ההכנות למונדיאל 2010 בעיצומן, ליפי יבחן את הסגל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י cazzo, ‏26/6/08.

1. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

היום בבוקר קראתי דיווח שמאשר את החמישייה שאורי מציע, רק שלפיהם בוקטי הוא זה שכמעט בודאות ייחתך ולא קסאני (בצדק מסויים, בעיקר מהצד של בוקטי). אנחנו בבעיה מסויימת, כי לאחר הניפוי המוצדק של גרוסו, אנחנו נשארים עם 8 שחקני הגנה - מספר מושלם שמעניק שחקן וגיבוי לכל עמדה. ברגע שנוריד שחקן הגנה נוסף, כמו שצפוי לקרות, אנחנו נישאר עם עמדה שבה הגיבוי לא יהיה קיים. בטורנירים קודמים היו לנו שחקנים כמו זקארדו ופאנוצ'י שחיפו על העניין עם הגיוון התפקידי שלהם, אבל הפעם אין לנו אף שחקן כזה, אלא אם אנחנו שוקלים את האפשרות המעט מוזרה של להחזיר את קייליני לעמדת המגן שמאלי לאחר שלא שיחק שם כבר כמה שנים טובות. אם כבר מוותרים על מגן, הייתי מוותר על מאג'ו ולא על קסאני. מעבר ליכולת של מאג'ו לתפקד בתור קשר ימני במערך 3-4-3 (משהו שלא סביר שיקרה) וחלוץ ימני במערך 4-3-3 (בשביל זה יש את פפה וקאמו'), אני לא רואה תועלת בהבאה שלו ולדעתי הוא השחקן החלש מבין שמיניית ההגנה שנותרה.

גם אני מאוכזב לראות את קאנדרבה נחתך, למרות שיש לו תכונות שמזכירות מאוד את אלו של מרקיזיו - אם מתעלמים מזה שלקאנדרבה יש את היכולת לשחק כפליימייקר מאחורי החלוצים - משהו שמארקיזיו לא יכול לעשות. אני יכול להבין את הרצון של ליפי שלא לנסוע עם שחקנים מאוד דומים בעמדה שבה נדרש לנו גיוון, בטח כששניהם חסרי ניסיון יחסית.

אם זה היה תלוי בי, החמישייה הייתה:
    - סיריגו - פחות טוב ממארקטי, חסר ניסיון לעומת דה-סאנטיס שצריך להיות השוער השני
    - מאג'ו - כבר הסברתי את עצמי
    - קוסו/קאמו' - לא סגור על עצמי פה
    - בוריילו - עם כמה שאני אוהב אותו, הוא פחות טוב מג'ילא ופאציני
    - רוסי - קוואליירלה חזק יותר, דריבליסט לא פחות טוב, מהווה איום משמעותי מרחוק ובאופן כללי מגיע בכושר טוב יותר. יש לרוסי יתרון קטן ביצירתיות, אבל לא במידה שמחפה בעיניי על החסרונות האחרים לעומת הערס הנאפולטיאני.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/5/10
  2. Jose Mourinho Member

ליפי מסביר את ניפויו של גרוסו: "you can't build a team on what happened in the past" :aaarofl:
    להגיד דבר כזה אחרי שהוא בונה את ההרכב על קנבארו וגאטוסו זאת עבודה בעיניים.

3. 亚历山大帕托 Member

גאטוזו לא יהיה שחקן הרכב, אך יש לו ערך מקצועי רב. הוא מדרבן ומטריף שחקנים שסביבו, וכשיגיע תורו לשחק, ואני לא מדבר על פציעה או חילוף סתמי אלא חילוף טקטי בשביל לשמור על תוצאה, הוא ייתן מעל ומעבר.

קנאבארו... הרכב פותח, אין לו עדיין מחליף ראוי. הנסיון שלו במעמד הזה הרבה יותר חשוב מהיכולת שהציג העונה.

4. Joel Gion Member

מדברים פה על הדחה של קנבארו מהסגל כאילו שזה הדבר הכי שכיח והכי הגיוני בעולם לנפות את הקפטן והשחקן הכי משפיע מורלית שלך, ממש קורה לפני כל טורניר בכל הנבחרות בעולם.
    למרות העונה המאכזבת (לא עלובה כמו שחלק פה מנסים להציג, אבל בהחלט מאכזבת) של קנבארו, הוא חייב להיות בסגל - גם מכיוון שאין לו מחליף ראוי כרגע וגם בגלל שהוא מוסיף לנבחרת הזאת דברים שהם הרבה מעבר ליכולת המקצועית נטו שלו. חוץ מזה, גם לפני יורו 2008 הוא היה אחרי עונה לא מבריקה במיוחד, ותסכימו איתי שהעובדה שהוא נפצע ולא השתתף באותו טורניר לא ממש סייעה לנבחרת. וזהו עוד כשהיו לנו אופציות הרבה יותר טובות מעכשיו בעמדה שלו (מטראצי, קייליני, פאנוצ'י וההוא שהיינו בטוחים שיהיה הנסטה החדש).

5. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההדחה של גרוסו מוצדקת לחלוטין אבל בואו לא נשכח לו את הרגע המאושר הזה שריגש את כולנו (דקה 119, חצי גמר המונדיאל 2006,4 ביולי 2006, דורטמונד) :
    http://roma.theoffside.com/files/2008/02/t1_grosso.Xxx

6. uri מנהלים

:aaa15:

7. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

נכון שאורי כבר הזכיר זאת, אבל בכל זאת - לא קשור בכלל להכנות של המונדיאל, ואולי גם יפריע: כלי התקשורת באיטליה מדווחים שג'אנקרלו אבאטה, ראש הפדרקאלצ'ו עובד בימים האלה על מציאת המאמן של הנבחרת לאחרי שיסתיים הטורניר בדרום אפריקה. באתרים ועיתונים מסוימים דובר על כך שצ'זארה פראנדלי הוא המאמן המחוזר ביותר ע"י ראשי ההתאחדות. זה לא מפתיע כלל, מכיוון שהמשרדים נמצאים בפירנצה, אבל מצד שני, הם יצטרכו גם לבקש רשות מפיורנטינה לקחת לה את המאמן. כמה ימים ספורים לפני פתיחת המונדיאל אמורה האומה לדעת מי יהיה הקומיסר הטכני החדש שיוביל את הכחולים לקמפיין של אליפות אירופה 2012.

בנוסף לפראנדלי, שמות אחרים שעליהם דוברו הם קלואדיו ראניירי וג'אנפרנקו זולה.

ולעזאזל, למה אין דברים יותר חשובים עכשיו, מאשר להתכונן למונדיאל?

נערך לאחרונה ב: ‏20/5/10
  8. Giallorossi Member

אחחח אחחח הגול של גרוסו! לא מאמין שעברו כבר ארבע שנים מאז, מרגיש לי הרבה פחות.
    לא אשכח אף פעם כמה הייתי מתוסכל שנייה באותו משחק כשהבנתי שהמשחק הולך לפנדלים, ושמה בטוח נפסיד, כי איטליה בחיים לא ניצחה בפנדלים במונדיאל (נתון שהשתנה אחרי יומיים), ובטח ובטח שנגד הגרמנים.
    ופתאום, קרן אחרי בעיטה של פירלו ודל פיירו מגביה ("מה! למה פירלו לא מרים?!"), איכשהו הכדור מוצא את עצמו אצל המאסטרו פירלו ("נו, נו!"), שבמהלך אומן מוסר לגרוסו (":http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx "), והוא שולח כדור מסובב ומדוייק ששולח את כל האומה הגרמנית לבכות ("יששששששששששש!").
    ולא שביקשתי קינוח לרגע כזה, אבל גם הוא הגיע אחרי דקה וחצי.

הגול הכי משמח שאני זוכר בעשור וקצת שאני רואה כדורגל.

נערך לאחרונה ב: ‏20/5/10
  9. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

ההתאספות בארמון המלכותי של ונאריה לא ממש הייתה באווירה טובה. כ2000 אוהדים, באמצע היום מתחת לשמש, בעיקר משפחות וילדים חיכו ואחר כך צעקו "בושה" שהבינו שהשחקנים לא ממש יבואו לקראתם ויתנו להם חתימות וצילומים. מיד המשלחת עלתה לאוטובוס ונסעה מאזור טורינו עמוק לתוך עמק אאוסטה, הגיעו קרוב לגבול עם צרפת (בעיירת הסקי ססטריירה) שם יתאכסו ויתאמנו שחקני הנאציונלה עד יום שישי, הרביעי ביוני.

http://property.images.themovechannel.com/cache/1000/293333/img_main.Xxx
    Grand Hotel Sestriere

נערך לאחרונה ב: ‏24/5/10
  10. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

מה ליפי וטוטי חושבים לעצמם? איך יכול להיות שטוטי לא נוסע לייצג את איטליה במונדיאל? איך הוא מרשה לעצמו גם ברמה האישית לפספס הזדמנות כזאת?

