-2 והייתה נראית מאוד בטוחה בעצמה, אבל שער בדקה ה- 45 הוא תמיד קריטי ומכריע וראינו את זה במחצית השנייה.

עכשיו אני עוד יותר בטוח שאייאקס תנצח בבית בשבוע הבא ותיקח את האליפות, זה חייב להתחלק בין השניים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מערכה ראשונה הלכה לאיבוד...
    שער ניצחון של יאנקו (118') גומר לנו את הסיפור בגמר הגביע. אייאקס עולה במחצית הראשונה ליתרון 2-0 משערים של דה זאיו ואיבסיליו, אבל בדקה ה-44 מתחילה טוונטה בקאמבק שלה.

אחרי ההפסקה כבר מהר מאד 2-2, אחרי זה יש בעיקר החמצות של טוונטה למרות שאייאקס עוד בועטת כדור לקורה (אביסיליו). בהארכה אייאקס פותחת טוב. בלינד ג'וניור נוגח למשקוף שערו של בוסקר, ומקבלת עוד שני מצבים טובים. אייאקס נראית שולטת, אבל טוונטה עוקצת פעמיים. פעם היה זה וורמיר שהדף בצורה נפלאה כדור של בראמה, אבל בפעם השנייה הכדור של יאנקו כבר נכנס לרשת...(ואני מיד סגרתי את הטלוויזיה)

אין מה לעשות חבר'ה, טוונטה תקח כנראה דאבל. היא פשוט קבוצה יותר טובה וגם יותר מנוסה. בכל העונה דיברו על הגיל של הממוצע של פיינורד, אבל היום לדעתי לא ראיתי אצלנו שום שחקן מעל לגיל 25...יש תקווה לעתיד יותר טוב, אבל אולי נצליח כבר בשבוע הבא לנקום בהם. אני חושב שהיום ראינו שטוונטה פשוט קבוצה יותר טובה ואייאקס צעירה שלא יודעת להחזיק יתרון של שני שערי זכות...

6. Ajax Amsterdam Member

i sure we take a chempionchip and reamember :"לכל שבת יש מוצאי שבת"

7. Andrei Kanchelskis Member

הגביע הוא רק בונוס והאליפות היא הדבר החשוב מכל, המשחק של אתמול לא אמור לקבוע שום דבר בקשר לסיכוייכם להיות אלופים ואין לי ספק שבמגרש הביתי מול הקהל הביתי הנפלא יהיה לכם על טוונטה יתרון עצום שיסייע לכם לנצח ולהיות אלופים.

איבדתם יתרון של שני שערים? קורה. זה קרה העונה גם למנצ'סטר יונייטד וקרה יותר מיזה גם לארסנל(איבוד של ארבעה שערים) לא צריך להיסחף ולקבוע שבגלל המשחק הזה הלכה לכם האליפות כי אדרבא הפסד מהסוג הזה יכול לעשות לכם רק טוב ולהרעיל אותכם עוד יותר כדי לנצח ולהיות אלופים.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

* ה'טלחרף' מדווח בהולנד שמנצ'סטר סיטי כנראה בעקבות יאן וורטונגהן. העיתון מדווח שאייאקס רוצה כ-15 מיליון אירו. אני אומר, 20 מיליון אירו ולא גרוש פחות. יש עדיין מספיק נפט בעולם...השייח יכול בקלות לשלם והרבה.
    * קלרנס סיידורף לא חוזר לאייאקס. הוא כנראה ימשיך עוד עונה במילאן. סיידרוף מעולם לא היה אייאקסיד אמיתי לכן אני לא מופתע מהקטע הזה.
    * אייאקס לוקחת בחשבון שהיא מאבדת בקיץ את ואן דר ויל ומארטן שטקלנבורח. בראשון מתעניינות בעיקר ביירן מינכן וצ'לסי. שטקי כנראה גם עוזב, אבל עדיין אין ממש קבוצות שפנו אליו.
    * פרנק דה בור מפלרטט בגלוי עם יוריס מתהסן. לדעתו יכול הבלם מאד לעזור בהתקדמות בוילסן ובלינד ג'וניור.
    * ג'ון סטין נילסן, הסקאוט של אייאקס בסקנדינביה, היה נורא חיובי אחרי שראה את הקשר השבדי הצעיר סדמיר זקוביץ' בפעולה. הקשר בן ה-17 משחק בקבוצת מאלמו הרשים את הסקאוט שאמר שהוא ימשיך לעקוב אחריו.

