הדיון של הסלקסיון: חודש למונדיאל

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by Raulito, Jul 17, 2008.

1. riquelme1 Member

מרצ'נה ואלביול? אוי ה', ההגנה של ולנסיה שסופגת כמעט כול משחק שלושה שערים, מרצ'נה בעונה מחרידה, ואלביול פשוט בינוני. נגד ההתקפה האנגלית אני מקווה שניצא בזול.

2. Bensh Member

"ההתקפה האנגלית"
    מי ישמע מדובר בשילוב של ברזיל וארגנטינה. כולה אמיל הסקי

3. riquelme1 Member

מרצ'נה ואלביול מפשלים שבוע אחרי שבוע נגד התקפות הרבה פחות טובות משל אנגליה. תאמין לי.

4. riquelme1 Member

טוב אז דל-בוסקה הבין שלעלות עם מרצ'נה זה סכנת חיים, ומי שעולה במקומו הוא ג'רארד פיקה, שלדעתי הוא הבלם הבא של נבחרת ספרד, בהחלט החלטה טובה של דל בוסקה.

ההרכב הוא:

קאפדוייה, פיקה, אלביול, ראמוס
    איינסטה, סנה, צ'אבי, אלונסו
    וייה וטורס.

קצת מוזר לי שסנה בהרכב, הוא נמצא בעונה זוועתית בויאריאל, הוא מוחלף כמעט בכול משחק, וגם המערך, לשחק 4-4-2 בלי קיצוני טיבעי אחד. נירא איך זה יעבוד.

5. Raulito Madridista

אהבתי מאוד את ההחלטה של דל-בוסקה לפתוח עם מרקוס סנה, הנבחרת צריכה גרזן במרכז המגרש, אחד שיידע באמת לחטוף כדורים עם תאקל. לא צריך להתפרע למרות שאנגליה בהרכב דיי בינוני אם נאמר את האמת. בכל הקשור לפיקה - אני דיי מחזיק ממנו ומדובר בניסיון מעניין, מרצ'אנה בוודאי לא יותר טוב ממנו כרגע. בנבחרת בכל-אופן, מרצ'אנה נראה יותר טוב מאלביול, שהיה הבטחה בעונת 06\2005 אבל למעשה לא התקדם ואפילו הלך אחורה.
    בכל הקשור למערך שלנו - ספרד שיחקה ביורו בידיוק באותו הרכב וזה עבד מצויין, פרט למשחק נגד איטליה, ומצד שני זו הייתה היריבה האמיתית שלנו. אם המגנים תורמים למשחק ההתקפה ויש המון חילופי מסירות וחוכמה, כדורי עומק למשל - דבר שהנבחרת עושה נהדר, אז המחסור באגפים הופך לפחות משמעותי. אינייסטה יישחק חצי ימין חצי מרכז אני מניח וצפוי לו קרב מעניין מול אשלי קול. אני גם צופה שנראה את ויאה בצד שמאל כמו ביורו ואת סילבה נכנס לאמצע. שיהיה לנבחרת בהצלחה שוב. בלי לנחס, אני לא אהיה מרוצה מתיקו כי המשחק אצלינו ואנגליה בהרכב בינוני כמו שכבר אמרתי.

Last edited: Feb 12, 2009
  6. yonmu Member

ספרד שיחקה ביורו עם קיצוני וחצי - אינייסטה וקאזורלה. בהרכב הזה יש חצי קיצוני. אלונסו באגף?!

7. Sergio Ramos Member

לי דווקא לא מובנת ההחלטה לשתף גם את סנה ואת אלונסו על חשבון שחקן קידמי יותר כמו סילבה למשל שיכול להוסיף הרבה צבע להתקפה, אבל ניחא; אינייסטה צפוי להחליף בין האגפים ו-וויאה גם כן יצטרך לעזור לרווח את המשחק. אין ספק שהחשיבות ההתקפית של המגנים בהתאם למערך ולכליו גדולה, מזלנו שיש לנו שתי מגנים מצוינים לש כך - סופר סרחיו שחזר לעצמו סוף סוף וקאפדווילה שמפגין כבר כמה עונות טובות יציבות בעמדתו; אני שמח בשביל טורס על מגמת העליה שלו לאחרונה, הוא פתח את העונה בצליעה שכחלק ממנה גם עבר פציעה טורדנית אולם בחודש האחרון חזר לעניינים, האלמנטים הנהדרים שלו בהחלט יעזרו לנו. בנוגע לפיקה, מאוד התרשמתי ממנו במדי בארסה העונה, אם כי לעיתים עושה הרושם שהוא גמלוני משהו והקושי שלו להתמודד עם חלוצים זריזים מתבלט מאוד, אך אני סבור שעם הניסיון וההתלטשות הוא ישפר גם את אלו, ניסיוי כלים מעניין של דל בוסקה.

