הולנד: אייסאטי עורק מאיינדהובן לאמסטרדם

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י תומר22, ‏14/8/07.

1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

עזוב שי, ראית מי מציג את החולצות ? התמונות מהאימונים ? אף אחד לא מזכיר אותו בעיקר באתר הרשמי כאילו הוא שחקן מהמילואים. עכשיו תשווה את זה לשנה שעברה.

הוא בחוץ.

נערך לאחרונה ב: ‏18/7/08
  2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארז, אני לא עוקב אחריך. אנא עזור לזקן פה להבין את הכתוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

לגבי הנטלאר, האם יש לנו פה אוהד ריאל שרוצה לראות שחקן מצויין בקבוצה שלך? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx
    בוא אני אפרט למה הנטלאר לא דומה לחואקין. קלאס יאן בחור מאד פיקח ובעיקר בחור עם הרגליים על הקרקע. הנטלאר לא יגיע לריאל או לכל קבוצה עשירה אחרת בשביל להיות המחליף השלישי, הוא בפרוש כבר הודה שהוא יעזוב את אייאקס רק מתי שיהיה לו את ההרגשה שהוא באמת יצליח.

עכשיו אפנה אליך כאוהד מסור של אייאקס, האם הנטלאר גמר את עבודתו במועדון שלי? קודם כל יש לו עדיין חוזה תקף באמסטרדם, שנית, הנטלאר עדיין לא זכה באליפות עם אייאקס. אולי הוא אט אט משוכנע שאייאקס באמת בונה עכשיו קבוצה יותר טובה מאשר בשנתיים האחרונות?

אם לחזור ל'מציאות'..., כמו שציינתי לפני זה, אנחנו עדיין ביולי. אייאקס 'מצטיינת' בשחרור שחקנים באוגוסט...אני פשוט מחכה ליום, בעוד שבועיים-שלוש שהנטלאר עוזב. אני לפחות היום יותר שקט כי קבוצתי כבר קנתה לכאורה מחליף, כשאני יודע שהחלוץ ישוחרר בסביבות ה-25 מיליון אירו (שניידר עלה לריאל 26 מיליון אירו) אני משוכנע שאייאקס לא צריכה להיות בפאניקה. אני כרגע יותר דואג לרכש טוב בהגנה מאשר שחרור 'הצייד' ואת ההשלכות לכך.

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה לו להישאר ??
    בלי להעליב הליגה ההולנדית היא פשוט בדיחה בשנים האחרונות , שחקנים באים לשם כדי להרוויח כמה גרושים או להציל את הקריירה המנומנמת שלהם , ההגנות עלובות להפליא ועם שחקני ההתקפה המוכשרים בהולנד התוצאות אסטרונומיות הקבוצה היחידה שבנויה נכון היא פ.ס.וו ולפני שנתיים אלקמאר.

הנטלאר חוגג באוגוסט 25 בגיל הזה עם היכולות שלו זה פיספוס ענק שהוא לא יצא לפי שנתיים , עם כל הכבוד לליגה ההולנדית אני מעריך שהוא רוצה יותר את ליגת האלופות.

4. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אתה הכרת את הצייד לפני שנתיים ? כי אפילו בהתחלת הפריצה שלו בהירנביין רק העכברים כמו עבדכם הנאמן ושי שמו עליו עין. אף אחד לא שמע עליו עד המעבר לאייאקס / חצי העונה בהירנביין.

מה גם שלפני הירנביין אף אחד גם בהולנד לא ממש שמע אליו. הוא שחקן שפרץ מאוד מאוחר יחסית להולנדי הממוצע.

שי, אני לא רוצה להיות זה שמביא את הבשורה הרעה - אבל לפי מה שנראה, הקרואטי שהגיע הוא לא בדיוק המחליף לקלאס יאן. לא בדיוק הגולר וחלוץ המטרה. גם בארגנטינה אמרו שהוא לא 9 קלאסי. אם כי הפעם נדמה שלמדנו מעט מלקח איבראימוביץ' וסניידר והקדמנו תרופה למכת "המכירה של השחקן הכי טוב שלך בשנייה האחרונה בלי הבאת מחליף".

