על רקע מקצועי בלבד. לדל בוסקה אין שום דבר נגד ראול, ההפך הוא אימן אותו בריאל מדריד, והוא תמיד אומר שהוא מכבד אותו בתור בן אדם. ראול כבר מזמן סיים את הקדנציה שלו בנבחרת, הנבחרת מסדרת טוב מאוד בלעדיו(זכייה ביורו 2008, ומקום ראשון בדירוז העולמי). ראול עם כול הערצה והעדה, כבר מזמן חלוץ בינוני, נכון שהוא כובש בליגה הספרדית בצרורות, אבל הוא עושה אתזה נגד הגנות חלשות, בליגת האלופות ראינו מה הוא שווה.
הטענות שלי הן לא כלפי דל בוסקה, הבעיה היא שראול אינו שחקן כמו דני גוויזה שהמאמן יכול לזמן למשחק מסוים ולנפות לפני משחק אחר (אני לא מביע דעה, אני מציין עובדה). זימון של ראול זאת הצהרה מצידו של המאמן שהוא מאמין בראול שיחזור ויהיה חלק משמעותי בסגל. הנבחרת הסתדרה טוב מאוד ללא ראול אך אין זה אומר שגם ביורו לראות לא היה מקום בסגל. גם בלי סרחיו גרסיה גרסיה הנבחרת הייתה מסוגלת להסתדר יופי, אז מה הייתה הבעיה לתת לראול את המקום שלו?. גם היום הנבחרת יכולה להסתדר מצוין בלי גוויזה (במיוחד בכושרו הנוכחי), אך האחרון זומן בכל זאת. האבסורד הוא שגרסיה אמר לפני יום-יומיים שהוא יבין אם ראול יזומן והוא עצמו יישאר בחוץ. ראול חלוץ בינוני, לא מהרמות הגבוהות ביותר - לא חסרים כאלה שחקנים בנבחרת. הבעיה היא שראול הוא לא עוד אחד וזה מה שפוגע בו. אין פה שום רקע מקצועי.
אני לא קונה את השטויות האלו לגבי ראול, הוא כן היה מוכן לקבל זימון גם כאופצייה אחרונה בהתקפה. חבל לי על ההחלטה של דל-בוסקה, אבל אני לא מאמין שיש כאן משהו אישי, הרי דל-בוסקה אימן את ראול ארבע שנים בריאל מדריד, ואין ספק שיש בין השניים הערכה עצומה. לצערי, ראול כבר לא יחזור לנבחרת. אם הוא לא קיבל זימון הפעם, בכושר הקטסטרופלי של גויזה וכאשר באמת המספרים שלו לא רעים, זה כבר לא ייקרה, בטח לא שהגיל יתחיל לעשות את שלו בצורה יותר דרסטית והוא לא יהיה שחקן הרכב קבוע בריאל מדריד. נניח בכל-זאת שעל ראול מוותרים כי הוא לא בתוכניות למונדיאל, אני לא מבין למה נגרדו שמפציץ באמרייה לא זומן. הוא עדיף על פרננדו יורנטה שהוא חלוץ בינוני, הוא הרבה יותר מוכשר, ונגרדו גם ראוי למקום על חשבונו של דני גויזה שנמצא בפורמה רעה מאוד בתורכיה. העובדה שגויזה בכושר חלש ומי שזומן במקום ראול הוא יורנטה, עושה את העניין עבורי לקשה יותר. עכשיו בקשר לשחקנים אחרים - מה שכן משמח אותי בסגל זה דייגו לופז, שראוי ביותר לזימון בכורה לנוכח היכולת המדהימה בויאריאל. הוא מוביל את טבלת ההצלות בליגה הספרדית עם 101, לפי הסטטיסטיקה שבדקתי באתר האס. חואקין ירד ביכולת ואין לו מקום כרגע בנבחרת, אותו דבר לגבי דייגו קאפל. לחסוס נאבאס יש את הבעיות שלו, וכנראה שאם הוא היה מתגבר עליהן אז הוא כן היה בסגל, כי הוא מלך הבישולים של הליגה והוא נמצא בעונה טובה. מדובר בסגל סביר עד טוב. הנבחרת צריכה לשאוף לנצח את תורכיה גם בבית וגם בחוץ, שלא יהיו תקלות בהשגת המקום הראשון. אבל, תיקו בתורכיה לא יהיה אסון. למרות שהבדלי הרמות גבוהים, כבר קרו דברים בעבר. המשחק הראשון הוא בספרד וצריך להגיע למשחק החוץ במוראל גבוה.
אפילו בויאן עדיף על דני גוויזה. תלמדו,מאמנים לאומים לא בוחרים ע"פ 100% שיקולים מקצועיים. יש הרבה שינויי מחלוקת לגבי כל עמדה,אבל לא נכנס לזה,כי זה פשוט צפוי.
