הולנד: חלון העברות מתקדם: חיזוק מאסיבי לפ.ס.וו

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by הרצליה עד המוות, Aug 3, 2010.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידו, לדעתי אתה עדיין מסתכל על הקבוצה כאוהד שחי תחת הימים של שחירינחה. לדעתי AZ יכולה השנה להפסיד בבית כמעט לכל קבוצה. זו המציאות הנוכחית של הקבוצה ואני מייעץ לך להתחיל לצפות פחות מהקבוצה.

לגבי הצמרת, כרגע נראה ששוב נראה קרב משולש בין השלישייה שגם נלחמה לפני עונה בצמרת. בסה"כ טוב לי שאייאקס לא השקיעה את מירב כוחותיה כי ביום רביעי אנחנו נשחק במדריד. אני לא מצפה להרבה דברים טובים בבירנביאו, אבל אולי נצליח עם בונקר נחמד להוציא תיקו...

בשבוע הבא, משחק נחמד ברוטרדם...אייאקס הולכת לבקר את 'חובבי ציון'. שמתם לב שאקסלסיור כרגע הקבוצה של רוטרדם? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ידיעה קצת מדאיגה:
    בערב יום שני התמוטט איבנדר סנו במשחקה של מילואי אייאקס מול נבחרתה המקבילה של ויטסה. הקשר בן ה-23 התמוטט ועבר כנראה התקף לב...הוא הונשם פעמיים, אבל לפי הדיווחים האחרונים מצבו יציב.
    לי נותר רק השאלה איך בחור בריא וחסון בן 23 מקבל כנראה התקף לב...

3. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

זה כבר קשור לדיון אחר... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

4. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אפשר לכתוב עד מחר כמה אנחנו רחוקים מקבוצות בסדר גודל של ריאל וכמה הבדלי הרמות תהומיים - אבל אפשר גם להסתכל אל העתיד ואל השבוע - שבועיים החשובים שלנו. פיינורד, טוונטה, מילאן. באמצע איזה משחק גביע זניח. להתרומם ולהמשיך הלאה. ביום ראשון זאת הליגה שלנו, לא היום.

ומשהו בכל זאת. מעבר לכך שאנחנו לא ברמה של ריאל ולא קרובים אליה, ומעבר לכך שקיבלנו הגרלה אכזרית, אי אפשר לצפות לניסים ונפלאות בשנה הראשונה שלך בליגת האלופות אחרי X שנים. רק עם המשכיות (השתתפויות רציפות בליגת האלופות!) נוכל מדי פעם לחלום על עלייה לנוק אאוט ולהתמודדות קצת יותר טובה מול מפלצות כמו היום. וזה עושים רק דרך הליגה. אין הוקוס פוקוס. אני לא מאוכזב, אני מבין ומפנים שיש 4-6 קבוצות באירופה שאין לנו סיכוי להתמודד איתן. לצערי פגשנו באחת מהן כבר היום.

קדימה לקלאסיקה.

Last edited: Sep 16, 2010
  5. alexshw Member

כבר היינו עדים למקרי מוות על המגרש. סנו עוד בר מזל.
    בקשר לזה אני רוצה לציין 2 דברים:
    1) שום בדיקות רפואיות לא יכולות לתת את ה - 100% המוחלט של מניעת מקרים שכאלה.
    כמה יש שחקנים מקצוענים בעולם? אלפים, אם לא עשרות אלפים. בסך הכל כמות המקרים המצערים האלה מזערית.
    2) לצערי בנאדם צעיר ובריא יכול פתאום לקבל דום לב ולמות.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

תגובה קצרה...
    זה לא קורה הרבה, אבל אחרי השער הראשון סגרתי את הטלוויזיה. אני פשוט לא יכולתי לראות את יחסי הכוחות, כל כך רתחתי מבפנים (גם בגלל שיש לי הצטננות קשה) שהלכתי לעשות משהו אחר. אחרי המשחק כבר ראיתי בתקציר של הטלוויזיה ההולנדית עד כמה הקרב הזה לא היה פייר. מישהו כתב באייאקס נטוורק שהוא הרגיש כמו אוהד ווילם טווי שבא לשחק בארינה...

