הולנד: חלון העברות מתקדם: חיזוק מאסיבי לפ.ס.וו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏3/8/10.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שתי ידיעות קצרות:
    1) אחרי השיחה אתמול הוחלט שמוניר אל חמדאווי חוזר לסגל...
    2) יש כרגע בהולנד סערה סביב שחקן אדו דן האח, לקס אימרס, שצולם חוגג אחרי הניצחון מול אייאקס כשהוא אומר דברים אנטישמים קשים. גם חלוץ הקבוצה ויסנטו והמאמן ואן דה ברום צולמו באותו ארוע. ההתאחדות בודקת עכשיו את הארועים, אבל מבחינתי כל עוד אידיוט כמו אימרס לא מופיע לפני שופט אזרחי הדבר לא יעזור.

2. Ajax Amsterdam Member

3. AFCA Member

אימרס קיבל 5 משחקים בחוץ, המאמן ג'ון ואן דן ברום משחק אחד.

4. nsagie Member

חבל ועצוב מאוד שאורי קורונל ביקש מאוהדי אייקס לחדול מתדמיתם היהודית. כתבה אחת שווה 1,000,000 מילים

5. AFCA Member

זה לא חדש וזה לא פעם ראשונה שמבקשים.

מה שכן, אני לא מבין איך הם חושבים שדבר כזה יעצור את את האלימות, הרי ברור שזה סתם דבר נלווה לאלימות, אם לא ישנאו אותנו על 'היהדות', אז יקללו עם שירים אחרים וילכו אותם מכות.

אגב, בכתבה רשום שאין אוהדים בקלאסיקר שנתיים, ואני זכרתי 5 שנים. מה מהם נכון?

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא חושב שאני יודע הכל, אבל ברגע שאתם רוצים לדעת משהו על אייאקס או על הכדורגל ההולנדי עדיף שתפנו אליי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx התקשורת הרשמית בארץ לרב ממש לא מדייקת במידע שלה. עומר, ההחלטה היתה בשביל 5 שנים, אבל כנראה בקרוב ייבדק אם ההחלטה תשונה. בשנתיים האחרונות לא היה קהל של היריבה ב'קלסיקר' ואחרי פרשת אימרס אני חושב שעדיף להמשיך עם האיסור הזה. קהל חוץ יגרום לחיכוך ושנאה מיותרת.

העונש של אימרס לא מעניין אותי, מבחינתי הוא יכול לשחק כבר בסוף שבוע הקרוב. אימרס היה צריך לעמוד בפני משפט אזרחי כי מה הוא פשוט אמר דברים אנטישמיים. הוא לא צריך לשבת בכלא כי הוא מטומטם, אבל אני מצפה שישלחו אותו לקורס רציני במחנה ווסטרבורק אשר שימש בשואה כמחנה מעבר בעיקר בשביל יהודי הולנד. אני גם מצפה שאדו כקבוצה נוסעת לשם כדי להסביר להם מה התוצאה של 'ציד יהודים' או 'יהודים לגז'.

לגבי קורונל. אני לא מכיר אותו אישית, אבל כמו מייקל ואן פראח (אבא יהודי) יש פה אחוז של יהודים שכנראה מתביישים ביהדותם. יש יהודים כמו יו"ר מפלגת העבודה ההולנדית, יוב כהן, שגורמים לנזק לקהילה היהודית בהולנד. ההתרפסות שלהם בפני ארגונים שמאלנים אנטישמים אשר ביחד עם מוסלמים בהולנד אשר מטיפים בחופשיות לאנטישמיות היא מדהימה ובעיקר מרתיחה. כהן רץ לפני כחצי שנה לראשות הממשלה, אבל בעבר כבר הודה שהוא לא מרגיש יהודי. אני אישית גם לא יהודי מאמין, אבל יש גבול לכל תעלול.

השיא לצביעות הזאת הם קבוצה קטנה שקוראת לעצמם "קול יהודי אחר", אשר משתתפים בקביעות בהפגנות שנאה נגד ישראל ובמאי ישתתפו במשט למען 'שחרור עזה ממצור'. הם נמצאים בקשר מתמיד עם אנשי שמאל אשר פשוט מטיפים שנאת יהודים טהורה.

לצערי התופעה הזאת קיימת כבר החל משנת 1940 כשיהודים השתתפו עם הנאצים כדי להסגיר ולשלוח את יהודי הולנד למחנות ההשמדה. למרות שהם לא התנדבו לשתף פעולה השתמשו הנאצים ביהודים כדי לעזור להם. הרב סבא של לודווייק אשר, איש מפלגת העבודה, היה אחד משני מנהלי היודנראט בהולנד. ביחד עם סבו של רוב אאודקרק, שגם הוא איש מפלגת העבודה, הוא שלח את רב יהודי הולנד לתאי הגזים.

אז הנה לכם שיעור היסטורי קצרצר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    לחזור לרגע לאייאקס. בעיניי זה לפעמים אידיוטי שחוג אוהדים חושבים שהם 'יהודים', אבל זו זכותם. כבר כתבתי את זה פה בהולנד. אם קבוצה קוראת לעצמם 'כושים' בגלל שאחרים תמיד קיללו אותם כך אז זה אומר שמותר לאחרים להשתמש בשנאה של ארגוני לבנים גזעניים? כבר בשנות החמישים עד שבעים נקראו שחקני אייאקס בקריאות גנאי 'יהודים' והדבר לא היה בגלל אהבה. אז אנשי האף סייד לדעתי רק מחזקים את הטענה למחלת האנטישמיות שנמצאת גם פה חזק בהולנד. למרות שבהולנד גרים כשלושים אלף יהודים שלמעשה לא נשמע קולם, האנטישמיות עדיין מובילה בקרב הגזענות בהולנד.

