לדבר על קסאנו, פאציני (יותר קסאנו) או טוטי זה רחוק מהמציאות כרגע, או לפחות לא רלוונטי למשחק נגד בולגריה. אבל, גם בלעדיהם ליפי חייב לדידי לחזור ל 4-3-3. באופן כללי לעולם לא אהבתי את הפורמליזם האסטרטגי, כאשר מנסים ליצוק לתוך צורת מערך חומר שחקנים גם אם הוא לא מתאים אליו. מזכיר קצת ילד שמנסה להכניס בכוח עם פטיש את צורת הריבוע למקום המיועד למשולש. והעובדה שעד כה ה-4-4-2 של ליפי רחוק מלהרשים. אני הייתי פותח עם פירלו כלב הקישור מימינו דה רוסי ומשמאלו דה אגוסטינו (אפשר גם פאלומבו) ובהתקפה עם קאמורנסי כקיצוני ימני, כאשר אפשר גם את יאקווינטה או מרקיוני אם צריך, עם טוטו די נאטלה כקיצוני שמאלי, אפשר גם את רוסי או כל אחד מאלה שבאגף ימין. במרכז אני מעדיף את קוואליירלה שנמצא בכושר טוב וגם היה נהדר אתמול, אבל אפשר גם את יאקווינטה ואת ג'ילארדינו כמובן.
באיטליה כולם עצבניים, או מבואסים. לא יודע מה איתכם, אבל בגאזטה דלו ספורט לפעמים אני מרפרף על הכתבה ומיד עובר לתגובות ככה אני יודע מה פשוטי העם חושבים. בניגוד למה שקורה באתרים ישראלים כמו וואלה למשל, בגאזטה דלו ספורט הרבה תגובות לא רציניות נמחקות ולכן התגובות שם רציניות ומנומקות. כמובן שרוב האנשים מדברים על פיטורין של ליפי, כולם רוצים את האיטל-יובה שלו בחוץ, ואותו בחוץ, הרבה הציעו את ספאלטי כמאמן לאומי אבל כנראה שאבאטה הדפוק הזה ממשיך לתת את האמון שלו לא רק בליפי, אלא גם בקאזיראגי. תגובה אחת של אוהד נראתה ממש מדאיגה, אולי יותר מדי מדאיגה, הוא התחיל לדבר על המצב של הקבוצות הגדולות באיטליה שמקביל לנבחרת איטליה. מאינטר הרי אי אפשר לקחת איטלקים, חוץ מסאנטון ובאלוטלי; מילאן היא קבוצה ששייכת לעבר ורוב השחקנים האיטלקים שלה כבר לא מתאימים לרמה שנבחרת איטליה צריכה, היחידים שמתאימים גם הם מתחילים לשחק רע, פירלו וזאמברוטה במיוחד; מי שנשארה היא יובנטוס, שעוד מנסה להבריא אחרי המכה שקיבלה בקיץ 2006 ולה הבסיס של נבחרת איטליה. הכעס של אותו בחור בא במיוחד מהסיבה שרוב האיטלקים עכשיו רוצים לראות את ליפי השחצן והפסאודו-פילוסוף בחוץ אחרי שכולם שמחו שדונאדוני הלך. אם אני זוכר נכון, אני מעולם לא תמכתי בחזרה של ליפי אחרי שדונאדוני הלך. צריך רק לנצח את בולגריה, דבר ממש לא פשוט, ואני רק ארגע.
איטליה באמת שיחקה רע אתמול ורחוקה מלהרשים במיוחד ההתקפה. אם על הבתים תראו שמכל הנבחרות הראשונות שבשתי המקומות הראשונים בבתיהם איטליה הבקיעה הכי פחות שערים! ( חוץ מצרפת שהיא כבר תעלומה). קבוצות נחותות בהרבה כמו שוויץ, הונגריה או צפון אירלנד הבקיעו יותר מאשר נבחרת איטליה. וכולם יגידו שנמצאות אצלן נבחרות חובבניות כמו מלטה או סן מרינו אבל הבית של נבחרת איטליה הוא הכי קל שהיא יכלה לקבל כשאין לה שום יריבה רצינית. ליפי באמת עושה שטויות בנבחרת. לפי דעתי המערך היה אמור להיות 4-3-3 כשבהגנה סנטון צריך להחליף את זאמברוטה הקשיש, בקישור פירלו ישחק במרכז כשבצדדים דה רוסי ודאגוסטינו, בהתקפה יאקווינטה וקוואליירלה מתפקדים כווינגרים (אלא אם ליפי יחליט להחזיר את קסאנו) ופאציני או רוסי ברחבה. עם היכולת שהנבחרת מראה עד היום לא נראה לי שיש איזשהו סיכוי ללזכייה במונדיאל.
