הדיון של הסלקסיון: חודש למונדיאל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏17/7/08.

1. Raulito Madridista

http://estaticos.marca.com/deporte/futbol/copa-confederaciones/2009/endirecto/esp_sud2/10.Xxx

לפי דעתי במשך כל הטורניר הנבחרת לא באמת הזיעה, גם לא כשהיא הייתה צריכה, כמו במשחק נגד ארה"ב למשל, בטח אחרי שנכנסו לפיגור(השחקנים יצרו הזדמנויות, אבל עם יותר תנועה ומהירות - ההזדמנויות היו יותר קורצות והווארד היה נכנע מתישהו). אז במחשבה שנייה - לא הופתעתי שהניצחון היום הלך מאוד קשה. ואל תטעו - יש הבדלים גדולים מאוד בין שתי הנבחרות. דני גויזה שיחק אותה היום, חייבים להגיד, צמד שערים בדקות מאוד קריטיות. כשדל-בוסקה שלף אותו במקום ויאה, לא חשבתי שהוא יעשה את השינוי, וויאה זה שחקן שלא מחליפים בקלות. אני חושב שסילבה היה צריך לפתוח בהרכב ואני לא כל-כך מבין את ההחלטות של דל-בוסקה במשחקים האחרונים. אפשר להגיד שביחס להרכב שפתח, ההתקפה איכזבה מעט.

ריירה לא קיצוני מדהים אם מדברים בכלליות, אבל דווקא בטורניר הזה הוא היה מעולה ועשה כאב ראש להגנות שנגדו. מה שקורה בפריימרליג למשל(הוא כמעט ולא מנסה לעשות מהלכים של יכולת אישית, בעיקר מגביהה או מוסר אחורה), זה סיפור אחר לגמריי.

שי,
    אני לא הייתי מגדיר את ההרכב שעלה היום כ'הרכב שני'. הוחלפו ארבעה שחקנים. שני שחקני הגנה אומנם, אבל ההבדל בין ראמוס של היום לבין ארבלואה הוא לא קיים, ואולי ארבלואה אף טוב ממנו, בטח שבעונה האחרונה. על צ'אבי רשום שהוא פיספס את המשחק בגלל פציעה, אולי זה נכון, למרות שגם אני חושב שאם היה מדובר בגמר - בנבחרת היו יותר מתאמצים 'להכשירו'. ספרד העלתה הרכב לא רע, שהיה צריך לשחק הרבה יותר טוב.
    ודבר נוסף - לקחת את ההפסד של הנבחרת לארה"ב 'ללב'. ממש הגזמת. מתוך עשרים משחקים כאלו, הנבחרת הייתה מנצחת ב-19. אני כלל לא מודאג.

נערך לאחרונה ב: ‏29/6/09
  2. REAL MADRID Member

http://www.as.com/prom/200908/pro_photo1249555549.Xxx

ויסנטה דל בוסקה פירסם את הסגל שלו למשחקה של נבחרת ספרד נגד מקדוניה ב-12 לחודש. הסגל חסר את סרחיו ראמוס ואנדרס אינייסטה הפצועים. ההפתעה בסגל היא זימון הבכורה של איגנסיו מונריאל מאוססונה שנכנס לחור שראמוס הותיר. שחקנים נוספים שנותרו מחוץ לסגל של אלופת אירופה הוא חלוצה של אתלטיק בילבאו פרננדו יורנטה וקשרה של ולנסיה פאבלו הרננדז.

הסגל המלא:

שוערים: קסיאס (ריאל מדריד), ריינה (ליברפול), דיאגו לופז (ויאריאל).
    הגנה: אלביול (ריאל מדריד) ארבלואה (ריאל מדריד), מרצ'נה (ולנסיה), קאפדווילה (ויאריאל), פיקה (ברצלונה), פויול (ברצלונה), מונריאל (אוססונה).
    קישור: ריירה (ליברפול), דויד סילבה (ולנסיה), צ'אבי (ברצלונה), צ'אבי אלונסו (ריאל מדריד) קזורלה (ויאריאל), מאטה (ולנסיה), בוסקטס (ברצלונה), ססק (ארסנל).
    התקפה: דויד ויאה (ולנסיה), פרננדו טורס (ליברפול) דני גוויזה (פנרבחצ'ה).

