הולנד: אייסאטי עורק מאיינדהובן לאמסטרדם

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י תומר22, ‏14/8/07.

1. Cosmic Weed Member

de Middenweg, צ'לסי בהשוואה לאייקס קבוצה ממש מיזערית
    אני לא יודע למה ביכלל הכללת אותה כקבוצה גדולה.
    מבחינת ההיסטוריה.

2. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל ברוך הבא שי...

באמת רק ככה of the top of my head אני יכול לחשוב על כמה סקנדינבים גדולים שעברו שם, יון דאל תומאסון, מרקוס אלבאק, אריק אדמן, דניאל ינסן ועוד רבים וטובים. יש איזו סיבה מיוחדת לקשר של המועדון הצנוע הזה עם סקנדינביה?

נערך לאחרונה ב: ‏7/7/08
  3. Cosmic Weed Member

Nigel Winterburn, אוליי מערך סקאוטינג לא רע ביכלל באזור.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בוא אעזור לכם קצת...
    האיש האחראי להתפתחותה של היירנביין הוא האיש הזה:

http://static.flickr.com/98/254828265_3658a402a4.Xxx

שמו רימר ואן דר וולדה (riemer van der velde), חוץ מלהיות שנים נשיא המועדון היה האיש למעשה סקאוט ראשי. בסופי שבוע הוא היה יוצא עם אשתו לסקנדינביה לראות שחקנים, בעיקר אצל קבוצות לא גדולות. בשביל לדעת עליו יותר תקראו את My Webpage

ו.ד וולדה פשוט הפך את היירנביין לקבוצה קטנה בליגה השנייה לקבוצת צמרת לכל דבר. הקבוצה נמנית כבר שנים בקבוצה שנקראת פה בהולנד: subtop. ביחד עם קבוצות כמו טוונטה, כרונינגן, אוטרכט ואחרים הן תמיד קבוצות שבביתן מאד קשה להכריען. הטופ 3 המסורתי (אייאקס, PSV, פיינורד) אף פעם מנצחים שם בקלות.

בכל מקרה לגבי ו.ד וולדה, הוא כבר לא בקבוצה וגם לא האיש ששנים אימן את הקבוצה והפך לסמל אמיתי, פופה דה האן. הצמד הזה הלך לדרכו, אבל אין לי צל של ספק שו.ד וולדה עדיין עוזר לקבוצה. אני משוכנע שהוא ביחד עם אשתו אנני מעבירים הרבה סופי שבוע במגרשים נידחים בצפון אירופה.

נערך לאחרונה ב: ‏8/7/08
  5. תומר22 Member

קודם כל, שי, ברוך הבא.

אתה נמצא בהולנד אז אתה בטח יכול לענות לי טוב מכולם. מה חושבים אוהדי אייאקס על מרקו ואן באסטן והקדנציה הקרובה שלו בקבוצה, בעיקר ביחס למה שראו ממנו בנבחרת? האם יש קונצזוס סביב האיש או שלא ממש מאמינים בו?

לגבי הירנביין, לאן הולך כל הכסף מהמכירות המטורפות שהם עושים? רק בחצי שנה האחרונה, בלי ללכת יותר מדי אחורה, אפשר לציין את אלבש, זוויברלון וסולימני עליהם עשו קופה יפה.

6. Asaf Man Member

מישהו מוכן לספר לי על Vurnon Anita מאייאקס?

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

שיוש שלנו, דווקא אתה תופס יותר מה - AD? הדה טלחרף טוב יותר לדעתי.

אניטה ? מה כבר יש לספר עליו ? קצת יותר ממוקד בבקשה. עוד שחקן מבית היוצר של מחלקת הנוער שאחרי משחק אחד בליגה חזר מהר מאוד לקבוצה השנייה. איך שי אומר, עוד איזה "צנון" אייאקסי. לא אחד שממש יש מה לדבר עליו. שי, אני אולי מתבלבל, אבל זה לא הגולם שהרס לנו את המשחק מול אקסלסיור לפני שתי עונות (2-2 בארינה, באותה עונת איבוד האליפות בגול).

הגביע : פ.ס.וו נדהמה מההגרלה, כזאת הגרלה קשה כבר בהתחלה ? לזה לא ציפו, ככה זה שמגרלים את .... הקבוצה השנייה שלך.

