ליפי מוג לב! חילוף בזיוני. בדקה ה-55, אחרי שכבר איבדת את פירלו במחצית, ליפי מוציא את פפה ומכניס את דוסנה. כלומר, משחק עם 4 שחקני הגנה ועוד 4 קשרים אחוריים, כאשר יאקינטה לבד בחוד. שיחקנו 55 דקות עם 2 חלוצים ואירלנד בקושי הצליחו לאיים על השער שלנו. ברגע שהוציא את פפה והכניס את דוסנה, כמו אומר "הנה יש לכם 35 דקות לתקוף אותנו בלי הפסקה בלי שנעבור את החצי." החזקנו מעמד עד הדקה ה-90. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx
היו כמה החמצות מזעזעות של האירים בתוספת הזמן. חבל שרובי קין כזה חלוץ בינוני... אולי עם הפסד ביתי, הקהל היה נותן לליפי את הבוז שהוא ראוי לו. יש לי חלחלה מ-20 הדקות האלו... זאת לא איטליה.
בלי קשר לליפי, את השופט הזה צריך לתלות. מכירים את העינוי הסיני, כאשר קושרים את המעונה ומטפטפים לו טיפות מים על הפדחת עד שמת. אז גם הסינים בעלי מוסר גבוהה יותר מהשופט הזה. אחרי שירה בנו (עם האדום הביזיוני לפאציני בדקה ה-3), במקום לעזוב אותנו במנוחה, אז ורק אז החל עלינו את העינוי הסיני, עם שריקות שהוציאו את השחקנים שלנו משלוותם.
מה הקשר קסאנו עכשיו? איך הוא היה עוזר לנו במשחק הנתון הזה? אם אתה מדבר על הסך הכל של שני המשחקים אני עוד יכול להבין את הטיעון הזה, אבל במצב הנתון שנוצר במשחק הזה הוא לא היה מושיע אותנו. כל תכנית המשחק של ליפי השתבשה כבר אחרי 3 דקות עם האדום השערורייתי הזה לפאציני, ולמרות זאת המחצית הראשונה הייתה בשליטה של איטליה שלא רק שהובילה, אלא גם הרחיקה את אירלנד מאיומים משמעותיים על השער של ג'יג'י. המחצית השנייה הייתה שונה לגמרי, טראפ כנראה הטריף את האירים כי הם עלו עם אש בעיניים והתחילו לתקוף כמו משוגעים, לא בהצלחה מרובה יש לציין. אנחנו מצד שני איבדנו את השחקן הכי טוב שלנו, הגאון האדיש שתמיד מוריד כל כך הרבה לחץ מההגנה. כמו שביקשתי ליפי הכניס את דוסנה אבל משום מה בחר להשאר עם בריגי ולהוציא את פפה. על הנייר מדובר בבחירה הגיונית, בריגי נחשב לשחקן יותר הגנתי אבל בפועל התברר שמדובר בטעות. בריגי המשיך לאבד כדורים גם בצד ימין בעוד פפה ב55 הדקות ששיחק לא איבד אף כדור ובנוסף אם היה נשאר היה עוזר ליאקוינטה להחזיק בכדור ואולי מצליח לארגן איזושהי מתפרצת ראויה, מה שבריגי היה רחוק מלעשות. גם ההגנה ששיבחתי במחצית נחלשה, קייליני נראה מבולבל והפסיד בכמה מאבקים קריטיים באוויר, וקאנא הזכיר לנו שוב שהוא רחוק מלהיות אותו בלם מושלם של 2006. אם פעם הוא היה לוקח את הכדור באלגנטיות לכל יריב בכל מצב, כיום הוא זקוק לפאולים גסים כדי לעצור מתפרצות. בשבת הגיע לו אדום על העבירה על יובטיץ', וגם היום בתוספת הזמן הוא עשה עבירה קשה על שחקן שהצליח לגנוב לו את הכדור. מי שהכי עצבן אותי במחצית השנייה היה דה רוסי. בהעדרו של פירלו ציפיתי ממנו לקחת אחריות ולנהל את המשחק במרכז הקישור, הרומאניסטה לא רק שלא עשה את זה, הוא גם הרחיק בשלומיאלות כמה כדורים מהרחבה שהביכו את ההגנה והפכו לחצאי הזדמנויות. עוד נקודה אחת מקצועית לסיום - יאקוינטה היה טוב מאוד היום כאיש המטרה, זכה בלא מעט כדורים מתים, סחט פאולים, כבש ואם דוסנה היה יותר מרוכז גם היה רושם לעצמו בישול ענק - אבל