הדיון של הסלקסיון: חודש למונדיאל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏17/7/08.

1. Ohad_Glr Member

אבל ירדן, לא מדובר בפלוס גדול כל כך כמו שאתה חושב. הרי אל תשכח שכל שנייה שבוסקטס מנצל בה את הטכניקה שלו היא שנייה שבה הכדור לא אצל צ'אבי או אינייסטה. הוא פורץ בעזרת הטכניקה שלו? למה לא לתת את הכדור לאינייסטה שעושה את זה יותר טוב או ל'צאבי שמוסר יותר טוב ממנו. נכון שהטכניקה שלו מאפשרת לו לנצל הזדמנויות אבל מדובר בצירופי מקרים שלא כל כך נפוצים במשחק. כמה כבר אתה רואה את יאיא טורה מנצל את הטכניקה שלו כדי למסור מסירה מדהימה או לפרוץ בדריבל? אולי 3-5 פעמים במשחק. הוא משתמש הרבה יותר בפיזיות שלו או יכולת כיסוי השטחים.
    לפי הטענה שלי רוב הקבוצות משחקות 4-3-3 כשכמה קבוצות משחקות גם 4-4-2. קשרי האגף של הקבוצות האלה נספרים כשחקני קישור. אף קבוצה לא משחקת 4-2-4, לא יודע מאיפה הבאת את זה.
    בקאהם הוא לא שחקן שנוטה לאמצע, הוא שחקן אגף טהור. פארק הוא סיפור אחר ובעצם נמצא במנצ'סטר כדי לצופף לכיוון האמצע. אבל בעמדת המוצא של מנצ'סטר באמצע נמצאים שניים, לא שלושה כמו אצלכם. בו נניח שפארק סוגר לאמצע, עדיין נמצאים באמצע שלושה שחקנים כמו אצלכם.
    באגפים של מנצ'סטר משחקים בדרך כלל נאני וולנסיה, ממש לא שחקנים שסוגרים לאמצע אלה משחקים על הקו. באגפים של אתלטיקו מדריד משחקים סימאו (שחקן אגף טהור) ועוד שחקן שסוגר לאמצע. גם כשהוא סוגר באמצע נמצאים שלושה שחקנים, לא ארבע.
    אצל ארסנל נמצאים באגפים שניים מבין נסרי/ארשאבין/וולקוט/בנטדר (נסרי כרגע פצוע). ארשאבין ונסרי הם שחקנים שסוגרים לאמצע, אבל גם אז מדובר בשלושה באמצע (אחד תמיד נשאר באגף).
    בבאיירן מינכן נמצאים ריברי ורובן, שני שחקנים שמשחקים כקיצונים על הקו.
    אני יכול להמשיך ככה עוד הרבה. השורה התחתונה היא שלדעתי ברסה לא סובלת משום נחיתות מספרית באמצע. היא מראש מתחילה עם שלושה שחקנים שם, מספר שאליו אפילו לא מגיעות רוב חלק מהקבוצות (מנצ'סטר, סביליה, ריאל מדריד וליברפול למשל משחקות עם שניים באמצע באופן קבוע).
    שוב, עבודת ההגנה של קיצונים מתבצעת על הקו. דירק קאוט או ג'י סונג פארק שנחשבים לשחקני כנף "הגנתיים" עסוקים בעיקר בלשמור על המגן של היריבה, לא על הקשר ההתקפי שלה.
    ואתם משתמשים במשחק הלחץ לא בגלל איזושהי נחיתות, אלא פשוט בגלל שהוא שימושי. כל הקבוצות בעולם היום מנסות לשחק במשחק לחץ (גם מנצ'סטר יונייטד, שהייתה לה בעונה שעברה את ההגנה הכי טובה באירופה השתמשה בזה) פשוט בגלל שזה כלי שימושי שחבל לא להשתמש בו (הוא פשוט דורש ריצה בלתי מפסקת של השחקנים. ברמות הגבוהות כמעט לכל שחקן יש כושר לזה).
    ולא, אני עדיין לא חושב שהטכניקה הזאת לקשר אחורי היא פלוס גדול. הרבה יותר חשובות הפיזיות, היכולת המנטלית והיכולת ההגנתית. אתם יכולים להסתדר גם בלי זה ואם היה לכם איזה מקללה או גאטוסו גם ההגנה שלכם הייתה נראית הרבה יותר טוב בזמן שההתקפה לא הייתה נפגעת.
    אני אשמח אם תיתן דוגמה לאיזשהו גול שבו ברסה השתמשה בזה ואני גם מוכן להבטיח לך שאין יותר מ-5 גולים כאלה בעונה. הרי אתם גם ככה מניעים כדור לאט, אז אם הקשר האחורי היה הופך לתחנת מסירות קצרות לא היה קורה כלום.
    אגב, אתה מוזמן לפרוש לדוקים. פשוט בגלל שאני לא רואה איך אחד מאיתנו מצליח לשכנע את השני. אתה מוזמן בכל מקרה לפנות לכל אוהד של מנצ'סטר יונייטד/יובנטוס/ריאל מדריד/ארסנל ולשאול אותו כמה שחקנים באמצע יש לקבוצה שלו במשחק.

