יכול להיות שיכלו להתמודד עם זה בנבחרת (ואפילו סביר להניח שכן) אבל זו סיטואציה אחרת לגמרי. בזמן שבסביליה הוא שחקן בית שלמועדון מאוד אכפת ממנו ושחקן מהרמה הגבוהה ביותר במועדון בנבחרת ספרד זה לא ככה. אני אנסה להסביר את זה יותר טוב- אם לשחקן בדרג של טורס או ויאה זה היה קורה יכול להיות שהיו לוקחים את הסיכון ומזמנים אותו. אבל כשזה שחקן בדרג של נאבאס (עם כמה שהוא טוב) ושחקן שסך הכל הנבחרת יכולה להסתדר בלעדיו (כמו שאמרת- ראינו את זה ביורו) המאמן לא צריך את הכאב ראש הזה. אני חושב שזאת כן הייתה הסיבה העיקרית לכך שהוא לא זומן. השידרוג ביכולת שלו העונה ביחד עם העבודה שלו על העניין הזה מזכים אותו כרגע בזימון לנבחרת. עכשיו הוא צריך להוכיח את עצמו שם.
בשעה טובה ומצלחת, הוזמן לסגל נבחרת ספרד למשחק הידידות נגד ארגנטינה. זה היה צפוי, אחרי התצוגות של נאבאס נגד ריאל ובליגת האלופות, והפציעה של קאסורלה, לדל-בוסקה לא היה ברירה, בשבוע שעבר המנהל המקצועי של הנבחרות הספרדיות פרננדו היירו נפגש עם נאבאס ואביו, וביקש הסברים, נאבאס כבר הודיע לתקשורת שהוא מוכן לאתגר והבעיות כבר מאחריו. שיהיה בהצלחה, מגיע לו.
הללויה, עוד 43759934 דיונים של עמי נסגרו להם והגיעו לקיצם. כל פורום אייסוקר מדור ליגה ספרדית צריך לשלוח לדל בוסקה זר פרחים עם חתיכת בונבוניירה של שוקולדים!!! http://up185.siz.co.il/up1/zwzwmqzikt1y.Xxx http://up184.siz.co.il/up2/y2jnenen2qjw.Xxx עכשיו ברצינות, הגיע הזמן. אין בנאדם בעולם שמגיע לו יותר מנאבאס. רק שיעשה אותנו גאים בתמיכה בו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
כל ספרד מתים על הילד הזה וקשה למצוא הרבה שלא שמחים מהזימון שלו. אני תמיד הייתי בספק אליו(לא לכישרונו, אלא באשר לעד כמה הוא שחקן יציב ברמה גבוהה), אבל בכושרו הנוכחי אין בכלל ספק שהזימון הזה מוצדק וטוב מאוחר מאשר אף פעם. האמת היא שחסוס נאבס מזכיר לי את גילי ורמוט מהפועל ת"א - שניהם בעלי כישרון עצום שאין עליו עוררין, על שניהם למשך כמה עונות ריחפו סימני שאלה ושניהם העונה הפכו לבאנקרים חסרי תחליף בקבוצתם. מעבר לכך שזו בשורה מצויינת לשחקן עצמו, שמקבל כאן צ'אנס ענק לקנות לעצמו שם נכבד ברחבי הגלובוס ולזכות ולהיכרות רבה יותר, שאולי אף תקדם אותו למקומות גבוהים יותר בעתיד בקריירה, מעבר לכך, זו בשורה מקצועית מצויינת עבור הנבחרת ואני שמח מאוד בשל כך. בנבחרת יש מחסור בשחקנים מסוגו, אני מאמין שהוא יוכל לתרום המון.
