הדיון של הסלקסיון: חודש למונדיאל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏17/7/08.

1. Pipe Member

מה נאמר...
    ממש פשע של נהג האוטובוס, שהוא אגב נהג האוטובוס היחיד בעולם שזכה בליגת האלופות ובאליפות ספרד, להעדיף על פני ילד קטאלוני נחמד את מלך השערים של הליגה הספרדית בעונה שעברה.

2. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

הילד הקאטלוני שבר את השיא של ראול בעונתו הראשונה בפרימיירה.
    האמת זו הייתה סתם עקיצה , כי דל בוסקה הוא המאמן הספרדי הטוב ביותר.

3. riquelme1 Member

על סמך מה אתה אומר את זה, לקח אליפות עם ריאל ואת ליגת האלופות עם הסגל אולי הטוב בהיסטוריה של המשחק. חוץ מיזה, אין לו הישיגים.

לא שאני מזלזל בו חס ושלום, אבל יש לו הרבה מה להוכיח כדאי להיות המאמן הספרדי הכי טוב.

בניטז, חואנדה ראמוס, לא חסר טובים מימנו.

4. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא בא לריאל מדריד עם הסגל טוב ועם הרבה כוכבים , הוא ידע לחבר את הכוכבים האלה לקבוצה אחת שתצא מושלמת , מה שמאמנים אחריו לא הצליחו לעשות ועדיין לא מצליחים לעשות .

5. Raulito Madridista

http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/seleccion_200808_ES.Xxx

אתמול במשחק נערכה דקת דומייה לזכר הנופלים בהתרסקות המטוס שיצא ממדריד בצהריים. השחקנים כמובן ענדו גם סרטים שחורים.

"הרגשתי נוח מאוד עם ההופעה שלנו", אמר אמש דל-בוסקה לאחר המשחק. "במחצית הראשונה לא השקענו מספיק, הנענו את הכדור לאט והיינו מסורבלים, אבל המחצית השנייה הנהדרת השכיחה זאת. היה שיתוף פעולה נהדר בין כל השחקנים, אנחנו נבחרת מאוד מגובשת. אני מקווה שנמשיך ככה, זה בסה"כ המשחק הראשון והכי חשוב זה להיות עיקבי בכדורגל", הוסיף דל-בוסקה. נקודה אחרונה שעלייה דיבר המאמן היא על הצעירים:"שני הילדים שניכנסו לשחק בהחלט הרשימו ושידרגו את המשחק שלנו", החמיא דל-בוסקה לדייגו קאפל(מחצית שלמה) ואיראולה(קצת יותר מרבע שעה).

----------------------------------------

גולים נהדרים של הנבחרת ובהחלט משחק טוב, הצ'אבים ניצחו את המשחק. צ'אבי ממשיך להצטיין במדי הנבחרת וכמובן שגם מאלונסו אני מאוד מרוצה. יש ספסל איכותי לנבחרת. אני רק מחכה שקאפל ייכנס להרכב כבר במקום סילבה.
    אגב לאלו שתוהים בקשר לעמדה של ויאה, אז מוזר ששכחתם שגם ביורו הוא שיחק מידי פעם כקשר שמאלי. המערך של ארגוניס היה 4-4-2 רק על הנייר, בפועל היו חמישה קשרים על המגרש. זה מה שקורה כאשר לא מוכנים לוותר על שליטה באמצע ולהוסיף קיצוני אמיתי להרכב. לי אין בעייה שויאה בונה את המהלכים של הנבחרת מאחור, אני סומך עליו בקטע הזה. הוא מסוגל תוך שניות להגיע פתאום לרחבה וגם לסיים, למרות שרואים שהמערך של הנבחרת דיי בנוי בשביל טורס.

6. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

דור אתה מאוד מתבלבל , ויאה שיחק כחלוץ נוסף לצידו של טורס ביורו וזה גם התבטא בשערים של שני החלוצים האלה , מול דנמרק ראו כמה ויאה רחוק מהשער ולא סתם הוא הוחלף.