דייגו לופז:"זה אחד הימים המאושרים בחיי" http://mm.mercafutbol.com/%2FEspa%C3%B1ol%2FDeportes%2FMercafutbol%2FNoticias%2F55854/diego-lopez-villarreal-dest.Xxx דייגו לופז נרגש מאוד מזימון הבכורה שלו לנבחרת ספרד, ולאחר שקיבל את הבשורה, הוא הדגיש:"מדובר באחד מהימים המאושרים בחיי. אני מאוד שמח החלום הפך למציאות". לא הרבה יודעים, אבל דייגו לופז, שמוליך את טבלת ההדיפות של שוערי הליגה הספרדית, עם 101 כאלו, הוא כבר ממש לא ילד, כאשר באוקטובר האחרון הוא חגג יום-הולדת 27. דייגו לופז ממש מרוצה מהבית החם שמצא בויאריאל מהעונה שעברה, לאחר שלפניכן העדיף לחמם את הספסל בברנבאו. הוא יודע שאם היה נשאר המחליף של איקר קסיאס, זה היה בלתי-אפשרי. "לפני שנתיים או שלוש זה היה רחוק מהמציאות לקבל זימון לנבחרת, אפילו לא יכולתי לחלום על כך", אומר דייגו לופז. "להיות גם השוער השלישי של הנבחרת זו גאווה גדולה. קסיאס וריינה הם שוערים מעולים, כך שאני יודע שלא יהיו לי הרבה הזדמנויות, אבל אני אחכה לאחת שכן תגיע". השוער לא שוכח להודות לאנשים מסויימים:"הכל קרה בזכות מנואל פלגריני שביקש מהנשיא פרננדו רויג להביא אותי. הוא אחראי על ההצלחה שלי כרגע".
http://estaticos01.marca.com/imagenes/2009/03/24/futbol/seleccion/1237898686_extras_portada_0.Xxx חואן מאטה זומן לסגל הנבחרת לקראת המשחקים נגד תורכיה, על חשבונו של אנדראס אינייסטה שנפצע במשחק של ברצלונה נגד מאלגה וייעדר כשבועיים. החלוץ הצעיר של וולנסיה, ששיחק עד עכשיו 28 פעמים במדי הנבחרת הצעירה, נמצא בפעם הראשונה בסגל של הנבחרת הבוגרת. ארבעה שחקנים נמצאים בספק לקראת המשחקים החשובים - דויד ויאה, דוד סילבה, צ'אבי וצ'אבי אלונסו. בנבחרת יקבלו החלטה ממש ביממה הקרובה, האם לוותר עליהם לפחות לקראת המשחק הראשון. ----------------------- אני שמח מאוד על הזימון של חואן מאטה, כנראה שדל-בוסקה לוקח אותו בחשבון כקשר. אני לא חושב שהוא ייפתח בהרכב, הנבחרת מעדיפה לשחק עם שלישייה במרכז, או שחקנים שעל הנייר משחקים בצד אבל נוטים לאמצע, ועם פליימקר אחד. תגידו, קיים סיכוי שאם ויאה לא יוכל לשחק חלילה נגד תורכיה, אז ראול יוזמן במקומו?
אני מאושר מאוד עבור חואן מאטה, בתקופה האחרונה הוא מציג יכולת בינונית אמנם אבל בסה"כ העונה שלו היא הרבה מעל הציפיות. אני לא חושב שיש סיכוי שנראה אותו משחק כאשר שחקנים אחרים כמו צ'אבי וצ'אבי אלנוסו נמצאים בכושר טוב ממנו וגם מוערכים יותר ע"י המאמן. דויד סילבה מראה יכולת בינונית בערך כמו מאטה עצמו אך קשה לי להאמין שיוותרו על הקיצוני היחיד בהרכב. לגבי ראול, NO WAY - אין דבר כזה שראול מוזמן כשחקן גיבוי כיוון שאחר נפצע וצריך שיסתמו חור בסגל. אם ויאה לא יהיה כשיר אני משוכנע שנגרדו או חוסבה יורנטה יקבלו את הזימון.
ZANJADO EL CASO RAUL לפי הכתבה הזאת דל בוסקה פוטר מאימון ריאל בגלל שלא ידע להתמודד עם ההתנהגות של ראול. כל הכבוד ללויס שניפה את השחקן המרדן והמתנשא מהנבחרת בלי להוציא את הכביסה החוצה.
