הדיון של נבחרת ספרד החדשה:: מתכוננים למונדיאל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏23/7/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

דויד ויאה:"כל החברים ביקשו כרטיסים לקראת המשחק, לא יכולתי לעזור".

https://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2017/08/31/seleccion/1504142875_279708_1504142996_portada_normal_recorte1.Xxx

דויד ויאה נהנה מכל רגע ואומר שהזימון לנבחרת הוא תמריץ עבור כולם לא להיכנע ולרדוף אחרי החלומות שלהם. "אני שמח מאוד לחיות את החלום הזה וליהנות מהרגעים האלה ולראות עד כמה העם שמח איתי. אחרי זמן רב, אני חוזר לתת את כל מה שיש לי לנבחרת".

שחקן הרכב או מחליף? האם יש לך תחושה מה המעמד שלך לאחר האימונים?
    - "יש לי הרגשה טובה עצם זה שאני חלק מהעניין ונמצא עם כולם. אמרתי למאמן בשקט ואגיד את זה בפומבי: אני בא לעזור, אני מוכן לעשות מה שיצטרכו, בכל מצב. אחרי כל-כך הרבה זמן שהחמצתי את הנבחרת, ובכל משחק רציתי להיות, אני אתן את הכל לנבחרת. כמובן שהמאמן הוא הבוס והוא קובע".

כשערכת את הופעת הבכורה שלך בנבחרת ספרד, אסנסיו היה בן תשע, מה זה אומר?
    - "מצד אחד זה אומר שהזדקנתי(צוחק), ומצד שני זה ממלא אותי בגאווה לדעת ששחקן מוכשר בסגל גדל על נבחרת ספרד מוצלחת שאני חלק חשוב ממנה. זה מראה שלמרות הגיל יש בי את השאפתנות והיכולת ואני כאן, אותו דויד ויאה. המאמן ראה שאני יכול לעזור. זה ממלא אותי בגאווה שרואים בי שחקן חשוב ומסתכלים עליי כאן".

יש לך 97 משחקים בינלאומיים. אתה צריך להגיע למאה!
    - (צחוק) "נכון! אבל בואו נלך צעד אחר צעד. אני חיי ימים ייחודיים עם הנבחרת, תמיד כיף להיות שם. אני חיי את הרגע ונהנה ומעריך אותו יותר מבעבר. המציאות היא שאני הולך לשחק בשני המשחקים הקרובים עם הנבחרת ולמען המדינה ואני אעשה לעזור במה שאני יכול בלי לחשוב על העתיד. הדבר הכי חשוב הוא לנצח את איטליה ואז את ליכטנשטיין. זה רגע המפתח עבור מוקדמות המונדיאל וצריך להתמקד בזה ולא בויאה".

איך ויאה מרגיש פיזית? איך הליגה ב-MLS?
    - "אני מרגיש בסדר. קשה להשוות את הגוף למה שהיה פעם".

אתה נראה רזה יותר.
    - "כן, אני קצת רזה יותר. אני מרגיש בסדר. אני עושה מה שעשיתי בכל הקריירה שלי. בשנים האחרונות בספרד סבלתי מפציעות. אנשים חושבים שפציעה קשה היא רק רגע כשאתה שובר את הרגל ואתה בחוץ, אבל זה נמשך, אתה צריך להתאושש מהר בתור שחקן. עכשיו אני מרגיש טוב ושנים רבות שהפציעה מאחוריי. קיבלתי בחזרה את המקום בנבחרת ואני מאושר ממה שיש לי. אני לא יכול לדעת איך אשחק ואם אשחק אבל מה שבטוח הוא שאתן את הלב עבור הנבחרת כמו תמיד".

איטליה מציגה הגנה חזקה עם בונוצ'י, קייליני וברצאלי. ביורו 2012 דל-בוסקה שיחק עם '9' מזויף בגלל הפציעה שלך. האם אתה מוכן להתמודד איתם?
    - "כמובן, בגלל זה אני כאן. הסיבה הראשונה שאני כאן היא משום שהמאמן בא לראות אותי במשחקים עצמם והאמין שיש לי את היכולת והמקום בסגל. אני מודה לו על כך לאין שיעור, הוא לא התעצל, הוא האמין בי וראה אותי ביותר ממשחק-שניים. הוא ניתח עד כמה אני מתאים לו מקצועית. אני כשיר, בריא, מלא מוטיבצייה. אנחנו מתמודדים מול ההגנה הטובה בעולם וזה לא חשוב אם הם משחקים עם שלושה או ארבעה בהגנה, איטליה תמיד הייתה עם הגנה נפלאה. אנחנו לא נחשוב על המשחקים האחרונים נגדם. לספרד יש איכות גבוהה כדי לפצח כל הגנה, שיהיה ברור".

אם אתה כובש בברנבאו המגרש יעוף באוויר.
    - "הלוואי שהברנבאו יתפוצץ מטירוף, בואו נקווה שזה מה שיקרה. עם שער שלי או של כל אחד אחר מהנבחרת. הברנבאו הוא כוח של הנבחרת".