ועדיין- בלם ! דחוף!.

שי, הנטלאר לא גמר את העבודה שלו באייאקס, אבל כך גם לא סניידר, לא ואן דר וארט וגם לא הייטניחה - ואיפה הם היום ? אתה יודע אני מניח.

5. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

והידיעה המצחיקה של היום : ואן חיל ברודה.

http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00333/vangeel_333445d.Xxx
    WHAT?!

6. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

לגבי העברה אפשרית של הנטלאר אני חושב שואן באסטן מאמן הקבוצה עשה דיי בשכל כאשר מינה את קלאס יאן לקפטן הקבוצה שזה מין אקט להשארת השחקן לעניות דעתי. אין ספק כי רבות הקבוצות אשר רצו וירצו בצייד, וללא צל של ספק ואן באסטן עשה החלטה נבונה למנות אותו לקפטן הקבוצה.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

adamy7, לא ממש נעלבתי, אבל הלו הליגה ההולנדית ליגה אמנם לא ליגה ברמה של ספרד, אבל היא לבטח אחד הליגות היותר טובות מתחת לרמה הכי גבוהה. העניין הוא שבהולנד לא משלמים סכומים כמו למשל בסקוטלנד, רוסיה או יוון. לא רק זה, מס ההכנסה פה גבוהה ודבר אחרון ואולי הכי חשוב, בהולנד קבוצה לא יכולה לעמוד 100 מיליון אירו באדום כמו שבאיטליה וספרד מותר...בקיצור, לא נעלבתי, אבל בפעם הבא קצת תדייק בבקשה.

ארז, לי אין ויכוח איתך, אתה מכיר אותי יותר זמן מהיום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
    אייאקס כבר מזמן הפכה למכולת של עשירי אירופה, כמו שאנחנו 'הורסים' קבוצות בהולנד ככה ריאל מדריד מתנהגת איתנו. בלי ז'אן מרק בוסמן אייאקס אולי היתה יכולה לשחזר את ימי התהילה שלה משנות השבעים, דבר שאני מקווה כולם בפורום הזה מבינים...

לגבי צביטניץ', הלו הבחור לא קרואטי אלא ארגנטינאי עם דם קרואטי... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
    אני לא רוצה כרגע להגיד עליו יותר מדי, אני מזכיר לך חברי הטוב שואן באסטן יהיה המאמן הבא שלנו ולא מן הנמנע שהוא ישחק באמסטרדם את אותה השיטה כמו שראינו עם הולנד ביורו האחרון. אין ספק שאם הצייד נשאר אייאקס יכולה לשחק את השיטה הטובה והמוכרת שלנו, אבל היות שאני בטוח שקלאס יאן בסוף ייחטף ע"י אחת העשירות באירופה, לא מן הנמנע שואן באסטן יחליט לשחק למשל עם דאריו ולואיז ביחד אחד ליד השני. מיקי בקלות יכול להיות קשר התקפי.

לסיום, אייסאטי עדיין לא אצלנו...PSV וגם אייאקס הודו אתמול שעדיין יש מספיק על מה לדבר...בקיצור, צריכים קצת סבלנות. בסופו של דבר אני כמוך ארז יותר דואג להגנה שלנו...מה שכן ואני מדגיש את זה אייאקס מתחילה את העונה רק בסוף אוגוסט...ב-30 באוגוסט אנחנו פותחות את העונה מול ווילם טוויי בחוץ. העונה אין מוקדמות ליגת האלופות ואין סופרקאפ הולנדי, פשוט מחכים בשקט עד יומיים לפני שהשוק ההעברות ייסגר...בקיצור, ארז, אל תדאג http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx (סתם בא לי לנפנף לך לשלום חחח)