עדיין לא יכולתי שלא לחשוב כמה ששחקן כמו ג'ילארדינו, טוני ואפילו פיפו חסר בנבחרת הזאת. עם אחד מהם במקום יאקוינטה אולי עוד היינו סוגרים את המשחק הרבה לפני השוויון המבאס הזה. מאכזב אבל ממש לא נורא. חבל לי מבחינה אישית שעד שאני זוכה לראות את הנבחרת בשידור ישיר ומלא ולא באיזה לינק מעפן, אני נופל על משחק כזה אבל זה מה יש. סך הכל אני חושב שבהרכב מלא ועם שופט שפוי אנחנו שווים ניצחון מול אירלנד גם בדאבלין, מה גם שעד אז יש לנו משחקים שהם פחות או יותר באנקרים בעוד אירלנד תאבד נקודות פה ושם. מה שאני מנסה להגיד זה שאני בטוח שלמונדיאל נעלה מהמקום הראשון, ואז עוד שנה כבר יתחיל כאב הראש הרציני. דרך אגב, אם מישהו היה רואה את הפרצופים שבמגרש ולא יודע מה האירוע הוא היה יכול לחשוב שמדובר במשחק ותיקים של יובנטוס. טראפ וליפי על הקווים, טארדלי, פררה ופרוצי על הספסלים וקונטה ביציע. תמיד נחמד לראות אותם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
כמו שכבר כתבתי, לי החילוף הזה ממש לא נראה הגיוני. ראיתי מראש שמה שמחכה לנו אלו התקפות בלתי פוסקות בלי שנצליח לעבור את החצי. אבל זה לא העניין. נאמר וכמוך ליפי חשב אחרת ממני כאשר בחר לבצע את החילוף. אך אחרי 10 דקות היה אפשר לראות שאנחנו תחת לחץ מתמיד בגלל החילוף ואין עוד שחקן שיעזור ליאקווינטה (באמת היה גדול היום) להחזיק בכדור למעלה, או לפחות מישהו שיהווה עבורו אופציה מסירה. אז תכניס בדקה ה-70 את פוג'ה למשל במקום בריגי שהיה רע מאוד במחצית השניה. תשחק 4-4-2, כאשר דוסנה בשמאל ופוג'ה הרענן וההתקפי בימין. לא כך?! כועס על ליפי, דווקא כיוון שאני מאוד מעריך אותו. מהיום הראשון שהוא בנבחרת אני בעדו, אבל אם לא יראה סימנים של שפיות בגביע הקונפדרציות, אתהפך ואהפוך לאחד שאצדד בהחלפתו.
קסאנו קשור, בגלל שליפי החליט לנקוט בגישה עקשנית, מתנשאת ומעצבנת. עיבוי הקישור הוא כלי מעולה לשמירה על תוצאה, אבל יש דרך מסוימת שבה זה צריך להעשות וליפי החליט להמציא את הכדורגל מחדש. כשאתה משחק עם קישור מעובה שמורכב כולו מקשרים הגנתיים, אתה מושך את היריבה אל סף הרחבה שלך. זה שמחכים ליריבה 8 שחקנים זה נהדר, אבל כשהיריבה נמצאת על סף הרחבה, אתה מזמין שער שיוויון. מעולם לא בדקתי את זה, אבל יש לי תחושה שאפשר אפילו להוכיח את זה סטטיסטית. איך כן צריך לעשות את זה? לעבות את הקישור, תוך כדי שמירה על מספר שחקנים בעלי יכולת התקפית, שיחייבו את היריבה לחשוב פעמיים לפני שהם מקבלים בחיוב את ההזמנה לבוא ולנפוש על סף הרחבה של בופון. קסאנו אולי היה עושה פחות עבודה הגנתית לעומת דוסנה וככל הנראה גם לעומת פפה, אבל נוכחות שלו על המגרש מאחורי יאקווינטה, הייתה מחייבת את אירלנד להשאיר מאחורה לפחות 3 שחקני הגנה כדי לשמור עליהם. זה כבר מבטל את היתרון המספרי שהיה להם עלינו. מה גם שהשיטה של 4-4-0-1 משאירה אותנו עם סיכוי קלוש להבקיע את השני ולגמור את המשחק. עם 4-3-1-1, המתפרצות הופכות להיות הרבה יותר יעילות - בטח אם שחקן קסאנו מתפקד בתור השחקן מאחורי החלוץ. עם 4 קשרים הגנתיים, האפשרות היחידה היא להעיף כדור למעלה ליאק' ולהתפלל שהוא יעשה משהו בלתי אפשרי. זאת פשוט הזמנה לעוד ועוד התקפות.