המצב של האזורה באמת מדאיג. הסגל רחוק מלהיות מרשים ואיכותי כפי שהתרגלנו עם השנים. ככל שעוברות וחולפות השנים, התותחים שהחזיקו את הנבחרת בצורה כ"כ נאמנה בטופ, נשחקים ואינם מסוגלים לעמוד בלחץ של המשחקים הגדולים עוד. במקום כל הקליברים אנחנו נאלצים להסתפק בשמות אלמוניים וצעירים שמי יודע איך יתפקדו תחת לחץ בבמה הגדולה והאם יוכלו לסחוף את הנבחרת להצלחות (לא מדבר על הישגים) בעתיד הקרוב.... קשה לחזות עד המונדיאל מי יהיה בכושר וכמה, אבל בסגל כרגע חסרים לי שחקנים כמו פארוטה, גאטוסו, קסאנו, נסטה, ג'ובינקו, זקראדו ובאלוטלי (אם יתבגר). יש חדש בנושא אמאורי? יאוזרח או לא?
לפני שבוע אמאורי אמר שהוא קיבל את האזרחות האיטלקית, אבל לא מצאתי בשום מקום מקור רשמי. אישית אני לא אוהב שחקנים מתאזרחים ונראה שהמתאזרחים לנבחרת האיטלקית בשנים הקרובות רק יגדל. אני מקווה שלא נהפוך להיות כמו צרפת למשל.
:aa1: ליפי: "ה 4-4-2 לא איכזב אותי ויכול להיות שאשתמש בו שוב, אך יחד עם זאת, אוכל גם לשנות. אני יכול לומר בוודאות שגרוסו יפתח."
הנבחרת פשוט זועקת לקסאנו, כמה שלא חפרנו על כך, קסאנו לבדו לא יעשה את איטליה לאלופת העולם, אך אנחנו כ''כ זקוקים לשחקן שיוכל להפעיל את שחקני הכנף. הלוואי והיינו רואים את טוטי, אך הוא כמו קסאנו "שרופים" מבחינתו של ליפי. ליפי פשוט חייב לזמן את קסאנו או טוטי, אנחנו לא יכולים להמשיך ולהראות כ''כ גרוע. כמובן שקסאנו לא יוכל להשתלב ב-4-4-2 מכיוון שאינו יכול לשחק כקשר שמאלי/ימני, אלא אם כן הוא ייתפוס את מקומו של רוסי, דבר שאנחנו לא רוצים שיקרה. אהיה מופתע אם נמשיך לשחק במערך הכ''כ גרוע של ה-4-4-1-1.
א. מי זה אנחנו? אני למשל חושב שהשחקנים הטובים ביותר צריכים לשחק, אם כרגע רוסי הוא לא אחד מהם, אז ממש לא נורא אם ישב על הספסל. ב. לא נמשיך לשחק במערך של 4-4-1-1, כי לא שיחקנו במערך כזה. שיחקנו ב 4-4-2. ----- קוואליירלה יחזור מחר להתאמן והוא כן יעמוד לרשותו של ליפי ביום רביעי.
