הדיון של הסלקסיון: חודש למונדיאל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏17/7/08.

1. Raulito Madridista

עמי,
    1. ראמוס הוא לא מאייקון או אלבס, אבל כמה מגנים כבר יש ברמה של השניים האלו?; אני לא מצפה מראמוס להיות ברמה שלהם, בטח לא מבחינה התקפית. אני מצפה מראמוס לחזור להיות השחקן הלוחם ולהפסיק להיות אדיש, שלא תיהיה טיילת באגף שלו. בכל מקרה, אני כבר אמרתי שאני בטוח שראמוס יחזור לעצמו. יכול להיות שלארבלואה הגיע צ'אנס בהרכב למשל, בתחילת הטורניר. אבל דל-בוסקה התחיל עם ראמוס שהיה בסדר(מן הסתם זה קשור ליריבות שממול), אז אני לא רואה סיבה לעשות שינוי אם ראמוס שיחק טוב.
    2. קאסורלה שיחק במדי הנבחרת רוב הפעמים באמצע, ושם הוא לא יכול לתרום יותר מידי. יש לו חסרונות והוא לא הרשים בנבחרת, בעיקר הטורניר הזה, אבל אתה הופך אותו לשחקן שהכדורגל זר עבורו וזה לא ככה ונמאס להסביר לך את זה כל הזמן. ביורו הוא היה שחקן מחליף קבוע ולא שיחק כל-כך הרבה, אז מה אתה מצפה ממנו אני לא מבין.
    3. סנה היה מדהים ביורו האחרון והוא שחקן מעולה שתמיד מחזיק את האמצע של ויאריאל למרות שאין לו פרטנטר ראוי. על מה אתה מדבר?; אז הוא לא מהיר, בסדר, אבל הוא מפעיל לחץ מצויין, הוא יודע למסור, הבעיטות שלו מרחוק נהדרות ועוד. אם הוא היה משחק בקבוצה גדולה, היו מעריכים אותו יותר. זה נכון שלגבי ההמשך אין לדעת מה נקבל ממנו בעקבות הפציעה והחלודה שהוא הפגין בליגה העונה(אבל יש שחקנים שאחרי טורניר נבחרות מעולה, יורדים מעט ביכולת בשנה שלאחר מכן), אבל אני חולק עלייך בעיקר על מה שאמרת עליו בכלליות ולא ספציפית השנה.

נערך לאחרונה ב: ‏25/6/09
  2. riquelme1 Member

קאסורלה שיחק עד היום רק באגף בנבחרת, לא באמצע. גם במשחק נגד דרום אפריקה הוא פתח בצד ימין, הבעיה אצלו שהוא לא שחקן קו אמיתי וכול הזמן נוטה להכנס לאמצע בצורה מוזרה, אין לו יכולת פריצה או כדרור של שחקן כנף, אז הוא נכנס הרבה לאמצע, וגם שם- הוא לא תורם כלום.

מימה שאני מצפה מכל שחקן מחליף- להוכיח את עצמו ברגע שהוא מקבל הזדמנות, וקאסורלה לא הרשי ולא הוכיח את עצמו באף משחק נבחרת עד היום, יש גבול לסבלנות לא? רק לראות את מאזן העלוב שלו ולהבין שהוא לא תורם כלום: 0 שערים ויבישול אחד ביותר מ-10 הופעות.

לא הפכתי אותו לשחקן שהכדורל זר לו, אלא שהוא לא מתאים לרמה הכללית של נבחרת ספרד, הוא לא הרשים באף הזדמנות שקיבל, הוא מאבד את ספור כדורים ופשוט לא מתאים- חסוס נאבאס שחקן טוב מימנו בהרבה, שחקן שכבר 3 שנים הוא אחד השחקנים הטובים בליגה, ומרשים כמעט בכל משחק, וטוב מימנו בכל אספקט, והכי חשוב- הוא קיצוני ימני קלאסי, לא אמצע ולא מרכז- התפקיד שכל כך חסר לנבחרת ספרד.

ההכנסה אתמול של קאסורלה למשחק גמרה לספרד את המשחק, לפני הכניסה שלו ספרד לחצה בלי סוף והשילוב של ססק וצ'אבי היה מביא את הגול במוקדם ובמאוחר, מאז שקאסורלה נכנס כל המשחק של ספרד נהרס, לא היה לספרד לו אגף ימין ולא שחקן שנכנס לאמצע בצורה טובה ויכול לגמור משחק.

