כל הגרלה שספרד הייתה מקבלת היא הייתה צריכה לעבור בקלות, גם את זאת. צ'כיה כבר לא אותה נבחרת של פעם, לדעתי דווקא סקוטלנד היא הפייבוריטית לסיים במקום השני לפי מה שנראה כרגע, ואולי גם לגנוב איזה נקודה מהנבחרת הספרדית, אך יש עוד זמן עד תחילת המוקדמות בכל מקרה ודברים יכולים להשתנות עד אז. ודרך אגב, יש שלושה בתים עם 5 נבחרות, לא בית אחד כמובן..
ביום רביעי תערוך נבחרת ספרד משחק ידידות נגד צרפת והיום דל-בוסקה פירסם את רשימת המוזמנים. שני הזימונים העיקריים הם מסביליה - החלוץ אלברו נגרדו והקשר חסוס נאבאס שערך לא מזמן את הופעת הבכורה שלו במדי הנבחרת. פרננדו יורנטה, חלוץ גבוה הקומה של אתלטיק בילבאו, יהיה זה 'שיסבול' מזימונם של השניים הללו והוא נופה מהסגל. פרננדו טורס ומרקוס סנה, שהחמיצו את שני משחקי הידידות בחודש נובמבר, נגד ארגנטינה ואוסטריה, חוזרים לסגל על חשבונם של פאבלו הרננדז ואיראולה. מי ששומר על מקומו בנבחרת זהו דני גויזה. דל-בוסקה זימן בסה"כ 23 שחקנים והצהיר כי הרשימה שלו למונדיאל ממש לא סגורה ויהיו עוד שינויים. ברצלונה וריאל מדריד הן הקבוצות עם הכי הרבה נציגים - חמישה שחקנים, ומאחוריהן נמצאת וולנסיה עם ארבעה נציגים. הנבחרת תתכנס ביום שני כדי להתכונן למשחק. הסגל המלא: http://estaticos04.marca.com/imagenes/2010/02/26/futbol/seleccion/1267184396_0.Xxx שוערים: קסיאס(ריאל), ריינה(ליברפול), דייגו לופז(ויאריאל); הגנה: ראמוס(ריאל), פיקה(ברצלונה), פויול(ברצלונה), מרצ'אנה(וולנסיה), אלביול(ריאל), קאפדוויליה(ויאריאל), ארבלואה(ריאל); קישור: בוסקטס(ברצלונה), סנה(ויאריאל), אלונסו(ריאל), צ'אבי(ברצלונה), אינייסטה(ברצלונה), פברגאס(ארסנל), סילבה(וולנסיה), נאבאס(סביליה); התקפה: מאטה(וולנסיה), גויזה(פנרבחצ'ה), ויאה(וולנסיה), טורס(ליברפול), נגרדו(סביליה);
האמירה של דל בוסקה לפיה הסגל עד פתוח היא אמירה מובנית מאליה אך קשה לי להאמין שנראה שינויים משמעותיים כלשהם בסגל הקיים. חואן מאטה בעונה בינונית (שלא לאמר חלשה) ובכושרו הנוכחי אין לו מקום, קזורלה שחקן שגם בכושר שיא אני לא מעריך ולא חושב שראוי לנבחרת ספרד וכנ"ל לגביי ריירה שנותר גם הוא בחוץ. אני בהחלט לא פוסל אפשרות לפיה בעקבות לחץ תקשורתי כזה או אחר מאטה יאבד את מקומו לטובת פדרו או אפילו לטובת קנאלס. אני כלל לא מתלהב ממארצ'נה וחושב שבהחלט היה מקום לוותר עליו אבל מכיוון שבין כה וכה הוא אינו מיועד להיות שחקן הרכב - ניחא. אין ספק מבחינתי שהעמדה הבעייתית ביותר היא עמדת הקשר האחורי. מרקוס סנה, אחד ממצטייני יורו 2008 , נחלש משמעותית בשנתיים האחרונות ואת בוסקטס מעולם לא ספרתי. בהנחה שמקומם של ויאה וטורס מובטח בחוד (למרות שאני לא אתפלא אם טורס שרק לאחרונה שב מפציעה יפתח את המשחק נגד צרפת על הספסל) נשאלת השאלה מי יהיו ארבעת הקשרים.... אין אף נבחרת בעולם עם כ"כ הרבה מנהלי משחק כמו ספרד שמחזיקה בסגל אחד את סנה, צ'אבי אלונסו, צ'אבי, אינייסטה, ססק וגם את סילבה אפשר להכניס לרשימה הזאת. קשה לי להאמין שנראה הרכב הכולל בו זמנית את צמד הצ'אבים, אינייסטה וססק.