3. david silva Member

אם ריירה שוב מקבל הרכב במקום סילבה אז אני מאחל שישרף לו השפם!

4. xavi6 Member

סילבה אם אינני טועה חזר מפציעה או משהו, בכל אופן-כרגע זה לא כזה הזוי לפתוח במשחקים האלה עם חלק מהשחקנים של הרכב שני.

5. Raulito Madridista

היום: משחק ידידות בין ספרד למקדוניה

נבחרת ספרד ערכה אתמול את האימון המסכם שלה לקראת משחק הידידות הערב(22:30) נגד מקדוניה, אותו לוקח דל-בוסקה, כרגיל, בשיא הרצינות. מעט גשם ירד ואחר-כך הנבחרת התאמנה 'במצב מושלם', כך כותב המארקה. סרחיו ראמוס שייעדר בגלל דלקת בגיד, יוחלף באלברו ארבלואה. דל-בוסקה מתכנן מערך 4-4-2 עם קאסורלה ודוד סילבה(מיעט לשחק בגביע הקונפדרציות), שהפעם יהיו צמודים לקו. דל-בוסקה רוצה לבדוק כיצד הנבחרת תיראה בדרך הזאת, ואולי זה יגרום לו לחומר למחשבה לקראת ההמשך. דאבל צ'אבי יאיישו את מרכז השדה(מרקוס סנה עדיין לא כשיר והוא מחוץ לסגל), אך במחצית הם צפויים לפנות את מקומם לפברגאס וסרחיו בוסקטס. המאמן דל-בוסקה רמז לקראת המשחק שהוא מקווה שהנבחרת תצליח להימנע מפציעות - "כולנו תקווה שהמשחק יהיה שימושי עבורינו ולא יהווה הפרעה". "שכחנו את גביע הקונפדרציות. אנחנו מתחילים מחדש לקראת שני המשחקים החשובים שיבואו בספטמבר", אמר הקפטן איקר קסיאס, שגם החמיא לגוראן פאנדב, חלוצה של לאציו, שכבש מולו צמד לפני שנתיים בליגת האלופות. שחקני הנבחרת יתנו כבוד אחרון לדניאל חארקה שנפטר באופן טראגי, כשיעלו לשחק עם החולצה שלו עם מספר 21 על הגב. כמובן שתתקיים גם דקת דומייה.

http://estaticos01.marca.com/imagenes/2009/08/11/futbol/seleccion/1250010022_extras_portadilla_0.Xxx

נבחרת ספרד - הרכב משוער: קסיאס; ארבלואה, פיקה, פויול, קאפדוויליה; צ'אבי, אלונסו, קאסורלה, סילבה; ויאה וטורס

נערך לאחרונה ב: ‏12/8/09
  6. REAL MADRID Member

הפתעה בהרכב נבחרת ספרד למשחק הידידות נגד מקדוניה הערב כאשר ריינה עולה בין הקורות במקום קסיאס. יתר ההרכב מתאים לתחזיות התקשורת, ארבלואה, פיקה, פויול וקאפדווילה יעלו מאחור. צמד הצ'אבים - אלונסו והרננדז ירכיבו את מרכז הקישור הספרדי כאשר קזורלה וסילבה יפתחו באגפים. את החוד יאיישו כצפוי ויאה וטורס. 4-4-2.

7. riquelme1 Member

2-0 למקדוניה במחצית, הרבה זמן כבר לא ראיתי את ספרד ביכולת כל כך מזעזעת. פויול כבר מזמן איבד אתזה, הוא פשוט מזעזע השמירות הלקויות שלו, ספרד חייבת בלם חדש במקמו- אחח כמה חארקה כמה שאתה חסר.

