ילך אם בסוף העונה בחינם (סוף חוזה) או בגרושים בינואר. כרגע עדיף שילך לסחיפול ויקח מטוס. עונה שעברה נתן את העונה הטובה ביותר שלו בשש שנותיו באייאקס. חזר לסורו העונה. לא קיצוני טוב, לא מגן טוב. סתם משהו באמצע. משחק כקיצוני שמאלי בדרך כלל או מגן שמאלי כשנדרש.
ארז אני לא אומר שצריך להעיף את יול זה לא הפתרון. חוץ מזה שבמילא הוא יקפוץ על ההצעה הראשונה שתגיע מאנגליה, אני אומר שיש לו חלק מאוד גדול במה שקורה אצלנו על המגרש וזה מתחיל בטעויות שלא קשורות בכלל לפן המקצועי אלא המנטלי כשהוא לא מכין את הקבוצה למשחקים כמו שצריך. להכניס את סולימאני ואריקסן זה בסדר אבל למה מלכתחילה לא פתוח עם סולימאני כקיצוני ? למה אוייר למה? למה סוארז לא יכול לנוח מעט ולהוריד ממנו את הלחץ ? כבר דיברתי על ההכנה המנטלית שלו מול ריאל , וגם מול אוטרכט ואין מה לעשות קשה לי לשכוח לו את כל הפארסה בתחילת העונה. כשמינו את יול רציתי שסוף סוף יהיה פה מאמן לכמה שנים טובות, אבל הוא בעצמו לא רוצה להישאר כאן לאורך זמן והוא לא בונה בקבוצה הזו כלום. כשהוא זורק את טובי , נשארים כאן עם סגל שכמעט אף שחקן אי אפשר להגיד שהוא תרם לו משהו או טיפח. הוא כמעט ולא נותן צ'אנסים לשחקנים מאייאקס הצעירה , הוא שוחק את השחקנים הקיימים עד דק ועל מי הוא בונה ? אולי על מידו. כמו שאמרתי שני ניצחונות כעת והכל משתנה, אבל ביננו אנחנו מכירים את הקבוצה הזו והמאמן יותר מדי טוב, על מנת שנאמין שנספור משהו במדרגות בסוף העונה חוץ מאת המספר שבע. אז הוא העפיל לליגת האלופות אבל המטרה היא לקחת אליפות וכרגע הקבוצה הזו לא נראית כמו אחת שבנויה לכך, הרי חסרים לו קיצוניים...
אייאקס חייבת להתחיל להבין שבהגנה ובקישור האחורי צריך שחקנים גברים ולא כוסיות!!! טובי ,ורטונגן, אניטה, איינו, לינדגרן, דה זיאו כל אלה הם חבורה של כוסיות חסרי אופי. עד שאיאקס לא תבין את זה היא תמשיך לספוג גולים טיפשיים.
רוני, אוייר שחקן רכש של המאמן. מרטין יול הביא את האיש לקבוצה ולכן הוא שם אותו עכשיו בהרכב. אם הוא עכשיו טוב או רע זה כנראה לא ממש משנה, יול מצא שעיר עזעזאל בהגנה והוא הולך עם זה עד הסוף. הוא משאיר את וורטונגהן בהרכב כי יש לו יכולת התקפית, אבל הגנתית הבחור לדעתי בלם בינוני ביותר. לסוארז יש סטטוס של כוכב על וברגע שאתה עכשיו מוריד אותו לנוח אתה תגרום לנזק בלתי הפיך. הבחור אמוציונלי ודווקא עכשיו כשהוא לא פוגע אסור להוציא אותו. מה גם שהוא הקפטן ולרב לא סתם מוציאים את ה'מנהיג' של הקבוצה. ביום חמישי יש אפשרות מצויינת לתת לסוארז מנוחה ולנסות משהו אחר. פיינדאם מגיעה למשחק גביע בארינה וזו הזדמנות מצויינת לתת לכמה חבר'ה אחרים את הבמה. סולימאני צריך לפתוח ואם כבר להשאיר את דה זאיו במגרש אז רק בתור מספר 10. זה עבד מצויין מתי שסים דה יונג היה פצוע במשחק הראשון נגד אוקזר בארינה. שתי ניצחונות? רוני, אנחנו משחקים עכשיו נגד א.ז (בחוץ) ופ.ס.וו בבית. אתה רוצה באמת לדעת מה אני מרגיש? האמן לי, אל תשאל את זה. אפשר להפסיד, אבל שני המשחקים האחרונים נגד אוקזר בצרפת ועכשיו נגד אדו בבית מאד מאד מפחידים אותי. אני מרגיש פאניקה בקבוצה ואני חושש לאיזה משבר רציני. הלחץ עכשיו עולה ולי אין מושג אם החבר'ה שארז (כ) הזכיר יכולים עכשיו באמת לקחת שני נצחונות מול יריבים יותר טובים מאשר אוקזר ואדו דן האח.
אל תדאג שי מהמשחק ביום ראשון, אנחנו לא מסוגלים לנצח קבוצה ברמה של אייאקס. רק בונקר אימתני ו 0-0 זה הסיכוי היחיד שלנו לצאת עם נקודות מהמפגש הזה. אבל לפני זה יש את שלב ה 1\6 גמר של הגביע ההולנדי, שהחל כבר אתמול עם הפתעה אחת כשספרטס ניז'קרק מהליגה החובבנית הגבוהה הדיחה את אקסלסיור בתוצאה 1-2. דרמה הייתה במשחק של זוולה נגד טוונטה, שדלי העלה את האלופה ליתרון 9 דקות לסיום, אך ספגה 2 דקות לתום הזמן החוקי. זה נגרר עד לפנדלים בהם טוונטה ניצחה 3-5 וניצלה ממבוכה ענקית. במפגש ארדיביסי ניצחה NAC בהרנביין 2-0 מרשים. RKC של אוהד לויטה ניצחה בחוץ 1-4 את קאמבור. שאר העולות: וולנדהאם וטלסטר. הערב PSV תארח את ספקנאבורג, וקבוצת הבת של PSV (פ.צ איינדהובן) תגיע לאפאס סטדיום של אלקמאר. אוטרכט תצא לאפלדורן, ורודה תתארח אצל גו האד איגלס. מחר אייאקס תפגוש את וונדהאם.