שחושבים על זה, הסגל שלכם לא באמת זקן כמו שעושים ממנו. בופון בסך הכל בן 32, פירלו רק בן 31, אין סיבה שלא יחזור לתת מה שהוא יודע על המגרש. איתכם הכל יכול לקרות בטורניר ולכן אני מבין אם אתם אופטמים.

11. uri מנהלים

סלע, ידידי, לשנו כבר את הנושא הזה יותר מדי, הפיצה כבר בתנור, אין טעם. אם אתה מתעקש אז ממש בקצרה: טוטי פרש מהנבחרת אחרי גביע העולם הקודם. הוא לא לקח חלק לא באליפות אירופה ויותר חושב מכך גם לא במוקדמות לגביע העולם. טוטי חזר בו מההחלטה לפרוש, אך מהבחינה האתית הוא לא יכל להרשות לעצמו לבקש מליפי לחזור לנבחרת אחרי שלא היה חלק במוקדמות. ליפי, גם הוא מנגד, לא ראה לנכון כלפי עצמו וכלפי אלה שכן לקחו חלק במוקדמות, לבקש מטוטי לחזור רק לטורניר הגמר. זו לפחות הפרשנות שלי שמגובה הן בציטוטים שמתפרסמים בתקשורת, בעיקר של מקורבים שניסו פעם אחר פעם לגשר בין שניהם, והן בחברי כאן. לא נשפוט אותם על כך, בכל אופן.

12. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

כן, היה ברור לי שהנושא נבחן כאן לפרטיו מזה תקופה וטוב לקבל סיכום בקצרה של הדברים. המסקנה שאני אישית לפחות מסיק מזה, שכל הגורמים מפסידים כאן בעצם (לא רק טוטי שיכל להנות ממונדיאל, לא רק איטליה שיכלה להנות מטוטי ולא רק ליפי שיכל להנות מסגל חזק יותר, אלא גם אני כצופה ניטרלי מפסיד את אחד השחקנים שאני הכי נהנה לצפות בו משחק). כל כך חבל.

13. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

אפילו אם טוטי היה מוזמן על ידי ליפי, לא נראה לי שיש לו מקום בהרכב. בתור חלוץ מרכזי פאציני וג'ילה יותר טובים ממנו. חלוץ שני, תפקיד שטוטי שיחק בו העונה בחלק ממשחקיו ברומא לא רלוונטי כייון שאין לנו עמדה כזאת בנבחרת. טוטי תרם רבות לנבחרת אך עבר זמנו.

14. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

כמו שיניב אמר, הוא כבר פרש אחרי 2006, וליורו 2008 הוא לא חזר, ובמוקדמות המונדיאל הזה הוא לא שיחק. חלאס, כולנו יודעים שהוא מרגיש יותר "Piu Romano che Itagliano"....

וגם לא תמיד הוא בכושר גופני טוב.

נערך לאחרונה ב: ‏24/5/10
  15. uri מנהלים

דיווח קצר של מה שהלך במחנה האימונים של הנבחרת ביומיים האחרונים:

אתמול: משחקוני האימון התחילו רע כאשר גם קייליני וגם יאקווינטה נפצעו ולא חזרו להתאמן עוד. היום התבסרנו כי יאקווינטה יחזור להתאמן כבר מחר, ואילו החלמתו של קייליני תקח עוד כמה ימים, לפחות סכנה לאי הגעה למונדיאל אינה נשקפת. בהמשך ליפי תירגל במשחק אימון פנימי מערך התקפי עם השלישיה די נאטלה, פאציני וקוסו, כאשר במחצית הראשונה די נאטלה שיחק שמאלה וקסו ימינה מפאציני ואילו במחצית השניה קוסו שיחק מתחת לשני החלוצים. את הקישור של ההרכב הראשון תפסו פירלו, דה רוסי ומרקיזיו. בהגנה צויין שזמברוטה תופקד כמגן שמאלי.

היום: ליפי ניסה מערך אחר, ה-4-2-3-1 כאשר בהרכב הראשון עלו בופון - מאגיו, בונוצ'י, קנבארו, זמברוטה - דה רוסי, מרקיזיו - קאמורנסי, פירלו, קוסו - בוריילו. מה שלא כל כך עבד, בהמשך ליפי שינה ל 4-4-2, עם רוסי וג'ילארדינו בחוד ההתקפה, אבל זה לא מנע מההרכב הראשון להפסיד לשני בתוצאה 2-1, כאשר גאטוזו וקוואליירלה כבשו להרכב השני ואילו דה רוסי לראשון.

נערך לאחרונה ב: ‏26/5/10