נעבור לקישור, הצמד צ'אבי לא נראים רע, אבל החלק הכי גרוע הוא סאנטי קסורלה שמשיך להיות כלומניק בנבחרת ולקבל מקום בהרכב, לא מובן לי למה קאסורלה ממשיך לקבל קרדיט למרות 0 יכולת בנבחרת בלמעלה מ-20 משחקים בסלקסיון, פוארה, פוארה, נירא כמו חובבן ולא מתאים לרמה הכללית של הנבחרת.

סילבה גם נירא רע מאוד, וכמו שאמרתי הוא לא בכושר אחרי הפציעה שלו, ריירה היה עדיף לטעמי, וגם הצמד וייה וטורס מאכזבים מאוד, יותר מדי כאלה יש להם במשחקים ההאחרונים.

8. david silva Member

ברגע שהשחקן הטוב בעולם יחזור הכל יהיה בסדר. גם ברצלונה נראתה אחרת לגמרי בלעדיו.

9. riquelme1 Member

איינסטה לא מציג את היכולת כמו בברצלונה, כי לצערי גם דל בוסקה וגם אראגונס דופקים אותו באגף, שם הוא הרבה פחות יעיל.

בכל מקרה, מדאיג היכולת של הנבחרת, ושל בוסקה כבר יפסיק להביא לקאסורלה מקום בהרכב, בע.

10. Raulito Madridista

החולצות המיוחדות של השחקנים לכבודו של חארקה - הרגע הבאמת מעניין במשחק הזה:

http://img134.imageshack.us/img134/269/satelliteblobcolurldatal.Xxx

לוח האירועים מהמחצית השנייה:

http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2009/08/1250111371.Xxx

חילופים במחצית: ריירה במקום סילבה, ססק במקום קאסורלה, בוסקטס במקום צ'אבי אלונסו. גם מרצ'אנה בפנים.
    ספרד מצמקת ל2-1 לאחר כדור קרן. פרננדו טורס כבש מהרמה של צ'אבי.
    טורס הצביע לשמיים לאחר הגול כאות כבוד לדניאל חארקה.
    מהפך: תוך שתי דקות שני שערים - 3-2 לספרד. פיקה כבש מריבאונד אחרי בעיטה של פברגאס(54) וריירה שנכנס כמחליף כבש גם הוא, גולאסו אחרי מסירה מעולה של דוד סילבה(56). ספרד מובילה לראשונה במשחק. פברגאס הוסיף הרבה למשחק של הנבחרת.
    דל-בוסקה מבצע עוד חילופים - דייגו לופז וגויזה מחליפים את ריינה וטורס(דקה 63).
    מרצ'אנה מחליף את צ'אבי בדקה ה-71.
    דקה 75 - מונראל עורך הופעת בכורה בנבחרת במקומו של קאפדוויליה.
    הסיוט של ההגנה הספרדית, גוראן פאנדב, מוחלף בדקה ה-79. ברוך שפטרנו.
    חמש דקות לסיום הציל דייגו לופז שער בטוח אחרי מחדל בהגנת הסלקסיון.

זהו, תם לו המשחק, ספרד ניצחה כמובן. אל תקשיבו לעמי. נתנו להם שניים פור.

אתה נהנה לזרוק שורה ולפלוט שטויות?
    אינייסטה לא השחקן הטוב בעולם. והוא בטח לא השחקן שהנבחרת תלויה בו. יש שחקנים הרבה יותר משפיעים ממנו. מיותר להרחיב על זה בכלל.
    מה שחסר לנבחרת בינתיים זה גם מרקוס סנה, הקישור יותר מידי אלגנטי בלעדיו.