אז ככה, ליפי ככל הנראה הבין שאיטליה שלו לא יכולה לשחק במערך של 4-4-2 כשאין לו שחקן כמו טוטי בסגל, ושבלעדיו נוצר קרע בין הקישור להתקפה ולכן אתמול הוא עבד, כך לפחות על פי התקשורת, על מערך של 4-3-1-2 כאשר פירלו הוחזר לתפקיד נעוריו - קשר מאחורי החלוצים. זאת, כאשר מאחוריו קאמורנסי, דה רוסי ומרקיזיו וצמדי חלוצים שונים נוסו בהתקפה. לא פתרון אידיאלי - אני בכל זאת מעדיף את פירלו בעמדת "פירלו" ואת טוטי בעמדת "טוטי" (או את קסאנו ), אבל זה כבר שיפור ניכר מהמערך שפתח מול גיארוגיה. אלא שהיום השתבשו תוכניותיו של מיסטר ליפי, כאשר פירלו התעורר עם חום גבוה מה שאילץ את ליפי לא רק שלהתסדר באימון בלעדיו, כי אם גם לחשוב מה יעשה אם פירלו ימשיך להיות חולה גם מחר - יום המשחק. לכן ליפי ניסה מערך של 4-3-3, כאשר הקישור נשאר כמו שהוא (קאמורנסי,דה רוסי, מרקיזיו) אלא שבהתקפה משחקים: פפה, ג'ילארדינו ויאקווינטה. חבל לי שליפי לא בונה על קוואליירלה ודה אגוסטינו, שלא רק שנמצאים בכושר אישי טוב, אלא גם הצטיינו כאשר נכנסו כמחליפים בטביליסי. למען האמת, קוואליירלה ודה אגוסטינו היו מאוד קרובים להיות שחקני הרכב באיטליה, אלא שבסופו של דבר לא חתמו ביובנטוס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx . כך או אחרת, בכל מערך ובל הרכב, כל דבר פרט לנצחון של האדזורי יהיה כבר יותר מדי עבורי. פורצה! מקווה שאצליח למצוא מקום לראות את המשחק, שם בברצלונה.
אני שמח שליפי מקשיב לי.. לפחות קצת.. האמת שאני גם הייתי מעדיף,לראות את פירלו בתפקידו הרגיל כלשצידו דה רוסי ומארקיזיו/ד'אגוסטינו הבעיה היא שלסגל הנוכחי אין שחקן שמקומו הטבעי הוא זה של מאחורי החלוצים.. אולי רוסי? אולי באמת פירלו או אפילו ד'אגוסטינו.. ולגבי האיטליובה שאתם צוחקים עליו כלכך..מה אתם בעצם רוצים בנושא הזה? קייליני/קנאברו/בופון/מארקיזיו/גרוסו/יאקווינטה הם כולם לגטימיים אפילו להרכב ראשון,לאלה שלא מעריכים את מרקיזיו.. בסדר שהיה.. אבל השאר הם בהחלט ראויים,זה בלי להזכיר את לגרו שבהחלט ראוי לקבל זימון לנבחרת..זה שקאסנו לא מזומן זה לא העניין.. ודרף אגב,לגבי זה שמי שהכי טוב בשניה הזאת צריך לשחק.. זה טעות..טעות גסה. אם הנבחרת תתחלף לפי ה10 הדקות האחרונות של כל שחקן לא תושג שום יציבות,אנחנו נעלה למונדיאל מה הלחץ? את בזמן שנותר צריך לגבש הרכב וסגל הכי טובים שיש,על סמך וולה שחקן לא יכול להפוך לשחקן הרכב,ככה גם לא משחק רע אחד צריך להוציא שחקן אחר מההרכב.. מי שזוכה לאמון,צריך להוכיח את עצמו לאורך זמן.
אני אוהב את כל האיטלקים של יובנטוס ואין לי מילה אחת לומר עליהם, אבל עדיין העדיפות של ליפי לשחקני יובנטוס גלויה ולעיתים לא הוגנת. לגרו שחקן רואי, אבל הוא שחקן ספסל ביובנטוס מתחילת העונה בעוד גמבריני הוא השחקן המצטיין בהרכב של פיורנטינה. מרקיזיו כשרון גדול, אך טרם הוכיח את עצמו לאורך זמן, ואין שום סיבה שיועדף בכל פעם על ד'אגוסטינו - שחקן בשל יותר שמגיעה לו הזדמנות. גם קאמורנסי, שחקן שאני מאוד אוהב, ולדעתי האופי שלו מאוד חיוני לנבחרת, עדיין שחקן ספסל ביובנטוס העונה שמוצא את עצמו באנקר אצל ליפי. אני גם מאמין שאם קוואליירלה היה שחקן יובה ויאקווינטה שחקן נאפולי, הינו רואים מצב הפוך. אגב, כמה זה מקרי שגרוסו הוחזר להרכב אחרי שחתם ביובנטוס. שוב, כל האיטלקים של יובה בנבחרת הם שחקנים מעולים שרואיים להיות בנבחרת, אבל עדיין אי אפשר שלא להבחין בהעדפה שליפי נותן לשחקנים שלובשים את הביאנקונרי. יש שלד שליפי אמור לבנות אליו לאורך זמן שיווה את הגרעין באסטרטגיה שלו קדימה והשלד הזה הוא בופון, קנבארו, קייליני, זמברוטה, דה רוסי ופירלו. רוסי, אם אכן התייחסת לדברי, עוד רחוק שנים רבות של עבודה והישגים כדי להיזכר באותה שורה עם החבורה הזו. רוסי הוא עדיין נמצא בדרגה שאם הוא לא טוב, הוא צריך לשבת על הספסל.