נערך לאחרונה ב: ‏17/10/09
  2. xavi6 Member

הם שחקני אגף טהורים אבל לא קיצוניים כמו מסי או רונלדיניו או כ.רונלדו. יש הבדל עצום בתפקוד שלהם. אם הם היו כמו מסי אז כל הקבוצות האלה משחקות 4-2-4. יש הבדל עצום בין שחקני כנף כמו מסי ורונלדו לבין שחקני כנף כמו סימאו ובקאהם, וזה לא בהכרח ביכולת, אלא בסגנון משחק. אני לא רואה את סימאו משתלב במערך שלנו אבל בהחלט משתלב במערך של 4-4-2 מכיוון שהוא יותר באמצע ולא אשכרה קיצוני התקפי.

פרשתי מלנסות להסביר לך למה זה פלוס אדיר. אתה לא קורא. ולא, זה לא תמיד מסתכם בגולים או בישולים, אלא בעיקר בהנאת כדור ולא לעצור את רצף המשחק, כמו לדוגמא שקייטה עושה.

3. Ohad_Glr Member

נכון, אבל הם עוזרים למגן שלהם ולא לקשר האחורי שלהם. כלומר, הם עוזרים בצד ולא באמצע. לכן הם לא יוצרים לקבוצה היריבה בעיה באמצע אלא בעיה בצדדים.
    זוכר את העונות של בקאהם בריאל מדריד? הוא היה מחפה באופן מושלם על סיסיניו. הוא לא היה עוזר לגראבסן לשמור את קשרי האמצע של היריבה.
    אני מסכים איתך שרצף המשחק נעצר הרבה יותר אם לקשר האחורי אין טכניקה. כל מה שאני אומר שהעצירה הזאת היא לא כל נוראית ולא מזיקה, ככה שזה לא כל כך משנה.
    הרי לא מדובר בעצירה מוחלטת. גם גולם כמו מקללה או קייטה מסוגל למסור לפויול/פיקה/דני אלבס שנמצאים 7 מטר מאחוריו או מצדדיו.

4. xavi6 Member

בקאהם היה המון נכנס לאמצע וסוגר, אחרת שוב-זה היה נהפך למערך של 4-2-4. ככה אתה מצייר את הדברים. אתה רואה את בקאהם נכנס לעמדה של מסי? בחיים לא, בידיוק כמו שמסי לא היה משתלב במערך של ריאל בעמדה של בקאהם. אין דבר כזה שתי קשרי אמצע, יש 4 שחקני אמצע, ולכן זה 4-4-2, כי יש 4 באמצע ולא 2!!! אם זה היה רק 2 באמצע אז זה היה 4-2-4!!! אני מדבר לקיר והמקלדת שלי סובלת...