מישהו יכול להזכיר לדל בוסקה שהבחור שהבקיע את שער האליפות של ריאל לפני 3 שנים עדיין משחק כדורגל? עזבו, לא צריך. הסנילי הרי מתכוון לעשות במונדיאל בונקר 270 דקות.
באמת שאני חושב שרייס בכוש מספיק טוב בשביל להיות מזומן למונדיאל...זה יעזור לו וגם לנבחרת שיהיה לו הרבה מה להוכיח
לרייס אין מקום עם כל הכבוד, עם כבר חואקין או פאבלו הרננדז צריכים להיות מוזמנים. אבל מה שכן, לדומינגז כבר עכשיו יש מקום בסגל הנבחרת, ואת ראול גארסיה היתי מעדיף בהרבה מהגולם בוסקטס.
דומינגס היה שחקן ספסל במונדיאליטו. גם שם המאמן הוא מדרידיסטה. אני מתפלא שטורס ופפה ריינה עדיין בנבחרת.
ויסנטה דל בוסקה תרגל באימון הנבחרת היום את ההרכב לקראת המשחק מחר נגד צרפת והבשורה הגדולה היא שהמערך אותו תרגל דל בוסקה כולל חלוץ חוד אחד בלבד, דויד ויאה. החלוץ של ולנסיה ייפתח בודד בחוד ההתקפה בעוד שפרננדו טורס שרק לאחרונה חזר מפציעה ימתין בספסל. הקפטן קסיאס יפתח כמובן בין הקורות, פיקה ופויול כצמד בלמים קטלוני בעוד שחקני ריאל מדריד יאיישו את צידי ההגנה, סרחיו ראמוס בימין ואלברו ארבלואה בשמאל. צמד הצ'אבים (הרננדז את אלונסו) בצוותא עם בוסקטס ימלאו את מרכז השדה בעוד שאינייסטה ודויד סילבה מעט יותר חופשיים לתקוף, ליזום ולעבור לויאה. במשחק עצמו מחר יתקיימו שישה חילופים בכל נבחרת מה שלבטח יאפשר לדל בוסקה לשתף גם את טורס, קאפוודילה, נאבאס ונגרדו.
מחר: http://www.as.com/img/carrusel/escudos/164_dm.Xxx צרפת - ספרד http://www.as.com/img/carrusel/escudos/163_dm.Xxx המונדיאל מתקרב אליינו והנה אחד ממשחקי ההכנה האחרונים של הנבחרת. היריבה היא ראויה ללא ספק ודל-בוסקה יוכל לבחון את הנבחרת, וכפי שהוא אומר - "אנחנו יודעים שהנבחרת בכושר מצויין אבל תמיד רצויות עוד הוכחות ואנחנו צריכים להציג ענווה וכדורגל טוב גם נגד הנבחרות הטובות ביותר". דל-בוסקה מתכנן מערך הגנתי שכולל שני קשרים אחוריים - בוסקטס ואלונסו, וחלוץ חוד אחד בלבד - דויד ויאה. לפי בקשתו של בניטס, טורס, שרק השבוע חזר לשחק באופן סדיר, לא יפתח בהרכב, ודל-בוסקה החליט לא להשתמש בשאר האופציות הרבות שעומדות לרשותו. חידוש מרענן בנבחרת אפשר לראות בעמדת המגן השמאלי - ארבלואה יחליף את קאפדוויליה שכשיר אף יפתח על