אלכס, פ.צ איינדהובן איננה קבוצת הבת של פ.ס.וו! הלוגו של פ.ס.וו http://www.tomazzi.nl/file/img/web/rte/logo-psv-eindhoven.Xxx הלוגו של פ.צ איינדהובן http://img.nujij.nl/Uploads/Cache/2010/3/logo-fceindhoven-923289b.Xxx.20100301223147.resized.120x120.Xxx כעיקרון האלופה של ליגת המילואים והזוכה בגביע (יש פה גם תחרות גביע של קבוצות המילואים) עולות לטורניר הראשי של כל הקבוצות הראשונות. רק לפני מספר שנים לא קטן ראינו בחצי הגמר את אייאקס ואת אייאקס2. מה שכן חשוב להדגיש, ואני לא זוכר בדיוק את החוקים, אבל אי אפשר לתת לשחקן לעבור מקבוצה אחת לשנייה בטח לא באותו סיבוב.
אייאקס מנצחת 3-0 את פיינדהם ומעפילה לשמינית גמר של הגביע. מידו, סוארז ואריקסן הבקיעו במחצית השנייה. מי שראה את המשחק, שמתם לב שמידו איבד משקל? הוא עדיין טנק, אבל הוא נראה כרגע הרבה יותר בכושר.
הגיע הזמן.. בסה"כ לדעתי הוא החתמה טובה למרות העודף משקל כי הוא חלוץ שונה לגמרי מאל חאמדאויי, ואפשר לגוון איתו יותר את המשחק.
לא יודע עומר. בקדנצייה הראשונה של מידו באייאקס הוא לדעתי כן הזכיר את אל חמדאווי רק שהוא לא הרבה לכבוש כמו המרוקאי. המצרי התבגר, שנים לא מצא מקום בשום קבוצה והמשקל עלה. מה שקרה לו בשנים האחרונות לא מעניין אותי, כרגע כן נראה שיול מצליח ליצור איתו קשר והעובדה שהוא ירד במשקל. אני מקווה שבעונה הקרובה הוא יכול לעזור לנו כמו שעשה פאנטליץ'. בכל מקרה בוא לא נשכח ששיחקנו היום מול קבוצה מהליגה השנייה...ביום ראשון כבר נראה מה הניצחון הזה גרם לקבוצה.
לא יאומן, Achilles '29 מהליגה השלישית בהולנד, ה ''טופקלאסה'' אם הבנתי נכון, מדיחה הערב את הראקלס אלמלו בתוצאה 3-5. הראקלס כבר הוליכה בבטחה 2-0, וגם 3-2. אבל המקומיים עשו את הבלתי יאומן והשלימו מהפך ענק. כרונינגן ניצחה בפנדלים 4-5 אחרי 1-1 בתום 120 דק' עם דאן האח. מתי ההגרלה של השלב הבא?
זהו זה, אחרי ההגרלה הזאת אני מבין שהעונה של AZ הסתיימה. כל שנה הגרלה אכזרית ועוד בחוץ. אין מזל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx לקראת יום ראשון ורביק אמר היום על אייאקס: ''הם לא משחקים כדורגל סקסי. נגד ונדהאם בגביע הם לא הגיעו ליותר מידי מצבים וראיתי שהם מתקשים נגד הגנה מסודרת. אנחנו רוצים לנצח את המשחק הזה''. אנחנו ניאלץ להתמודד בלי מרטנס (נפצע במשחק הגביע), פאולסן (עדיין לא כשיר) וג'ונתאס החלוץ שטס לברזיל מסיבות אישיות. גודמונסון האיסלנדי יחליף את מרטנס, ופלה יפתח במקום ג'ונתאס. על ההגרלה ורביק אמר: "הכי חשוב שלא נקבל את אייאקס בגמר!''. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wacko.Xxx עוד שעה קלה ייפתח המחזור כשווילם II האחרונה תארח את דה חראשפחאפ לקרב תחתית נוסף. האם הפעם הקבוצה מטילבורח תצליח להשיג נק'?
עידו תהיה רגוע. אייאקס באה עם משקולת על הרגליים לקראת שבועיים קריטים. אתם לא פחות טובים מאוטרכט והאג שכבר עשו לנו בית ספר. יש לכם את הכלים לעצור את אייאקס (הגנה טובה, את הגול שלכם אייאקס תסדר כבר). משחק של 50:50. אני מקווה רק שהאוהדים שלכם יפסיקו עם הפרובוקציות לדמי. ושהקבלת פנים למוניר לא תזכיר את מה שהיה לדמי שנה שעברה...
אני חושב שהקהל יהיה יותר רגוע כי לפני שבוע קיבל אל חמדאווי קבלת פנים מיוחדת. לדעתי צעד מאד חכם של הקבוצה כדי למנוע קריאות מכוערות לכיוונו של המרוקאי. אם הדבר גם גרם לפחות שינאה כלפי דה זאיו? את זה נדע רק ביום ראשון. אני מסכים עם ארז שבגביע הכל פתוח. גם פ.ס.וו תצטרך להזיע רבות בקרקרדה.