9. Armstrong Member

מה עם אריקסן? צפוי להישאר? לעזוב?

10. kraz11 Member

איזה לעזוב...יש לו עוד 3-4 שנים לתת לאייאקס
    הוא כולו בן 19

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אריקסן יישאר מקסימום שנתיים. גיא, עד כמה שאני רוצה שהוא ישאר יותר זמן בוא נהיה הגיוניים. אם הבחור ממשיך להתפתח אז ברור שמהר מאד כל עשירות אירופה ירצו אותו. בעידן שהכסף מכריע ואין הגבלת זרים אין לאייאקס דרך להלחם בקבוצות העשירות. רק אריקסן בעצמו יכול בסופו דבר להיות הגורם שישאיר אותו באייאקס. כרגע נראה שמדובר בבחור רציני שלא מתפתה מיד כשקבוצה עם שם 'מעוניינת' בו (הרבה ידיעות מבוססות גם על שמועות ורצון הסוכנים להרוויח מהעברת שחקנים).

סטיין שחארס אמר היום שהוא בהחלט רואה את אייאקס או פ.ס.וו כאופצייה בעתיד הקרובה. הקשר מסיים את חוזהו בעוד שנה, אבל לא יודע כרגע אם הוא מאריך את חוזהו ב-AZ. הקבוצה בעצמה בהחלט רוצה להמשיך עם הקשר. שחארס בעצמו גם אמר שחו"ל גם אופצייה, אבל לא לכל ליגה. פיינורד לא מעניינת אותו.

ידיעות אחרות:
    המגן הרומני של אוטרכט, מיחאיי נסו, שבר הבוקר באימון חוליה בצווארו. במהלך האימון הוא נפל בצורה אומללה לקרקע אחרי התנגשות עם בלם הקבוצה, אלייה שחוט. הדיווחים שהגיעו אחרי התאונה המחרידה היו בהחלט מפחידים. נסו אמר שהוא לא הרגיש שום דבר מהצוואר מטה...בנתיים נותח המגן בן ה-27 ורק במהלך השבועות הקרובים נוכל לדעת האם הבחור הצעיר יתאושש או יישאר אולי מרותק לכסא גלגלים.

פיינורד עומדת בקיץ לשחרר 6 שחקנים. החוזים של לואיג'י ברוינס, טים דה קלר והשוער הוותיק, רוב ואן דייק, מסתיימים ואין בכוונת פיינורד להחתים את השלישייה מחדש. המושאלים מרסל מייוויס (מינשנגלדבך), סורן לארסון (טולוז) וקריסטיאן סימון (אויפשט) חוזרים לקבוצתם. בנתיים יש גם חיזורים פומביים בין באס דוסט לקבוצה...

באוטרכט יש סיכוי שהמאמן הנוכחי, טון דו שאטינייה, לא ימשיך בקבוצה באוטרכט מאוכזבים ממה שקרה בקבוצה בחצי השני של הקבוצה. השמות שהועלו כמאמנים חדשים הם של ארווין קומאן, יוהאן נייסקנס ואפילו מרקו ואן באסטן (יליד אוטרכט, אבל שנוא על האוהדים), וקו אדיאנסה. שני המאמנים האחרונים ברשימה כנראה בשום מצב יגיעו.

12. Muurad Member

נבחרת הולנד עד גיל 17 עלתה לגמר אליפות אירופה אחרי ניצחון צודק 1-0 על אנגליה בחצי הגמר.

עוד פעם אני אציין ואשבח את המאמן של הנבחרת הזו - כי הם פשוט לא נראים כמו ילדים בני 17 כשהם משחקים, ואפשר לראות את זה בבירור שכשמשווים אותם לשאר הנבחרו בטורניר אולי למעט דנמרק.

ההגנה בהנהגת קונגולו עומדת איתנה ואם אני לא טועה לא ספגה שער אחד כל הטורניר.. שיתוף הפעולה שלו עם הבלם השני ראקיק הוא כזה של 8 שנים באקדמיית הנוער של פיינורד לפני מה שאמרו היו בשידור ככה שזה מאוד הגיוני.. למרות שראקיק יותר מועיל בהתקפה בכדורים נייחים מאשר בהגנה שם קונגולו מחפה על המון טעויות שלו... הוא בלם גבוה ומהיר שקורא את המשחק טוב, עם תיקולים נקיים וגם יודע כשצריך לצאת בהפתעה עם הכדור קדימה שזה תמיד טוב אצל בלם.