מחזיקת הגביע, פיינורד, מול טופ אוס. אייאקס מול אוטרכט בקרב מעניין מאוד.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בוא אעשה קצת סדר. תומר אהלן, שמעתי כבר עליך דברים טובים! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
    לגבי שאלתך, אם היית שואל אותי לפני היורו הייתי בקלות אומר שיש שתי מחנות: מחנה אחת שרואה במרקו עדיין כאליל וסמל המועדון, אחד שיכול להרשות גם לרדת ליגה עם הקבוצה. לדעתי כן היה אחוז של אנשים שלמרות שעדיין זוכר לטובה את האיש כשחקן, עבודתו בנבחרת קצת הרתיע אותם מלקבל את המינוי הזה בקול רם. המחנה השני היא לדעתי הדור הצעיר שאולי רק ראה את ואן באסטן דרך youtube. הדור הזה לא אהב את העבודה של מרקו בנבחרת ויצאו בגלוי נגד המינוי הזה.

צריך לזכור, וזה מאד חשוב, מינוי ואן באסטן הגיע בזמן שקרויף עוד 'רצה' לעזור לנו. הרבה מאד אנשים עוד היו באקסטזה שהנה אדון קרויף הנכבד יורד ממעלה ההר בברצלונה והולך באמת לעשות סדר במועדון. גלי הביקורת לכיוונו של ואן באסטן קצת נעלמו בתקופה הזאת, אבל לאחר שה'משיח' שלנו ברח היו פתאום הרבה קולות שדווקא האשימו את ואן באסטן בחוסר כבוד למורו ורבו. בשביל שתכירו אותי גם בעניין הזה, אני אחד ממתנגדי קרויף הגדולים שיש. בבירור האיש תרם המון למועדון שלנו, אבל הוא גם גרם נזק לאייאקס כפרט ולכדורגל ההולנדי ככלל. לידיעתכם האם סמל של מועדון עוזב ליריבה הכי שנואה בגלל שיש לו ויכוח עם ההנהלה? זה מה שקרויף עשה ב-83 כשעבר בהפגנתיות מאייאקס לפיינורד...אני בן אדם שמתקשה לסלוח, ולכן אנשים כמו פרנק רייקארד, דני בלינד, יארי ליטמאנן, סטפן פטרסון וכמובן מרקו ואן באסטן סמלים הרבה יותר גדולים ממספר 14 האגדי.

לחזור לואן באסטן, אחרי עזיבת קרויף הקולות כנגד 'סן מרקו' הקולות נשמעו שוב פעם באתרי האינטרנט ההולנדיים, אבל לשמחתי גם קרויף קיבל מינון רציני של קללות וחוסר כבוד גלוי. כרגע אנחנו נמצאים אחרי טורניר היורו והכל שקט בצורה מדהימה...ההנהלה עפה, המחליפים נחשבים לאנשים של המועדון (הנשיא החדש יהודי אמיתי בשם אורי קורונל...), ומרקו ואן באסטן הוכיח שהוא מסוגל לאמן בצורה רצינית. בנוסף לזה הגיעו כבר לקבוצה 2 חלוצים כשאחד מהם למרות מחירו הבאמת גבוה נחשב לכשרון ענקי. האוהדים מעדיפים לבלוע את ה-16.5 מיליון אירו מאשר שסולימני היה חותם ב-PSV...בכל מקרה יש שוררת עדיין אווירה חשדנית בקרב האוהדים. החבר'ה עם ההיגיון היותר בריא עדיין מבינים שבלי חיזוק בהגנה אנחנו נמשיך להיות קבוצה כמו בעונה שעברה. אישית למרות שאני הרבה יותר אופטימי מאשר לפני כמה חודשים, אני מצטרף לחבר'ה האלה. לדעתי אייאקס מראה סימנים של התאוששות חיובית, אבל ההגנה צריכה באמת להתחזק. ספגנו בעונה האחרונה יותר מ-40 שערים ולכן לא ממש בכיתי שהייטינחה עזב. כרגע השמועות האחרונות מדברות על הנריקה, אולגאר ובלם נוסף מפאלמיירס העונה בשם אמארל שאייאקס אולי מעדיפה על פני הנריקה כי הקבוצה אולי מעדיפה לקנות מאשר להשאיל שחקן.