פיקה ספג שריקות בוז בברנבאו במהלך משחקי הנבחרת והשחקנים ביקשו מהקהל לא לחזור על זה.
    - "איטליה גם ככה יריבה קשה והמשחק הוא אתגר חשוב, כך שאנחנו צריכים את הקהל איתנו באותו הכיוון. לפני ובמהלך המשחק אנחנו חייבים להיות ביחד כי זה רגע מפתח באשר לסיכוי שלנו להיות במונדיאל הבא. הכי חשוב מבחינת פיקה ואותו אני מכיר טוב - הביצועים שלו לא פוחתים כשרמת הלחץ עולה. אם נהיה מאוחדים כולם במשך 90 דק' אז יהיה בסדר".

כולכם שמעתם על מה שקרה עם יו"ר ההתאחדות וילאר. זה לא מפריע לשחקנים?
    - "כבר בשיחה הראשונה אמרו לנו לבודד את עצמינו מכל מה שקרה, אנחנו השחקנים מתרכזים בכדורגל וזהו".

אבל אתה לא שם לב למשהו?
    - "המשבר המוסדי, נקרא לזה כך, לא יכול להיכנס אלינו לחדר ההלבשה, אנחנו מאוד מרוכזים. הקושי הזה כביכול רק מחזק אותנו".

אתה בסגל הנבחרת כשאינייסטה וסילבה עדיין ממשיכים. אתה רואה בנבחרת כוח של אלופים?
    - "ללא ספק, אני רואה הרבה שחקנים פנטסטיים. חברים טובים שלנו לנצחונות עזבו, אבל הקושי להיות חלק מהנבחרת הוא זהה כי יש תמיד איכות. אנחנו זקוקים לסבלנות כי יש לנו שחקנים גדולים. יש לנו מזל שחלק מהשחקנים כאן נולדו בספרד. יש כאלה שבכל מדינה אחרת היו שחקני הרכב וכאן הם צריכים להילחם. אנחנו צריכים לעבוד קשה וליהנות מהפירות שיש מהנבחרות הצעירות שעושות דברים גדולים. הדור הזה איכותי ומוכשר ויוביל את הנבחרת קדימה".

הקאמבק שלך יכול להוות תמריץ עבור כל וותיקי הנבחרת שבדךר החוצה -קסיאס, טורס, ססק.
    - "לחזור לכאן זה גורם לי לסיפוק על. אני לא אוהב לדבר על עצמי אבל ככה זה. שחקן כדורגל הוא דוגמא, לטוב ולרע, ובמקרה הזה חזרתי וזו בשורה טובה. שחקן חוגג יום-הולדת במשך יום אחד ואחר-כך לא מתייחס לכך שעברה עוד שנה. אני גם מקווה ששחקנים כאלה יחזרו אם המאמן יראה לנכון".

בארה"ב נותנים לעיתונאים לעשות ראיונות בחדר ההלבשה לאחר המשחק, למה בספרד לא?
    - "כשהגעתי לשם זה היה נראה לי מוזר מאוד אבל עכשיו אני כבר רגיל לכך ואני לא מופתע ממה שקורה".
    כשהגעתי לשם ראיתי משהו מוזר, אבל עכשיו אני רואה את זה היטב.

ובכן, אם אתה כובש בשבת אנחנו מתפרצים לחדר ההלבשה ושוברים את המוסכמות!
    - "זה לא תלוי בי!(צוחק). הלוואי! יש הרבה כבוד בנבחרת בחדר ההלבשה וגם בין השחקנים לעיתונאים. בארה"ב לומדים הרבה דברים מהכדורגל בספרד".

מה אתה מעדיף לומר אחרי הראיון הזה: Villarato או Villa para rato(ויאה לזמן מה)?
    "בן אדם, Villa para rato" (צוחק)

מה לגבי הכרטיסים למשחק? הרבה אנשים ביקשו?
    - "תאר לעצמך במקרה שלי שכולם רוצים לבוא. כל האנשים בעיר, חברים מהקבוצה, כולם. זה מסובך! לא יכולתי לעזור!".

איך קיבלו ההורים את החדשות?
    איך קיבלו ההורים את החדשות?
    - "הם ביקרו אותי בניו יורק. הייתי ממוקד מאוד כי למחרת היה הדרבי. התקשרתי אליהם לספר להם ואחר-כך ניתקתי את הטלפון כי קיבלתי אינסוף הודעות וזה היה מרגש".

והילדים שלך? כשנולד לך ילד ב-2013 כמעט ולא ראה אותך משחק בנבחרת.
    - "בשבילי זה מרגש לחזור מהרבה סיבות אבל כמובן גם בגלל הבן שלי, לוקה, הוא מתחיל להבין. יש לו את החולצות והציוד של כל הקבוצות בהן שיחקתי וכמובן גם זה של נבחרת ספרד. יום אחד לפני כמה חודשים הוא לבש את החולצה של ספרד ותהה למה לא שיחקתי בנבחרת הלאומית ולא ידעתי מה לענות לו. בשבת הוא ייראה אותי עם החולצה של ספרד וילבש אותה גם הוא וזו גאווה גדולה כאבא ולא רק ככדורגלן".