ואדון עמי שכתב את ההודעה במחצית...
    חאלאס תמיד לשלוח תגובה כועסת במחצית. הרי יש סיכוי שהנבחרת תעשה מהפך ואתה תאכל את הכובע.
    אתה לא קולט שמשחק ידידות לא לוקחים ברצינות כמו משחק רגיל, וגם עם ארגוניס זה היה ככה. הנבחרת התאמצה אולי כשהיו ממול יריבות כמו צרפת או איטליה.
    הנבחרת משחקת רע אבל הגיעה בכל-זאת למצבים וויאה בניגוד לבדרך-כלל, לא בעט מספיק טוב.
    אני סומך על פויול שברגע האמת הוא יהיה שם בשביל הנבחרת. בינתיים אני לא חושב שאלביול ראוי יותר לשחק ממנו או משהו כזה, ואין טעם להזיז את ראמוס מעמדת המגן לעמדת הבלם.
    כשריירה משחק וסילבה לא, אז אתה מתלונן, וכשזה הפוך אתה גם מתלונן. בקיצור - רק תלונות.
    אני ממש לא מודאג אם אם נפסיד. המקום במונדיאל(מהמקום הראשון) הובטח כמעט במאה אחוז.
    והאמת שאחרי שהרצף המדהים של 35 משחקים ללא הפסד נעצר, אני פחות אתאכזב אם נפסיד.
    אני הזהרתי לפני המשחק מפני פאנדב - הוא חלוץ שרק בגלל מזל רע נולד במקדוניה ולא יזכה לשחק בנבחרת טובה יותר. ההגנה של הנבחרת מעולם לא הייתה חזקה מידי וידעתי שהוא יעשה לנו בעיות.
    * אינייסטה הוא אחד הטובים בעולם, לא הטוב ביותר. אני עוד ילדון...קצת לשון לא תזיק לך עמי. תאמין לי עדיף שאני לא ארחיב.

נערך לאחרונה ב: ‏13/8/09
  11. riquelme1 Member

רואים למה אתה בקושי מכיר אותי, וכל התגובות שלך לא עיניניים בעליל. גם אם ספרד תהפוך את התוצאה ל6-2 במצית השנייה הדעות שלי לא השתנו, לקאסורלה אין מקום בנבחרת, ואם כן בטח ובטח שלא בהרכב, על פויול אפילו אוהדי בארסה כבר לא סומכים, אז אתה סומך?

לגבי ריירה, שוב אתה מעיף שטויות לעביר שכן לעולם לא אמרתי שאני מעדיף את סילבה על פני ריירה, ותירא שכל הזמן אני מגבה את ריירה למרות שהוא לא מוערך מספיק וממש לא מפריע לי שהוא בהרכב, ההפך במשחקים שריירה כן פתח הוא הציג יכולת מעולה והיה אחד השחקנים הטובים בנבחרת. סילבה שחקן טוב, אבל הוא לא WORLD CLAAS, שחקן אם טכניקה, בעיטה מסירות טובות, אבל נעלם יותר מדי דקות במשחק, רך מדי ולא מתפקד בלחץ- אני לא מת על שחקנים כאלה.

יופי עכשיו ססק במקום קאסורלה, אומנם זה הרבה יותר טוב מהכלומניק קאסורלה, אבל ססק לא טוב בימין והבעיה שיש לספרד בצד ימין פשוט וזעקת לשמיים, קאסורלה הוא לא קיצוני טיבעי והוא משחק הבה יותר באמצע מאשר בצד ימין, אין לו יכולת פריצה טובה, בקיצר חואקין וחסוס נאבאס בבית, למרות שספרד זקוקה בדחיפות לקיצוני ימני.

שוב אתה מוכיח אתה ילדון מדרידאי, איינסטה בוודאי אחד השחקנים שהנבחרת תלוייה בו ולדעתי הוא גם השחקן הטוב בעולם- אבל רק באמצע.

12. riquelme1 Member

אינה, 3-2 לספרד, כמה הכל נירא הרבה יותר טוב בלי קאסורלה, לא יאמן.

ריירה ב5 דקות מוכיח שהוא יותר ראו מסילבה, וכובש שער מצויין.

13. Sergio Ramos Member

אני מקבל חרדות כאשר דל בוסקה מחליט בשוגג להציב את ססק באגף ימין. אם כל הכבוד, הוא נראה שם נוראי ולא ייתכן שחואקין, נאבס ואפילו ארטטה יושבים כעת בבית כאשר הנבחרת נואשת לקיצוני ימני במלוא המובן של המילה ואין לה אחד כזה, קאסורלה פרווה מידי; אני מייחל שההרכב מהיורו יחזור, אך זה לא נראה באופק בעיקר בגלל מצבו של מרקוס סנה שכפיי שאמר דור חסרונו מתבלט באופן משמעותי, כיוון שאם כל הכבוד לצמד הצ'אבים, הוא הגרזן היחיד שיש לנו להציע ובלעדיו הקישור נהפך רך וקל מידי לפיצוח.