הספסל. ולמובן הפיקנטי של המשחק - קפטן הנבחרת, איקר קסיאס, ישחק במדי הסלקסיון בפעם ה-102 ובכך ישווה את מספר ההופעות של הקפטן שהיה לפניו בנבחרת, חברו לריאל מדריד - ראול גונזאלס בלאנקו, כשרק השוער האגדי זוביזארטה מקדים את שניהם. http://www.as.com/recorte/20100302dasdasftb_26/C280/Ies/Villa_marco_goles_buscando_peso.Xxx ספרד - הרכב משוער: קסיאס; ראמוס, פיקה, פויול, ארבלואה; בוסקטס, אלונסו, צ'אבי, אינייסטה, סילבה; ויאה במארקה לוקחים אותנו במנהרת הזמן עד לשנת 1968, כדי להיזכר מתי בפעם האחרונה הצליחה הנבחרת לנצח את צרפת כשהמשחק מתנהל בפריז. ספרד ניצחה אז 3-1 את צרפת משערים של פירי, אופרטה ולואיס ארגוניס. לשלילה כמובן מוזכר גמר יורו 1984, בו ניצחו הצרפתים 2-0 על אדמתם. בשנים הראשונות ספרד דווקא חגגה במשחקי הידידות האלו והצליחה להשיג תוצאות מרשימות של 4-0(1922), 4-1(1927) ו-5-1(1949). בשנים האחרונות המאזן נוטה בבירור לטובת הצרפתים, שהדיחו את הסלקסיון ברבע גמר יורו 2000 וגם בשמינית גמר מונדיאל 2006. קסיאס נזכר באותו הפסד 3-1 במונדיאל ואמר:"היינו רק בתחילתו של שינוי עמוק, היינו צעירים יותר ועם פחות ניסיון וצרפת ניצלה את זה". בצד של הצרפתים, לא במפתיע, מתעסקים בעיקר בפראנק ריברי ושרשרת הפציעות שלו. ביום ראשון הוא העלה את באיירן לראשונה מזה כמעט שנתיים למקום הראשון, אולם אתמול הוא החמיץ את אימון נבחרת צרפת בשל דלקת בברכו השמאלית והוא בספק רציני למשחק. ככל הנראה סידני גובו יהיה זה שיחליף אותו. מי שבוודאות ייעדרו הם אריק אבידאל וקארים בנזמה הפצועים שלא שיחקו בשורות קבוצותיהם בשבועות האחרונים. תיירי הנרי, שהעלה את צרפת למונדיאל בדרך לא חוקית, סיפר שהפרשה כבר ממש מאחוריו. לקראת המשחק הקרוב הוא אמר:"נוכל לבדוק היכן אנחנו עומדים בהשוואה לאחת הנבחרות הטובות ביותר, תיהיה חוויה ואין לי ספק בכך".
לא אוהב את לראות את איינסטה בקו, הוא מאבד 90 אחוז מהיכולת שלו. אומנם גם ביורו הוא שיחק בקו, אבל הוא היה אחד הפחות טובים בנבחרת. ומה בוסקטס ריבורנו של עולם עושה בהרכב?
הרעיון של לויס היה שב-4-4-2 שני שחקני האגפים יעזרו לשניים שבאמצע. הרעיון של דל בוסקה, כמו שכבר ציינתי, לשבת 270 דקות בבונקר. צמד הצ'בים+בוסקטס=בונקר.