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואן באסטן יכול לרדת על ברכיו ולמנות אותו לנשיא הקבוצה, ברגע שקבוצה עשירה כמו ריאל מדריד, מנצ'סטר יונייטד או ברצלונה רוצות את החלוץ המוכשר אייאקס מקבלת זקפה...ראינו את זה בדיוק עם שניידר לפני עונה. לשמחתי כרגע לאייאקס יש כבר שני שחקנים חדשים בהתקפה כך שבמקרה הכי גרוע אנחנו ננזק כמו תמיד, אבל לדעתי הנזק יהיה פחות רציני מאשר עם העזיבות של זלאטן ושניידר.

9. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

אך בכל זאת, במידה והנטלאר יעזוב את אייאקס, אני חושב שהנזק שיגרם לקבוצה יהיה קצת יותר משמעותי מאשר עזיבתם של זלאטן ושניידר, לדעתי. הנטלאר ללא ספק החלוץ הטוב ביותר בליגה ההולנדית כיום, ולאייאקס אין את היכולת שהייתה לה בעבר ואת הסוכמים להביא חלוץ בסדר גודל של הנטלאר, אני אישית אשמח בפריחתו ויציאתו מאייאקס לליגות החזקות באירופה, אך בכל זאת זה ירגיש כמו אבידה בשביל אייאקס.

10. Reyes Member

מישהו יודע אם יהיו שידורים של הליגה ההולנדית העונה ב5+ לייב? שנה שעברה הם התחילו לשדר, ומשום מה זה הפסיקו אחרי כמה מחזורים.

ראיתי פרומו של תחילת העונה החדשה והליגה ההולנדית הופיעה בו, אבל אני רוצה להיות בטוח.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אייאקס ו-PSV הגיעו להסכמה לגבי אייסאטי. רק אתמול בערב הצדדים חשבו שהמו"מ עוד ייארך תקופה רצינית, אבל בבוקר הודיעו שתי הקבוצות שהן הגיעו להסכמה. אייסאטי צריך עכשיו לסגור את תנאיו עם אייאקס ולעבור בדיקות רפואיות. בתקשורת לא דווח על הסכום שאלופת הולנד תקבל מאייאקס.

לחזור לשנייה להנטלאר. ברור שאם הנטלאר יעזוב אייאקס תצטרך לעבוד עוד יותר בשביל להבקיע שערים.
    הצייד היה פשוט מנייה בטוחה, אבל מצחיק שאייאקס לרב היתה אלופה בלי חלוץ שהבקיע כל כך בקלות...אפילו בימי ואן באסטן אייאקס לרב לא זכתה באליפות. מבחינתי אנחנו תמיד מוצאים דרך למצוא את שער היריב, וקורה הרבה שבעונה מבקיעים בין 10-15 שחקנים שונים. הכח של אייאקס אף פעם היה שחלוץ אחד סוחב את כל הקבוצה, אני משום מה די רגוע.

לגבי שניידר וזלאטן. אתה יודע מה ההבדל 'ראלף לורן'? אייאקס שחררה אותם בדקה ה-90 ולא מצאה מחליף ראוי. שניידר היה כמובן האיש המרכזי בקישור וכשמביאים במקומו חלוץ ספרדי לא מרשים (לוקה), אתה לא תתקדם כקבוצה. אותו מקרה עם זלאטן, השבדי לא היה מכונת שערים כמו הנטלאר, אבל בעונתו האחרונה הוא הראה שיפור אדיר. הוא תמיד היה מסוכן ותמיד יצר הזדמנויות, כמו שאמרתי השיטה של אייאקס תמיד יוצרת להרבה שחקנים הזדמנויות כיבוש. לצערי גם זלאטן נמכר בדקה האחרונה (יום האחרון לחלון ההעברות!) ומחליף לא הגיע. המחליף היה ארונה קונה, אבל בבדיקות רפואויות הקבוצה גילתה בעיות בליבו...אייאקס לא קנתה אותו ונשארה בסוף עם חלוץ בלגי שנקרא ווסלי סונק...בעונה האיומה הזאת אייאקס שברה את כל השיאים באירופה כשהפסידה ברמת גן למכבי ת"א...