2. Raulito Madridista

- עד למשחק של ספרד נגד איטליה בקרב על ראשות הבית הישראלי במוקדמות המונדיאל, יש עוד זמן. זה יקרה ביום שבת בלילה בברנבאו ומיטב השחקנים כבר התראיינו וביקשו מהקהל לרחם על פיקה. בינתיים בסקר האוהדים הגדול במארקה, האוהדים דורשים את איסקו ואסנסיו יחד בהרכב(וגם את ראמוס וקרבחאל כמובן) כשבחוד, לפי ההרכב שלהם, ישחקו האקס מוראטה ודויד ויאה.

http://e00-marca.uecdn.es/multimedia/graficos/futbol/2017/carvajal-titular-indiscutible/desktop.Xxx

במארקה החליטו להתמקד בדני קרבחאל, 'הפיטבול של לופטגי'. ב-25 הופעות שלו במדי נבחרת ספרד כשלופטגי הוא המאמן, בכל הגילאים - הנבחרת רשמה רק הפסד אחד. הרקורד של קרבחאל בלתי-נתפס: 20 נצ', 4 תוצאות תיקו והפסד. קרבחאל תמיד סבל מחוסר מזל. הוא לא נכלל בסגל למונדיאל 2014 לאחר עונת בכורה נהדרת בריאל מדריד, ונפצע בגמר ליגת האלופות ב-2016 מה שגרם לו להחמיץ את היורו. הפעם אין עוררין על כך שישחק. ב-2010 הוא שיחק נגד יפן במדי הנבחרת הצעירה(עם לופטגי על הקווים) וספרד הביסה 1:0. זה היה ההפסד היחיד. קרבחאל זכה למילים טובות מהאקס אלבארו ארבלואה, אותו ירש דני כמגן הימני כריאל מדריד. ארבלואה עצמו עם 56 הופעות בנבחרת היה חלק מ-23 השחקנים שהיו בסגל למונדיאל ההיסטורי ב-2010.

"הוא בחור טוב, מקצוען, נותן כבוד לכולם, עושה הרבה צחוקים אבל המצוינות מעל הכל", אמר ארבלואה. "הוא המגן הטוב ביותר בעולם ללא ספק, הוא עושה את ההבדל. הוא מסוכן בכל פעם שהוא מגיע למעלה והתרומה ההתקפית שלו היא לא על-חשבון משחק ההגנה. הוא עושה הגנה נהדר עם חוכמה, ביטחון ותוקפנות, הוא כמו סופה שעולה על גדותיה. לארבלואה אין ספק - "כל התכונות האלה והשקט שלו הופכות אותו לטוב ביותר, יש לו משפחה פנומנלית שתומכת בו. אין לי ספק שהוא יהיה המגן הימני, ה-'2' הטוב בהיסטוריה של ריאל מדריד".

3. Ever Banega Member

וואלרו רוב השנים סבל מתחרות קשה מידי בקישור של ספרד. עכשיו המצב קצת שונה, אולי שווה לתת גם לו הזדמנות?

4. Raulito Madridista

הנבחרת הצעירה של ספרד תחל הלילה את הקמפיין החדש שלה כשתשחק נגד איטליה. 'הדור של 1996' ירצה לסיים את המסע עם גביע בטוקיו ב-2020. טוב, האמת שמדובר רק במשחק ידידות והמשחק הרשמי הראשון ייערך בשלישי, אבל סלאדס שהתאכזב מאוד מההפסד בגמר לגרמניה - רוצה התחלה טובה. מרקו אסנסיו כפי שאתם רואים זומן לנבחרת הבוגרת ודני סאביוס, שנבחר לשחקן המצטיין באליפות אירופהU21, יישאר המנהיג הבלתי-מעורער וזה שרשם את מס' ההופעות הגבוה ביותר. נונייז מבילבאו ירשום בכורה בנבחרת ויחליף את חסוס ואייחו הפצוע. אוירזבאל ישחק בכנף. שימו לב שחלק מהשחקנים כבר לא מתאימים לנבחרת מבחינת הגיל כמובן ויש הרבה שמות חדשים כמו רודריגו מויאריאל ואלפונסו פדרצה מאלאבס. להלן ההרכבים המשוערים::

https://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2017/09/01/seleccion/1504228175_593009_1504242623_sumario_normal.Xxx

5. Raulito Madridista

http://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2017/09/01/15042941098747.Xxx

הפריויו למשחק ספרד-איטליה נערך הערב כאמור כאשר בקרב הנבחרותU21 זה היה קל. הנבחרת של אלברט סלאדס ניצחה 3:0. מרינו כבש את הראשון בדקה ה-23 בפרמיירה שלו בנבחרת, בורחה מאיורל הכפיל ממש לפני ההפסקה וחיסל את האיטלקים ועל אקורד הסיום אחראי הבלם מרה. "ספרד חבטה באיטליה", נכתב במארקה.