לגבי סנה, אני מכיר אותו יותר טוב מימה שאתה מכיר אותו תיהיה בטוח, הייתי רואה משחקים שלמים שלו עוד מהתקופה של ריקלמה, מדובר בשחקן טוב שעשה עבודה מצויינת ביורו, והוא היה השחקן בדיוק שחסר לספרד- גרזן, אבל חוץ מיזה הוא לא כזה שחקן גדול, כי עם כן הוא היה מתקדם והיה משחק בקבוצה גדולה מזמן, עכשיו הוא כבר בן 32 ולא נירא שהוא ישחק אי פעם בקובצה באמת גדולה, יש נסיגה עצומה ביכולת שלו מהעונה שעברה, הוא הספיק גם לאבד את המקום בהרכב בויאריאל בכמה משחקים(לא בגלל פציעות), ואי אפשר לבנות עליו ביורו שהוא יהיה כבר בן 33.

3. Raulito Madridista

בנבחרת זה פחות בא לידי ביטוי, אבל במדי ויאריאל הוא עושה לא מעט מהלכים מהקו. אין לו את הטכניקה של חואקין או את המהירות של נאבאס, אבל עובדה שהוא מצליח לעשות דברים יפים מאוד. אבל הפלוס של קאסורלה לדעתי זה הגולים והבישולים(בשנתיים האחרונות), יחסית לשחקן קישור שלא משחק באחת מאריות אירופה - המספרים שלו לא רעים בכלל והם טובים משל חואקין, נאבאס, ויסנטה והשאר. בנבחרת, בעיקר ביורו, קאסורלה שיחק במרכז כי כל הקשרים של ספרד צופפו את האמצע וכמעט לא ראינו מהלכים מהאגפים. הנבחרת שיחקה דרך המרכז לרוב.
    אני מסכים שקאסורלה לא מרשים בנבחרת וגם ביורו הוא לא עשה זאת(המאזן המדוייק שלו זה שער בודד ב20 משחקים, ולגבי הבישולים - אין לי מידע כרגע), אבל אתה לא רצית לראות אותו בסגל מלכתכילה ולגבי זה אני מתווכח איתך - לגבי הזימון שכן מגיע לו. אתה יכול להמשיך לזרוק את השם 'חסוס נאבאס' גם עד יורו 2012, אבל כנראה שיש איתו בעייה שלא קשורה לפן המקצועי. אחרת הוא היה בוודאות מוזמן לסגל הנבחרת במונדיאל 2006, ובטח שהוא היה מקבל יותר הופעות במשחקי ידידות.

לגבי מרקוס סנה - יש שחקנים גדולים שהם לא משחקים בטופ של אירופה, אין מה לעשות. אבל בגלל זה להגיד שהוא לא אחד הקשרים האחוריים הטובים בעולם?; סנה הגיע פעמיים עם ויאריאל לחצי גמר ליגת האלופות והוא באנקר בהרכב של ספרד כל זמן שהוא כשיר(המשפט שלך שהוא איבד את המקום בהרכב גם כשהיה כשיר זה בולשיט טהור). הוא דחה הצעות מיונייטד ומיובנטוס(שנתיים אחר-כך)כי הוא רוצה לגמור את הקריירה בויאריאל. נאמנות קוראים לזה. תמצית התכונות הטובות של סנה - חכם במשחק שלו(מבחינת הצטרפות להתקפה, משחק לחץ כשצריך - הוא יודע מתי לנוע ולאן לנוע), מסירה מצויינת, בעיטה חדה לשער, יחסית לקשר אחורי - שליטה לא רעה בכדור והוא יודע לעבור שחקנים כשצריך. החיסרון - המהירות.