ההרכב מבטיח לנו שליטה אבסולוטית בכדור, אבל ברור כי אנחנו לא מחפשים גם דברים אחרים. ויאה נמצא בתקופה לא טובה במיוחד ואני חושב שיהיה לו מעט קשה לעשות דברים כחלוץ בודד. גם אם טורס לא כשיר במאה אחוז, לא מובן לי למה לא להשתמש בנגרדו שהוא לא רע. את פברגאס הייתי משלב בהרכב על חשבונו של דוד סילבה בעיקרון(אולי יש מקום גם לתת צ'אנס לנאבאס, נראה לי שדל-בוסקה מוותר מהתחלה על משחק אגפים, וארבלואה לא תורם כמו קאפדווילה בחלק ההתקפי), לא צריך יותר מידי שחקנים באותו תפקיד על המגרש - יווצר בלאגן ואחד ייכנס לרגלים של השני. ההרכב של דל-בוסקה אכן מאכזב, אבל נקווה לשינויים ברגע האחרון. אני מאוד מקווה שנמצא משהו טוב יותר מבוסקטס עד למונדיאל, אבל קשה לבנות על סנה ובינתיים לא קם לו יורש ראוי. יש תחושה שתמיד יש נאחס עם צרפת, אני לא אשכח את שתי ההדחות הכואבות נגדם. קודם כל כשראול החטיא את הפנדל ומירר בבכי אחר-כך - אחד הרגעים הקשים שלי בתור אוהד כדורגל. הוא הגיע לאליפות אירופה כחלוץ מספר 1 ופישל בגדול; וכמובן ההדחה מול צרפת ב-2006 כי הם פתאום קמו מהקבר ולמעשה עידן ראול בנבחרת הסתיים בלי כלום. אני מקווה שמחר ננצח וזה יהיה מעודד אם נגבור על נבחרת גדולה, עדיין יש לי תחושה שברגע האמת צרפת כן תשחק נורמלי ותיהיה אגוז קשה מאוד לפיצוח. ומזל טוב לקסיאס האדיר כמובן הוא ישאיר את זוביזארטה מאחור בלו מן הימים.
http://www.as.com/img/portadag_030310.Xxx זה היה שער ה-AS הבוקר. קסיאס:"הכל קרה כל-כך מהר, נראה שרק אתמול ערכתי את הופעת הבכורה בנבחרת אבל אני משחק כאן בכיף גדול כבר עשר שנים. זו גאווה עצומה עבורי ללבוש כל פעם את המדים של הנבחרת ובטח שזה כבוד גדול להשוות את מספר המשחקים של ראול, אחד הגדולים בתולדות הסלקסיון". במארקה התעסקו בעיקר במצ'אפ בין חסוס נאבאס לפראנק ריברי, שניים שנמצאים על הכוונת של ריאל מדריד, אך לצערם, כל זה היה לשווא - נאבאס יפתח על הספסל. ההרכב הראשון פורסם ויש הפתעה אחת - פברגאס דוחק את צ'אבי לספסל. הקשר הקטלוני צפוי לשחק במחצית השנייה כמו גם נגרדו, נאבאס וקאדפווילה. קסיאס; ראמוס, פיקה, פויול, ארבלואה; בוסקטס, אלונסו, אינייסטה, פברגאס, סילבה; ויאה * במידה וקרלוס מרצ'אנה ישותף בהמשך והנבחרת לא תפסיד, הוא ייצור שיא חסר תקדים - הוא יהיה השחקן היחיד שלא הפסיד במדי הנבחרת במשך 50 משחקים ברציפות. ההפסד האחרון שלו במדי הנבחרת היה ליוון במוקדמות יורו 2004, בהופעה השביעית שלו בנבחרת. נבחרת צרפת לוריס; סאנייה, אסקודה, סיאני, אברה; טולאלאן, לאסנה דיארה, ריברי, גורקוף, הנרי; אנלקה ריברי החלים ופותח בהרכב בסופו של דבר. הנרי ימשיך לשחק בכנף השמאלית למרות שהצהיר גם אתמול כי הוא מעדיף לשחק כחלוץ מרכזי. מחצית במשחק, 2-0 לספרד: http://estaticos02.marca.com/imagenes/2010/03/03/futbol/seleccion/1267568477_extras_portada_2.Xxx http://estaticos02.marca.com/imagenes/2010/03/03/futbol/seleccion/1267568477_extras_portada_3.Xxx דויד ויאה העלה את הנבחרת ליתרון בדקה ה-21 לאחר מסירה של אינייסטה. כיסוי רע מאוד של אסקודה הותיר את החלוץ לבד מול לוריס ו-ויאה לא התבלבל. סמוך לירידה להפסקה עוד שער לספרד, הפעם עם קצת מזל - לחץ טוב של השחקנים הוביל לחטיפת כדור כ-30 מטר מהשער. ראמוס קיבל את הכדור בצד ימין, העביר לרגל שמאל ובעט כדור לא משהו שפגע באסקודה ונכנס. צ'רלטון כמעט ולא מזפזפים לעבר המשחק שלנו, בושה וחרפה.