הסיבוב השני בגביע? אין בעיה, קיבלנו את אוטרכט או בשפה המקומית של החבר'ה מעיר הדום (מגדל מוכר) אוטרח. אני מבסוט שלפחות אנחנו משחקים בבית...לי אין בעיה ש-PSV משחקת נגד המילואים שלה, ככה לפחות נפטרנו מקבוצה אחת שלהם, לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוי שכחתי לענות בקשר לוורנון אניטה...
    ארז מכיר אותי כבר קצת יותר מהחבר'ה האחרים פה, והוא בידיוק יודע מה אני חושב על שחקנים כמו אניטה, סרפונג או דונובן סליינחאר. מה הבעיה שלי איתם? בגלל מוצאם? חס וחלילה, כולם סורינאמים נחמדים, אבל כולם נמוכי קומה . אני עוד זוכר שהסתובבו לנו בקבוצה שחקנים כמו פיוס איקדיה הניגרי וחברו מברזיל וומברטו. לדעתי הכדורגל המודרני כבר לא דומה לכדורגל של אז, אין לי בעיה עם קיצוני נמוך קומה, אבל החבר'ה שמיניתי במשפט הראשון משחקים בעמדה באמת חשובה. אז יגידו, שי גם שניידר 'גמד'. נכון, אבל לחבר'ה האלה אין בכלל 10 אחוז כשרון שיש לקשר ריאל מדריד.

לדעתי אניטה בכלל לא יתקדם באייאקס, כמו סרפונג, הם יושאלו אולי בעוד שנה ולא יחזרו יותר. אם אתה לא הצלחת בעונה הבאה לפרוץ קדימה אז מתי כן? מי שכן עבר את המבחן הראשון בהצלחה אלה הם בעיקר סים דה יונג וגריגורי ואן דר ויל. אני מצפה שואן באסטן ימשיך לתת להם אימון, אבל לאחרים אני לא צופה עתיד גדול. לדעתי הקשר ההגנתי מיצ'ל דונלד עדיין בתמונה, אבל הוא צריך להזהר מסטטוס 'אניטה'.

מלה אחרונה על המגן השמאלי סליינחאר, לדעתי הוא עוד יחזור לזרקורים כי באייאקס עמדת מגן שמאל כבר שנים בעיה קשה. בעצם לכל הקבוצות בהולנד יש בעיה בעמדה הזאת ואין ספק שהבעיה כבר התפשטה לנבחרת. מי שכרגע נראה כמגן השמאלי העתידי של הולנד הוא אריק פיטרס מאוטרכט, כבר יש שמועות שהוא דווקא בדרך ל-PSV. רק היום מפרסמים ברחבי האינטרנט שהוא אמר שרוצה לעבור לאלופת הולנד. בכל מקרה אורבי עמנואלסון ירד מתהילתו ואחרי שנה איומה הוא נראה כאילו הוא אולי צריך טיפול מיוחד מואן באסטן כדי לחזור איכשהו לכושר. בכל מקרה אני דווקא ורבים אחרים בכלל טוענים שעמנואלסון קשר שמאלי. נו טוב, למרות שהשחקן רצה במהלך העונה האחרונה לעבור קבוצה, הוא כנראה הבין שאם יעזוב בצורה הזאת הוא ינחת בחור כמו וויגן או משהו ברמה הזאת.

10. Raulito Madridista

http://www.futbolwins.com/wp-content/uploads/2008/02/Albert%20Luque%20(Ajax).Xxx

אתר המארקה מפרסם היום כי אייקס החליטה לשחרר את הקשר הספרדי לוקה בחינם. המאמן החדש מרקו ואן באסטן הודיע להנהלה שהשחקן לא נמצא בתוכניות שלו לקראת העונה הבאה. המנהל הטכני של אייקס, דני בלינד אמר:"החלטנו לסיים את הקשר עם לוקה והוא יודע שעתידו לא איתנו". השחקן בודק אופציות עם סוכנו כאשר המטרה היא לחזור לשחק בליגה הספרדית, שם הצטיין במדי מאיורקה ולה קורוניה.

-------------------------------------------

כמה חבל על לוקה. בחור מאוד מוכשר שלא השיג כלום בקריירה. אני זוכר את הגול שלו נגד ריאל מדריד בעונת 05\2004, איך הוא עשה צחוק מסאלגדו ודהר עד לשער. למרות חוסר ההצלחה שלו מאז שעזב את לה קורוניה, אני מאמין שכן יש קבוצות בליגה שיישמחו לקלוט אותו לשורותיהן. אני מאחל לשחקן הזה בהצלחה, הלוואי ויחזור לדפור, דרכה הגיע לסגל נבחרת ספרד. זה יהיה מאוד סמלי. המועדון הדרדר וגם לוקה. אבל הוא יותר מדיי כשרוני בשביל לוטינה, אז...

