פירלו אחרי עונה בינונית, וגאטוסו שלא מזמן חזר מפציעה זומנו, וגאיטאנו ד'אגוסטינו אחרי העונה הכי טובה בקריירה, ובין השחקנים הבולטים העונה בכדורגל האיטלקי, לא זומן. ליפי, מה קורה?! אולי אני לא הכי אובייקטיבי, אבל למה לא להזמין את דל פיירו במקומו של סימונה פפה? מה הוא עשה בדיוק בכדי להיכנס לסקוודרה אזורה ? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx
אני מסכים איתך בעניינו של ד'אגוסטינו, אבל ממתי מתלוננים על זימונם של פירלו וגאטוסו? שניהם צריכים להיותר באנקנר בנבחרת ובעיקר הראשון, שלא משנה מה היכולת שלו במילאן, אני לא רואה את הנבחרת מסתדרת בלעדיו. בכל מקרה מאוד משמח אותי לראות את הכוכב הצעיר שלנו משחק כבר בנבחרת הבוגרת, אך כמו ששי אמר, עושה רושם שסאנטון התרגל יותר לתפקיד שלו כמגן שמאלי, לכן אני חושב שהוא זה שצריך לתפוס את העמדה הזאתי בנבחרת במידה ואם ליפי יחליט לתת לו לשחק בהרכב הראשון של האצורי. ברור לכולנו שליפי טועה בהתעקשות שלו בלא לזמן את קסאנו, לדעתי הוא גם עוד טועה בזה שלא זימן גם את השותף של קסאנו, פציני שלפי היכולת שהוא הציג בסמפדוריה ראוי ללא ספק לזימון.
קובי, אני מסכים איתך, אבל אין זה משנה כיוון שהטענה לא במקום. מוטה, כפי שסוכם בהתאחדות, עומד לרשותו של קאסיראגי ולא של ליפי. בהחלט היה מקום לד'אגוסטינו בסגל, על חשבונו של מונטוליבו למשל. בעניין פירלו, כפי שכבר ענו לך מעלי, אין זה משנה איזה עונה היתה לו במילאן (למי למילאן, פרט אולי לפיפו ופבאלי שסחטו את המקסימום מעצמם, היתה עונה טובה?!) כי הוא, ביחד עם קנבארו, השחקן החשוב בנבחרת. הוא הדבק והמוח של המערך של ליפי כולו, מה גם, שבנבחרת הוא תמיד משחק נהדר. לדבי פפה-דל פיירו. דל פיירו יכול לשחק קשר ימני תוקף? אני מניח שלא, ואילו פפה מרגיש שם טוב ובנוח.
אישית לא ראיתי מפפה כלום, בכל המשחקים בהם הוא שותף הוא היה אנמי ולא עשה שום כלום. אני מסכים שפירלו הוא שחקן מפתח בנבחרת, אך גם הוא בשנתיים האחרונות לא הציג יכולת מזהירה בנבחרת.
הוא עשה המון עבודה שחורה וחשובה שהמצלמה אינה תופסת. אך, בהחלט היתה אצלו ירידה ביכולת בחצי השנה האחרונה. ובכל זאת, אין זה משנה כי הוא ישמש כמחליפו של קאמורנסי (ואולי גם יאקווינטה שלטעמי צריך לפתוח במרכז), כקשר היני התוקף במערך 4-3-3 בו משחקת הנבחרת. דל פיירו, שגם הוא לא הבריק בחצי השני של העונה, לא יכול לשחק בעמדה הזו.
ד'אגוסטינו היה ככל הנראה הקשר הכי טוב בליגה העונה, בטח ובטח בסיבוב השני ומאז הפציעה של די נטאלה, אבל עדיין - את מי תוציא? גאטוסו, למרות מצבו הנוכחי, הוא באנקר, כך גם פירלו וקאמורנסי למרות העונות הבינוניות שלהם, בעוד דה רוסי ופאלומבו הגנתיים יותר. היחיד שאפשר היה לוותר עליו תמורת ד'אגו הוא מונטוליבו, וגם בנושא הזה אפשר להגיד שליפי די הפתיע כשלקח אותו ולא את פרוטה המנוסה והרב גוני, שהיה נפלא במחזורי הסיום. כתבתי כבר שלדעתי זה מוקדם מדי עבור סאנטון להכלל בסגל הבוגר, מוטה וקרישיטו ראויים הרבה יותר. לא קונה את התירוץ שליפי השאיר אותם לנבחרת הצעירה, באותה מידה הוא יכל לזמן אחד משניהם (בעיקר הדבר נוגע למוטה כי משום מה ליפי זימן את דוסנה וסגר את עמדת המגן השמאלי של קרישיטו) ולהשאיר את סאנטון לבאמביני. פפה? פוג'יה מתאים הרבה יותר להיות הבק אפ של קאמו/יאקוינטה/מי שישחק בימין ב4-3-3 של ליפי.