והנה עוד תמונה שבמארקה חוגגים עליה: עם קריצה קטנה למשחק מחר: פיקה משחק עם הילד של סרחיו ראמוס. אף אוהד לא שרק לו בוז היום באימון.

http://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2017/09/01/15042961404916.Xxx

בצד הספרדי שמענו את כולם מרעיפים שבחים על דויד ויאה. גם בצד האיטלקי. הקפטן והשוער בופון אמר - "דויד ויאה פגע בנו בעבר ואני מקווה שמחר זה לא יקרה". ויאה לא כבש נגד הנבחרת האיטלקית במשחק רשמי. המאמן ונטורה אגב אמר שהוא מאמין שאסנסיו ישחק.

6. Raulito Madridista

http://e02-marca.uecdn.es/assets/datos-deportivos/escudos/opta/Xxx/35x35/118.Xxxספרד - איטליהhttp://e03-marca.uecdn.es/assets/datos-deportivos/escudos/opta/Xxx/35x35/119.Xxx

זה בקלות יכול להיות גם משחק חצי גמר המונדיאל, אבל הערב נסתפק בקרב על ראשות הבית. נבחרת ספרד תארח הלילה(21:45) את נבחרת איטליה בברנבאו במשחק מסקרן לכל הדיעות, 'בבית הישראלי'. הקישור הספרדי מול הגנת הברזל של איטליה, השאלה איך הברנבאו 'יקבל' את פיקה והאם הקאמבק של דויד ויאה בנבחרת יהיה נפלא או שספרד בכלל תשחק עם '9' מזויף? לא מעט שאלות לקראת שריקת הפתיחה הערב. אין ספק שכבר זמן רב לא היה משחק מוקדמות שקיבל חשיפה והתלהבות כזו. 52 אלף כרטיסים 'עפו' במכירה אינטרנטית בברנבאו תוך יום אחד והקהל מצפה להצגה של כדורגל.

https://as01.epimg.net/videos/imagenes/2017/09/01/portada/1504298246_951151_1504300729_portada_normal_recorte1.Xxx

בתקשורת הספרדית ניסו בעיקר להרגיע את הרוחות. 'תוכנית השלום של פיקה', נכתב בפריויו ב-AS(ובשער העיתון - 'זה גמר'), בעוד במארקה התלהבו מהתמונה מאימון הערב אתמול שבסופו עלו משפחות השחקנים לכר הדשא, ובשער העיתון הראו את התמונה של פיקה משחק עם בנו של ראמוס. 'אנחנו ספרד - ומשפחה אחת גדולה', נכתב.

לפני כל משחק בין ספרד ואיטליה, תמונותיהם של איקר ובופון היו מתנוססות בכל העיתונים וכלי התקשורת, לצד המצ'אפ בין פירלו וצ'אבי. ביורו 2016 השתנה התסריט. העתיד נגד העבר המפואר. דה-חאה ובופון שניים מהשוערים הטובים בעולם, שחקני המפתח, מפרגנים זה לזה. טבעי שיחליפו חולצות בסיום. "בופון הוא אחד מהשוערים הטובים בהיסטוריה, אגדה של ממש, אליל שלי בתור ילד וכזה שניסיתי לחקות אותו", פירגן הספרדי, בעוד בופון החזיר - "לא צריך להתייחס אליו בתור ילד. הוא שוער נפלא ומנוסה שעבר דברים בקריירה, היכולת שלו במנצ'סטר יונייטד אינה מפתיעה". דה חאה כבר בן 27 אוטוטו והוא בטח ציפה ליותר מ-21 הופעות אבל עכשיו אין ספק שהוא השוער הבכיר, בעוד בופון מדבר על המונדיאל כתחנה אחרונה בקריירה שלו.