אני יכול עכשיו להתחיל על חוק בוסמן, לכתב עלהנזק האינסופי שהדיביל הזה גרם לנו, אבל ארז צודק. חשוב לזכות השנה באליפות כדי שנראה המשכיות. ברגע שאנחנו משתתפים מדי שנה בליגת האלופות אני בטוח שהמועדון גם יכול להתחזק בשחקנים זרים קצת יותר טובים. במצב של היום עם חוסר הגבלה בזרים לעולם לא נזכה יותר בליגת האלופות, החלום הזה נגמר, אבל אני משוכנע שעם קצת ניסיון לא תמיד נהיה בשר תותחים. אגב, מארטן שטקלנבורח ישחק בעונה הבאה באחת מהקבוצות העשירות באירופה. אני מהמר על מנצ'סטר יונייטד כי ואן דר סאר עומד לדעתי לפרוש בקיץ הבא.

דבר אחרון, אני עדיין לא מבין איך ישראלי או יהודי יכול לבחור לאהוד את ריאל מדריד. לקבוצה הזאת יש גרעין ניאו נאצי והדגלים הפלסטיניים לא סתם נראו טוב מאד בשידור. ב-1995 ראיתי גם צלבי קרס, אבל אז השפלנו אותם בביתם. אתמול זה לא קרה וזה אולי הדבר שהכי כואב לי.

ביום ראשון כבר נראה משחק אחר לגמרי...

7. Ajax Amsterdam Member

היה מאוד עצוב לראות את הבדלי הכסף בין הקבוצות.צריך מישהו שיחזיר את הגלגל לאחור

8. kraz11 Member

אז זה המשחק הכי גרוע של אייאקס שראיתי בחיים
    אבל צריך לזכור שזאת הופעת בכורה של כמעט כל שחקני אייאקס במפעל היוקרתי
    הזה ותוסיפו לזה הופעה בסנטיאגו ברנבאו ואז אפשר להבין את השיתוק של השחקנים. לגמרי היו משותקים ודברים כאלה לא יקרו יותר(בתקווה)
    סה"כ ההתרגשות לא נתנה לשחקני אייאקס לשחק ....משחקים הבאים יהיה סיפור אחר לגמרי ויהיו כבר קרבות , גם מול ריאל בבית אייאקס מספיק טובה לנצח

אל תתייאשו יהיה בסדר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יודע אם המספרים האלה נכונים, אבל מישהו כתב באייאקס נטוורק.
    תקציב שנתי של הקבוצות:
    ריאל מדריד - 450 מיליון אירו
    אייאקס 65 מיליון אירו

הוצאת של רכש בקיץ היתה 8 מיליון אירו בשביל אייאקס והמגיב יודע לספר שלפני שנה ריאל הוציאה לא פחות מסכום חולני של 265 מיליון אירו!!! לא לשכוח החובות של המועדון ה'מלכותי' והחופש שהמדינה הספרדית נותנת לקבוצה הגדולה במדינה ואז ברור שאין לנו יותר שום סיכוי לזכות בעתיד בליגת האלופות. לא סתם אני קורא לתחרות באירופה "ליגת העשירות"...

זה המצב בכדורגל האירופאי וזו הסיבה הראשית למה אנחנו נראנו אתמול כמו סן מרינו...זו הסיבה למה כיביתי אתמול את הטלוויזיה.

Last edited: Sep 17, 2010
  10. AFCA Member

שי, אני מבין את הכעס שלך, במיוחד כאחד שכן זכה לראות את קבוצתו מצליחה באירופה, אבל לא היינו צרכים את אתמול כדאי לראות על המגרש את מה שאנחנו יודעים. ההבדלים הכספיים ידועים לכולם, חוק בוסמן שמשרת את הקבוצות הגדולות באירופה ידוע, החוקים המחמירים לתאגידים בהולנד לעומת הגועל נפש שהולך בספרד ידוע. אנחנו לא בליגה הזאת. לי עוד פחות קשה לקבל את זה, כי את העבר ההוא שקבוצה יכלה לחיות על אקדמיה וסקאוטינג ולעשות הצלחות מזה(שהיום כמובן זה לא ככה) אני לא חוויתי.
    אנחנו לא בליגה הזאת, אבל אנחנו כן בליגה ההולנדית עם תקציב בין הגבוהים או הגבוה ביותר, כך שאליפות זה חובה ומה שהיה אתמול זה מבחינתי לא ביזיון. ביזיון זה 6 שנים בלי אליפות, וזה היה יותר ביזיון מבחינה מקצועית גם אם היה נגמר 10-0.