נחזור להנטלאר, כעיקרון אייאקס כבר התחזקה ומצאה מחליף בדמות צביטניץ' ואולי הכי חשוב גם אם הנטלאר עוזב בדקה האחרונה הקבוצה צריכה רק להתחיל לשחק ב-30 באוגוסט. בשנים האחרונות הקבוצה כבר היתה צריכה להתחיל את העונה הרבה יותר מוקדם בגלל מוקדמות ליגת האלופות וכולם ראו שהקבוצה לא היתה מוכנה. התוצאה: מפח נפש מול קבוצות שבדרך כלל הקבוצה היתה עוברת, בטח במהלך העונה.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

קשה לי פה לעזור לך...אני גר בהולנד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
    אני חושב שהכי טוב שתיצור קשר עם ארז (הרצליה עד המוות), הוא לבטח יודע יותר גם על לינקים באינטרנט. אני לא ממש בדקתי בשידור ישיר, אבל נדמה לי שתוכל בלינק הזה לראות משחקים מהולנד בשידור ישיר:
    http://www.myp2p.eu/index.php?part=home

13. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

היה עניין של זמן עד שאייסאטי יקבל אור ירוק מההנהלה של PSV. אני מאמין שאייסאטי יהיה חיזוק משמעותי לאייאקס של ואן באסטן. חשוב מאוד שאייאקס תסגור עימו את התנאים כבר בקרוב על מנת להכניסו לאימוני הקבוצה וכמו גם שיכיר את השחקנים שישחקו עימו באייאקס.

לגבי שניידר אני מסכים איתך ללא ספק, להביא חלוץ במקום קשר שבונה את משחק הקבוצה, לא בדיוק החתמה נבונה וחילוף חכם. לגבי זלאטן, נכון שאייאקס נאלצה לוותר עליו ברגע האחרון ממש בדקה ה-90 ונאלצה לשחק עם ווסלי סונק אך בכל זאת כיום אני חושב שהנטלאר הרבה יותר משמעותי למועדון מאשר זלאטן בזמנו ואני לא ממעיט בערכו של איברהימוביץ' בכלל, כבודו מונח במקומו. הנטלאר נהפך לכמו שאמרת מנייה בטוחה ואילו משנה לשנה הוא מראה יכולת טובה יותר בליגה. בשביל לחזור לקדמת הבמה האירופאית, אייאקס חייבת לשמר שחקנים בסגנון שלו ולהוסיף עוד שחקנים ברמות הגבוהות.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

תשמע מי אני שהולך להתווכח איתך, אבל במציאות של היום אם אתה שחקן שיש לו עונה טובה אז בקיץ תקבל הצעות מקבוצות יותר גדולות או עשירות...אייאקס לא יכולה יותר 'לבנות קבוצה', בגלל חוק בוסמן כל פרחח יכול למצוא לעצמו מקום באירופה. היום למשל כותבים פה בהולנד שריאל שוקלת להשאיל או למכור את רויסטון דרהנטה. אתה באמת חושב שאילולא ז'אן מרק בוסמן דרהנטה היה משחק בריאל מדריד? קלאס יאן הנטלאר, ווסלי שניידר או זלאטן לבטח היו מצליחים גם בעידן 'שלושת הזרים', אבל ו.ד וארט, באבל, נייג'ל דה יונג, מקסוול, ו.ד מיידה, מאדורו וכו'? תאמין לי שאייאקס היום היתה בצמרת האירופאית אם מישהו היה דואג להעלים את בוסמן הארור הזה...