ספרד אופטימית, מאמינה בעצמה לאור הכושר של רוב שחקני המפתח ורוצה לנצל את יתרון הביתיות, צריך לתת אמירה. כמוכן היא סוחבת איתה את תחושת הפספוס ממשחק החוץ אז הובילה משער של ויטולו וספגה שיוויון מה-זה מאוחר בפנדל. לצד ההסתמכות על הטוב והמוכר, לופטגי הפתיע לא מעט בסגל השחקנים שלו. אחרי שני מאמנים, 1167 ימים ו-34 משחקים, זה קורה, חוזרים לנקודת המוצא - דויד ויאה. החלוץ התעטף באהבה גדולה ע"י השחקנים, האוהדים והעיתונאיים ואולי מול ההגנה הקשוחה של איטליה זה יהיה הפיתרון של לופטגי. ויאה עצמו הכריע לא מעט משחקים קשים כאלה בעבר ואין שחקן שהתעלה בנבחרת יותר ממנו. מוראטה פתח היטב באנגליה ויש לו 9 שערים ב-20 הופעות, רקורד טוב, אבל הוא לא ויאה. אבל השאלה היא - האם הנבחרת תשחק עם חלוץ? אם ויאה ישחק הוא יחלום להיות השחקן האירופי התשיעי שמגיע ל-60 שערים בנבחרת.
    בגמר היורו 2012, אחת מנק' השיא של הנבחרת האגדית ההיא, ססק היה ה-'9' המזויף. הפעם מדברים על מרקו אסנסיו, היהלום הנוצץ של ריאל מדריד שנכלל בסגל ופתח את העונה נפלא. הוא יקבל את חולצת ההרכב כמעט בוודאות כאשר המאמן מתלבט בין דויד ויאה לאינייסטה. עבור אסנסיו שרשם 3 הופעות ו-115 דק' עם לופטגי - מדובר ברגע השיא בנבחרת הבוגרת, בינתיים. יחד עם איסקו וסילבה הנבחרת צפויה לאינסוף חילופי מקומות. במשחק האחרון שלו בברנבאו, אסנסיו כבש צמד לפני פגרת הנבחרות. "אסנסיו הוא בשורה גדולה לכדורגל הספרדי", אמר אינייסטה במסיבת העיתונאים. עוד כדאי לשים לב לרקורד של קרבחאל. 25 משחקים עם המאמן לופטגי בכל הגילאים - ורק הפסד אחד.
    מעבר לקלישאות, כשלופטגי אומר שהנבחרת צריכה את הקהל, בעניין המקצועי - "יהיה משחק שונה מזה בטורינו, הם יגיעו עם שחקנים אחרים ורעיונות שונים ולא רק יתגוננו. נצטרך להגיע לסף של מצוינות כדי לנצח". המאמן אמר שמפגשי העבר לא חשובים(כשנשאל על המפלה ביורו) ולא גילה כמובן כיצד ספרד תשחק. כמאמן הנבחרת יש לו 7 נצ' ו-3 תוצאות תיקו עד היום, אבל כמובן שמדובר במשחק הקשה מכולם. ספרד מעולם לא הפסידה במשחק בית במוקדמות המונדיאל(46 נצ' ו-9 תוצאות תיקו) ולא נכנעה בביתה במשחק רשמי מאז הפסידה במוקדמות יורו 2008.

איטליה בטח לא תשמש כתפאורה. "אנחנו באים כדי לנצח", אומר אינסינייה שנהנה מיותר קרדיט תחת ונטורה לספרד יש יתרון גדול בהפרש השערים כך שעבור איטליה קיימת רק אופצייה אחת. איטליה כבר עשתה חיים קשים לספרד בעבר, היא ניצחה על אדמת ספרד כמובן במונדיאל ההוא והמילה פחד אינה חלק מהלקסיקון שלה. ברמת ההרכב, ונטורה רצה לחזור למערך של 3-4-3 אלא שהפציעה של קייליני ממש בסמיכות למשחק תשנה את התוכניות ונראה איטליה התקפית והרפתקנית ב-4-4-2 יפה. בעוד אימובילה לא עמד בציפיות, בלוטי הוא היהלום הבא של איטליה והאיש שהצמידו לו תג מחיר של מאה מיליון יורו. ככה זה אחרי 28 שערים ב-38 הופעות בעונה שעברה. המעריץ של שבצ'נקו כבש ארבעה שערים בתשעה משחקים בנבחרת הלאומית. שימו לב לקאנדרבה בכנף והוא ואינסינייה יצופפו הרבה לאמצע כשספרד תהיה עם הכדור. . "הלחץ הוא מנת חלקי, בלעדיו יש לי כאב ראש. אני איתו כל יום במכונית וזה הדרייב שלי", אומר ונטורה שהוביל 17 קבוצות לפני שקיבל בגיל 50 את הנבחרת. גם לו יש ברזומה רק עשרה משחקים בנבחרת, עם הפסד בודד נגד גרמניה במשחק ידידות. ערב מיוחד עבור בופון שמגיע ל-170 משחקים בנבחרת איטליה.

ההרכבים הצפויים::

https://futbol.as.com/futbol/imagenes/2017/09/02/seleccion/1504305322_261139_1504305621_sumario_grande.Xxx

גמר היורו האחרון במהלכו ספרד פירקה 4:0 את איטליה היה המשחק הזכור ביותר מבין קרבות העבר העשירים אבל הוא יעשה עוול לאיטליה שכן יש לה מאזן חיובי נגד ספרד - הנבחרת היחידה שיכולה להתהדר ברקורד הזה, וכמובן שמפגשי העבר תמיד היו צמודים יותר. 36 פעמים נפגשו השתיים עד היום, עם מאזן 11:10 לאיטליה בנצחונות ועוד 15 משחקים שהסתיימו ללא הכרעה, יחס שערים 43:37. הניצחון האחרון של איטליה היה בשלב שמינית גמר יורו 2016 כשניצחה 2:0.

