מחצית בצרפת, 2-0 לספרד. משערים של וייה וסרחיו ראמוס, צרפת בקושי מסכנת את השער. דני, אני לא מבין מה אתה רוצה מדל-בוסקה, כאלה אחוזי הצלחה לא ראיתי מזמן ממאמן כדורגל.
http://img641.imageshack.us/img641/274/g0403o.Xxx במארקה מתעסקים בעיקר במחמאות מהצד הצרפתי. הקפטן של הטריקולור, תיירי הנרי אמר לאחר המשחק - "ספרד זו פלאנטה אחרת, הם משחקים כדורגל מושלם". דומאנק, המאמן המפסיד, החמיא אף הוא - "ספרד היא הפייבוריטית לזכות, יש להם לנבחרת נהדרת". כמוכן, במארקה כבר סופרים את הזמן אחורה לקראת המונדיאל - עוד 99 ימים, ורק שיישאר ככה... העיתונות הצרפית לא ששה לפרגן גם היא. עיתון 'הלאקיפ', שמעניק סיקור נרחב יותר מהשאר לכדורגל, העמיד בשער תמונה של ויאה וראמוס חוגגים ומתחת היה כתוב - "עולם אחר". העיתון A Bola כתב:"הגאווה הצרפתית נרמסה על-ידי ספרד שהייתה טובה יותר". העיתון Le Monde היה תקיף כשכתב:"צרפת קיבלה שיעור כדורגל מספרד וראתה כיצד צריך לשחק. הנבחרת נראתה מדוכדכת ועצובה. ספרד יכולה לצעוד עם ראש מורם - היא פייבוריטית לזכות בגביע העולם" http://estaticos04.marca.com/imagenes/2010/03/04/futbol/seleccion/1267657825_extras_portada_1.Xxx ויסנטה דל-בוסקה אמר אחרי המשחק דווקא כי הנבחרת מקווה לשחק אפילו טוב יותר. "זה היה ניצחון נחמד כי שלטנו במשחק החל מהדקה הראשונה והייתה לנו מחצית ראשונה מצויינת, אולם בחצי השני קיבלנו החלטות לא נכונות. אנחנו תמיד שואפים לשחק טוב יותר אבל הכי חשוב לשמור על יציבות, דברים יכולים להתהפך לפני המונדיאל וכך גם לגבי צרפת שהיא עדיין מועמדת רצינית לזכות בגביע". "ההפסד המפתיע בגביע הקונפדרציות הגיע לנו בידיוק בזמן, זה החזיר אותנו להיות צנועים", אמר הקפטן איקר קסיאס לאחר המשחק בו השווה את מספר ההופעות של ראול. "למרות שזה רק משחק ידידות, יש לו משמעות רבה - זה נותן לנו עוד ביטחון ואמונה. ניצחתי במגרש הזה גם עם ריאל מדריד בליגת האלופות בשנת 2002. בנוגע להופעה ה-102 - אני צריך להודות למאמנים שהאמינו בי וגם לשחקנים שסוחבים את הנבחרת קדימה. אני כבר לא יכול לחכות למשחק הבא". סרחיו ראמוס:"שמחתי לכבוש את השער החמישי שלי בנבחרת במשחק בין נהדר שכזה. הקצב היה טוב וכך גם הכדורגל, מצד שתי הנבחרות, וכמובן שאנחנו מרוצים מעצמינו. צריכים לשמור על ענווה וריכוז עד למונדיאל ובמהלכו ואז נוכל לעשות דברים גדולים. יש אווירה טובה בחדר ההלבשה ולכן יש לנו כח רב על נבחרות אחרות - אנחנו לא רק טובים במישור המקצועי, אלא אנחנו גם גוש אחד, קבוצה אחת מלוכדת היטב". אנדראס אינייסטה הגדיר את הניצחון 'כניצחון של יוקרה', והוסיף - "תמיד טוב לנצח כמו צרפת שיש לה מוניטין מצויין ושחקנים נפלאים. לאט לאט מתחילים לחשוב על גביע העולם, אבל אנחנו יודעים לא להיות יהירים כי במונדיאל הכל יכול לקרות".