7. Raulito Madridista

מתבלבל? איך אפשר להתבלבל בדברים כאלו?
    אולי במערכים שהטלוויזיה הראתה ויאה היה לצידו של טורס, במשחק עצמו זה ממש לא היה ככה. ויאה ירד לא מעט לאחור כדי לבנות את ההתקפות ואני הרגשתי שהוא עושה המשחק של הנבחרת באופן מסויים, בייחד עם צ'אבי. אפילו ארגוניס עצמו התייחס לעניין ודיבר על כך באופן גלוי, כמו גם התקשורת שדיווחה מהאימונים לקראת המשחקים. הדבר הכי חשוב עבור ארגוניס היה לשמור על מרכז שדה חזק, וגם דוד סילבה נכנס לשם לא מעט, לכן ויאה ירד אחורה כדי להוות שחקן על כנף שמאל. אתה מוזמן לחפש על כך בפורום היורו על כך, בדיון של הנבחרת.
    ויאה תפס אתמול יום חלש זה הכל, זו לא היכולת הרגילה שלו. לא מעט מאמנים יגידו לך שהם מפחדים ממנו הרבה יותר מאשר מטורס, גם היורו של ויאה היה הרבה יותר טוב למרות שטורס היה זה שכבש במשחק הגמר.
    אני חושב שויאה היה מוחלף אמש בכל מקרה, במשחקי ידידות נותנים צ'אנסים לסגל הרחב יותר.

נערך לאחרונה ב: ‏22/8/08
  8. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא ראיתי ביורו את ויאה מתחיל מהלכים או בא לקבל כדור בחצי של ספרד.

9. Raulito Madridista

בוז'אן ודה לה רד לא בסגל של דל-בוסקה לקראת המשחקים נגד בוסניה וארמניה

http://www.marca.com/elementosPortada/fotosPortada/2008/08/29/bojan310x100.Xxx

ויסנטה דל-בוסקה פירסם היום את סגל הנבחרת לקראת שני המשחקים הראשונים של מוקדמות מונדיאל 2010 נגד בוסניה וארמניה, והחליט שלא לזמן את בוז'אן קרקיץ, רובן דה לה רד ואמורבייטה, שהיו בסגל במשחק הידידות נגד דנמרק לפני עשרה ימים. שני המוזמנים החדשים שכן שרדו הם דייגו קאפל ואיראולה. כמובן שגם ראול מחוץ לסגל. לעומתם, ססק פברגאס חוזר לסגל אחרי שהחלים מהפציעה שמנעה ממנו לשחק בשני משחקי הליגה הראשונים במדי ארסנל וגם במשחק הידידות במדי ספרד.

הסגל המלא:

שוערים: קסיאס, ריינה;
    הגנה: אלביול, נאבארו, חואניטו, ראמוס, פויול, קאפדוויליה, איראולה;
    קישור: סנה, צ'אבי, אלונסו, אינייסטה, פברגאס, קאסורלה, סילבה, קאפל;
    התקפה: טורס, ויאה, גוויזה;

לאחר שנודע שבוז'אן לא זומן, בתקשורת פירסמו שמועות לפיהן הוצע לבוז'אן לשחק עבור נבחרת סרביה. הספרדי הצעיר אמר תודה על ההצעה אבל דחה אותה כמובן:"אני ספרדי ואשחק רק עבור נבחרת ספרד". השחקן לא הראה חוסר שביעות רצון או אכזבה גדולה מכך שלא זומן. "זו הייתה גאווה גדולה לשבת על ספסל הנבחרת במשחק נגד דנמרק. אני רוצה להמשיך ללמוד ולהשתפר, ומקווה שיהיה לי מזל לשחק עם הנבחרת, עם הטובים ביותר", הוסיף בוז'אן.

נערך לאחרונה ב: ‏29/8/08
  10. Pipe Member

לא ציפיתי ליותר מדי שינויים לקראת המשחקים הקרובים. במשחקי נובמבר אני חושב שנראה סגל קצת שונה, אבל עד שהנבחרת של אראגונייס לא שיחקה משחק רשמי תחת הדל בוסקה זה היה די צפוי שהוא ימשיך עם הנוסחא המנצחת מהיורו.