7. Raulito Madridista

אפתח ואומר שלקראת המשחק הקרוב והקאמבק של ויאה בנבחרת עלה לי רעיון לכתוב עליו ולשמחתי הכתבה הגיעה עד לראשי בספורט5. דויד ויאה הוא שחקן הנבחרת שהכי אהבתי חוץ מראול כמובן ואיקר. הוא תמיד התעלה במאני-טיים, הצליח היכן שגדולים ואחרים טובים ממנו נכשלו. הקאמבק שלו כל-כך מרגש, זה מה שיפה וקסום בכדורגל. הלוואי והוא יעלה הערב מהספסל ויתן גול ניצחון.

הציפייה לקראת המשחק הזה גדולה, כמעט כאילו מדובר ביורו או מונדיאל. זה הרבה מעבר לקרב על המקום הראשון. זה קרב סגנונות, זו ההיסטוריה הארוכה, הסיפורים שמסביב. אני עדיין מחכה שנגמול לאיטליה על ההדחה ההיא ביורו, והמשחק הקודם במוקדמות היה מאכזב. ספרד אמנם כבשה אחרי טעות נוראית של בופון, אבל היא הייתה טובה יותר ובמקום לעשות 2:0 הלכה לאחור ואז ראמוס שגה עם הפנדל ואיטליה השיגה תיקו. אני רוצה לראות הערב את ספרד עולה בטירוף כדי לנצח ומשחקת התקפי.
    צריך לשים לב למצ'אפ בין המאמנים, הכל מסביב אלה השערות של התקשורת. איטליה תשחק עם שני קשרים בלבד באמצע? אז היא לא תיגע בכדור, וכשיש כל-כך הרבה כישרון כמו איסקו, דויד סילבה וכנראה גם אסנסיו - אמורים לקרות דברים טובים, ויש לנו גם מגנים טובים כמו קרבחאל וג'ורדי אלבה. מצד שני, איטליה אולי כלל לא מנסה לגעת בכדור, היא תצא מהר קדימה והיא מסוגלת לכבוש עם באלוטי.
    ההרכב האידיאלי שלי כולל את מוראטה ו-ויאה מההתחלה ואינייסטה מהספסל, אולי מהדקה ה-60 למשל על כר הדשא כדי שיעשה קסמים. לא פשוט לכתוב את זה ולא קל לוותר עליו והוא רשם מספיק משחקי על בנבחרת, אבל הוא בירידה. את אסנסיו אני רוצה בפנים כבר מהרגע הראשון כי הוא גולר. לנבחרת יש הרבה אפשרויות, מניח שתצליח להגיע למצבים והיא תצטרך להבקיע בכוח נגד הגנה חזקה. ניצול המצבים יהיה חשוב מאוד. יאללה ויאה, יאללה ספרד!

8. Civil Anti Madridista

מחצית פנטסטית של הספרדים. אינייסטה נראה כ"כ טוב לצד קישור איכותי וזה פשוט מעורר קנאה.

איסקו כמובן מעל כולם, ממשיך את הכושר המטורף שהוא נמצא בו גם לנבחרת ולא מרחם על אף אחד.

נשאר לנו רק לקוות לראות את וייה במחצית השנייה.

9. Raulito Madridista

https://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2017/09/02/mundial/1504370853_440706_1504379251_aperturaactualidad1_normal.Xxx

הדיסקו של איסקו בברנבאו. שחקני ריאל נותנים בראש בנבחרת| אלה של בארסה קצת מיותרים| כל אחד עושה את מה שהוא טוב בו: ראמוס עם משחק הגנה נקי מטעויות(ומספרת יפה) ואפילו בישול| איסקו רוקד על המגרש ואחראי על הקצב| הברנבאו שורק בוז לפיקה, למרות הכל. וברצינות: ראיתם בטח צרפת-הולנד לפני כמה ימים, זה הרגיש כמו בוגרים נגד ילדים, וגם היום. בקלות היינו יכולים לכבוש עוד שער אחד ולשחזר את התוצאה של גמר היורו. אני עדיין כועס על ההדחה הזו מול איטליה ביורו 2016 עם כל הכבוד. לפחות היום סגרנו חשבון והנקמה הושלמה. לא אותה הרמה. בלי חלוץ '9' עשינו להם ביה"ס. במחצית השנייה אפילו ויתרנו על הנעת הכדור. האמת, רק גול של אל-גוואחה ויאה שמוראטה ויתר עבורו על החולצה מס' 7 - וכמה חבל שהוא לא שיחק - היה חסר בשביל ערב מושלם.
    אני עדיין סקפטי קצת לגבי המערך הזה, מוראטה בכושר טוב ויש גם את ויאה, כן רוצה לראות חלוץ '9'. לדעתי המערך הזה הוא ניסיון בינוני כדי לרצות את כולם - אינייסטה שחקן שאני שמח שהוא בנבחרת כי ככה כמה פעמים בשנה אני יכול לאהוב אותו והברנבאו בצדק מחא לו כפיים, אבל היום הוא רחוק מכושרו והוא לא צריך לשחק, יש את אסנסיו-איסקו-סילבה שיעשו את הקסמים.
    איסקו תפס פיקוד היום, אין כמו התרגיל הזה בין הרגליים(על וראטי העלוב כתבתי בדיון של נבחרת איטליה), אין כמו הסומבררו הזה מעל הראש של השחקנים, אין כמו הטכניקה העילאית שלו. בשנה האחרונה נוספו לזה גם מספרים. בעוד הגול הראשון חתום על בופון כי למרות שהייתה בעיטה מסובבת - לא הייתה עוצמה וזה בטח לא הלך בין הקורה לבין השער - השער השני כל-כולו של איסקו, הטעייה אחת ובעיטה נהדרת לפינה, גולאסו. שרק ימשיך ככה. איסקו הראשון של ספרד שכובש צמד נגד איטליה מאז ומעולם.