לדעתי? דל בוסקה פשוט אידיוט. ראיתי אתמול בשידור חוזר את המשחק של ספרד וצרפת והצורה שבה הוא העמיד את השחקנים הספרדים היתה מבישה. הוא עלה עם ויאה כשחקן התקפה בודד ובאמצע שיחקו אלונסו, בוסקטס, ססק, סילבה ואינייסטה. שני האחרונים לכאורה תופקדו כ"קיצוניים התקפיים" אבל רק אידיוט יכול להציב אותם שם. סילבה משחק בולנסיה קשר 60\40 כזה שנמצא באמצע אבל גם עולה להתקפות בעוד אייניסטה חייב לשחק באמצע כקשר 50\50. בקיצור, נהיה בלאגן שלם במשחק הספרדי והפוטנציאל שיש בנבחרת הזו לא מוממש בגלל דל בוסקה אפילו ב20 אחוז. הניצחון הזה מרמה כי צרפת נבחרת עלובה ועדיין ספרד ניצלה באחוזים גבוהים מאד את מעט המצבים שהיו לה. זה לא קורה תמיד.
סילבה קשר 60/40?, מה תיהיה ההמצאה הבאה? אתה יודע, בשביל להיות קשר כזה חייבים לעשות גם הגנה. סילבה הוא קשר התקפי לגמרי (וכן, משחק גם כקיצוני לפעמים ועושה את זה מעולה). ספר לנו איך בדיוק רצית שדל בוסקה יעלה למשחק... ספרד לא מפסיקה לנצח ואתם תוקפים כל הזמן את המשופם (דני מקבל הנחה, כי הוא אוהד אתלטיקו). שימשיך ככה...
סילבה הוא קשר התקפי אבל שים לב שבולנסיה הוא משחק יותר קרוב לבאנגה ואלבלדה מאשר לויאה. הוא לא חלוץ שני. בנבחרת ספרד דל בוסקה שם אותו בצד ימין של ההתקפה, כפי שמסי משחק בבארסה למשל, וזה שערורייה לעניות דעתי. אבל עזוב את סילבה. תסביר לי כיצד הוא עולה עם ססק, אינייסטה, אלונסו ובוסקטס באותו הרכב. ברור שיהיה קשה מאוד לנצח את הנבחרת הזאת, אבל הטענה שלי זה לסגנון. נבחרת ספרד לא צריכה לשחק בונקר בשביל לנצח. תראה כיצד לואיס ארגונס עלה ביורו עם קשר אחורי בלבד לצד צ'אבי וספרד הרשימה ודרסה. יכול להיות שדל בסוקה עושה ניסויים. אבל בשורה התחתונה זה לא נעים לראות נבחרת עם כול כך הרבה כוכבים עולה למגרש עם 4 קשרים באמצע (לא כולל סילבה שהוא גם שחקן אמצע)
יש מאמנים יותר גרועים מדל בוסקה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx בנבחרת סילבה ואינייסטה משחקים איפה שלויס שם אותם.
אבל... ארגונס שיחק עם שני חלוצים ושני קשרים באמצע. דל בסוקה משחק עם 5 קשירם באמצע וחלוץ אחד. ראיתי את המשחק שוב, את אינייסטה וסילבה ראו 90 אחוז מהזמן באמצע, כאשר אינייסטה טיפה נטה שמאלה וסילבה נטה ימינה. באמת שריחמתי על צרפת, כי אי אפשר להוציא את הכדור מקבוצה שמשחקת כול כך צפוץ ועוד לספרד יש את הקשרים הכי טכניים בעולם. זה ממש היה עינוי לראות את הנבחרת הצרפתית למי שאוהד אותם. מצד שני, למי שהתאהב בנבחר תספרד ומבין כדורגל סבל גם כן, כי זה סגנון פחדני! לדל בוסקה יש את הנבחרת הכי טובה בעולם והכי טובה שאני זוכר מזה 20 שנה לפחות, והוא פשוט לא מוציא מהם 20 אחוז. ספרד לא צריכה לשחק עם אוטובוס באמצע בשביל לנצח. האוהדים שלה רוצים לראות את הכדורגל המרהיב של היורו. ואגב, יש לי מכר בספרד וגם הוא אומר שלמרות שהתקשורת מתלהבת רוב האוהדים בספרד די התאכזבו מהניצחון בצרפת וטענו שהנבחרת שיחקה את המשחק הכי גרוע בשנתיים האחרונות. הוא אמר לי שהוא קרא כמה טוקבקים באתר של מארקה אחרי המשחק ו80 אחוז מתגובות היו על כך שהנבחרת נראתה מבולגנת ומבולבלת "בזכות" דל בוסקה. אם במונדיאל הוא עולה עם בוסקטס ואלונסו ביחד אבוי לספרד.