הנרי ומסי לא עושים הגנה ולא משחקים כמו הקשרים בצד של שאר הקבוצות, לא כמו סימאו, לא כמו בקאהם, לא כמו אף אחד. הם בקושי שומרים על המגן שלהם.

5. Ohad_Glr Member

ירדן, 4-4-2 אומר ארבעה שחקני הגנה, 4 קשרים ושני חלוצים. בקאהם היה קשר בצד ולא חלוץ בצד (כמו מסי) ולכן זה 4-4-2.
    אתה בעצם טוען שהמספר האמצעי בתיאור המערך אומר כמה שחקנים באמצע של הקבוצה? אם ככה, למה לא להגיד שה-4 הראשון הוא כמה בלמים במערך של הקבוצה, בלי מגנים.
    ה-4 השני ב4-4-2 אומר כמה קשרים במערך, לא כמה שחקנים באמצע.
    בקאהם לא היה נכנס לאמצע כשהוא הוצב בצד ימין.
    אגב, אם לריאל היה המגן המתאים (מגן הגנתי) מסי היה מושלם בעמדה של בקאהם והיה הופך את ריאל לקבוצה מעולה.

יש פה כבר חוסר הסכמה ביניו על מה אומר המושג 4-4-2. אתה אומר שהמספר השני אומר כמה שחקנים יש לקבוצה באמצע, אני אומר שזה כמה קשרים יש לקבוצה, כולל קשרי צד. אני חושב שהעובדה שהארבע הראשון סופר בתוכו גם מגנים ולא רק בלמים מרמזת שאני צודק.

6. xavi6 Member

יש סיבה לכך שהם קשרים ולא קיצוניים, קיצוני זה לא קשר, זה קיצוני. הארבע הראשון הוא שחקני הגנה (וזה כולל מגנים), הארבע השני הוא שחקני הקישור(וזה כולל שחקני כנף, שעדיין סוגרים לאמצע, כמו שהמון פעמים המגן נכנס לאמצע הרחבה), וה2 האחרונים הם שחקני התקפה. כיצד זה הופך אותך לצודק? אם מסי היה כמו סימאו ובקאהם, הוא היה נכנס לתוך ה-4 באמצע ולכן זה היה מערך של 4-4-2, אבל הוא לא, הוא קיצוני, ולכן זה 4-3-3.

אני מסכים לא להסכים.

7. Ohad_Glr Member

אבל זה העניין, שסימאו ובקאהם לא נכנסים לאמצע אלא משחקים רק על הקו. גם נאבאס ורובן למשל לא נכנסים לאמצע. כמו שכבר אמרתי מאה פעם, אתה לא תראה את רובן סוגר את הקשר ההתקפי של הקבוצה השנייה וגם לא את הקשר האחורי.

יכול להיות שאני פשוט לא רגיל שהמגנים נכנסים לאמצע ובגלל זה אני מבולבל. ככה זה כשהמגנים שלך הם מרסלו/ דרנטה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

האמת שגם אני לא רואה לאן זה יכול עוד להתפתח. את כל התגובה הזאת כתבתי רק בשביל השתי שורות בסוף...

8. xavi6 Member

הם לא נכנסים לאמצע אבל הם חלק משחקני האמצע, מסי לעומתם לא אחד משחקני האמצע...

עכשיו נסכים לא להסכים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

9. riquelme1 Member

הפכתם דיון של נבחרת ספרד, לדיון כל כך אידיוטי על טקטיקה ומערכים.

מספיק.

10. xavi6 Member

אתה הופך כל דיון לדיון של "קאזורלה אפס נאבאס יותר טוב".

שתוק כבר.