11. Raulito Madridista

בשבת - מארחים את בוסניה

http://img293.imageshack.us/img293/3500/capelcazorlaesmf8.Xxx

נבחרת ספרד מגיעה לצמד משחקי מוקדמות המונדיאל נגד בוסניה וארמניה במצב לא אידיאלי, כאשר תחסר את פרננדו טורס, דוד סילבה ודני גוויזה. הראשון נפצע במהלך משחקה של ליברפול נגד אסטון וילה ביום ראשון, וייאלץ לנוח לפחות כעשרה ימים. סילבה פתח בהרכב וולנסיה במשחק נגד מאיורקה למרות שלא היה כשיר במאת האחוזים, וכאשר הגיע להתאמן עם הנבחרת הוא סחב עימו כאבים גדולים. הרופא שבדק את סילבה, שלח אותו למנוחה בבית. גויזה נפצע במדי פנרבחצ'ה ולא יהיה בסגל גם הוא. דל-בוסקה החליט לזמן על חשבונם רק שחקן אחד לסגל - בוז'אן קרקיץ. סרחיו ראמוס שסבל מעומס בשריר והיה בספק למשחק, התאמן כרגיל עם שאר השחקנים אתמול והיום, וייפתח בהרכב בלי בעיות.
    הסלקסיון תשחק במערך חדש בצמד המשחקים הקרובים, עקב חסרונם של שני חלוצים או סתם בגלל רצון של דל-בוסקה לנסות דברים חדשים. באימון המסכם תורגל רק חלוץ אחד - דויד ויאה, כמצדדיו נמצאים סאנטי קאסורלה ודייגו קאפל, שמאוד התרגש מהסבירות שייפתח בהרכב, ואמר:"כל יום עם הנבחרת זה תענוג עבורי, אני לומד המון מהשחקנים כאן ואני נחוש להשתפר עוד ועוד. אני אתן מאה אחוז מעצמי מתי שאקבל צ'אנסים ואנצל אותם כמה שאפשר". למרות הכושר הטוב בו הוא מצוי מאז פתיחת העונה, הן בליברפול והן במדי הנבחרת(הצטיין במשחק נגד דנמרק עם צמד), צ'אבי אלונסו ייפתח את המשחק על הספסל, כמו גם ססק פברגאס שחזר מפציעה.
    "אומנם זכינו ביורו, אבל זה לא מבטיח לנו שום דבר לגבי העתיד. אנחנו צריכים להישאר צנועים וחכמים. אם לא נינהג כך, ניהיה בבעיה", אמר דל-בוסקה לקראת המשחק.

ספרד - הרכב משוער: קסיאס; ראמוס, פויול, אלביול, קאפדוויליה; סנה, צ'אבי, אינייסטה, קאפל, קאסורלה; ויאה

12. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/xavi-villa_354_080908_ES.Xxx

צ'אבי ודויד ויאה קיבלו היום את הפרסים של אליפות אירופה שהסתיימה לא מזמן , החלוץ קיבל את תואר נעל הזהב שסיים כמלך השערים של הטורניר וצ'אבי קיבל את פרס השחקן המצטיין של הטורניר.

13. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

מצחיק דוד וייה. מחטיא פנדל ומבקיע מזוית 0.

14. Raulito Madridista

היום ב-23:00: ספרד מארחת את ארמניה

http://www.marca.com/elementosPortada/fotosPortada/2008/09/10/villa_guiza.Xxx

בעוד פחות מחצי שעה תארח הנבחרת את ארמניה במשחק השני של מוקדמות המונדיאל. המאמן ויסנטה דל-בוסקה לא מקל ראש ביריבה ובמסיבת העיתונאים לקראת המשחק אמר:"צפיתי במשחק שלהם נגד תורכיה והם נראו טוב מאוד. הם משחקים עם הרבה לב, עם אגרסיביות, שאפתנות ויש להם מספר שחקנים טובים מאוד בחלק הקדמי". למרות המחמאות ליריבה, דל-בוסקה לא לוקח בחשבון פחות משלוש נקודות וגם רוצה לראות שיפור ביכולת- "אנחנו חייבים לנצח, ורצוי שגם ניראה טוב יותר מאשר במשחק שעבר, למרות שהיו דברים שאהבתי בנבחרת".
    המאמן לא הסכים לגלות את ההרכב שלו במשך כל השבוע, ובעיקר בילבל את התקשורת. בסופו של דבר, דל-בוסקה עורך שינוי אחד מעניין - בניגוד למשחק ביום שבת, אז שיחק דויד ויאה בודד בחוד, הפעם יתופקד לצידו דני גויזה. מי שיירד לספסל הוא דייגו קאפל, שהיה לא רע במשחק שעבר. "יש לנו סגל שחקנים רחב ואני מנסה כל מיני דברים, כל אחד ייקבל את הזמן שלו. אני מאוד מעריך את קאפל ואני חושב שאין הרבה שחקנים כמוהו בספרד", הסכים לומר דל-בוסקה בעניין זה.

ספרד: קסיאס; ראמוס, אלביול, פויול, קאפדוויליה; סנה, פברגאס, אינייסטה, קאסורלה; ויאה וגויזה

נערך לאחרונה ב: ‏11/9/08
  15. xavi6 Member

כבר 2-0, שערים של וייה וקפדווילה.

יאללה, תכניס את בויאן, המצלמות בכוננות!!!