דיווח מהולנד. גאורגי בשם מראב יורדניה רכש את ויטסה. האיש מיד הכריז שהקבוצה תצעד תוך 3 שנים לאליפות...העניין הוא שהאיש לדעתי לא כשר כי בשנת 2005 הוא נתפס כשהוא מעלים מסים וענייני שוחד שונים... האם יש לנו גאיידמק הולנדי? מאד מעניין לראות איך ההתאחדות מגיבה לנושא הזה כי אם האיש הזה רוצה להפוך את ויטסה למעין גרסה שנייה של צ'לסי או מנצסטר סיטי עדיף שיישאר מחוץ לגבולות הולנד. נ.ב - ביירנס כבר מועמד לעבור לויטסה כמו לירוי פר, רון פלאר, ונחור אוף הסלינק, דריס מרטנס ואחרים...אולי המאפיונר הגאורגי מעוניין לשלם 20 מיליון בשביל סולימאני? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
שי, לפי דעתך מה ההרכב שצריך לעלות מחר במשחק בקייב? במיוחד מעניין אותי את מי אתה שם בהגנה. אשמח לתשובה. תודה!!!
כתבה של עוזי דן בעיתון הארץ היום על מצבן של הקבוצות בכדורגל ההולנדי. מופיע גם באתר האינטרנט של העיתון: http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1184769.html שימו לב איך הוא קרא לחלוצה החדש של אייאקס שהגיע מ AZ. :aaarofl:
ארז (כ), אני אתן לך את ההרכב שלי, אבל לא נראה לי שיול ישמע לי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx 4-4-2 סטקלנבורח, ו.ד ויל, אלדרוויירלד, וורטונגהן, עמנואלסון, דה זאיו, איינו, דה יונג, אריקסן, אל חמדאווי, סוארז. ברור לי שיול יפתח עם אניטה ועמנואלסון ישחק כנראה כקיצוני, אבל אני מפחד שאניטה לא יהיה מסוגל להתמודד עם שחקני קייב. אפשר לפתוח עם אוויר, אבל אני עדיין רוצה להאמין שהצמד במרכז ההגנה יכול ביום טוב אולי למנוע מקייב לכבוש פעמיים.
טויבינן בפרוש לא יעזוב את פ.ס.וו, אני לא יודע מאיפה השמועות, אבל נראה לי שאם הוא כבר יימכר אז לויטסה עם נשיאה החדש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
טויבונן לליברפול...נשמע כמו עיסקה רעה לכל הצדדים. שי, אני ורוני בפירוש העלנו בשיחות בינינו את האפשרות שאוייר יפתח ליד טובי. אולי לא הכי ריאלי, אבל באמת שעוד מפגן הגנתי כמו שהיה בשבועות האחרונים ואנחנו נגמור עם תבוסה. כמובן שיש את עניין התיאום בין שחקני ההגנה, שלפעמים חשוב יותר מהשחקנים עצמם. ככה שבקטע הזה עדיין יש יתרון לצוות טובי את יאן. בכל מקרה, אינו נסע אבל בוודאי לא כשיר במאה אחוז. אני הייתי עולה עם 4-4-2 כשמוניר וסוארז למעלה. קישור אחורי עם אינו ודמי וכנפיים של אורבי ואריקסן. הגנה של טובי, אוייר ויל ואניטה. דה יונג יעלה מהספסל.
