הדיון של הסלקסיון: חודש למונדיאל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏17/7/08.

1. Raulito Madridista

קסיאס שבר את שיאו של זוביזארטה והפך לשוער ששמר הכי הרבה משחקים על רשת נקייה

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2009/09/10/futbol/seleccion/1252580890_extras_portada_0.Xxx

ספרד סיימה אמש עוד משחק בלי לספוג שער, וזו הייתה סיבה למסיבה - איקר קסיאס הפך אתמול לשוער ששמר הכי הרבה משחקים על רשת נקייה במדי הסלקסיון. קסיאס הגיע ל-57 משחקים ללא ספיגה, ושבר בכך את שיאו של זוביזארטה, השוער הספרדי האגדי, שעשה זאת ב-126 משחקים, והוא גם שיאן ההופעות של נבחרת ספרד. קסיאס עצמו הצליח להשיג אחוזים הרבה יותר טובים, כששבר את השיא למרות שלא הגיע אפילו למאה הופעות(חסרות לו עוד שניים). המשחק האחרון של מוקדמות המונדיאל צפוי להיות חגיגי עבור איקר, שיערוך את ההופעה המאה בנבחרת, ויהיה השחקן הספרדי השלישי שעושה זאת, אחרי זוביזארטה וראול(102).

"אני מאוד שמח על השיא שלי, זה כבוד גדול עבורי, כי אני יודע שזוביזארטה היה שוער ענק שהוא חלק בלתי-נפרד מההיסטוריה", אמר אתמול קסיאס. "ההישג גדול יותר משום שעשיתי זאת במדינה שלנו, ספרד, בה יש מבחר עצום של שחקנים והתחרות קשה מאוד". גם קסיאס מצפה למשחקו המאה והוא סיפר:"העיתונאים סופרים כל הזמן את ההופעות שלי ולא מפסיקים להזכיר לי שהרגע הזה מתקרב, כאילו הם יותר נרגשים ממני", התלוצץ קסיאס, שאחר-כך הוסיף - "לא משנה אם זה יהיה עכשיו או במונדיאל - זה יהיה משהו מיוחד". לסיום, התייחס קסיאס לנבחרת עצמה - "מה שקרה בגביע הקונדפדרציות כבר נשכח מבחינתינו. אסור אגב להתעלם מהשיא האדיר שהצגנו לפניכן. בכל-אופן, אני שמח שהנבחרת הבטיחה את המקום במונדיאל באופן סופי. כולם מרוצים".

---------------------

כל הכבוד לאיקר על השיא! המספרים האלו מדהימים לפי דעתי! אסור לשכוח שלספרד לא תמיד הייתה הגנה טובה. אני לא רוצה להגיד נחרצות 'השוער הספרדי הטוב בזמנים', הרי לא ראיתי את זאמורה, זוביזארטה ועוד רבים אחרים, אבל השיא פשוט מגיע לאיקר, שאת מספר המשחקים הרעים שלו בנבחרת, אני בספק אם אפשר לספור אפילו על כף יד אחת. אני זוכר איך במונדיאל 2002, אז הוא הפך לשוער ראשון 'בפוקס' - בגלל הפציעה של קניזארס עם האפטרשייב, קסיאס הדף נהדר שני פנדלים נגד אירלנד. היורו היה פנטסטי מבחינתו, בעיקר בגלל קרב הפנדלים נגד איטליה. קסיאס ראוי להיות זה שיהיה גם מלך ההופעות של ספרד ואין שום סיבה שזה לא יקרה.

נערך לאחרונה ב: ‏11/9/09
  2. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

הנבחרת הספרדית עד גיל 20יצאה למצרים לקראת טורניר המונדיאליטו, הנבחרת הספרדית כוללת שמות מכובדים כמו בוז'אן,סרחיו אסנחו,פראן מרידה,בוטיה.

זה הסגל של האמאמן הספרדי לואיס מיאה:

אתלטיקו מדריד: אלברו דומינגז וסרחיו אסנחו.
    - ארסנל: פראן מרידה.
    - אתלטיק בילבאו: מרקוס אראנה.
    - ברצלונה: פואנטס, בוז'אן , אוריאל רומאו.
    - סלטה ויגו: אהרון סאנמרטין.
    - אספניול:דידאק ויאה.
    - חטאפה: דניאל פארחו.
    - ריאל מדריד: טומאס מחיאס.
    - אוסאסונה: סזאר.
    - ריאל סוסידאד: אמיליו.
    - ספורטינג גיחון: בוטיה וואלדס דיאז.
    - ולנסיה: ג'ורדי ראמוס.
    - ויאריאל: דייגו ויאר ומארקוס גוויון.
    - סארגוסה: ויקטור והררה אגוארה.