4. Sergio Ramos Member

במצבו הנוכחי של סנה שלא ברור איך יחזור מהפציעה, בנוסף לגילו המופלג, עמדת הקשר האחורי היא נקודה למחשבה רבה אצל דל בוסקה לקראת המונדיאל. אני משתדל לקוות שסנה יחזור לכושר עד אז, אחרת אנחנו בבעיה. צ'אבי אלונסו הראה אתמול שהוא לא קשר אחורי קלאסי וכנראה שאף פעם לא יהיה, הוא רגיל לשחק עם מסצ'ארנו שמחפה עליו ועושה את העבודה השחורה בשבילו, אתמול החיסרון של סנה ניכר על פני השטח ואלונסו התקשה בסיכול ההתקפות. האמריקאים הגיעו בקלילות לשער של איקר בצורה שלא אופיינית לנו. כמובן שצ'אבי עייף במיוחד ופיקה ופויול רדודים משהו לא תרמו למצב. על אף שאין מישהו שציפה שנפסיד, אני לא לוקח את המשחק הזה ברצינות יתרה, סה"כ יום רע ולא אופייני לספרד של השנתיים האחרונות. זה היה צריך לבוא במוקדם ובמאוחר וטוב שקרה במעמד כזה ולא קריטי יותר. שילוב של מספר גורמים השפיעו על ההפסד ומכאן והלאה ניתן להפיק את הלקחים.(כמו למשל הצבת פאברגס בתור שחקן כנף, שהתבררה כמיותרת ולא מוצלחת. עם כל הכבוד לססק, סילבה יכול לתרום הרבה יותר ממנו בעמדה בזכות הורסיטליות שמאפשרת לו לשחק כמעט בכל עמדה קדמית, הוא היה מצוין ביורו על תקן הקיצוני ימני שמחליף מקומות עם אינייסטה ואני מקווה שדל בוסקה לא ייותר עליו)

ומה לעזאזל אתם רוצים מסאנטי קאסורלה? במיוחד אתה עמי. יש מספיק שחקנים להיטפל אליהם מאשר אליו. מה ציפית ממנו, שייכנס ויהפוך את הקערה על פיה? אז לא, סאנטי קאסורלה עדיין לא ברמה של שחקן אשר ביכולתו לשנות משחק, כמו גם חסוס נאבס ושאר הצעירים שכביכול עדיפים עליו(כמו שאמרתי, מלבד חואן מאטה, השאר באותה רמה פחות או יותר), החילוף שלא בהחלט היה תמוהה בהתחשב בכך שישנו את סילבה בספסל, אבל אתה סתם אוהב להיטפל אליו, יש לך רשימה של מספר שחקנים קבועים אותם את קובר בכל הזדמנות.

5. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

אגפים-שמגפים. המנטליות!
    http://www.lavidaenrojiblanco.com/var/plain_site/storage/images/opiniones/la-grada-de-sergio-medina/luis-aragones-luis-aragones-luis-aragones/19422-1-esl-ES/Luis-Aragones-Luis-Aragones-Luis-Aragones.Xxx

6. xavi6 Member

עמי, ירדת. תמצא חברה. עזוב, תתחתן ותוליד ילדים. אמרת את המשפט הכי מפגר ששמעתי-
    ואני חשבתי שהתחלנו קשר טוב. תקשיב-תיצא מהחדר, תן לעצמך סטירה ותחזור פנימה. אמרתי לך את זה אז, כנראה שאתה צריך לעשות את זה שוב. הבנאדם היה המצטיין של היורו, לא צ'אבי. עם כל הכבוד, בלעדיו צ'אבי וכל הנבחרת הייתה אבודה. והנה רואים את היכולת בלעדיו. אם הוא היה במשחק הזה ולא אלונסו-התוצאה הייתה אחרת לגמרי. השחקן הכי טוב שיש לויאריאל, הקפטן והמנהיג שלהם, איך לעזאזל הורדת אותו לאיזה סילבה. זה זלזול באינטילגנציה בנאדם.

אני יסביר לכם בידיוק מה הבעיה-ססק. והאגפים. סילבה ואיניסטה פשוט מתעלים בכמה רמות מעל ריירה וקאזורלה\ססק בצד. לא יעזור בית דין. שנית כל זה אדון ססק. אי אפשר לדחוס 53453703 קשרי אמצע ולשים אותם בצד. זה מצליח עם איניסטה כי הוא קיצוני בברצלונה, הוא מכיר את התפקיד, אבל זה פשוט לא יצליח עם ססק. הסיבה היחידה שזה הצליח עם ססק בחצי גמר ובגמר היא העובדה שהם שיחקו עם חלוץ אחד כי וייה נפצע, וססק היה סוג של קשר חופשי מתחת לחלוץ, יותר קשר אמצע מאשר חלוץ. לפני שוייה נפצע ססק עלה מהספסל ולא ממש הרשים, כבש גול מנבדל. ססק לא יכול לשחק בצד, חד וחלק. מספיק לנסות לדחוף את כל הקשרי אמצע האלה, ססק יכול להיות רק מחליף לצ'אבי הוא שיכניס את צ'אב לספסל. נקודה. ברגע ששמים אותו בצד מאבדים את משחק האגף בצד ימין.

