ההכנות למונדיאל 2010 בעיצומן, ליפי יבחן את הסגל

Discussion in 'פורום כדורגל איטלקי' started by cazzo, Jun 26, 2008.

1. uri מנהלים

היי יויו, מה אתה רוצה מהחיים שלי? בדקתי עכשיו באתר "פוטבול ליינאפס" ומוצג שם במפורש שפרט למשחק הפתיחה של העונה, משחק בו עדיין לא היה חלק מהקבוצה, הוא פתח בכל אחד ממשחקי הקבוצה בליגה ובאירופה.

Last edited by a moderator: Nov 19, 2008
  2. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

וואלה, מה הוא צורף לקבוצה ממש בסוף אוגוסט? חשבתי שאייקוט ארג'טין הועדף על פניו ואז איכזב...לא חשוב. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

בקיצור מחר, מרצ'לו ליפי בונה על משחק 31 ברציפות ללא הפסד, בשביל זה הוא יבנה כנראה על החלוצים שכבשו במגרשים של מאלאגה ובורוסיה מנשנגלאדבך, ג'וזפה רוסי ולוקה טוני. החלוץ הענק והמבוגר של באיירן, קבע כי רוסי הוא הצעיר האיטלקי הכי טוב, והחלוץ הקטן והצעיר אמר שהוא מסמיק ולשחק איתו מחר יהיה חלום שמתגשם. בזמן האחרון, ליפי מבין שאין לו ברירה {"הוא אומנם בן 21, אבל הוא בעל נסיון אדיר"}, אלא לקחת "סיכון" ולהציב את שחקן שפשוט מתפוצץ על הגנות הליגה הספרדית, 6 שערים ב7 משחקים זה נתון מטורף. מחר ההזדמנות הגדולה בבכורה שלו, והוא בטח ירצה לנצל אותה עד תום. גם לוקה טוני שספג הרבה ביקורות לאחר אליפות אירופה האחרונה, ירצה לנצל את משחק הידידות הזה בפיראוס נגד אלופת אירופה של 2004. לאחר הפציעה, לוקה רוצה להוכיח שלא רק בבוואריה הוא פורע שטרות.

הרכב משוער: דה סאנטיס; בונרה, קנאברו, קייליני, גרוסו; גאטוזו, דה רוסי, מונטוליבו; קמוראנסי, טוני, רוסי.

3. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

טוב תיקו 0-0 במחצית. משחק די משעמם למען האמת. שליטה כמעט מוחלטת של איטליה בכל חלקי המגרש אבל ההזדמנויות לא מספיק חותכות והשחקנים לא ממש מפוקסים. נקווה שהמצב ישתפר וגם נראה כדורגל יותר טוב במחצית השנייה.

אגב פשוט כיף לראות את גאטוסו חוזר לעצמו, אחרי העונה הנוראית שלו בשנה שעברה הוא נמצא בכל מקום, עושה הרבה תנועה ודומיננטי במרכז המגרש. רק שיימשך.

4. uri מנהלים

איזו מחצית יבשה. ההגנה בסדר, אבל כל ההתקפה, פרט אולי לקאמורנסי הפעלתן, כולם נראים כאילו רק העירו אותם מהשינה. רוסי חולמני, טוני סהרהורי, ומונטוליבו כבד איברים ומחשבה כמו כל המשחקים שלו מתחילת העונה הזו.

5. uri מנהלים

1:1 בסיום. לפחות טוני חזר לכבוש בנבחרת.

6. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

שחקן מוכשר מאוד שגדל ברומא,חבל שהוא לא מצא את המקום בהרכב של רומא.
    באודינה הוא מציג יכולת טובה מאוד,אני כמוך חושב (למרות שהוא לא שותף במשחק מול יוון),מגיעה לו היזדמנות בניבחרת,שחסרה קצת ברק ויצרתיות,דבר שהוא בהחלט יוכל להוסיף.

7. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

http://images.gazzetta.it/Hermes%20Foto/2008/11/22/0KALNX4A--346x212.Xxx

הערב נערכה הגרלת גביע הקונפדרציות שייערך בחודש יוני הקרוב (הגמר ב-29 ביוני), הגביע הלא חשוב הזה שמפגיש בין אלופות היבשות השונות (כולל אלופת העולם המכהנת ומארחת המונדיאל העתידי). איטליה מתוקף תפקידה כאלופת העולם למי ששכח תשתתף בגביע הזה בקיץ. איטליה הוגרלה לבית השני שם תפגוש את אלופת דרום אמריקה ברזיל, אלופת אפריקה מצרים ואלופת צפון אמריקה ארה"ב.