אינייסטה בהחלט חשוב לנבחרת ואף על פי שלא תמיד הוא מוצב כפי שאנחנו רואים לנכון, הוא בכל זאת עושה עבודה מצויינת ומחדיר ים של תכליתיות וגיוון למשחק ההתקפה אשר לאף שחקן אחר אין את היכולת לכך. הוא מסוג השחקנים שכל נבחרת או קבוצה הייתה משתדרגת בכמה רמות איתו. בסלקסיון ההצבה שלו פחות מטרידה אותי, בעיקר כאשר הנבחרת משחקת באותה השיטה מיורו כאשר וויאה נסוג לאחד האגפים,
    אינייסטה חותך ברוב הפעמים למרכז וסילבה מחליף אגפים; ההתקפה שלנו מאוד דינמית...

קאדר הקיצוניים של ספרד בהחלט בינוני, ריירה שחקן טוב שראוי להערכה אך אני לא מוצא בו משהו מיוחד, הוא לבטח לא שחקן שיכול לשנות משחק או ליצור משהו מעניין כאשר שום דבר לא זז. סילבה הוא הקיצוני הטוב ביותר שיש לנו להציע. הוא אמנם בכושר משחק ירוד אך אסור לשכוח לו את היורו הנפלא, אני לבטח מעדיף אותו על פני ססק, ריירה או קאסורלה.

14. riquelme1 Member

דור, מצב הקיצוניים שלנו בצד שמאל הוא מצויין אם סילבה וריירה, הבעיה היא בצד ימין, למרות שססק הוא לא קשר ימיני הוא משחק שם במיליון אחוז טוב יותר מקאסורלה, הוא מביא גיוון למשחק, הוא מחדיר יצרתיות, קאסורלה לא מביא כלום. בכל מקרה, ססק צריך לשחק באמצע, אם משחקים אם 3 קשרים או מחליף לצ'אבי, ססק גאון כדורגל, אחד הטובים בעולם.

כמו שאמרת, חסוס נאבאס, חואקין וארטטה יושבים בבית, למרות שגם ארטטה הוא יותר קשר אמצע מאשר קיצוני, חסוס נאבאס הוא קיצוני טיבעי, כ''נל חואקין, אלא השחקנים שספרד זקוקה להם בדחיפות, ודל-בוסקה לא משנה אתזה

אשרי המאמן, מרצ'נה משחק בתור קשר ומחליף את צ'אבי, חשבתי שרק בולנסיה הוא הפך להיות קשר, גם בנבחרת? אוי ואבוי.

15. Sergio Ramos Member

אין עוררין בכלל על היכולת של פארגאס, לפני שנתיים הוא לדעת רבים הקשר הטוב בעולם, אבל בהנחה שהנבחרת תמשיך לשחק עם צמד שחקנים במרכז המגרש(כרגע אלו הם צ'אבי וצ'אבי אלונסו), כולל אינייסטה שעל מסכי הטלוויזיה כאשר עולה תמונת ההרכב מוצב בשמאל(אני מדבר כמובן על ההרכב האופטימלי), אך בפועל משחק כפליימייקר שנע בכל חלקה על המגרש - עם כל אלו אני לא מתלהב מהאפשרות לשחק עם ססק כקיצוני ימני ובכלל זה לראות אותו בהרכב משום שהוא אינו נחוץ במצב כזה.

אני יודע שזה נשמע חזירי מידי, עדיין מדובר בפנומנל מהשורה הראשונה, אבל כמו רבים וטובים בעמדתו, מקומו לא בהרכב לצערי. הנבחרת חייבת לשחק עם לפחות קיצוני טבעי אחד בהרכב.