ההבדל הוא שחסוס נאבאס תמיד היה בשלן, אף פעם לא היה עונה שהוא היה בה "כישלון" כמו ורמוט. ורמוט היה תמיד כישרון שלא הראה מה באמת הוא מסוגל, חסוס נאבאס במשך שנים מראה. ובמשך שנים מתעלמים מזה. לדעתי המעבר של דני אלבס גם עשה לו רק טוב. אם אינני טועה הוא סיים עונה שניה מקום שני בבישולים, אחרי צ'אבי. כשדני אלבס היה שם הוא זה ששלט בצד ההתקפי, וגרם לנאבאס פחות להיתבלט ולהיות כזה חשוב כמו עכשיו בסביליה.
הסגל המלא: איקר קסיאס, ריינה, דיאגו לופז, ראול אלביול, חואן קאפדווילה, אלברו ארבלואה, אנדוני איראולה, קרלוס מרצ'נה, פיקה, פויול, סרחיו ראמוס, צ'אבי אלונסו, סרחיו בוסקטס, ססק, אינייסטה, צ'אבי, דני גוויזה, פאבלו הרננדז, מאטה, חסוס נאבאס, דויד סילבה, אלברו נגרדו ודויד ויאה.
למשחקי חוץ בליגה מזמנים שלושה שוערים למקרה ששוער אחד נפצע לפני פתיחת המשחק. על אחת כמה וכמה צריך שלושה שוערים במשחקי נבחרת כאשר מתאספים שחקנים מכל רחבי המדינה (או העולם) ואי אפשר "להקפיץ" מישהו אחר.
תחשוב רגע על משחק בית של מועדון - כל השחקנים גרים באותה העיר! משחק בית של נבחרת - שחקנים באים ממקומות שונים. בעיר שבה מתקיים המשחק השוער השלישי לא יימצא אלא אם כן יוזמן. אתה ברצינות לא מבין? ריינה מגיע מאנגליה. וגם אם כולם מספרד, איך אתה מתכוון להקפיץ שחקן מעיר אחרת כאשר שוער נפצע שעה לפני המשחק?
דיברת על משחקי חוץ בליגה ולכן הבהרתי שזה משחק בית של ספרד צודק לגבי ריינה, אבל הבאים בתור אני משער מספרד. אם שוער יפצע ביום המשחק זה אכן בעייתי, אבל הסיכוי שזה יקרה קלוש. שוער יכול להפצע גם כמה דק' לפני המשחק, כשהסגל סגור ואין אפשרות לרשום את השוער השלישי, אבל עדיין לא תרשום שלושה שערים בטופס המשחק נכון? אל תשכח שזה משחק אימון ואם ספרד תתקע ארגנטינה תשאיל לה את היינצה שיעמוד בשער http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx לטעמי זה מיותר.
יש הבדל ענק בין משחק בית של נבחרת למשחק בית של מועדון. התייחסתי לזה כמו אל משחק חוץ של מועדון כי מזמנים שלושה שוערים מאותה הסיבה. גם פציעה או הרחקה של שוער בזמן המשחק קלושה, אבל זה קורה. קורה כמו שהשוער השלישי ו"המיותר" יושב בסופו של דבר על הספסל כי משהו באמת השתבש. אגב, בנושא אחר שהזכרת - את ההרכבים הרשמיים מוסרים כשעה לפני המשחק, אבל אני בטוח ב-99% שזה לא מחייב את המאמן לעלות את ה-11 האלה אם קרה משהו במהלך השעה הזאת. אני זוכר כמה וכמה מקרים בהם עלו שחקנים שלא נוקבו, ודי בטוח שלא מדובר בטעות הקלדה של צוות השידור.
זה שהמאמן לא מחוייב לעלות עם ה-11 שהוא מסר זה ברור, השאלה היא האם הוא מחוייב לעלות עם אותו סגל שהוא ציין? כי אז במידה והשוער השני\ראשון נפצע במהלך החימום דק' לפני המשחק נוצר מצב שיש רק שוער אחד בסגל המשחק, זאת במידה והוא לא רשם שלושה שוערים מתוך ה-18 שמותר לרשום למשחק ליגה (ברוב הליגות אני חושב).