על פי הגאזטה דלו ספורט ג'אמפאולו פאציני יערוך הופעת בכורה בהרכב נבחרת איטליה. ליפי, שאמר לאחר המשחק מול מונטנגרו "פאציני נמצא בתקופה כזו שכל דבר אצלו נכנס", קרא היום את פאציני לשיחה ארוכה, מה שנתן לעיתונאים את התחושה שזהו תדרוך לקראת אירלנד. יחד עם זאת, גם מוטה, בריגי, רוסי, פירלו ודה רוסי זכו לשיחה בארבע עיינים עם המיסטר. בכלל, נערך היום רק אימון שחרור בו הנבחרת התאמנה בקבוצות קטנות ולכן מוקדם מדי לצאת במסקנות, לא לגבי פאציני ולא לגבי ההרכב. אני בכל אופן הייתי מייעץ לליפי לא לשנות את ההגנה, שהיתה ללא דופי ביום שבת. גם לא את הקישור למרות ההתחלה הלא מבטיחה של פאלמבו. בהתקפה, לעומת זאת, יש לדידי לעשות שינוי, קל וחומר לאור העובדה שדי נאטלה כבר לא עומד לרשות ליפי. מול מונטנגרו הנבחרת שיחקה הרבה על כדורים ארוכים, כאשר יאקווינטה שימש כשחקן ציר במרכז ההתקפה ומטרה מרכזית לכדורים הארוכים. מול אירלנד, חרף העובדה שלא ראיתי אותם משחקים, הייתי משנה את הגישה ומשחק התקפה יותר זריזה ודינמית: פפה בצד ימין, רוסי בשמאל וקוואליירלה במרכז. http://www.lastampa.it/multimedia/calcio/16656_album/12pazzini.Xxx "ליפי אמר לי 'כנס ותבקיע', ואני צייטתי, הלא כן?!" פאציני.
לפי הדיווחים מאיטליה, ליפי הולך לבצע שלושה שינוים בהרכב מחר, שלושתם בחוליית ההתקפה. כרגע מסתמן שיאקוינטה וקואליירלה ירדו לספסל בנוסף לדי נטאלה שנפצע וגמר את העונה, ובמקומם יפתחו בהרכב פפה ופאציני שנכנסו כמחליפים בשבת וסידרו לאיטליה את הגול השני, וג'וזפה רוסי שלא שותף מול מונטנגרו וצפוי לקבל הזדמנות בהרכב הפותח.
מוקדמות מונדיאל 2010: http://www.fifa.com/imgml/logos/xs/ita.Xxxאיטליה - אירלנדhttp://www.fifa.com/imgml/logos/xs/irl.Xxx סטאדיו סאן-ניקולה, בארי (מחוז פוליה), איטליה יום רביעי, ה-1 באפריל, 21:50 שעון ישראל שופט: וולפגאנג שטארק (גרמניה) גורמים רשמיים מנסים להנמיך ציפיות ולא לדבר על זה, אבל באיטליה יודעים שניצחון היום בערב על אירלנד יסגור למעשה כמעט סופית את סיפור העלייה. ניצחון יעמיד את האזורי ביתרון 5 נקודות על פני סגניתה וכשהמוקש היחיד שנשאר בלוח המשחקים הוא משחק חוץ מול אותה אירלנד, אפשר להבין למה מקווים שהמשחק בבארי יהיה זה שיסגור את הסיפור ויאפשר לליפי לנצל את שאר הקמפיין לשילוב צעירים וניסוים בהרכב. הגורמים הרשמיים בנבחרת מנסים להנמיך ציפיות, מפני שהיריבה לא עד כדי כך פשוטה. בנבחרת אירלנד קרה תהליך דומה מאוד לזה שקרה בנבחרת אנגליה - מאמן צעיר וחסר ניסיון הוריד את הנבחרת לתחתיות בקמפיין הקודם, מאמן איטלקי ותיק ובכיר הגיע במקומו ומחזיר אותה לצמרת. אירלנד נכשלה נחרצות במוקדמות יורו 2008 תחת סטיב סטונטון, התחילה בצורה נהדרת את הקמפיין תחת ג'ובאני טראפטוני עם 11 נקודות מתוך 15 אפשריות והיא נראית יציבה במקום השני. בשבת אירלנד סיימה ב1-1 ביתי עם בולגריה המאכזבת. בין השמות המוכרים בסגל האירי: שיי גיבן ממנצ'סטר סיטי, ג'ון אושיי ממנצ'סטר יונייטד ורובי קין מטוטנהאם. מבחינת התקשורת האיטלקית, המשלחת האירית לא קיימת פרט לאיש שמוביל אותה. בימים האחרונים טראפטוני מקבל סיקור צמוד בדיוק כמו בימים עברו. הוא הספיק לנצל זאת כדי לעקוץ את ליפי בעניין קסאנו ולהבהיר שאילו זה היה תלוי בו, קסאנו היה היום שחקן נבחרת איטליה. ההצהרה הזאת נעשתה ככל הנראה כדי "להדליק" את את האוהדים המקומיים שגם כך מתלבטים קשות האם לקבל את