תשמע, אני יוצא מההנחה שהנטלאר עוזב. שנתיים וחצי בעידן הזה הוא מתנה מהשמיים, אייאקס כבר שנים לא מציגה כדורגל גדול, אבל באירופה עדיין מעריכים יותר את אייאקס מאשר את PSV, פיינורד או כל קבוצה הולנדית אחרת. אפילו עכשיו כשסלביה פראג מנצחת אותנו פעמיים, אפילו עכשיו אנחנו עדיין קבוצה שעשירי אירופה אוהבים לעשות אצלה שופינג. אייאקס פספסה בשנתיים וחצי האלה לבנות קבוצה רצינית מסביב לקלאס יאן הנטלאר, עכשיו לבקש ממנו כדי שיישאר בגלל שהוא כילד היה אוהד שלנו? אפילו מוקדמות ליגת האלופות אין לנו, מה אייאקס יכולה להציע לו? כסף? את זה הוא אפילו יכול למצוא אצל מאמנו לשעבר הנק טן קאטה ביוון. מדהים שפנאתינאייקוס החתימה שחקן ברמה של ג'ילברטו סילבה, פשוט מדהים בידיעה שהקבוצות היווניות לבטח לא יותר טובות מההולנדיות (אוקיי בעונה האחרונה כן...), אבל פשוט משלמות פי כמה יותר כסף. זה כל הסיפור, כסף.

תשמע, אייאקס צריכה קודם כל להחזיר לעצמה את האליפות בהולנד ואת זה אפשר לעשות גם בלי הנטלאר. אירופה? אולי רק בעונת 09/10. אם אייאקס חוזרת לפסגת ההר בהולנד אני משוכנע ששחקנים כן ירצו בסוף להגיע אלינו, תארים והצלחות מושכות שחקנים גם אם ביוון ישלמו יותר...בסופו של דבר אייאקס עדיין נחשבת לדעתי למועדון צמרת עולמית!!! יש כל כך הרבה קבוצות אירופאיות הרבה יותר עשירות מאיתנו, אבל רק לאייאקס יש 4 גביעי אלופות, גביע מחזיקות, גביע אופ"א ושני גביעי ביניבשתיים...אז נכון, אנחנו לא חיים בעבר, אבל אם אייאקס חוזרת להוביל בהולנד ההשגים האלה בהחלט ימשכו שחקנים אלינו...

15. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

מסכים איתך בנוגע לעזיבה אפשרית של הנטלאר, השאלה היא רק שאלה של זמן כמובן. אני חושב שההערכה שניתנת לאייאקס באירופה היא צודקת עקב העבר המפואר שיש למועדון מאמסטרדם, לא כמו שיש לפיינורד או לאיינדהובן. אין ספק שבמידה והנטלאר יעזוב זה רק על מנת לפרוח במפעל הצ'מפיונס שכיום אייאקס לא נמצאת שם וחבל, כי היא כן חסרה כמו הרבה קבוצות עם עבר מפואר באירופה. אני רוצה להאמין שבמידה ואייאקס הייתה בצ'מפיונס ליג, הנטלאר לא היה עוזב את אמסטרדם. אך להיות ריאלי, כל שחקן עם רמת האיכות של הנטלאר יחטף ללא צל של ספק בקרוב, שוב השאלה מתי.

אליפות לעניות דעתי זה הדבר הכי חשוב, קודם כל הבסיס המים והלחם של אייאקס, היא חייבת לקחת אליפות על מנת למשוך אליה את השחקנים הבכירים יותר למועדון. לגבי אירופה, אולי זאת תהיה מין סטירת לחי העונה שאייאקס מקבלת עקב אי שיתופה בצ'מפיונס ליג, אולי זה יעשה טוב למועדון שיהיה עם ראש רק בליגה שזה דבר מאוד חשוב. בסה''כ אייאקס צריכה לחזור לקחת את תואר האליפות על מנת להשתדרג עם שחקנים ברמה בכירה יותר ועל מנת כמובן לחזור אל הבמה הבכירה באירופה, הצ'מפיונס ליג.