זה אומר שקורונל לא צריך להכנע לאלימות של אנטישמים וסתם מטומטמים שאין להם מושג בהיסטוריית הולנד!

נערך לאחרונה ב: ‏23/3/11
  7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עוד פצוע. אלדרוויירלד נפצע היום באימון נבחרת בלגיה. יש לו קרע בשריר ירכו ויש אפילו חשש שגמר את העונה...אחרי כל הפציעות גם האדון אל חמדאווי מתעקש להגיד לנו שהוא מתקשה להתחיל פרק חדש באייאקס...מתי העונה האיומה הזאת כבר מאחורינו?

8. AFCA Member

מישהו יכול קצת להסביר מה לעזעזאל הולך בימים האחרונים?

נערך לאחרונה ב: ‏26/3/11
  9. Ajax Amsterdam Member

אני אומר חייבים את ואן חאל באייאקס בסוף העונה

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

פשוט מאד: מלחמה!

כרגע נראה שהפעם יוהאן קרויף לא בורח ומנסה בעזרת תומכים (כמו ברחקאמפ ויונק) להשתלט על המועדון. ממול יש את קורונל וריק ו.ד בוח שלא מוכנים סתם לזוז הצידה. קרויף דרש בשבוע האחרון מספר דרישות, אבל ההנהלה מסרבת לפטר את הצוות הטכני בכל מחלקות הקבוצה. אפילו דובר שקרויף לא מרוצה מדני בלינד ושהוא מבקש שיקבל תפקיד אחר במועדון.

בימים האחרונים יש כאמור מלחמה גלויה בין הצדדים וכרגע אין לי מושג מה הולך לקרות. ביום רביעי יש ישיבה מיוחדת של ארגון החברים שמונה 600 איש. לפי מה שהבנתי לא כל החברים יהיו נוכחים אז. ההערכה כרגע היא שאם הארגון הולכת עם ההנהלה קרויף הולך לדרוש ישיבה נוספת בה כל ה-600 יהיו נוכחים עם זכות החלטה ואז יש לקרויף רב בארגון...

הבנתם? גם אני לא בדיוק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    דרור, ואן חאל לא יחזור כי הוא לא נמנה עם אנשי קרויף. שני האנשים לא בדיוק אוהבים אחד את השני. כרגע נראה שואן חאל רוצה עוד דבר אחד בעולם הכדורגל וזה לאמן נבחרת טובה במונדיאל.

נערך לאחרונה ב: ‏27/3/11
  11. alexshw Member

בושקר בן ה - 40 או 41, שהוא בכלל כבר שוער מחליף, יושב על הספסל של נבחרת הולנד. הזוי משהו. מה קרה אין שוערים בהולנד? אפילו ששטקי פצוע.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש בהחלט בעיה של שוערים בהולנד. יש 2-3 צעירים מאד מוכשרים בדרך, אבל הם עדיין צעירים. כרגע אין ויכוח בהולנד שמספר אחד הוא שטקלנבורח, וסגנו שוערה של אוטרט, מישל פורם. מה שקורה מאחוריהם קצת עצוב. אחד מהשוערים היותר מבטיחים היה פיט פלדהויזן, אבל הוא לא משחק עכשיו בספרד בקבוצת הרקולס. בנק ניימייכן יש שוער צעיר בשם ייספר סיליסן שמדי פעם מוזכר כיורש אפשרי של שטקי באייאקס.

לדעתי זימונו של בוסקר רק נובע בגלל ניסיונו. צריך לזכור שמישל פורם שיחק 2-3 משחקים בנבחרת ואולי טוב כרגע להשאיר את בוסקר בתמונה.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

תרשמו את התאריך של היום בספרי ההיסטוריה של אייאקס. ההנהלה והגוף שמשגיח עליה החליטו הערב למעשה להתפטר. יוהאן קרויף עומד לנצח את הקרב הזה בנוקאאוט מרשים! כרגע עדיין לי חדשות מתי כל האנשים האלה יעזבו רשמית את המועדון, אבל כמו שזה נראה עכשיו ייצטרך קרויף בחודשים הקרובים לעבוד שעות נוספות...

אני מניח שאוהדי אייאקס בהולנד בהלם כי לא ציפיתי שכל מתנגדי קרויף יחליטו לוותר בכזו קלות. אני רק יכול לקוות שקרויף ימצא חבורה של אנשים שהוא סומך עליהם כדי שנחזיר את ההילה למועדון שלי ושל רב אוהדי הכדורגל בהולנד (לאייאקס יש כ-4 מיליון אוהדים, הכי הרבה בהולנד).

נערך לאחרונה ב: ‏30/3/11
  14. AFCA Member

ו-12 מ' שונאים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

תקראו לי הזוי, אבל אני שמח מהמהלך. נשמע הרבה ברבורי שכל בזמן הקרוב, אבל יש לי תחושה שקרויף הוא היחיד שיכול להתחיל להזיז עניינים ולהפטר מהבינוניות.

שיהיה בהצלחה ושלא יסתיים כמו בפעם הקודמת.

נערך לאחרונה ב: ‏30/3/11
  15. Cup of Tea Liverpool, UK

וואי נשמע היסטרי!
    שינוי גדול ומשמעותי תמיד מעניין ומושך תשומת לב, לצערו של קרויף כל תשומת הלב תהיה עליו עכשיו וזה לא קל, אבל הוא יצטרך להתמודד.
    אם הוא יצליח, שאפו ואייאקס תצא לדרך חדשה ואולי תחזור להיות כח משמעותי באירופה על אף הליגה החלשה (ביחס למובילות אחרות).