ליפי כיבד את האירוע וכמובן יצא בהצהרות על חשיבות הטורניר אבל יחד עם זאת הבהיר שהוא מתכוון לנסות מספר שחקנים חדשים כדי להמשיך בהכנות על שמירת הכתר ב-2010.

Last edited by a moderator: Nov 23, 2008
  8. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

9. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

עוד כתבה נהדרת של תומר בנושא שקשור לקאלצ'ו. הכתבה היא על אמאורי והסיבה שאני כותב על זה כאן ולא בדיון התקשורת, היא שאני רוצה לשאול מה אתם חושבים לגבי העומס של איטליה בכמה עמדות במגרש.
    נכון לעכשיו נראה שאמאורי יצטרף למאגר השחקנים האיטלקים וזה מוביל אותנו למצב שלקראת משחק הידידות מול ברזיל בפברואר, לליפי יהיה חתיכת כאב ראש. יש לא מעט שחקנים שאו נמצאים בכושר שיא, או שהם שחקנים בעלי שם שהניסיון שלהם כמעט מחייב הזמנה שלהם.

התקפה:
    טוני, ג'ילארדינו, רוסי, מיקולי, אמאורי, קסאנו, די-נטאלה, קוואליירלה, פפה, פלוקארי, די-ואיו, ודל-פיירו. אפשר לטעון שגם בוריילו, מסקארה, סקולי, דוני ואינזאגי צריכים להיות אי שם ברשימת ההמתנה.

קישור:
    מזל שיש לנו את הפציעה של גאטוזו וה"חרם" של ליפי על אמברוסיני. דה-רוסי, אקווילאני, בריגי, פרוטה, פירלו, ד'אגוסטינו, בלאזי, פאלומבו, מרקיוני, מרקיזיו, קאמורנסי ומונטוליבו.

הגנה:
    קנאברו, גרוסו, זמברוטה, בונרה, מטראצי, קייליני, מולינארו, לגרוטלייה, סנטקרוצ'ה, גמבריני, דוסנה (?), פרארי, קנאברו (הקטן), אודו וקארוציירי.

אלו השחקנים שלדעתי שווים במצב כזה או אחר זימון לנבחרת. שכחתי מישהו?
    השאלה עכשיו היא איך בדיוק בונים מזה נבחרת... 5-6 שחקנים בהתקפה, 6-7 שחקנים בקישור, 6-7 שחקנים בהגנה.
    רעיונות? שחקנים שהזכרתי ולא ראויים או להפך?

10. Joel Gion Member

בופון, אביאטי, אמלייה.
    זמברוטה, אודו, קנבארו, קייליני, גמבריני, לגרוטלייה, גרוסו, דוסנה.
    פירלו, דה רוסי, מונטוליבו, פרוטה, ד'אגוסטינו, בריגי, קאמורנסי.
    די נטאלה, דל פיירו, טוני, רוסי וג'ילארדינו.

אלו ה-23 שהייתי לוקח אם המונדיאל היה עוד חודש. הנקודה החלשה ביותר בסגל הזה היא הבק-אפ לגרוסו, שם הכי טוב שיש לנו זה דוסנה (עם כל הכבוד למולינארו). אודו מציג השנה יכולת לא רעה בכלל בבאיירן וראוי להיות הגיבוי של זמברוטה בצד ימין, קנבארו וקייליני הם באנקרים, ולדעתי לגרוטלייה וגמבריני עדיפים על מטראצי במצבו הנוכחי. אם לא לגרוטלייה אפשר יהיה להתחיל לנסות את סנטקרוצ'ה, ולקוות שלא מדובר בעוד גרסא של פרארי/בונרה.
    בקישור אין מחלוקת על דה רוסי, פירלו וקאמורנסי. אני אישית הייתי נותן צ'אנס לד'אגוסטינו, למרות שבאותה מידה אני יכול לקבל זימון של אקוילאני (אם יבריא מתישהו)/ בלאסי או אפילו נוצ'רינו. בריגי משחק השנה יוצא מן הכלל ומשכיח את העדרותו של אקוילאני ופרוטה אמנם מעבר לשיאו, אבל אי אפשר להתעלם מהניסיון שלו.
    עם כל הכבוד למיקולי, קסאנו, די ואיו, פלוקארי וכו'... זה לא זה. טוני, ג'ילארדינו ודי נטאלה הם באנקרים בנבחרת הנוכחית, אמאורי רעב להוכיח את עצמו ברמה הניבלאומית, רוסי פרוספקט עצום שחייבים לטפח גם בנבחרת ואסור אבל פשוט אסור להתעלם מהכושר והניסיון של דל פיירו. כל הדיבורים על זה שהוא לא ממצה את עצמו בנבחרת טובים ויפים, אבל לא נראה לי שליפי יתחשב בזה כשיצטרך לקבוע את הסגל, ובצדק.

11. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם המונדיאל היה עוד חודש, הסיפור היה שונה מעט. במקרה כזה צריך ללכת באמת על שילוב בין יכולת נוכחית לניסיון, עם נטייה ברורה לניסיון. אבל המונדיאל הוא בעוד שנה וחצי ועד אז יש לנו הזדמנות לבדוק מי מבין הפחות מנוסים יעיל רק מול לצ'ה וקטאניה ומי יכול לעזור גם נגד ברזיל ודומותיה. כמובן שאין טעם להזמין סגל שמורכב אך ורק משמות כמו ד'אגוסטינו, בריגי ופלוקארי. השאלה היא איך עושים את השילוב בין המנוסים לחדשים ומי מכל "צד" צריך לקבל את העדיפות.

דרך אגב, שכחתי את מאג'ו. תחליטו אתם אם צריך להוסיף אותו לקשרים או למגנים.

12. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

אני הייתי מכניס להרכב את מאג'יו כמגן הימני של הנבחרת במקומו של דוסנה, גם בגלל התגובות הרבות שראיתי בדבר היכולת החלשה של דוסנה בליברפול ובגלל היכולת המצויינת של מאג'יו. גם אם הוא לא תמיד מתופקד בנאפולי ככזה יש לו את היכולות והוא האופציה המובילה לדעתי.

בנוגע לקישור ולהתקפה, לאחרונה יותר ויותר אני מעריך את פאלומבו וד'אגוסטינו ואני חושב שמגיע להם צ'אנס לפחות בשלב ההרצה של ההרכב במשחקים שיבואו לאחר ברזיל, גם בגלל היכולת הבזיונית של פירלו שלא צריכה לתת לו את חולצת ההרכב בכלל עד שנראה שיפור כלשהוא אבל אני לא רואה את ליפי מוותר עליו ועושה פה הפתעה גדולה.

כנראה שעד שדל פיירו יפרוש מכדורגל ימשיכו להזכיר אותו כמועמד לנבחרת, אני מציע לא לחשוב על זה יותר מידי, כמה אפשר לראות אותו מבזבז הזדמנויות הוגנות?, אני גם הייתי שמח לא לראות את ליפי מסתמך אבסולוטית על טוני כפי שעשה דונאדוני ביורו האחרון, את החוד צריך לבנות בעיקר לצד ג'וזפה רוסי.

13. uri מנהלים

יותם ברח לך שמו של יאקווינטה בהתקפה, מה גם שטוטי זרק לא מזמן שהוא שוקל לחזור בו מהפרישה וליפי כבר הגיב בשמחה על כך. בקישור פרט למאג'ו שכבר נזכרת בו, אני רואה גם את נוצ'רינו כמועמד יותר מראוי. יש עוד שני שמות שהתרשמתי מהם מתחילת העונה והם פרנצ'סקו ואליאני של בולוניה ואנדראה קוסו מקליארי. שניהם אוטוטו נושקים את השלושים כך שספק רב אם יגיעו לנבחרת, אבל בכל זאת מומלץ לשים לב.

14. פירנצה Member

חברס יש חדש בגזרת אמאורי?

15. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

אתמול יצא ראיון שבו אמאורי אמר כי הוא יחכה ברוגע להזמנה מדונגה, למעשה הנבחרת היחידה בו הוא יכול לשחק כרגע. בינתיים, הסחבת עם המסמכים שיהפכו אותו לאיטלקי יגרמו לזה שהכל תלוי במאמן של נבחרת ברזיל.