במארקה עשו סקר לציבור הקהל הספרדי איזה 23 שחקנים תרצו לראות בסגל של דל-בוסקה במונדיאל , אלו הבחירות : שוערים: קסיאס (119,263 קולות), ריינה (107 087) ו ואלדז (78 990). הגנה: פיקה (120 163), פויול (120 041), ראמוס (118 247), Albiol (118 147), ארבלואה (113 916), (113 032) ו מארצ'נה (68, 097). קישור: סילבה (120 154), צ 'אבי (120 410), אינייסטה (119 855), ססק (119 716), צ' אבי אלונסו (116 820), נבאס (101 770), פדרו (85 023) בוסקטס (84 319) ו מאטה (83 485). התקפה: ויאה (121 146), טורס (120 224), יורנטה(101 662) ו נגרדו (79 135).
חודש לפני המונדיאל, ויש שאלה אחת לגבי הסגל הספרדי שמטרידה אותי. האם פדרו יהיה שם? דל בוסקה חייב להיות עיוור כדי לא לזמן אותו אחרי העונה הזאת ואני מניח שרובכם מסכימים, האם הוא באמת לא עיוור?
http://estaticos03.marca.com/imagenes/2010/05/10/futbol/seleccion/1273509662_extras_portada_2.Xxx דל-בוסקה פירסם היום את הסגל המוקדם לקראת מחנה האימונים בסמוך למונדיאל, והסגל הזה כולל 30 שחקנים. ממנו ינופו שבעה בהמשך. הבשורה העיקרית היא זימונו של פדרו שרשם עונה מדהימה בשורות ברצלונה. גם ויקטור וואלדז ודויד דה-חאה זומנו ויש הפתעה נוספת כמו זימונו של חאבי מארטינז מאתלטיק בילבאו. במארקה מציינים כי בוז'אן קרקיץ, פאבלו הרננדז, איראולה, וריירה מהווים אפשרות במידה ויהיו פציעות. הסגל מונה חמישה שוערים, שמונה שחקני הגנה, שמונה שחקני קישור ותשעה שחקני התקפה. ברצלונה הקבוצה ששלחה הכי הרבה נציגים - שבעה, ואילו ריאל מדריד שלחה שניים פחות. גם וולנסיה שלחה כמות יפה - ארבעה נציגים. ואחרי בילבולי המוח - הסגל הזמני: שוערים: איקר קסיאס(ריאל מדריד), דייגו לופז(ויאריאל), פפה ריינה(ליברפול), ויקטור וואלדז(ברצלונה), דויד דה-חאה(אתלטיקו מדריד); הגנה: ג'ררארד פיקה(ברצלונה), סרחיו ראמוס(ריאל מדריד), קרלס פויול(ברצלונה), ראול אלביול(ריאל מדריד), אזפיליקוואטה(אוססונה), חואן קאפדוויליה(ויאריאל), אלברו ארבלואה(ריאל מדריד), קרלוס מרצ'אנה(וולנסיה); קישור: סרחיו בוסקטס(ברצלונה), מרקוס סנה(ויאריאל), חאבי מארטינז(אתלטיק בילבאו), צ'אבי אלונסו(ריאל מדריד), צ'אבי הרננדז(ברצלונה), אנדרס אינייסטה(ברצלונה), ססק פברגאס(ארסנל), דוד סילבה(וולנסיה); התקפה: סאנטי קאסורלה(ויאריאל), חסוס נאבאס(סביליה), חואן מאטה(וולנסיה), פדרו רודריגז(ברצלונה), דויד ויאה(וולנסיה), פרננדו טורס(ליברפול), פרננדו יורנטה(אתלטיק בילבאו), דני גוויזה(פנרבחצ'ה), אלברו נגרדו(סביליה);
כשדל בוסקה מזמן שחקן אטלטיקו, אני לא יודע אם זה כבוד גדול. בכל מקרה, מכל הסגל הנפלא שלנו הוא בוחר רק את השחקן שהוא ממש לא צריך.
את מי הוא כן יכול לזמן מבין הספרדים של אתלטי? עריכה: אני מדבר מבחינת יכולת כמובן, טכנית הוא יכול לזמן את כולם...
פדרו בסגל בצדק, מגיע לו ללא ספק על היכולת המעולה שלו בברצלונה, הוא ורסטילי ויכול לשחק בכמה עמדות. דה-חאה, קאסורלה, דייגו לופז, אקסיפווילטה, גוייזה, חאבי מארטינס, צריכים להיות מנופים. אלבראו דומינגז במקום מרצ'נה, וראול גארסיה במקום חאבי מארטינס.