ידיעה קצת מפתיעה. מרקו ואן באסטן יאמן החל מהקיץ את ספורטינג ליסבון! מארטן שטייקלנבורח כבר שולח בראיון רמזים שהוא יעזוב בקיץ את אייאקס. השוער הבינלאומי שגמר את העונה אומר בפרוש שהוא אולי שיחק את משחקו האחרונה בקבוצה. כעיקרון אני לא ציפיתי לתגובה אחרת כך שאני לא מאוכזב. כולי תקווה שאייאקס תמכור אותו בסכום נאה של משהו כמו 15-20 מיליון אירו.
טוב נקווה שיהיה כסף לבזבוזים בקיץ.בכל זאת היום אני מאמין שאייאקס יכולה לנצח ואני רוצה שלכולם היום יפול הפור הקבוצה שלנו מסוגלת לקחת אליפות
תיקון טעות: ואן באסטן עדיין לא חתם בספורטינג! יש בחירות לנשיאות ואחד המועמדים הבטיח להביא את ואן באסטן. העניין הוא שיש מועמד אחר והוא הבטיח להביא את רייקארד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx מחצית בדן האח וכמה מפתיע שאדו מובילים 1-0. השער למעשה הובקע ע"י רצף של טעויות בהגנת אייאקס. פשוט לא יאומן לראות שחקנים כמו ו.ד ויל ואלדרוויירלד משחקים בצורה כל כך חלשה. פשוט ביזיון. בסה"כ חוץ מאריקסן אין לקבוצה שום שחקן רציני. מדהים לראות את סביטניץ' שבמצב של 0-0 יכול היה להעלות את אייאקס ליתרון. בקיצור, אייאקס חיה רק בגלל אריקסן ואדו יוצרת חוץ מהשער עוד מספר הזדמנויות. אמרתי שיהיה 3-0 למארחת כך שאנחנו בדרך הנכונה...אגב דה בור התלונן לפני יומיים שלא פשוט לאכול צלחת פסטה כל כך מוקדם בבוקר. הוא רק שכח להזכיר שגם אדו דן האח משחקת ב-12:30...התירוצים האלה פשוט כל כך מיותרים, לדעתי ואן דר ויל ואלדרוויירלד גם היו חלשים מול ספרטק ואז שיחקו ב-20:00 בערב שעון מוסקבה...
רק אייאקס יכולה להפסיד משחק כזה. כל מצב נייח מולנו זה חצי גול. והכי כואב, 6 נקודות בעונה מול שלושת היריבות הגדולות של הקבוצה. זהו, סופרים 7.
לפעמים אני ממש לא מבין למה אני עדיין כל כך מתוסכל מחבורת הליצנים האלה. הייתי ב-1995 על גג העולם, אפילו הגמר שהפסדנו שנה אחרי זה נגד יובנטוס לא ניבא את מה שבעשור הבא הולך לקרות. אייאקס הפכה לקבוצה של לוזרים, ולדעתי הגיע הזמן להסתכל בראי. כל חברי ההנהלה של העשור האחרון, כל המאמנים, כל השחקנים, כולם. איך אייאקס מגיעה לנקודה שבה השוער השלישי סובל בבירור מעודף משקל? ההגנה כולה מורכבת מליצנים בלי יכולת מנטלית מינימלית. הם יותר מדי עסוקים עם טוויטר וקעקועים ופחות מדי עם רצון אמיתי להשתפר. הם חושבים שהם כוכבים, והם לא. אני היום מתפלל שיאן, טובי וגרג יעופו לחו"ל. אני מוכן באמת להסיע אותם בחינם לשדה התעופה. בינינו, איך אברטון רוצה שחקן כמו וורטונגהן? אני באמת לא מבין את זה. אני חושב באמת שהגיע הזמן לעשות פסק זמן ולעשות בסופו השבוע משהו אחר. אני תמיד אשאר אוהד, אבל יש גבול לכל תעלול. אני באמת מקווה שלדה בור יש ביצים וישים במחזור הבא את ההגנה ביציע. אפשר בקלות לשחק עם אניטה בימין, אוייר באמצע, בוילסן במרכז ובלינד ג'וניור בשמאל. זה לא יכול להיות יותר גרוע מהליצנים מבלגיה ובחורצ'יק שנשאר עם הראש שלו עדיין במונדיאל האחרון. בשער אני מעדיף לראות שוער נוער מהליצן שנקרא יהרון וורהובן. לשמחתי דה בור כבר יצטרך לשים את וורטונגהן ביציע כי הבחור מוצהב, אבל אם יש לו ביצים הוא ישנה את כל ההגנה כולל השמן בשער. דבר אחד בטוח, אני הולך לעשות צעד ולא לראות יותר העונה את הקבוצה המוגבלת הזאת. נראה כמה זמן ה'מסומם' הזה יחזיק מעמד... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