לפי אייאקס נטוורק ההרכב בדיוק כמו שציפיתי, ההרכב ה'רגיל': שטקי, ו.ד ויל, אלדרווירלד, וורטונגהן, אניטה, דה זאיו, איינו, דה יונג, סוארז, אל חמדאווי, עמנואלסון. פשוט 4-3-3 עם אורבי בצד שמאל, סוארז מימין ואל חמדאווי באמצע. לדעתי זה ההרכב הרגיל של יול. וכמו תמיד לפני קרב חשוב מזכיר האידיוט התורן של ההנהלה, הפעם האיש האחראי על הכסף, יהרון סלופ, שאם לא נעלה לליגת האלופות שאולי אין מנוס מלמכור שחקן חשוב...הטמבל הזה מוסיף: "כשוים קיפט נמכר כולם פחדו מהעתיד, אבל אז קיבלנו את מרקו ואן באסטן..." האיש הזה חושב שהוא מצחיק? קודם כל אין לנו בנוער "לואיס סוארז 2" אלא אם כן סלופ חושב שבודול הוא אחד שכזה. דבר שני למה לא למכור למשל ב-15 מיליון את ואן דר ויל? ודבר אחרון, למה הוא אומר את זה לפני המשחק הראשון הערב? קצת להעלות את הלחץ...? נמאס לי מכל הטמבלים האלה!!! אנחנו לא אידיוטים, ברור שאם לא נגיע לשלב הבתים סוארז אולי ירצה ללכת, אבל האם האדון סלופ ימכור אותו בזול רק בשביל להחליש אותנו??? שיילך קיבינימט. זהו, אפשר להתחיל את היום עם חיוך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
הבעיה הגדולה בהרכב הזה היא אינו, לא רק שכנראה הוא לא כשיר במאה אחוז אלא מדובר בשחקן שגם כשהוא פיזית כשיר לגמרי החשיבה שלו לא בדיוק . אבל כרגיל במשחקים חשובים יול עולה בהרכב הגנתי עם שני קשרים הגנתיים. אלו משחקים שיכולים לקבוע לנו עונה שלמה כך שכל שחקן צריך להיות מרוכז לגמרי. אנחנו כבר מכירים את ההגנה שלנו במשחקים האלה , נקווה שהפעם יהיה ריכוז ומחוייבות לאורך כל תשעים הדקות . התקפית זו הפעם הראשונה (ומי יודע אולי גם בין הפעמים האחרונות ..) של הצמד החמודי מוניר את לואיס. הופעה טובה שלהם הכרחית לא פחות מזו של אניטה, ואן דר וויל וצמד הבלגים, על מנת שיפעילו לחץ על האוקראינים שימנע מהם דרך פנויה אל הרחבה . * הכתבה של עוזי דן היא שוב כמעט כולה תרגום של מאמר שכתב ארנס באווס באי.אס.פי.אן. למי שמועניין הנה הקישור
אני רק אבקש שתגובות בכל הקשור למשחק וגם לאחריו בדיון המתאים, תודה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
הקבוצה שלי פשוט מצליחה בכל פעם להוציא אותי מהשקט שלי. איך קיבינימט אנחנו בכל פעם שאנחנו מובילים בכל זאת סופגים שער? הפעם זה קרה מול קבוצה שעוד שיחקה עם שחקן אחד פחות!?! השוער המקומי (אחלה שוער) בועט טיל קדימה, מישהו מהם נוגח, ההגנה יושנת וגוסב מסיים לבד מול שטקי. זהו, ככה קייב הצליחה להשוות. אחרי השיוויון קייב עוד היתה יותר טובה ואנחנו בפרוש לא ידענו מה לעשות. אני אומר לכם כבר עכשיו שנעוף במשחק הגומלין. אנחנו צריכים 0-0, כן, ממתי אייאקס מצליחה לשמור על רשת נקייה? קייב יתנו לנו בהתחלה ללכת קדימה ואז הם עוקצים. אם זה לא יקרה אז אנחנו נבקיע ראשונים והם עולים לשלב הבתים עם 2-1... נמאס לי מהמנטליות בקבוצה שלנו. עמנואלסון, וורטונגהן, אניטה (מה שטוב לליגה ההולנדית לא טוב לאירופה), ואחרים. איינו משתולל יותר מדי ואפילו דה זאיו כבר נדבק בלוזריות שלנו. האם אני פסימי מדי? תגידו אתם.
שי, אני מסכים איתך לגמרי. יש לשחקנים של אייאקס בעיה מנטלית חמורה ביותר. אבל אפשר להתנחם בכך שלפני המשחק ההינו בטוחים שאייאקס תפסיד והשאלה היחידה שהייתה זה כמה אייאקס תפסיד. לא צריך להיות יותר מידי פסימים, אני חושב שיול עשה עבודה טובה וההגנה עמדה ברוב המשחק יפה(למרות אולגר). אולגר(נזק) לך הביתה !!! לילה טוב.
