המערך לא עובד. קרישיטו ומאג'יו לא באים בכלל לידי ביטוי ומנגד החסרון בקשר נוסף במרכז לידם של דה רוסי ופירלו מורגש מאוד. קוסו עם כמה מהלכים מרשימים.
המערך שליפי הציב במחצית הראשונה הזכיר לי הנבחרת שדינו זוף הפעיל בקמפיין של יורו 2000, ישנם 3 בלמים, עוד צמד מגנים שגם תוקפים, ביחד עם שני קשרים באמצע, קשר התקפי ועוד צמד חלוצים. המשחק ההגנתי היה טוב, אבל בהתקפה זה בקושי עבד, רואים שיש חוסר תיאום, חלוצים כמו בוריילו למשל עסוקים בחילוץ כדורים ורק די נטאלה מגיע לבד להזדמנויות וגם זה בקושי. אין התקפה שוטפת בנבחרת איטליה, לפחות לא עכשיו, והמצב נראה רע, כי גם מול הולנד לא היה מי שהבקיע ומול שבדיה זה היה קייליני אם אני זוכר נכון. במחצית השנייה ליפי חזר ל4-3-3 שלו שאפיין את הקמפיין הנוכחי שלו ואת שאר משחקי הידידות, אך שוב, ההתקפה לא עובדת, גם שפאציני נכנס, ואחר גם קוואליארלה שאיכזב. הרבה ניסויים, אבל אני לא בטוח שגם אם ג'ילארדינו היה שם זה היה עוזר. מה שכן, משחק טוב מאוד של הבלם שמשחק אצל בארי, לאונרדו בונוצ'י {עדיף על לגרוטלייה לפי דעתי}. בקיצור אני אובד עצות כרגע, ונקווה שכל השחקנים יהיו כשירים במאי-יוני-יולי.
חוליית ההגנה עבדה מצויין, למעשה מארקטי לא הועמד אמש לשום מבחן אפילו לא פעם אחת והעיתונות חסכה מעצמה להעניק לו ציון הבוקר. החלק ההתקפי עבד הרבה פחות טוב, אבל גם זה מתקבל על הדעת. הרי ליפי מסרב לקחת לנבחרת שחקנים שיכולים לנצח משחקים במו רגליהם, הוא מעדיף את אלה שיעזרו לנצח כקבוצה. וכקבוצה צריך זמן ותיאום ואילו אתמול זה היה משחק של הנבחרת אחרי שני אימונים בלבד, אחרי חודשים שהנבחרת לא התכנסה ועם כמה שמות חדשים בהרכב. מה גם שבמחצית הראשונה היה מערך שכנראה כבר לא נראה אותו, ובמחצית השניה כאשר חזרנו למערך הרגיל, ליפי עשה עוד שינויים בהרכב. ליפי נשמע מרוצה כי הוא מאמין באמונה שלמה שעד גביע העולם הקבוצה, החיבור והתיאום יעבדו כמו שצריך, ליפי בטוח כל כך שהוא לא מוכן לחשוב בכלל על סיטואציה שאין זה יקרה. כולנו נצטרך לקוות שהצדק עימו, אחרת.
ג'יאנקרלו אבטה לא נשאר אדיש לאפרוריות בהתקפה של נבחרת איטליה במקביל ליכולות שמציג באלוטלי, ויצא בהצהרה שלבאלוטלי בהחלט יש מקום בנבחרת הבוגרת הן מקצועית והן מנטלית/משמעתית ושליפי יכול לסמוך עליו - וגם קזיראגי הצטרף לאבטה.
נשיא ג'נואה, אנריקו פרזיוצי, נשאל היום אם לדעתו יש לבאלוטלי מקום בגביע העולם עם נבחרת איטליה. "מריו הוא אלוף יוצא מן הכלל, אבל לפעמים הוא פשוט מרגיז." הוא אמר. "אני לא מצליח להבין את ההתנהגות שלו על המגרש וגם את התנהגותו אתמול לא אהבתי. אני הייתי לוקח את מיקולי לגביע העולם במקומו."
מחר בערב מרצ'לו ליפי אמור לפרסם את סגל השחקנים המורחב לקראת משחקי ההכנה למונדיאל (קמרון ושוויץ, אם אני לא טועה). מה אתם אומרים, ליפי יפתיע ויזמן את מיקולי וחבריו שנמצאים בכושר נהדר אך סכסוכים עם המאמן מונעים מהם לשחק באזורי או שליפי ימשיך להיות אדיש ויזמן רוב ביאנקונרי גמור?