כי אף אחד מהם אינו יושב על המשבצת של פירלו, ואילו מונטוליבו כן. גם ד'אגוסטינו יושב על אותה המשבצת של פירלו ולכן, כפי שכבר כתבתי בעצמי, היה מקום להזמין את הביאנקונרי. אבל, מה שרואים משם לא רואים מכאן, ואני מניח שהיו לליפי סיבות ללמה העדיף את מונטוליבו. ראשית, פוג'יה כבר שם הולם יותר מזה של דל פיירו, הלא כך... שנית, אני חושב שיש סיבה ברורה (לפחות למראית עייני) לכך שפפה נבחר ולא פוג'יה. והסיבה היא האיזון במשחק ההגנה. ליפי, בצדק או שלא - תחליטו אתם, לא הרפתקן בחסד, כי אם מאמן מחושב שלא מתפשר על הפרורים בכל הנוגע למאמץ ההגנתי. לכן, לשחק 4-3-3 עם שלושה שחקני התקפה (שכמעט ולא תורמים להגנה) אינו בא בחשבון מבחינתו. אם כן, אפוא, בצד שמאל הוא מעדיף שחקן התקפי יותר. בדרך כלל, די נאטלה, ג'וזפה רוסי ואפילו קוואליירלה ואילו בצד ימין, שחקן שיאזן ויעזור בהגנה כמו קאמורנסי. פוג'יה, שגם, לא באמת התעלה על עצמו העונה, אלא רק הבריק מדי פעם, לא עוזר לחלק ההגנתי כפי שעושה קאמורנסי וכפי שאמור במידת הצורך לעשות פפה (כפי שגם יאקוונטה יכול), לכן, כך לפחות נדמה לי, ליפי בחר בשחקן אודינזה ולא באחר. שוב, אינכם חייבים לשתות את דברי בצמא, כי בהחלט יכול להיות שאין הצדק עימי, כמו שגם בהחלט יכול להיות שאין הצדק לצידו של ליפי. אבל לי לפחות, נדמה שכך חושב מוחו של אלוף עולם.
מילה לגבי דל-פיירו, נכון שהוא לא הבריק העונה, אך גם בעונה פחות טובה על הנייר הוא מבקיע 21 שערים בכל המסגרות. במחזורים האחרונים הוא חזר לעצמו, וחזר להציג את הכדורגל שבו הוא מתאפיין כל-כך. המסירות הגאוניות, הבעיטות המדויקות לעבר השער, ובמחזור האחרון הוא כמעט והבקיע ממספרת. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx אני לא רואה סיבה שהמינימום מצידו של ליפי תיהיה להזמינו לנבחרת. דל פיירו שומר על יכולת גבוהה ב-7 השנים האחרונות, מה שטוני, קוואליארלה ופפה לא עושים ולא יעשו. טוני בעונה בינונית למדי, כמוהו קוואליארלה, ועל פפה בכלל אין מה לומר, אם כבר אפשר היה לזמן את פוג'יה כתחליף לצד הימני. כמו כן רוסי יותר מאופיין במסירות וכדורי עומק מאשר בללכת אחד על אחד מול השוער. היחידים כיום שראויים לפתוח בנבחרת הם ג'ילה ויאקווינטה. ג'ילה אחד החלוצים היותר טובים בכדורגל האיטלקי, מציג יכולת גבוהה, סקורר אדיר ושערים בהם אפשר לנגב את האצבעות. לגבי השני, יאקווינטה, הוא הסחורה הכי חמה של יובנטוס ב-4 החודשים האחרונים, אם לא הוא, אני לא יודע איפה יובה הייתה נמצאת כיום. לליפי אין יותר מדי בחירות, הנבחרת הזאת מורכבת ברוב מכריע של שחקנים בינונים ולא יותר. שוער מספר אחד, הגנה מצוינת (מתי היא לא הייתה מצוינת?), קישור אפרורי וכנ''ל ההתקפה. תרצו או לא, דל פיירו חייב להיות מזומן לנבחרת, אף אחד לא אומר להרכב הראשון, אך לזמנו לספסל זה המינימום שליפי צריך לעשות. אני לא אופטימי, אך מקווה לטוב! פורצה אזורי כבר אמרתי? :aaa15:
דל פיירו הוא השחקן הגדול ביותר בהיסטוריה של יובנטוס, השחקן האהוב עליי אי פעם, אדם צנוע ומקסים, סמל לנאמנות וגאווה יובנטינית. מעבר לזה, גם מבחינה מקצועית מדובר בשחקן שעדיין מציג יכולת נפלאה כבר כמה שנים (פלוס כמה חודשים העונה, כשכל הקבוצה הייתה כבויה), למרות גילו המתקדם. אבבלללללללל - לצערנו דל פיירו בנבחרת אף פעם לא הביא לידי ביטוי את האיכויות האדירות שלו, רוב הזמן לא באשמתו, אבל לפעמים דווקא כן. הגיע הזמן להפסיק את הסוגייה הבלתי נגמרת הזאת, הרי גם אם ליפי יזמן אותו לנבחרת זה לא יהיה בתור שחקן הרכב מוביל אלא כמחליף וסותם חורים. לדל פיירו לא מגיע להיות במעמד הזה, לכן עדיף לשתי המחנות להפסיק את הקשר ביניהם. אם אפילו התקשורת האיטלקית כבר לא מנהלת קמפיינים לזימונו כמו לפני כל טורניר בעשור האחרון - כנראה שכולם באיטליה הבינו שהגיע הזמן להפרד.