שיהיה לנו בהצלחה, :aaa21: (וואו, התגעגתי לסמיילי הזה מימיי היורו המופלאים)

yonmwa,
    למיטב זיכרוני סילבה הוא זה ששיחק ביחד עם אינייסטה כצמד קיצוניים, כביכול, במרבית המשחקים. סילבה שימש כקשר ימני שנעזר בשמאלית המצוינת שלו לחדירות לאמצע, כאשר אינייסטה הרכיב עם צ'אבי וסנה את השלישייה הנהדרת במרכז השדה של הסלקסיון. ואכן, אין קיצוניים במערך למשחק - צ'אבי צפוי לשחק בעמדה קידמית יותר כשסנה ואלונסו מאחורי.

Last edited: Feb 12, 2009
  8. REAL MADRID Member

קזורלה היה שחקן מחליף ביורו האחרון, שחקן מחליף משמעותי, אבל שחקן מחליף בלבד. מי שעלו בהרכב היו אינייסטה וסילבה.

9. riquelme1 Member

מה השקט הזה פה?

אחרי ניצחון נפלא על אנגליה, השלישי ברציפות על האנגלים, ספרד כבר עם 29 משחקים ברציפות ללא הפסד ונירא שהיא כרגע הנבחרת הטובה בעולם כיום ומועדמת מספר 1 למונדיאל ב1010.

דווקא שהליגה במצב פחות טוב הנבחרת פורחת, תמיד זה היה ההפך.

הרבה פירגונים מהנבחרת האנגלית, למפארד טוען שאולי זאת הנבחרת הטובה בעולם, ובטח שבאירופה, קאפלו גם מחמיא לספרד.

10. Raulito Madridista

http://www.as.com/prom/200902/pro_photo1234441172.Xxx

נבחרת ספרד עם 26 נצחונות ו3 תוצאות תיקו ב29 המשחקים האחרונים.
    דויד ויאה נכנס אתמול להיסטוריה הארוכה של נבחרת ספרד, כאשר כבש במשחק השישי ברציפות(בוסניה, ארמניה, אסטוניה, בלגיה צי'לה ואנגליה כאמור), והשאיר מאחור אגדות עבר כמו החלוץ הגדול בתולדות הליגה הספרדית - זארה מבילבאו וקובאלה. השער הנפלא שלו אתמול היה ה-25 במדי הסלקסיון, והוא ממוקם במקום החמישי בטבלת כובשי השערים בכל הזמנים, רחוק רק שער אחד בלבד מאמיליו בוטארגיניו הרביעי.
    "אני רוצה לראות את השער שלי שוב, הפעם בטלוויזיה", אמר השחקן לאחר המשחק. "אני גאה מאוד במה שעשיתי ורוצה להבקיע עוד שער אחד כדי לקבוע שיא חדש, אבל מעל הכל אני שמח עבור הנבחרת. השחקנים מחכים כל פעם למשחקי הנבחרת כדי שנוכל שוב להנות בייחד. לפני כמה שנים רק יכולתי לדמיין להיות חלק מהנבחרת הגדולה הזאת, עכשיו זו מציאות ואני מבסוט. ויאה לא שכח לפרגן, ואמר דברים טובים גם על פרננדו ליורנטה, החלוץ מבילבאו שהבקיע את השער השני ואחר-כך נפצע והוחלף. "הוא בחור נהדר ושחקן נפלא שעושה עונה גדולה. הייתי מאוד שמח לכבודו על השער היפה שכבש, אני מקווה שהוא יחזור מהר מהפציעה", אמר ויאה.

המאמן ויסנטה דל-בוסקה גילה אדישות מסויימת לאחר המשחק. הנה דבריו - "אנחנו לא צריכים להתרגש מהניצחון משום שמדובר במשחק ידידות בלבד. ספרד רוצה לנצח את כולן כל הזמן, והנבחרת צריכה להמשיך ככה גם ברגעי האמת של משחקי המוקדמות, כמו במשחק הבא נגד תורכיה, וגם במאני טיים עצמו - במונדיאל. כמובן שהיכולת מעודדת בכל-זאת ואני מרוצה. בדקות הראשונות היה לנו לא קל, אבל אחר-כך התחלנו לשחק את המשחק הרגיל שלנו.