פני ליפי והנבחרת בשריקות בוז צורמות. לא אהבו בבארי את ההתעלמות מהבן המוכשר שלהם ולמרות זאת, מנהיג אחד מאירגוני האולטראס של המועדון המקומי, הספיק להכחיש והודיע שאין סיכוי שאוהדי בארי שירקו בוז לנבחרת הלאומית. כל הקלחת הזאת תגיע לשיאה היום בערב. האם אירלנד בהנהגת טראפטוני תצליח להפתיע? http://www.repubblica.it/2009/03/sport/calcio/nazionale/italia-irlanda/trap-pre-ita-eire/afp_15434621_04181.Xxx ג'ובאני טראפטוני - מגיע כדי לקחת את הנקודות תודה גדולה ל-Michael Carrick על השתתפותו בהכנת הסיקור
היום ליפי נשאל אם שלישית PA-PE-RO היא אכן זו שתפתח מול אירלנד. ליפי ענה: "זה בהחלט יכול להיות פאציני, פפה ורוסי. אבל באותה מידה זה יכול להיות גם קוואליירלה, יאקווינטה ופוג'יה" ככה שיותר מדי מידע הוא לא נתן, אבל בהחלט נין לשאר ששלישית "פאפרו" היא זו שתעלה ב-11 הראשונים. אפשר להבין את הבחירה. מה גם, שזו מתיישבת עם הבקשה שלי לראות: אולם, אני חושב שיהיה זה נמהר קמעה, ללכת על פאציני. קוואליירלה לדעתי שחקן טוב יותר. בטח שמנוסה יותר וגם הוא נמצא בפורמה טובה. נכון שפאצני ON FIRE, אולם לא נראה לי שהוא הוכיח את עצמו די כדי לקבל כזה קרדיט. כי עם כל הכבוד לשער שלו מול מונטנגרו - מצא את עצמו לבד 7 מטר מול השער כאשר הכדור של פפה היה מדויק להפליא - זה לא מדד. אולי ליפי רואה באימונים עוד דברים שמקלים עליו בהחלטה, נראה. מי שנראה יותר בטוח בהרכב הוא דווקא בריגי שצפוי לשחק על חשבונו של פאלומבו שמשלם כנראה על המסירה הנוראית במחצית הראשונה. ------- בהחלט מקבל את הנסיון "להדליק" את האוהדים בבארי. אך עם זאת, בל לא נשכח, שכבר לפני 5 שנים קסאנו היה שחקן חשוב בנבחרת של טראפ ביורו 2004. והמאמן הנוכחי של אירלנד היה גם הראשון ששיחק איתו באגף השמאלי, עמדה בה הוא פורח היום.
FORMAZIONE UFFICIALE ITALIA (4-3-3): Buffon; Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Grosso; Brighi, Pirlo, De Rossi; Pepe, Pazzini, Iaquinta.
הלינק הארור של הג'סטין המעצבן הראה לי רק את התחלת המשחק אבל איגור צדק, לפחות חזיתי במפגן אוהדים נהדר טרום המשחק. ממה שראיתי בינתיים לא הייתה עוינות כפי שחשבנו בגלל כל עניין קסאנו.
אוי פאציני, פאציני... על גג העולם היית, איזו התרסקות. מה שכן, רק איטליה יכולה לקבל אדום על עבירה כזו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
בעיקר לא מוצדקת, ההתרסקות הזאת. פאציני לא התכוון לפגוע באושיי, זה מקסימום צהוב. בטח לא אדום, בטח שלא אחרי שלוש דקות, ובטח לא אחרי שדקה קודם קילבאן נכנס עם שתי הרגליים בפפה והשופט מוותר לו רק בגלל שזו הדקה השנייה. בהתחשב במצב שנוצר במגרש, איטליה עומדת יפה מאוד. בריגי לא מתאים בעליל לצד שמאל והייתי רוצה לראות את דוסנה מחליף אותו בתחילת המחצית. בסך הכל יש לי תחושה טובה, קאנא וקייליני נראים טוב מאוד ואם זה ימשך ככה האירים הכל כך מוגבלים טכנית יתקשו להגיע למצבים.
אוי שיט! פירלו נפצע, פאלמבו במקומו. האדום היה שערוריתי. כתבתי, רק איטליה יכולה לקבל אדום כזה. אני רואה דרך TVU, איכות לא משהו, אבל לפחות עובד בלי תקיעות.
*לא מגיבים כשכועסים* *לא מגיבים כשכועסים* *לא מגיבים כשכועסים* *לא מגיבים כשכועסים* *לא מגיבים כשכועסים* ראיתי את 20 הדקות האחרונות ואלו היו 20 הדקות הכי מבישות של האזורי שלי יצא לי לראות בשנים האחרונות. שמישהו ינער את ליפי... קסאנו!