הבית הספרדי כולל את טאיטי,ניגריה וונצואלה.
    כל השחקנים האלה יעדרו מכל משחקי קבוצתם החל מה11 לספטמבר ועד ל16 באוקטובר (תאריך הגמר) , אלה אם כן ספרד תודח לפני כן.

3. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

אסנחו ובוז'אן יוצאים בסוף?? הבנתי שהקבוצות יפנו לקאס במטרה להשאיר את השחקנים האלה בקבוצות ושלא יצאו למצרים...לא מספיק כל הצרות גם השוער הראשון יעדר משהו כמו חודש ועוד חודש כזה קריטי(כל חודש הוא קריטי)עם משחקי ליגת האלופות וקמפ נוא בשבוע הבא...מקווה שאיכשהו יסתדר כי לפי מה שהבנתי אסנחו גם מעדיף להישאר עם הקבוצה מאשר לצאת למצרים

4. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

אז עובדה שלא מספיק. 2 המחליפים של אנטוניו לופס נוסעים לשם.
    ובסוף ספרד תפסיד, ככה זה כשהמאמן הוא חבר של פרנאנדו היירו.

5. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.elmundodeportivo.es/Xxx/20090914/boj1409096.Xxx

הפציעה של בוז'אן במחזור הראשון מול ספורטינג גיחון כנראה קצת יותר רצינית ממה שחשבו בנבחרת הספרדית.
    המתיחה בירך השמאלית של השחקן קצת יותר חזקה ממה שחשבו מה שיגרום לבוז'אן להחמיץ את המונדיאליטו ולכן לואיס מיאה ייאלץ לוותר עליו.

6. guyholl Member

:aaa021:
    עדיף שהוא ישאר עוד קצת פצוע מאשר שיסע לטורניר הטיפשי והמיותר הזה.

7. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

רעיון טוב. נביים היום פציעה של דומינגס.

8. xavi6 Member

אני האמת לא מאושר. למה? כי לבויאן יש טרגדיה בנבחרת עד כה, ואני מדבר על אותה הרחקה שערורייתית בחצי גמר הקודם שבו הוא כבש בהערכה, ודקה לסיום קיבל צהוב שני מפגר משופט מפגר ולא יכל לשחק בגמר, שבו כאמור ספרד הפסידה. השופט הרס לו לגמרי את התפיסה ולדעתי זאת הסיבה העיקרית שהוא ביקש מהסנילי שיוותר עליו-הטרגדיה, הוא רצה שקט מהנבחרת לדעתי ורצה להתמקד יותר בברצלונה. בדיעבד זאת טעות, כי הוא יכל ל"העלים" את הטרגדיה ולהיות שותף בחגיגות של היורו, אבל שוב, זה בדיעבד. הוא היה חייב ללכת לטורניר הזה ולדעתי גם הוא היה מפציץ בו. אין לי מושג אם אי פעם הוא יצליח להשכיח ממנו את אותו משחק ארור שבגללו הוא החמיץ את הגמר ולמעשה חיסל את סיכויי הנבחרת לקחת את הטורניר, אבל זאת הייתה היזדמנות מעולה.

http://www.zix.co.il/images/317042553.Xxx
    http://www.zix.co.il/images/842641902.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏16/9/09
  9. Strawberry Fields Member

נערך לאחרונה ב: ‏26/9/09
  10. david silva Member

פרננדו טורס לא מפסיק לכבוש בצרורות בליגה האנגלית, הספרדים של בארסה וולנסיה( דוד ויאה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx ) בכושר אדיר.

המונדיאל אמנם רחוק אבל יש לי צמרמורת כשאני חושב על העוצמה של ספרד לעומת שאר הנבחרות בעולם.

11. Raulito Madridista

http://estaticos02.marca.com/imagenes/2009/10/02/futbol/seleccion/1254482751_0.Xxx

אנדראס אינייסטה וסרחיו ראמוס חוזרים לסגל נבחרת ספרד. המאמן הלאומי פירסם היום את הסגל של הסלקסיון, שכבר הבטיחה את מקומה במונדיאל, לקראת צמד המשחקים הקרובים נגד ארמניה ואסטוניה, וזימן את השניים שסבלו מפציעה במהלך הקיץ. פברגאס גם היה פצוע בזמן המשחקים של הנבחרת והוא שוב איתנו. גם אנדוני איראולה, שנופה מהסגל בתחילת חודש ספטמבר, מוצא שוב את מקומו, כנ"ל סאנטי קאסורלה מויאריאל. מנגד, אלברו ארבלואה בחוץ. ברצלונה שלחה הכי הרבה נציגים לנבחרת - חמישה, ואילו ריאל מדריד, וולנסיה וויאריאל, עם ארבעה שחקנים כל אחת.