צ'אבי אלונסו היה מרוצה מאוד גם הוא לאחר הניצחון, וסיפר לתקשורת הספרדית לאחר המשחק:"חברים שלי מנבחרת אנגליה באו אליי ואמרו לי שאנחנו היינו משימה יותר מידי קשה בשבילם".
    פרננדו ליורנטה אומנם נפצע והוחלף, אבל הספיק לכבוש לפניכן שער חשוב, שער הבכורה שלו בנבחרת, עליו הוא אמר:"זה הרגע הכי חשוב בחיים שלי, אני מאוד שמח שתרמתי לנבחרת".

פאביו קאפלו, מאמן נבחרת אנגליה, החמיא גם הוא לצד הספרדי לאחר המשחק:"הכדורגל שלהם מצויין, הם ניצחו בצדק. ספרד לא עשתה שום טעות ומגיע לה כל הכבוד".
    * ג'ררארד פיקה ערך אתמול הופעת בכורה במדי נבחרת ספרד.
    * איקר קסיאס הפך לשחקן השלישי בעל ההופעות הרב ביותר במדי נבחרת ספרד, עם 89 משחקים, כאשר הוא משאיר מאחור את פרננדו היירו כאמור. קסיאס הוחלף אתמול במחצית כדי לתת לפפה ריינה לשחק.

ולא שכחתי את שער המארקה היום -

http://estaticos03.marca.com/multimedia/primeras/09/02/g0212.Xxx

"ברזיל של אירופה"

-----------------------------------------------------------------------------

מגיעות לנבחרת מחמאות גדולות על המשחק אתמול, למרות שכמו שכבר אמרתי - אנגליה לא שיחקה בהרכב המלא שלה(גם מבין השחקנים הכשירים. חבל שקאפלו קצת זילזל). ספרד עברה בהצלחה את המבחן לקראת המשחקים החשובים נגד תורכיה, כאשר היא שוב גוברת על אחת מנבחרות הטופ של אירופה. המצב הראשון היה דווקא של נבחרת אנגליה, כאשר אגבונלאור בעט יפה ליד הקורה אחרי הרמה טובה מצד שמאל, הנבחרת התקשתה להגיע למצבים, אבל ידעתי שאין סיכוי שספרד תגמור את המחצית ללא אף הברקה או מהלך כדורגל אמיתי. גם בדקות שלא היינו חדים מספיק, הנעת הכדור הייתה יפה מאוד וגם מהירה, הבעייה שהשחקנים מסרו יותר מידי אחורה וויאה וטורס פחות ניסו לעשות דריבלים. אני חושב שמה שמדהים בנבחרת ספרד זה התיאום, זה נראה כאילו השחקנים מתאמנים בייחד כל יום ויום, הנבחרת ממש מגובשת והיא נמצאת בכושר הטוב ביותר בהיסטוריה שלה. השער של ויאה היה מדהים ללא ספק, איזה דריבל נהדר על שטח קטן. לדעתי מדובר בחלוץ הטוב בעולם ללא ספק ואני אמרתי את זה עוד הרבה לפני השער הזה. כל שער שלו בנבחרת יותר יפה מהשני. אני גם בטוח שהוא יעבור את ראול(לצערי) ויהפוך למלך הכובשים של הנבחרת בכל הזמנים. ברכות לקסיאס גם על שבירת השיא ואני שמח גם עבור ליורנטה על השער שלו. אומנם הנבחרת ניצחה, אבל אני לא יודע אם אני מרוצה מהשיטה ללא דוד סילבה או לפחות שחקן שדומה לעמדת הקיצוני. אגב, הנבחרת אתמול בעטה מספר פעמים מרחוק וזה טוב מאוד, יש לנו שחקנים שיודעים לעשות את המלאכה. הגיע הזמן. אני מרוצה מאוד מכך. ללא ספק מדובר בכלי לפיצוח בונקרים.

Last edited: Mar 28, 2009
  11. xavi6 Member

צ'אבי נתו משחק אדיר אתמול, אבל נבחרת ספרד איבדה קצת מהצורה שלה מהיורו. הקישור היה מוזר קצת כאשר לא הבנתי איך משחקים. זה היה נראה כמו 4-5-1 כאשר טורס בחוד ווייה בצד אבל מידי פעם מגיח לרחבה. באמת לא הבנתי.

שמח שיורנטה כבש, שמח שקסיאס שבר שיא, עצוב לי לראות את נבחרת ספרד בלי ראול (נו טוב, האמת לא. אני עדיין שונא את הלוזר הזה, כנראה שיורו 2000 לא עבר לאף ספרדי) שמחתי לשמוע את הסנצ'ס פיחואן (הם שיחקו שם, נכון? זיהיתי היטב?) קם בטירוף והריע לצ'אבי שהוחלף, אחד הרגעים היותר מרגשים בשבילי בכדורגל. לראות איצטדיון שלם שהוא לא הקאמפ נואו מריע לצ'אבי ככה. הקשר הטוב בעולם, ושג'רארד ולאמפרד ימשיכו לחפש.