גם אני נכנעתי כבר כמה אפשר להיות אפטימי מה נשאר מאייאקס האשים שמנהלים את המועדון הם תת רמה אולי נהייתי משוגע אבל רק קרויף יציל אותנו
יש גם אחווה עירונית: דירקטוריון מועדון וינדאם, מצמרת ליגת המשנה ההולנדית, יצא בהודעה כי יזדקק לתמיכה של כ-חצי מיליון יורו, בכדי שיוכל להמשיך להתחרות במסגרת המקצועית. עפ"י תוכניתו של הנק אלסינג- המועדון ינסה לגייס עשרה ספונסרים שיתרמו סכום פעוט של כ-50 אלף אירו. כיממה לאחר פרסום ההודעה, התקבלה במשרדי המועדון הצעה לעזרה ממועדון כרונינגן מהליגה הבכירה. כעת שני הצדדים בוחנים אפשרות לשיתוף פעולה, כמו הפיכת וינדאם לקבוצת בת של "גאוות הצפון", המתחרה בליגה הראשונה שנים רבות, למעט הפסקות קצרות בליגת המשנה. וינדאם היא עיירה קטנה במחוז כרונינגן, ובין 2 המועדונים ישנם יחסי חברות חמים וטובים. ויש כאלו שגם המזל לא מאיר להם פנים: ספרטה רוטרדם מתחתית ליגת המשנה משלמת את מחיר כשלונותיה המקצועיים, אחרי שענקית שירותי האשראי והניהול, חברת גריידסון, הודיעה כי מהעונה הבאה תפסיק את תמיכתה בקבוצה. עם זאת, גריידסון הודיעה כי תישאר בתחום הכדורגל- אך תנסה לסכם עם מועדון מהליגה הבכירה. כעת רוטרדאם מנסה לגייס ספונסר חלופי, בכדי שהקבוצה תוכל להמשיך להתקיים ולהילחם על חזרה לליגה הבכירה.
שמישהו יאשר לי בבקשה את הדיל הזה: עונת 09\10: אייאקס ופיינורד נפגשו בגמר הגביע ההולנדי, בגלל שאייאקס סיימה את העונה הסדירה במקום ה - 3 (מקום שמקנה כרטיס לליגה האירופית) ופיינורד סיימה במקום ה- 4 )מקום שמקנה כרטיס לליגה האירופית), אזי הזוכה בגביע תקבל גם היא כרטיס לליגה האירופית. משום שלשניהם היה כבר את הכרטיס, המקום ה - 5 קיבל אותו ומקומות 9-6 הלכו לפלייאוף על הכרטיס הנוסף לאירופה. עונת 10\11: אייאקס וטוונטה עתידות להיפגש בגמר הגביע ההולנדי, בגלל שרב הסיכויים שלשניהם כבר יהיה כרטיס לאירופה (טוונטה כנראה לצ'מפיונס ואייאקס לליגה האירופית), אז גם הפעם הניצחון בגמר לא הוא זה שיקנה להן את הכרטיס הנכסף לליגה האירופית ולא יהיה שימוש בו. האם גם העונה המקום ה - 5 יהנה מן ההפקר ויקבל את הכרטיס הנכסף לאירופה? ומקומות 9-6 ילכו לפלייאוף?. אתם בטח מבינים למה זה חשוב לי לדעת, כי הקרב על המקום ה- 4 הוא כרגע בין 3-4 קבוצות, ואם גם המקום ה - 5 יקבל כרטיס לאירופה אז זה מגדיל את הסיכויים של AZ לזכות בו. אני מאמין שלא שינו את החוקים מהעונה שעברה, אבל אשמח לדעת בוודאות. תודה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
אני לא בטוח לגבי התשובה, אבל לגבי עונת 09-10, אייאקס סיימה במקום השני ולא השלישי, בעקבות כך היא זכתה בכרטיס למוקדמות האלופות. איינדהובן סיימה שלישית והתחילה בסיבוב הראשון של הליגה האירופאית.
צודק טעות שלי. אבל העיקרון נשאר אותו דבר, אייאקס זכתה בגביע ולא הייתה צריכה את הכרטיס לליגה האירופית כי היה לי את הכרטיס למוק' הצ'מפיונס. מכאן שסגנית הגביע מקבלת את הכרטיס לליגה האירופית, וזו הייתה פיינורד. אבל היא סיימה רביעית אז גם היא לא זקוקה לו. לכן המקום החמישי קיבל את זה ואלה היינו אנחנו. אני מקווה שגם העונה זה אותו דבר...