הסגל המלא:

קסיאס, ריינה, דייגו לופז;
    ראמוס, קאפדוויליה, מונריאל, אלביול, פויול, פיקה, מרצ'אנה, איראולה;
    סנה, בוסקטס, צ'אבי, אלונסו, אינייסטה, פברגאס, קאסורלה, ריירה, סילבה, מאטה;
    ויאה, טורס, גויזה;

נערך לאחרונה ב: ‏7/10/09
  12. REAL MADRID Member

מפתיע אותי מאוד שלאחר שהנבחרת כבר העפילה למונדיאל, אלברו נגרדו שנמצא בכושר הבקעה נהדר מוצא עצמו מחוץ לסגל. אני מקווה מאוד שבמשחקי הידידות שתקיים ספרד לקראת הקיץ, דל בוסקה ימצא לנכון לזמן את נגרדו. הרי לצאת לדרום אפריקה עם שלושה חלוצים בלבד זה סיכון.

13. Raulito Madridista

זימון בכורה לנגרדו לנבחרת ספרד

http://estaticos02.marca.com/imagenes/2009/10/06/futbol/seleccion/1254858388_0.Xxx

אלברו נגרדו זכה היום לטלפון ראשון בקריירה שלו מויסנטה דל-בוסקה, שהודיע לו שהוא מוזמן לסגל נבחרת ספרד לצמד המשחקים הקרובים נגד ארמניה ובוסניה. נגרדו לא זומן על חשבונו של ויאה, שנפצע במשחק של וולנסיה נגד סנטאנדר וייעדר כשלושה שבועות, אלא בשל הבעיות בבירכיים של דני גויזה, שבספק למשחקים, מה שאומר שנגרדו עשוי אף לפתוח בהרכב לצידו של פרננדו טורס. בתכנון המקורי, דל-בוסקה תיכנן לא לזמן אף שחקן למרות פציעתו של ויאה. נגרדו יהיה השחקן היחיד מסביליה שמוזמן לנבחרת.
    בסביליה עושים מאמצים רבים להשפיע על דל-בוסקה לזמן לסגל הנבחרת גם את חסוס נאבאס, הקשר שנמצא בכושר מצויין לאחרונה. נשיא הקבוצה, חוסה מארייה דל-נידו אמר לתקשורת:"חסוס נאבאס כבר בוגר מספיק כדי לשחק בנבחרת ספרד, הוא מוכן לזה ומחכה לזימון". הנשיא של סביליה הוסיף - "בוודאי שאשמח שיותר שחקנים מסביליה יהיו בסגל הנבחרת, זה הכרחי".

--------------------------------
    אני שמח בשביל נגרדו, החלטה טובה של דל-בוסקה ללא ספק, הזימון מגיע לו. אני בטוח שאם ייקבל את ההזדמנות, ואני מקווה שזה יקרה - נגרדו יבקיע.

נערך לאחרונה ב: ‏7/10/09
  14. riquelme1 Member

חסוס נאבאס היה צריך להיות בנבחרת כבר לפני 3 שנים, זה בושה שהשחקן הזה לא בנבחרת ושחקן שנמצא בכושר גרוע כמו קאסורלה כן בסגל, לדעתי דל-בוסקה יותר מדי מקובה על הסגלים שלו, הגיע הזמן לשנות, קאסורלה לעולם לא הרשים בנבחרת, חסוס נאבאס ב-5 משחקים יעשה יותר מימה שקאסורלה עשה ביותר מ-20.

מה גם שאין לנבחרת שום קיצוני ימני, הקיצוני הוא קאסורלה שהוא ממש לא קיצוני סופה כמו נאבאס, אני ראיתי מה שנאבאס עשה למרסלו, למרות שכולם נתנו את הקרדיט למרסלו, נאבאס עושה את זה כמעט לכל מגן שבוע אחרי שבוע, אבל שזה נגד ריאל אז מתחילים להשים לב, אני ראיתי מה שנבאס עשה לקלישי לפני שנתיים, עד היום יש לו סיוטים...

נאבאס גם שיפר את החלק הגרוע שלו, שזה הבקעת שערים, יש לו 2 שערים ברצף נגד בילבאו וריאל, קדימה דל-בוסקה תתעוור, השחקן הזה צריך להיות גם בסגל למונדיאל.

15. xavi6 Member

ניפחת את מוח. 3 שנים אותם משפטים. דל בוסקה הוא לא קורא באייסוקר, הוא לא מגיב, שום מאמן של ספרד לא יודע מי זה עמי ומה זה הפורום הספרדי של ספורטאנטר!!! לא קוראים את התגובות שלך שם בנבחרת, וכולנו יודעים את הדעה שלך.

חסוס נאבאס צריך להיות מוזמן לנבחרת, לא יודע על חשבון מי אבל מקומו בוודאי לוודאי בנבחרת אם לא בהרכב הפותח. כל דבר אחר פשוט יהיה עיוורון מצידו של דל בוסקה.