Juventini (אני זוכר ששמך איגור, אלא שגם של- Goodsign, מה שעלול ליצור בלבל). הנתונים שכתבת על דל פיירו לא רלוונטים בנוגע לפפה, גם אם היה כובש אפילו פי שניים יותר, כיוון שוהא לא יכול לשחק כקשר ימני (אתה רי לא מציע את 'הנסיך' כמגן שמאלי רק על סמך זה שגרוסו לא כבש העונה). דל פיירו, במקום ג'וזפה רוסי או טוני, זה כבר משהו אחר, המתקבל על הדעת. אף על פי, שאני לא מסכים. מהסיבה, שבעוד הנך ציינת: "דל פיירו שומר על יכולת גבוהה ב-7 השנים האחרונות, מה שטוני, קוואליארלה ופפה לא עושים ולא יעשו." אני חושב, עך סמך העבר והנסיון, שהסיכויים של דל פיירו לעשות טוב יותר ב-נ-ב-ח-ר-ת, אף נמוכים עוד יותר.
אורי, שמי אנדריי. אתה צודק, ובגלל זה כתבתי בתחילת ההודעה, שאני רוצה שהוא יזומן, לא אמרתי להרכב הפותח. לצערי לדל פיירו מאד קשה לו לבטא את יכולותיו הייחודיות בנבחרת, לא תמיד באשמתו. אך כאשר קליבר השחקנים שלך נמצא בתחתית, אני פשוט לא רואה סיבה שלא לזמנו. אפשר לחשוב שטוני/קוואליארלה/פפה תרמו/יתרמו יותר מדל פיירו לנבחרת. אף פעם לא רע כאשר יש לך על הספסל שחקן כמו דל פיירו. לצערי לנבחרת הנוכחית אין יותר מדי מה להציע, וברובה היא אוסף של מקריות ושל שום כלום. אם פירלו יגיע לטורניר בכושר לא טוב, אין לנו מה לחפש שם. אולי לפני שנתיים הייתי מכליל יחד עם פירלו את קאמורנסי, אך לצערי הוא כבר לא ברשימה של 'ניתן לשמוח עליהם'. אם זה הגיל או הפציעות, קאמורנסי לא יישא את נטל הנבחרת. כמו כן קאמו הוא שחקן של מצבי רוח, אם הוא מגיע במצב רוח טוב הנבחרת משחקת נהדרת, ואם קאמו מגיע במצב רוח מדוכדך למשחק, הנבחרת משחקת גרוע כמוהו. ליפי בסופו של דבר ייתחרט על כך שלא זימן את קסאנו וד'אגוסטינו. 2 שחקנים שיכולים לשנות את המשחק מקצה לקצה. נו טוב, ליפי והאינטרסים האישיים שלו.
סעמק! ידעתי שהיה או שניים איגור או שניים אנדרי. הלכתי על איגור. נו טוב. סליחה. זה בסדר. אף על פי שחשוב שנזכה בגביע הקונפדרציות, עדין צריך לזכור שהמטרה המרכזית היא גביע העולם. עדיף, אם אכן טועה, שיטעה עכשיו, כדי שיצא מהטורניר עם מסקנות שיעזרו לו להרכיב את הסגל הטוב ביותר בקיץ 2010.
כשרק נרשמתי לפה הכינוי שלי היה Juventini, מפה נוצר כנראה הבלבול של אורי. בכל מקרה, בעניין דל פיירו - בפה רוסי נתן עונה יחסית טובה בספרד וגם בלי קשר אליה הוא פרוספקט עצום שחייבים לטפח גם ברמת הנבחרת, לכן הייתי שמח אם הוא יהיה זה שיפתח בעמדה השמאלית (זאת שאתה מייעד לאלכס, לא?), קואליירלה צריך להיות המחליף שלו שם (למרות שאני כמעט משוכנע שהוא יהיה זה שיפתח ורוסי ישב על הספסל) ופה בערך נגמרות האופציות הריאליות של דל פיירו להשתלב במערך של ליפי. ההכללה של פפה בכלל לא קשורה אליו, וכך גם הדבר בנוגע לטוני, שגם בכושר של העונה הזאת, חייב להיות בנבחרת.
אם כבר, אז מה לדעתכם ההרכב שליפי צריך לעלות (מאלה שהוא בחר לסגל): שלי זה: ----------------בופון---------------- גרוסו---קייליני---קנבארו---זמברוטה ------דה רוסי--פירלו--פאלומבו------- -קוואליירלה--יאקווינטה--קאמוראנסי-
אני מפנטז על כזה הרכב: בופון; סנטון, קיילני, קנבארו, זמברוטה; דה רוסי, פירלו, פאלומבו; קוואליירלה, קמורנסי/רוסי, ג'ילא.