האמת כשאני חושב על זה, ליפי נמצא בצומת דרכים. קודם כל אני לא יודע מה תוכניותיו לגבי אימון אחרי נבחרת איטליה כי כנראה שהוא לא ימשיך מעבר למונדיאל, כאילו אני לא רואה אותו ממשיך מעבר למונדיאל, מה שכן אם הוא יבחר להביא את הזקנים הכושלים במקום להביא את הצעירים המבטיחים שנותנים עונה מצוינת (וגם זקנים שפורחים) זה עשוי להתנקם בו עם כישלון חרוץ של גג שמינית הגמר ואז כל מה שאמרו וחשבו עליו ברמה הבינלאומית עם מה שהוא עשה באיטליה ב2006 בעולם כולו יירד לטימיון, והשאלה היא מבחינתו אם זה שווה, לעומת זאת אם הוא יזמן את השחקנים המבטיחים והטובים, אלה שנותנים עונה כמו שצריך ומסוגלים לעשות את זה במונדיאל, אם הוא יצליח, בוא נגיד רבע גמר ומעלה, הוא יקבל באמת את כל השבחים האמיתיים, בטח אחרי גביע הקונפדרציות העלוב והמשפיל לפני שנה.
קצת יותר מחודש לתחילת המונדיאל שיתקיים בדרום אפריקה, ובפרברי רומא יתקיים מחנה אימונים קצר בניהולו של מרצ'לו ליפי והצוות המקצועי של נבחרת איטליה. הנה 29 השחקנים שהוזמנו: שוערים: בופון, סיריגו, מארקטי, דה סאנקטיס. בלמים ומגנים: פ. קנאברו, קייליני, לגרוטלייה, גרוסו, בונוצ'י, קרישיטו, בוקטי, קסאני, זמברוטה, ומאג'ו. קשרים: קמוראנסי, קאנדרבה, מארקיזיו, פירלו, גאטוזו, קוסו, פאלומבו, פפה ומונטוליבו. חלוצים: די נטאלה, בוריילו, יאקווינטה, ג'ילארדינו, פאציני, וקוואליארלה. מחר, ביום שני כל השחקנים המוזמנים יצטרכו להגיע למרכז הספורט "לה בורגזיאנה". ביום שלישי, יתקיים אימון בוקר פתוח לעיתונות, מסיבת עיתונאים בצהריים ובערב עוד אימון אך סגור לעיתונות. ביום רביעי עוד אימון בוקר שיהיה פתוח לעיתונות, ויותר מאוחר, השחקנים יחזרו לחזקת קבוצותיהם. אל תיבהלו אם אין שחקנים של רומא, כי הם צריכים לשחק את גמר הגביע ביום רביעי. זהו לא הסגל למונדיאל, אלא רק מבחני בד.
פ. קאנאברו זה פאולו? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx מיקולי לא פה, קסאנו לא פה...לא מפתיע.
עם מיקולי הבנתי שהסיבות לאי זימונו הן לא מקצועיות וכנראה לא ישתנו, אבל איך אף אחד משלושת הקשרים האיטלקים של פאלרמו לא מקבל הזדמנות? מודה שאני לא מכיר את כל השמות, למרות שהפעם את מרבית השמות אני מכיר, אבל שלושתם נתנו עונה יפה ונמצאים בכושר טוב.
אני לא יודע איך לנקד עם המקלדת. אליאס, ליפי מאמין ב"קבוצה", תמיד אותם שחקנים....אני מתקשה להאמין שהוא יזמין איזה מיליאצ'ו או נוצ'רינו.
חבל שלא ננסה להגן על התואר עם השחקנים הכי טובים שעומדים לרשות הנבחרת. אבל, אני עדיין מאמין שזה אפשרי. פורצה אדזורי! :aaa15:
בהתחשב בנסיבות הסגל מובן למעט קאסנו ומיקולי אבל מלבדם אני לא רואה איזה חסרונות גדולים. הדור האיטלקי הנוכחי פחות מסעיר מהקודם וצריך לחכות למשהו חדש. מצד שני לא מבין את הזימון של בוריילו. אם רוצים דוחק כדורים אז עדיף את טוני או אפילו אינזאגי.