אבל חשוב לציין משהו-זאת לא נבחרת אנגליה האמיתית. פשוט לא. שחקנים שלא שמעתי עליהם שיחקו שם, אני בטוח שבהרכב המלא שלהם הם יהיו יריב הרבה יותר ראוי ואולי אף יותר חזק מספרד. משחק הבא שדל בוסקה ישחק כמו ביורו. עם קיצוניים ושתי חלוצים. סנה וצ'אבי באמצע, איניסטה סילבה בצדדים, ווייה וטורס בחוד. משם שיראה את מי הוא מחליף ואת מי לא, אבל שישחק ככה, אחרת אני יקבל כאב ראש.

12. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

באמת היה מוזר אתמול לראות את ההרכב במשחק הזה , אני עד עכשיו לא יודע איך דל בוסקה שיחק אם זה 4-5-1 שנראה לפרקים או 4-4-2 שגם הוא נראה לפרקים.
    במיוחד כשעלו בהרכב סנה,אלונסו וצ'אבי זה היה מוזר אבל זה פשוט הסתדר מצוין.

13. REAL MADRID Member

הסגל לקראת טורקיה פורסם: ראול בחוץ

גם חודשיים טובים לא שכנעו את ויסנטה דל בוסקה לזמן את ראול לסל הנבחרת. דני גוויזה מנגד, שמגמגם בפנרבחצ'ה זומן בכל זאת כאשר כמו ראול, גם נגרדו שפורח העונה באלמריה - נשאר מחוץ לסגל הנבחרת. שוערה של ויאריאל, דיאגו לופז, זכה לזימון כשוער שלישי לצידם של הקפטן קסיאס וריינה.
    הסלקסיון הספרדי יאלץ להסתדר ללא פויול הפצוע. מחליפו של הקטלוני בסגל הוא קטלוני אחר, פיקה. בקישור אין הפתעות מיוחדת מלבד סרחיו בוסקטס הזכה לזימון על חשבון ססק הפצוע. בחוד לוקח איתו דל בוסקה ארבעה חלוצים: ויאה, טורס, פרננדו יורנטה וגוויזה.

הסגל המלא:

איקר קסיאס (ריאל מדריד), פפה ריינס (ליברפול), דיאגו לופז (ויאריאל).

אלברו ארבולאה (ליברפול), סרחיו ראמוס (ריאל מדריד), ראול אלביול (ולנסיה), קרלוס מארצ'נה (ולנסיה), חואניטו (בטיס), קאפדווילה (ויאריאל), פיקה (ברצלונה).

אנדרס אינייסטה (ברצלונה), צ'אבי (ברצלונה), בוסקטס (ברצלונה) דויד סילבה (ולנסיה), צ'אבי אלונסו (ליברפול), ריירה (ליברפול), מרקוס סנה (ויאריאל), סאנטי קזורלה (ויאריאל).

דויד ויאה (ולנסיה), פרננדו טורס (ליברפול), פרננדו יורנטה (אתלטיק בילבאו), דני גוויזה (פנרבחצ'ה).

----------------

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

14. Sergio Ramos Member

עצוב כמובן שראול לא זומן, נראה לי כי עם הוא לא זומן הפעם, הזימון המיוחל הזה כבר לא יגיע. אני חושב שיש מקום להכניס אותו, אולי אפילו על חשבון שחקן קישור או על חשבון גוויזה שמקרטע העונה בפנר. בכל מקרה, במקום להתייסר על כך, צריך להסתכל על הצד החיובי והוא שהראש והרגליים של ראול נשארות שמורות לריאל מדריד(למרות שפציעות הם דבר חריג אצל קפיטן, טפו טפו טפו).

שאר הסגל הוא הסגל האופטימלי, מלבד כמובן פויול הפצוע ואת קאסורלה לדעתי היה צריך להשאיר מחוצה לו, בכושרו החלש העונה לא מגיע לו להיות שם. חואקין, למשל, שזוכה להתעלמות שהתחילה אצל ארגונייס וממשיכה אצל דל בוסקה, עדיף עליו פי כמה, או אפילו סרחיו גרסיה של בטיס.

15. REAL MADRID Member

דור, ברור שהזימון לא נעשה על רקע מקצועי. משהו מאחוריי הקלעים לא ברור לי..