אורי, פוג'ה לא היה אפילו על הספסל. אפשר היה לעשות את מה שאתה הצעת עם קואליירלה, למרות שאני שוב חוזר ואומר שפפה שהיה טוב היום היה צריך להשאר בימין ודוסנה להכנס שמאלה. בעניין קסאנו. אני ללא ספק חושב שהוא צריך להיות בסגל. הוא אחד השחקנים הטובים בליגה בשנתיים האחרונות ומקומו בנבחרת. אבל להצדיק כל כשלון של ליפי באי זימונו זה לא רציני. אני באמת לא רואה במה קסאנו היה עוזר היום במידה והיה מוזמן לסגל ואפילו פותח בהרכב. השופט דפק לליפי את התכניות מוקדם מאוד, במחצית הראשונה זה עוד עבד לא רע בכלל אבל בשנייה היה מדובר נטו באילתורים כדי לשמור על התוצאה. הבעייה היום הייתה ההחלטה להשאיר את בריגי על חשבון שחקן יצירתי שיוכל לעזור ולנסות ליאקוינטה להשיג את השני, אתה באמת חושב שאם זה היה די נטאלה או אפילו קסאנו במקום פפה ליפי היה נוהג אחרת ומשאיר אותם על המגרש? אני לא.
אדום שלא היה ולא נברא. יש שופטים שלא רק שלא היו נותנים צהוב, אלא בכלל לא היו שורקים עבירה. זה פשוט התעללות בשחקן ובנבחרת שלו. עם שופטים כאלו אפשר לסוגר מחר את הכדורגל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
חברים, למה כשאנצ'לוטי מוציא חלות ומכניס את אמרסון, או מכניס את ברוקי במקום גורקוף, הוא עושה בחכמה, וכשליפי עושה ברור לגמרי שזה הוביל אתמול לאובדן היתרון? איך אנצ'לוטי מוגן? הרי כל-כך הרבה פעמים הוא איבד ככה יתרון. שניהם עם אותה טעות מפגרת. אין שופם הבדל
אם אתה באמת מצפה לתשובה, תתן דוגמאות קונקרטיות ומפורטות כדי שנוכל לענות לך. אחרת, אלו רק דברים בעלמא.
עזוב, אין לי זין לזה אתה יודע שהוא עושה את זה, אתה ראית את מילאן, אתה יודע ששלוש פעמים העונה הוא הכניס את אמרסון ומיד ספגנו. או שתגיד משהו על זה, או שלא.
אם תקרא את התגובות שלי למשחק, אני מאמין שתבין מה ההבדל. ככה ליפי שיחק במחצית השנייה: --------------בופון--------------- -גרוסו--קייליני--קנאברו--זמברוטה- -דוסנה--דה רוסי--בריגי--פאלומבו- -------------------------------- -------------------------------- -----------יאקווינטה------------ אני באמת מנסה לחשוב ולהיזכר במשחקי מילאן בשנים האחרונות, ואני פשוט לא מצליח להזכר במצב שבו אנצ'לוטי שיחק במערך כזה. יהיה נחמד עם תעזור לי ותצביע על משחק שבו היה רגע נתון שבו אנצ'לוטי שיחק עם 8 שחקנים ללא יכולת התקפית גלויה לעין (פירלו למשל הוא לא אחד כזה), או לחילופין - רגע נתון שבו אנצ'לוטי שיחק עם רק שחקן אחד בעל יכולות התקפיות גלויות לעין. יש הבדל בין מה שליפי עשה ובין מה שאנצ'לוטי היה עושה לפעמים עם ברוקי או אמרסון. הבסיס הוא כזה: הגישה של אנצ'לוטי: הגישה של ליפי ביום רביעי: בגלל זה ליפי קיבל ממני ביקורת קשה ואנצ'לוטי לא.
יותם, לפני שאתה ממשיך לקרוא את הדברים הבאים תתרחק מחפצים שבירים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ליפי רמז לטעותו להחליף את פירלו במשחק ברביעי האחרון מול אירלנד. " שיפוט רע השפיע לנו על ההופעה, אבל אני לא חושב שאנחנו צריכים לשלוח מחאה רשמית בעניין. באשר לאנדראה, הוא היה יותר מאוכזב מכועס ויש הבדל. הוא שיחק היטב אבל ראיתי שהמשחק עומד להיות פיזי יותר." ליפי סיכם באומרו "כמובן שאפשר לעשות טעויות אבל לפעמים חייבים לקבל החלטות" *איטליה תשחק במבחן אחרון לפני גביע הקונפדרציות מול ניו זילנד וזה יקרה ב-10 ביוני.