דל בוסקה יכול לנשום לרווחה לאחר שדויד ויאה התאמן כרגיל. השניים היחידים שנעדרו מהאימון הם סרחיו ראמוס הסובל מהתכווצות שרירים וצ'אבי, למרות שלא התאמנו - השנים צפויים להיות כשירים ולפתוח בהרכב הנבחרת נגד טורקיה.
לא יודע עד כמה זה נכון, אבל ראול כמו כל שחקן-מועד לפורענות. ראול לא ילד והוא לא טמבל, יש לו כוח והוא ינצל את זה. גם בילדותו היה לו קטעי מרדנות קטנים שאוהדי ברסה הוותיקים לא שוכחים לו. אני בטוח שבחדרי ההלבשה זה בחור אחר, שאם הוא מחליט שאתה לא מתאים לו-אתה לא תהיה בריאל ואתה תתפלל לעבור. אני זוכר שהיה שחקן שאמר זאת, רק ברח לי השם שלו. אולי זאת הסיבה שראול לא בנבחרת, פשוט מאוד. מקצועית-מקומו להיות שם, אולי חברתית אנחנו לא יודעים הכל, וגם מה שאני חושב על ראול לא כזה נכון.
ירדן, היו מספיק סיפורים המעידים על כך שכוחו של ראול מאחוריי הקלעים הוא עוצמתי יותר ממה שגלוי לעין אבל קשה לי להאמין שהצורה שבה ראול מוצג בתקשורת שונה כ"כ מהמציאות. ראול תמיד ידע לדאוג לעצמו ולחבריו. המשפט האחרון שלך רחוק מלהיות מדויק. ראול ראוי להיות בנבחרת בשל הרוח המנהיגותית שלו ובשל העובדה שהוא נמצא במהלך עונה לא רעה בכלל, אבל בהרכב של נבחרת ספרד כאשר דויד ויאה וטורס נמצאים - אין לו מה למכור. עם כל הכבוד לקאמבק של השנתיים האחרונות, ראול לא בטופ העולמי. ראול כבר הצהיר מספר פעמים שהוא מוכן להיות בנבחרת גם כמביא כדורים, אני לא חושב שהוא חזק בנבחרת כמו שהוא חזק בריאל מדריד. אין ספק שראול הוא דמות דומיננטית ודל בוסקה יודע שהזימון של ראול הוא סיכון כיוון שהוא לא יכול לנפות אותו כמו שהוא יכול לנפות את גוויזה, יורנטה ואפילו דויד סילבה. ראול לא טלית שכולה תכלת אך גם לא סכסכן ורודן כמו שמנסים לצייר אותו מידי פעם. ראול איפשהו באמצע כמו כל שחקן אחר, ההבדל הוא שראול הוא אולי שחקן הכדורגל עם הכי הרבה עוצמה בעולם..
סרחיו ראמוס וצ'אבי שלא התאמנו אתמול עקב פציעות ערכו אימון מלא היום יחד עם יתר השחקנים, הצמד יהיה כשיר למשחק בסופ"ש נגד טורקיה. חואן מאטה שזומן אתמול לאחר פציעתו של אנדרס אינייסטה התאמן גם הוא.
חבל על ראול, שחקן שאני מאד מחבב ומעריך, מגיע לו להיות בנבחרת ספרד. זה ככל הנראה קמפיין המקודמות האחרון שלו. הוא חייב לסיים את הקריירה בנבחרת עם חותם משמעותי. חואן מאטה, ילד צעיר ופנטסטי שעוד יגיע רחוק, מגיע לו. בהצלחה לנבחרת בסוף השבוע. :aaa21:
ראול כבר הצהיר שהתכנון שלו זה לפרוש תוך שנתיים-שלוש. זה בוודאות קמפיין מוקדמות המונדיאל האחרון שלו. קשה לי להאמין שהוא יצליח לסיים את הקריירה בנבחרת עם חותם משמעותי, אני חושב שהוא פשוט לא מסוגל לזה מבחינה מקצועית. ההרגשה שלי היא שהפרק של ראול בנבחרת נסגר סופית ומשחק הפרידה לעניי ברנבאו מלא זה רק שאלה של זמן.
ואוו, לא ייתכן ששוב מוציאים את ראול מהנבחרת. גם שאר הזימונים (ואי הזימונים) לא אופטימילים. חסוס נבאס צריך לפחות לקבל זימון לנבחרת. הבחור עשה התקדמות גדולה השנה ומתחיל להיות המנהיג של הסביליה. דבר נוסף שאני לא מבין, הוא למה דייגו לופז מועדף על פני אנדראס פאלופ. פאלופ פשוט שוער גדול שלא מוערך מספיק, וסבל מחוסר מזל בכך שעשה את הפריצה שלו בגיל מאוחר, רק אחרי שעזב את ולנסיה שם שימש כשוער השני.