11. Engonga Member

אחח אלברט לוקה, מדהים איך מאחד החלוצים הטובים בעולם הוא הופך לבדיחה שהוא עכשיו.
    אני זוכר מה שהוא עשה ביחד עם סמואל אטו אצלנו ואעם טריסטן בדפור..שיתוף פעולה אדיר ולדעתי רק דוויט יורק ואנדי קול היו יותר מושלמים.
    גלן רודר הזה עשה ממנו צחוק בניוקאסל, פשוט הרס אותו. חבל שבאייאקס לא בונים עליו..דווקא התחיל שם טוב את העונה.
    האמת לא אתנגד אם יחזור למיורקה כבר העונה, מנזאנו מחפש חלוץ נוסף והוא באמת נשמע כמו אופציה לא רעה בכלל.

12. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אתה אמיתי?

היה השחקן שהרוויח הכי הרבה (כן כן, יותר מהצייד) והיה אולי הכי חלש. למען הכנות אני חייב להגיד שלכולם היו טונות של סבלנות אליו, במיוחד הקהל. אבל הוא המשיך בשלו.

באמת שאמרו לוקה ישר פינטזנו על השחקן שפירק את מילאן. אבל העונה הזאת הוא היה מחדל למרות שקיבל צ'אנס אחר צ'אנס. שחקן שגם אני מאוד האמנתי שיעזור לאייאקס אבל נכשל ובגדול, חבל.

13. Engonga Member

אתה כאוהד איאקס לא זוכר מה היה כשהוא הגיע לכם ושואל אם אני אמיתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
    ראיתי אותו כובש כמה שערים בתחילת העונה, חלקם היו יפים וכבר התחילו להיות אופטימים לגביו..אבל כנראה שהתקופה בניוקאסל הרסה אותו. הוא צריך לחזור לספרד.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנגונגה היקר, אני גר כחצי שעה מאמסטרדם ולי לא ממש זכור שלוקה הרשים. חוץ ממשחק טוב בבית מול NEC לא ראיתי הרבה ממנו. הוא הבקיע שניים-שלושה שערים (אחד מהם נגד VVV באשמתו הישירה של השוער), אבל בשביל בחור שהרוויח הכי הרבה בקבוצה אלברט פשוט איכזב. טוב יעשה אם יחזור הביתה, אולי שם יצליח לחזור לימיו הטובים.

בנתיים מדווחים שאייאקס אולי ינסו מחדש לצרף את איסמעיל אייסאטי מ-PSV. הבחור לא מרוצה באיינדהובן וכבר בחורף האחרון אייאקס ניסתה ללא הצלחה לצרף אותו. המרוקאי/הולנדי מסיים בעוד שנה את החוזה שלו...בכל מקרה לאוטרכט הוא לא יילך וגם טוונטה לא תפתה אותו עם כדורגל במוקדמות ליגת האלופות. אם אייסאטי באמת רוצה לעזוב (ולא לחכות עד שחוזהו יסתיים) הוא כנראה יעדיף להצטרף לאייאקס, אבל קשה לי לחשוב ש-PSV ירצו לשתף פעולה...

15. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

שוב דיבורים מחוסר ידיעה.. "דיברו " ? מי דיבר ? האוהדים, השחקנים, קוסטר ? כובש כמה שערים ? טוב סקירה כללית: שני שערי הבכורה מול וונלו. אם אתן לך לינקים אליהם סביר להניח שתיקרע מצחוק. אם אי פעם יאמרו לך שההגנות בהולנד חלשות (מה שנכון) אני מניח שהמשחק ההוא (שנגמר ב1-6, אגב) יעמוד במקום הראשון. עוד שער מול ויטסה (או רודה, יתקן אותי שי) מבישול ענק של סוארז. את הרביעי אני באמת שלא זוכר.
    אבל כמות השערים באמת לא אומרת יותר מדי לעומת ההזדמנויות הרבות, משכורת העתק והתרומה האפסית. דווקא אני הראשון שתמכתי בו אבל באמת כמה הזדמניות אפשר לקבל. אגב מוזר לי הידיעה הזאת שלך היות ומשחקי אייאקס שודרו השנה בנידחי האינטרנט ולא נראה לי שאוהד מיורקה חפר לראות שידורי אינטרנט של אייאקס באיכות ירודה רק על מנת לתפוס איזה ספרדי.. (ואם כבר ספרדי, אז שיהיה גברי).

הייתה כתבה מצויינת עליו בואללה נדמה לי. איך אפילו מול אקסלסיור החלשה לא היה לו מקום. מין סיפור הנפילה שלו.

אני עדיין אגב לא מאמין שהשחקן הרוויח יותר מהצייד, סוארז ואפילו דווידס, אבל זה כבר לחלוטין לא אשמתו אלה אשמת הניהול החובבני של אייאקס.