11. Raulito Madridista

http://www.as.com/recorte/20091106dasdaiftb_37/C280/Ies/Navas_estoy_listo_ir_Seleccion.Xxx

חסוס נאבאס ממתין לזימון לנבחרת ספרד. בשבוע שעבר נפגשו בקורדובה השחקן ואביו עם פרננדו היירו, המנהל הספורטיבי של ההתאחדות הספרדית לכדורגל, כדי לשוחח על מצבו של השחקן. נאבאס עצמו הדגיש בפני אנשי הנבחרת שהוא התגבר על בעיות החרדה שחש כאשר נסע למחנה אימונים עם הנבחרת הצעירה של ספרד עד גיל 21 לפני כמה שנים, וכעת בנבחרת יכולים לקחת אותו בחשבון, והוא צפוי לקבל זימון לקראת משחק הידידות הקרוב של הנבחרת נגד ארגנטינה. "אני מרגיש טוב מאוד,מסוגל לחלוטין לשחק עבור המדינה שלי וזה זמן טוב מאוד עבורי לעשות את הצעדים הראשונים בנבחרת. עכשיו אני צריך לחכות להחלטה של המאמן. אני מלא תקווה ואמונה", אמר אתמול השחקן במסיבת העיתונאים.

* פרננדו טורס טס לספרד כדי להתייעץ עם דוקטור קוגאט בהקשר לבעיות בשריר מהן הוא סובל לאחרונה. טורס רוצה להימנע מניתוח והוא זקוק לזמן החלמה. במידה וטורס ייעדר למעלה משלושה שבועות, הוא יחמיץ את משחק הידידות של ספרד נגד ארגנטינה בויסנטה קאלדרון.

12. xavi6 Member

אני אקנה חולצה שלו בנבחרת ספרד אם הוא ישחק...

ואמכור אותה לעמי...

נערך לאחרונה ב: ‏6/11/09
  13. riquelme1 Member

אל תקנה לי שום דבר, עושים מיזה יותר מדי רעש- נאבאס היה צריך להיות בנבחרת כבר לפני שנתיים.

עכשיו קאסורלה פצוע, אבל מי שנמצא בכושר מדהים הוא פאבלו הרננדז, צרות של עשירים לדל-בוסקה.

14. Ohad_Glr Member

אני חושב שזה היה ירדן (או אולי עמי?) שתקף אותי כשאמרתי שלדעתי הסיבה שנאבאס לא מוזמן היא החרדות שלו. הפרסומים האחרונים ובכלל הלך הרוח בתקשורת הספרדית רומזים שזאת כנראה באמת הייתה הסיבה.

חברה, בניגוד לדעה של כמה מכם דל בוסקה לא טיפש. אתם כנראה לא תאמינו, אבל הוא אפילו מבין בכדורגל יותר מרובנו. אני חושב שגם הוא יודע כמה נאבאס מוכשר וכמה הוא טוב. בזמן האחרון היו דיווחים על זה שנאבאס עובד עם פסיכולוג מיוחד מטעם סביליה כדי להתגבר על החרדות שלו ולהיות מוכן להשתתפות במונדיאל. אני מקווה שזה יצליח.

15. xavi6 Member

אני חושב, לדעתי עדיין כמו שהיתמודדו עם זה בסביליה-יכלו להיתמודד עם זה בנבחרת. האמת לא ידעתי שהוא יצא מהנבחרת הצעירה, כאילו ששם זה תקף אותו. זה משנה את הסיפור, אם הייתי יודע את זה אז סביר להניח שלא הייתי מתווכח. אבל כמו שאמרתי-הצליחו להתמודד עם זה בסביליה, ככה שעדיין קשה לי לקבל את הטענה שזאת ה-סיבה. לדעתי אז פשוט לא היה צורך, כי הם האמינו שהשחקנים האחרים לא פחות טובים ממנו. עובדה שהם לקחו את היורו.

נערך לאחרונה ב: ‏6/11/09