משהו על המשחק, אניטה הדרדס כזה מעצבן אותי, זה ממש לא רק אתמול בגלל הפיק ברכיים ואני חשוב שכבר רשמתי את זה, כל מסירת עומק שהבלמים מנסים לצאת לנבדל הוא שובר את הנבדל או כמעט שובר. על זה הגול ה-2 אתמול.

תודה להנהלת הליגה, לבית ספרי ולמדינת ישראל שבגללם כנראה אפספס קלאסיקר.

11. Piet van Reenen Member

מסכים עם כל מילה שנאמרה כאן בפורום על המשחק בין ריאל מדריד לאייאקס.
    פשוט לא כוחות, השופט היה צריך להפסיק את המשחק ולעשות כוחות חדשים(כמו שההינו עושים בשכונה).
    אני רק מקווה שלפחות אייאקס תצליח לסיים את הבית בכבוד, שזה אומר עם יחס שערים נורמלי ועם קצת נקודות(אפילו למקום 3 אני לא מצפה).
    גמר חתימה טובה לכולם!!

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

תגובה יפה עומר, אני לגמרי מסכים איתך. אנחנו צריכים לעשות הפרדה מוחלטת בין הכדורגל האירופאי לבין הליגה המקומית. הכעס הרב שאני עדיין מרגיש לאחר ההשפלה במדריד יעלה שוב כשאני מדבר על אייאקס בליגה ההולנדית. שם האשמה היחידה היא ההנהלה השוכנת בארינה כולל המאמנים שהיו לנו בששת השנים האחרונות אשמים לכל הביזיונות שראינו. מה שריאל עשתה לנו ביום רביעי אנחנו יכולים לעשות לקבוצות בליגה ההולנדית כי בסה"כ אייאקס עדיין הקבוצה העשירה והגדולה בהולנד.

אני חוזר ואומר, בלי רצף של אליפויות או לכל היותר מקום שני והעפלה לליגת האלופות, אייאקס לא תצליח לצמצם במקצת את הפער האסטרונומי בין הקבוצה שלנו לקבוצות המאפיות העשירות באירופה. לשחק בליגת האלופות תתרום לנו בשתי חזיתות:
    1) מצב הכלכלי שלנו ישתפר בגלל דמי שיתוף בסיסי, מכירת כרטיסים וזכויות שידור. גם נרוויח יותר מהעברות שחקנים כי אם שטקלנבורח למשל ממשיך בצורה הזאת אייאקס יכולה לדרוש עבורו לא פחות מעשרים מיליון אירו.
    2) משחקים בליגת האלופות מושך שחקנים שאולי מתלבטים לשחק למשל בליגה האנגלית בקבוצה אמצע טבלה עם משכורת יותר טובה או אולי להתקדם דרך אייאקס דרך הרמה הגבוהה ביותר באירופה.

שתי הנקודות האלו לבטח יעזרו לנו, אבל בלי שום צל של ספק אנחנו רואים לפי אלופי אירופה שהכסף פשוט קונה לך לפחות מקום ברבע הגמר. הזכייה של פורטו בגביע אירופה היתה ארוע מקרי בעיקר בגלל המשחק ההגנתי של פורטו. מבחינתי אייאקס משחקת בליגת האלופות כמו הולנד במונדיאל...זה גם דיון שאוהדי אייאקס צריכים פעם להתחיל בו. אין יותר הצלחה אירופאי עם כדורגל התקפי. הזמנים האלה נגמרו!

לקראת הקלסיקר...
    יומיים לפני המשחק ויש עדיין כרטיסים בקופה ברוטרדם! האם אוהדי פיינורד מפחדים ממשהו? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

Last edited: Sep 18, 2010
  13. alexshw Member

כדי לזכות בליגת האלופות צריך לשחק משחק הגנתי מצוין, זה נכון, אבל זה לא אומר שכל הזוכות היו בונקריסטיות כמו אינטר.
    בכל אופן, כפי שכבר נאמר, איאקס מזמן איבדה את הדומיננטיות בהולנד והרי שכל היריבות שלה בליגה אמורות לסבול מחוק בוסמן, ככה שלא הכל צריך לתלות בו.