מתחילת העונה? עברו רק שני משחקים..ובוויכוח לגרו גמבריני דווקא עניין יובנטוס נכנס לתוקף ועם סיבה מוצדקת.. לגרו מכיר את קייליני(הרבה יותר) ואת קנאברו(קצת יותר) מאשר גמבריני,התיאום שלו עם אלה יהיה טוב יותר(גם עם בופון אגב).. מה גם שמדובר בשחקן ספסל ככה שזה שגמבירני אולי טוב מלגרו.. זה לא בהפרש כזה שיש לזה משקל ואני מבין את העדפה של ליפי... לגי קאמו.. אתה צודק ואם תשים לב תראה ששמו חסר ברשימה שהזכרתי.. הוא לדעתי ממש לא בפוקוס כרגע והוא דווקא אחד שכן צריך לפנות את המקום.. לגבי מרקיזיו,שוב,ביובנטוס הוא הוכיח את עצמו כל שנה שעברה,גם בליגת האלופות וגם בליגה,ד'אגוסטינו טוב יותר? אולי,בכל אופן זה דברים שאפשר לראות רק באימונים,אולי ד'אגוסטינו ופילרו לא מסתדרים? אנערף... אולי אתה גם באמת צודק ויש לו מקום,מה שבטוח לא זה המקום שנופלת היכולת של הנבחרת.. לגבי רוסי.. זה שיש שלד בהגנה זה יפה אבל גם ההתקפה צריכה אחד,ובתחילת העונה שסתמכים עוד בעיקר על היכולת מהעונה החולפת ומהקיץ או ממשחקים קודמים יש לליפי סיבה לתת אמון ברוסי,לפחות כרגע.. קווליארלה ימשיך ביכולת המצויינת שלו ורוסי לא..אני בטוח שלא נראה את ליפי מהסס לספסל את ג'יוזפה.. אל תבינו אותי לא נכון,אני חושב שליפי עושה טעויות,בייחוד עם זה שאיטליה פשוט בנוייה ל4-3-1-2,וזה שיש שני שחקנים(טוטי וקאסנו) שיושבים בול על העמדה החסרה וגם אותם יכולים להחליף קאמו או אפילו פירלו במקרה של פציעות ובכל זאת הם לא מזומנים זו טעות,גם הציוותים בהתקפה הם טעות,אני חושב שכן הייתי מציב את קווליארלה,כי הוא שחקן יותר בשל מג'יוזפה,אבל ליפי נותן אמון ברוסי ואני מבין את זה..
מה שאתה עושה הוא לנתח כל מקרה לחוד, אז ברור, כפי שכתבתי מדובר בשחקנים יוצאים מן הכלל הראויים למדי הנבחרת, שאפשר למצוא צידוק להעדפתו של זה על חשבונו של אחר. אני גם הבנתי היטב את הבחירה בלגרו על גמבריני מהסיבות שציינת ולכן גם לא כתבתי שום דבר בנוגע לכך כשפורסם הסגל. אבל, כאשר אתה רואה את כל המקרים ביחד, אי אפשר שלא להבחין שבכל המקרים הללו בהן יש אפשרות לבחור, ההעדפה היא לשחקני יובנטוס. גרוסו, לגרו, מרקיזיו, קאמורנסי ויאקווינטה. גם אם אתה מצליח למצוא הסבר הגיוני וצודק לבחירה של כל אחד מהם, ואם אתה מתקשה עם קאמורנסי אני מוכן לעשות זאת בשבילך, עדיין אי אפשר שלא לשים לב למגמה.