אולגר היה זוועה ,כל כדור שלו הגיע ליריב איך יול מעדיף אותו על פני אלדרווילד ...הוא גם זה שבישל את השער אם לא שמתם לב סוארז גם אכזב , לו דווקא בהחמצות ,כי אין מה לעשות זה חלק מהמשחק אלא בתחכום יתר שלו. רבאק תשחק יותר פשוט והכדור יכנס לרשת דה יונג ממשיך לאכזב וכל השאר במשחק די סולידי ודווקא אייאקס ניסתה והגיעה להזדמנויות אלא שהכדור פשוט לא נכנס ...לא הייתי קורא למשחק שלהם מאז ההרחקה נאיביות יול עשה את החילופים המתאימים והקבוצה הגיעה להזדמנויות. דה יונג וסוארז יותר חדים היו מסיימים את המשחק ב3-1 חבל מאוד אבל סה"כ אפשר להיות אופטימיים לקראת הגומלין
אלדרווילד בישל יופי של גול לויטסה בשבת. הוא גם היה נפקד מהשער הראשון שקיבלנו שם. אה כן, הוא גם פינק את פאוק ביוון לפני שבועיים. יול החליט לתת לו סתירה ולהוריד אותו לספסל. נחשו מה, זה לא היה כל כך נורא בלעדיו. הכי קל שהוא שם את השעיר לעזעעאזל של הדיון הזה במקום בן טיפוח של העיר אמסטרדם ואייאקסיד מלידה. אבל מה לעשות שטובי לא מזכיר ברבע את הבלם הסולידי של החצי השני של העונה שעברה. כמו ואן דר ויל וכמו מרבית שחקני ההגנה של אייאקס, טובי פתח את העונה גרוע והשיא היה מול ויטסה. שימו לב בתקציר של עשר דקות כמה טעויות הוא ביצע. אולגר היה לא נורא בכלל. נכון, הוא לחלוטין לא הבלם האידיאלי אבל ההופעה שלו הייתה יחסית סבירה. טובי בתקופה גרועה - פייס איט חברים יקרים. הוא יחזור וכולנו משוכנעים שהוא בלם העתיד שלנו, אבל מה לעשות, כרגע הוא בתקופה רעה. קורה. הטענות היחידות שלי הן ליול. למה לתקן משהו שהוא לא שבור? - כל כך הרבה פעמים ראיתי מאמנים שמריחים שהם יכולים לגמור את ההתמודדות במשחק הראשון בחוץ עקב איזה שינוי שמתרחש תוך כדי משחק (בדיוק מה שהיה היום), הולכים על כל הקופה ומקבלים בראש. צ'לסי - מונאקו מלפני כמה שנים באלופות היא דוגמה מעולה. 0-1 ואדום - דינמו על הקרשים, תמשיך ללחוץ תיגמר את המשחק ככה או תבקיע עוד אחד. אבל יול מחליט לטרוף את כל הקופה ולהכניס את סולמני במקום אניטה, ולהוריד את אורבי לעמדת המגן. בדקה האחרונה כצפוי מפרפרים את אורבי באגף מוציאים רוחב ובנס גדול אנחנו לא מפסידים. אריקסן במקום איינו (היה בהחלט לא רע) ואייאקס מאבדת את כל הרוע במרכז השדה ולא זוכה כמעט בשום כדור 50-50. חילופים התקפיים על גבול המטורפים בלי שום סיבה נראית לעין. אני חושב שיול שבר את הראש אחרי המשחקים מול כרונינגן ופאוק ולא יודע איך לגרום לקבוצה "לגמור" את המשחקים. היום לדעתי הוא ניסה בכח לגמור את ההתמודדות היום. זה כמעט עלה לנו בהפסד. לא רע בסך הכל. שי נסחף לדעתי. הופעה סולידית, חבר'ה, מול יריבה שעשתה את המוות לאינטר וברצלונה בשלב הבתים של השנה שעברה... להרגע. אפשר לעשות את זה.