10. Civil Anti Madridista

אתה כ"כ פתטי לפעמים שפשוט אי אפשר להישאר לזה אדיש.
    ארבעה שחקני הרכב "מיותרים" רק כי הם שחקני ברצלונה, ואינייסטה "שלא צריך לשחק" כי הוא מבוגר ומעבר לשיא - סיים את הערב עם שני בישולים.

ועכשיו לתכלס - זו הייתה הצגה אמיתית של הספרדים, כזו שכבר הרבה זמן לא ראינו ואיכות היריבה רק מעצימה את תחושת הניצחון. כדורגל אדיר, כ"כ מתואמים, משחק הלחץ נשא פרי, איסקו כבר עכשיו בעל הבית ולצד קישור כ"כ טוב ואיכותי גם אינייסטה מצליח להראות ניצוצות שמעלות נשכחות. מילה טובה מגיעה גם לדה חאה שנעל את השער עם כמה הצלות מרשימות שמנעו מהאיטלקים לחזור.

11. Raulito Madridista

אתה פאתטי, ולא רק אתה, יש כאן אנשים שאין להם דיעה משל עצמם, רק 'מחפשים אחרים', וזה הכי גרוע, ולכן הם גם יורדים לפסים אישיים. כשאין מה להגיד, מתעסקים בקקה. פעם אחרונה שיוצא משהו מהמקלדת שלך בהקשר שלי שהוא לא קשור לכדורגל, אתה מבין את זה או לא? אני בטח לא חבר שלך. אני לא אוהב את פיקה והצחיקה אותי החדות וההתעקשות של הקהל לשרוק לו בוז מהברנבאו. המשפט על שחקני בארסה בנבחרת נאמר בציניות. ועשה לי טובה, אינייסטה היה שולי אתמול. שני בישולים? איסקו בנה את הגול השני לבד, את השער השלישי בישל ראמוס, ושער אחד נכבש במצב נייח. הוא מעבר לשיאו והנבחרת הזו יכולה להיות טובה יותר אם תשחק עם חלוץ אמיתי. בהתחשב בגילו ובכושרם של השאר - לאינייסטה היום לדעתי אין מקום. אתה לא חייב להסכים, אבל זו דיעה לגיטימית.

12. עודד (אוהד הצלחות) Member

איזה בישולים של אינייסטה?

13. Raulito Madridista

http://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2017/09/03/15044363033846.Xxx

האם ספרד יכולה לזכות במונדיאל? שאלו בסקר האוהדים במארקה והחבר'ה באופוריה. למעלה מ-36 אלף הצבעות בסקר, וכמעט 80% בטוחים שכן! פראנקו בארסי האגדי כתב בטוויטר - 'מאמה מיה - כמה טאלנטים'.

התקשורת בספרד עפה על הנבחרת אחרי ה-3:0 המצוין אתמול על איטליה שקירב את ספרד בצעדי ענק למקום הראשון ולהעפלה אוטומטית למונדיאל. זה היה ללא ספק המשחק הטוב ביותר של הנבחרת תחת המאמן לופטגי שב-11 משחקים עדיין לא הפסיד. 'למונדיאל' כתבו בשער ה-AS על רקע תמונה יפה של איסקו משתחווה לאוהדי ספרד וכתבו שהשמיד את איטליה עם שני גולאסוס| בשער המארקה הלכו על 'אוי, איסקו - איזו התעללות!' ודיברו על כך שוראטי ושאר שחקני איטליה לא הצליחו להוציא לו את הכדור מהרגל| באיטליה דיברו על העליונות הברורה של ספרד מול הנבחרת האפורה שלהם, אולם ב-Ole הארגנטינאי הפגיזו עם 'האפיפיור איסקו'

איסקו כבש אתמול את הצמד הראשון שלו במדי נבחרת ספרד והיה הראשון שכובש כמות כזו נגד איטליה. בקמפיין המוקדמות הנוכחי יש לו 3 שערים ב-5 הופעות ואם נוסיף גם את השער נגד אנגליה במשחק ידידות בנובמבר שעבר נגלה שיש לו ארבעה שערים בשנה האחרונה וסה"כ 5 ב-21 משחקים. בתקשורת כתבו שלופטגי הוא האחראי לכושרו של איסקו כשהאמין בו גם כשהדברים לא הסתדרו במדי ריאל מדריד. סרטונים ותמונות של איסקו מתעלל במארקו וראטי וכן של הכדור החופשי שלו בהחלט תוכלו למצוא ברשת. במארקה כתבו באתר 'Rusia 'ISCOming ולא צריך להיות גאון גדול כדי להבין את המשמעות. כמובן שאיסקו קיבל את הציון הגבוה ביותר עם 4 כוכבים בסיקור ה-AS.