בקישור יש עוד שחקן מרכזי שמשחק בארסנל, אבל גם הוא גדל במחלקת הנוער של פיינורד(אני לא מזכיר אותם בכוונה, מצטער http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx הם פשוט באמת השחקנים המובילים) ושמו קייל אבסיליו שהוא קשר 50\50 מאוד דינאמי ואתלטי שיודע ואוהב להצטרף מהקו השני של ההתקפה, ובנוסף לשער שכבש מול גרמניה הוא גם כבש היום את השער שהעלה אותכם לגמר באותה הדרך בדיוק, אבל גם עובד ללא הרף בסגירה הגנתית ולחץ על היריב, ונראה שיש לו כושר גופני מצויין.

ובהתקפה הבולטים הם ממפיס דפאיי(פ.ס.ו) שהיה מצויין היום במחצית הראשונה, קשר התקפי\קיצוני, מהיר עם דריבל מצויין וראיית משחק טובה שתמיד מחפש ללכת קדימה ואו לחפש או השער בעצמו או להכין לחבריו שעושים תנועה, והשני שהוא לטעמי השחקן הטוב בנבחרת - אנאס אצ'אבאר שהוא מספר ה-9 שסיפרתי עליו בעמוד הקודם - וזה רק צירוף מקרים אבל גם הוא מפיינורד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx.. לדעתי המערך והצורה שהנבחרת הזו משחקת ממש לא מחמיאה לו שמציבים אותו כחלוץ בודד וכשהוא לא משחק קרוב לשחקנים אחרים, כי הוא ממש שחקן סטייל-בארסה, ואם אני יכול להגיד את האמת יש בו משהו שמזכיר לי את מסי של היום, ולפני שמתלהבים יתר על המידה זה לא בגלל הדריבל או המהירות וכוח הפריצה שיש לארגנטינאי ואני לא חושב שהוא כישרון ברמה הזאת בכלל, אלא יותר בגלל הבנת המשחק, הטכניקה המצויינת, הרצון תמיד לשחק משחק שילובים עם יתר שחקני הקבוצה ולעשות תנועה לעומק או לסירוגין למצוא מישהו שעושה תנועה לעומק, העובדה שלמרות שהוא נמוך טיפה הוא בנוי מצויין ומצליח לעמוד על הרגליים ולהחזיק מגנים.. מעניין לראות איך יתפתח, אבל הוא נראה שחקן עם המון יכולות גבוהות מאוד שכאמור לא מצליח להביא את כולן לידי ביטוי בצורה מקסימלית בגלל דרך המשחק.. אבל הוא כן נותן טעימות שמספיקות כדי להגדיר אותו מבחינתי כשחקן הטוב של הנבחרת הזו.

לאוהדי אייקס שביניכם - עוד מעט ויקטור פישר ודנמרק ישחקו מול גרמניה, ואני מצפה למשחק מאוד אטקרטיבי לכל אלה שאוהבים כדורגל התקפי טהור עם הרבה יכולות אישיות של שחקנים ככה שאני ממליץ לצפות בו.. סגנון המשחק של גרמניה הוא ממש פזיז וחסר אחראיות בחלק האחורי אך שוטף ומבוסס על המון יכולת אישית בהתקפה ככה שלצופה הנייטרלי שלא חובב הגנה וטקטיקה זה תמיד יפה לעין, אבל הם גם חסרים דיי הרבה שחקנים משמעותיים בגלל צהובים גם בהתקפה וגם בהגנה ככה שאני מצפה שיהיה לויקטור פישר משחק מצויין ועבודה יחסית קלה עם לפחות שער אחד, ושדנמרק תעלה לגמר מול הולנד.

נערך לאחרונה ב: ‏12/5/11
  13. Muurad Member

הנה השער מהיום אגב

14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

איפה נערכת האליפות?

אגב אני מקווה שאוהדי אייאקס לא יסקלו אותי אם אני אגיד שהעדפה שלי ליום ראשון היא של טוונטה, שדווקא נראה שמפתחת מסורת והולכת קדימה ולא צועדת במקום ומראה המשכיות בשנתיים האחרונות וזה משהו שטוב לראות מקבוצה בליגה ההולנדית, במיוחד כיום...

15. Muurad Member

סרביה.