ובקשר לחוק זה אם כבר נגענו בו, אני חושב שחייב לבוא משהו שיאזן אותו. כמו למשל החוק הרוסי.

Last edited: Sep 18, 2010
  14. רוני שטנאי Member

שי, מה קרה ? בסך הכל הפסדנו בצורה מביכה לריאל מדריד בברנביאו במשחק הראשון שלנו בליגת האלופות מזה שנים . אז נכון שהקבוצה הייתה חלשה מאוד והפערים היו גדולים אבל לא צריך להשתגע. ההדחות ממוקדמות האלופות היו הרבה יותר גרועות ואני אפילו לא מדבר על המשחק ההוא ברמת גן. האמת היא שציפיתי למשחק יותר טוב שלנו עם יותר תעוזה והקרבה , אבל זה היה גדול על יותר מדי שחקנים ויכול להיות שגם יול שגה בהכנות כשלא עלה עם קישור מעובה יותר וניסה לעלות עם הרכב שבא לנסות ולשחק כדורגל. במחצית הוא היה צריך לעשות שינויים אבל הוא לא עשה וזה כמעט עלה לנו בתבוסה שלא נשכח.
    אבל זה רק המשחק הראשון, ובשורה התחתונה התוצאה הזו היא הדבר הכי צפוי בעולם.

להתחיל לדבר על הפערים העצומים אחרי משחק אחד זה מוקדם מדי בייחוד כשטוונטה, קבוצה שלבטח לא עולה על אייאקס בהרבה מצליחה לצאת בתוצאה לא רעה מול אלופת אירופה.
    אז כן נראינו רע מאוד, לא מתאימים למעמד וכו'. אבל אני חייב להסתכל על העתיד ולהיות טיפה יותר אופטימי, אייאקס לא מתקרבת לטופ של אירופה אבל היא גם לא נמצאת ברמה הנמוכה ביותר. אני סבור שהמשחק במדריד היה יותר מדי קיצוני ואי אפשר לקבוע רק על פיו מהי הרמה של אייאקס ביחס לשאר היבשת (אני מוציא מהרשימה את קבוצות העל שביום טוב יכולות לפרק כל קבוצה ) אם גם מול מילאן ניראה כל כך רע אז זה כבר באמת יאכזב אותי מאוד כי בארינה עם סוארז אנחנו צריכים להיות מסוגלים לעשות קצת יותר ממה שהראנו בספרד.

אי אפשר לתלות את המשחק הזה בבוסמן. מספיק, כבר עברו יותר מדי שנים בכדי שכל הזמן נשתמש בתירוץ הזה. היו אצלנו יותר מדי טעויות שלא קשורות אל הבלגי. שש שנים בלי אליפות כשיש לנו את התקציב הכי גדול בליגה זה בטח לא קשור רק לבוסמן, 16 מיליון יורו על סולימאני זו רק טעות אחת בשרשת ארוכה של טעויות.

המטרה שאני חושב שתשפיע רבות על המשך כל העונה הזו היא קודם כל להוציא לפחות ארבע נקודות בשני משחקי הליגה הקרובים ולהוציא לפחות נקודה מול מילאן. אם שוב יתחיל איזשהו פער בצמרת הליגה שנצטרך לרדוף אחריו , יחד עם העומס באירופה שיכול להשפיע גם ואולי בעיקר מנטלית (משחק כמו במדריד לדוגמא) ואני שוב רואה את המטרה הראשית (אליפות כמובן) הולכת לאיבוד.

15. c_web Member

המחזור ה - 6 יצא לדרך הערב כשרונינגן ניצחה 2-0 את אקסלסיור.
    עוד כרגע :
    ווילם ביתרון ביתי 1-0 על דן האח ממש בפתיחת המשחק.
    ויטסה ונאק ברדה עדיין מחפשות שער ראשון במשחק אחרי שעה של כדורגל.