המאמן לופטגי שלח חיבוק גדול לאנחל וילאר הנשיא המושחת כשנק' השיא שלו בנבחרת הוא התייחס לאיש שבחר בו לתפקיד. "איסקו לא קוסם, הוא פשוט שחקן יוצא דופן", אמר המאמן". על המשחק - "ביטחון גדול, הפגנו עוצמה, רוח נכונה וניצחנו בקלות יריבה קשה". המאמן הוסיף שהוא מרוצה מהנבחרת עוד מיומו הראשון בתפקיד ושיבח את הדחיפה והעידוד של הברנבאו.

ובחזרה לשחקנים, גם דויד דה-חאה שהדף כמה כדורים מסוכנים קיבל ציון גבוה - 3, כמו סרחיו ראמוס במשחק הגנה נקי מטעויות וכן דויד סילבה ואלבארו מוראטה שעם כל הפסטיביל סביב דויד ויאה הוא דווקא היה החילוף ההתקפי הראשון וכבש את שערו העשירי ב-21 משחקים בנבחרת, רקורד מטורף, ויש לו גול בנבחרת כל 107 דקות. "עד שנגיע לגביע העולם לא נהיה שקטים לגמריי אבל זה היה משחק גדול שהפכנו אותו לערב קל".

דויד ויאה שיחק פחות משתי דקות אבל ממש לא הפריע לו. ויאה היה מחוייך, קיבל קריאות אדירות מהקהל שמאוד אוהב אותו, ורשם את הופעתו ה-98. לאחר המשחק הוא מיהר להצטלם ליד התא שלו בחדר ההלבשה. "אני לא יודע אם מגיעה לי כל-כך הרבה חיבה ואהבה", אמר בצניעות ובחיוך. "אין לי מילים, קשה לי לדבר". "הנבחרת עשתה משחק מעולה וכל הכבוד לה", אמר, וברמה האישית סיפר שמעולם לא ויתר על החלום לחזור. ויאה בהחלט מחכה למשחקו המאה בנבחרת אבל הוא נהנה מכל רגע ולא מתרגש. על איסקו אמר - "אני זוכר אותו עוד כשחקן צעיר מולנסיה, הוא פנטסטי". ראמוס אמר בצחוק - "במשחק הזה אני הייתי ה-'9'" ופירגן לאיסקו ואסנסיו - "אני שמח לראות את הגורים שלי במדריד משחקים נפלא בנבחרת".

ספרד שברה אתמול בדרך כמה שיאים. 56 משחקים ברציפות ללא הפסד במשחק מוקדמות, ו-60 משחקים ללא הפסד במוקדמות המונדיאל; בשעה טובה היא כבשה בכדור חופשי במשחק מוקדמות לראשונה מאז 2011 אז עשה זאת צ'אבי; דויד סילבה השתווה לצ'אבי אלונסו ובמשחק הקרוב הוא יעפיל על חשבונו למקום החמישי בטבלת ההופעות בכל הזמנים עם 115 משחקים.

נערך לאחרונה ב: ‏3/9/17
  14. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אחרי שדל בוסקה התעלם ממנו גם במונדיאל וגם ביורו האחרון,מגיע לו סוף סוף להגיע לנחלה ולאמון שהוא זוכה לו.
    איסקו זה גאון כדורגל,שסוף סוף מביא את הכישרון שלו לידי ביטוי גם במספרים.

15. Raulito Madridista

http://www.interload.co.il/upload/2486379.Xxx

"ככה זה הכדורגל. לפעמים יש ימים זוהרים ולפעמים פחות טובים. נניח את זה בצד, נתאושש, נמשיך הלאה ונעבוד קשה יותר מאיי-פעם כדי להמשיך מאותה הנקודה ולחפש ימים ברורים וטובים יותר. גאה להיות חלק מהנבחרת, תמיד, ומאחל לכם בהצלחה. VamosEspaña". דויד ויאה לא פורש חס וחלילה מנבחרת ספרד אבל איזה חוסר מזל. החלוץ ששיחק שתי דקות נגד איטליה - סובל מפציעה ולכן לא יכלל בסגל נגד ליכטנשטיין. הוא יקווה לקבל זימון גם לשני המשחקים האחרונים בקמפיין. איזה באסה!

מצב נושא:
הנושא נעול.