נערך לאחרונה ב: ‏26/6/09
  7. Raulito Madridista

http://www.as.com/prom/200906/pro_photo1244891500.Xxx
    משחק על המקום השלישי נגד דרום אפריקה

נבחרת ספרד כבר לא תזכה בגביע הקונפדרציות, אבל בנבחרת רוצים לסיים את הטורניר בטעם טוב - ניצחון בשנית על דרום אפריקה במשחק על המקום השלישי, שייערך היום בשעה 16:00. שתי הנבחרות כבר נפגשו בשלב הבתים של הטורניר וספרד ניצחה 2-0. דל-בוסקה בעיקר מנסה לשמור על עניין בקרב חניכיו שכבר רוצים לחזור הביתה כנראה, ולקראת המשחק הוא אומר:"המשחק נגד דרום אפריקה הוא לא עניין פורמאלי, אלא שאלה של יוקרה". כצפוי, דל-בוסקה מתכנן הפעם הרכב שונה והוא ייתן הזדמנויות לאלו שלא הרבו לשחק עד עתה. רק ארבעה שחקנים שפתחו במשחק נגד ארה"ב, ימשיכו בהרכב - מדובר בקאפדוויליה, פברגאס, טורס ופויול. ההרכב צפוי להיות הרבה יותר התקפי, כאשר הקישור יכלול את פברגאס, קאסורלה, מאטה, ודוד סילבה שייפתח בהרכב גם הוא ויערוך את ההופעה הראשונה שלו בטורניר הזה. רצף נצחונות ותוצאות מדהימות נגמר, והנבחרת רוצה להתחיל היום רצף חדש.

http://img25.imageshack.us/img25/3627/12461217860.Xxx
    דוד סילבה. הופעה ראשונה בטורניר.

נבחרת ספרד - הרכב משוער: ריינה; ארבלואה, פויול, מרצ'אנה, קאפדוויליה; פברגאס, קאסורלה, סילבה, מאטה; טורס וגויזה

נערך לאחרונה ב: ‏28/6/09
  8. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

המאמן הזה פחדן בשביל הרוטציות. אבל ברור שהוא הפיל את התיק על סרחיו ראמוס.

9. hai80 Member

איך יכול להיות שסילבה משחק היום בפעם הראשונה בטורניר ? בושה וחרפה. ולפי ההרכב הוא עולה עם הרכב שני ככה שאם סילבה נמצא בהרכב שני יש לו בעיה חמורה.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

המשחק הזה היה הרבה יותר חשוב לדרום אפריקה מאשר לספרד. המארחת רצתה לנצח בשביל הקהל המקומי שלה, ספרד עלתה כמעט עם כל ההרכב השני ובסופו של דבר ניצחה. אני חושב שאפשר לזרוק את המשחק הזה לפח, אם חלק מהאנשים כבר מזלזלים בגביע הזה אז המשחק הזה לגמרי היה מיותר.

ספרד תהיה מועמדת לקחת את המונדיאל בעוד שנה, למרות שקבוצה כמו ארה"ב היא יכולה לפגוש גם בקיץ הבא...בכל מקרה זה כרגע בכלל לא אקטואלי. השחקנים יכולים עכשיו לקחת טיסה ליעד חופשה ולהנות בטח מאיזו חופשה קצרה...

11. david silva Member

יש לי המון ביקורת כלפי דל בוסקה: לא סופר את דויד סילבה שהוא הקשר ההתקפי הכי איכותי שיש לספרד, נותן את המפתחות לרירה הבינוני, משחק במערך לא מאוזן כשססק "קשר ימני" וכו וכו...
    אבל אני אופטימי כי יש איש אחד שיציל את הנבחרת מהמאמן המיושן הזה

http://www.futbolreal.com/wp-content/uploads/2007/03/iniesta.Xxx

12. riquelme1 Member

ספרד נראת הרבה יותר טוב לטעמי מזאת של הסנילי לדעתי. דוויד סילבה הוא לא הקשר הכי טוב שיש לספרד, וריירה ממש לא בינוני. ההחלטה הזוייה היחידה שלו היא קאזורלה.

ואף מילה על גוייזה המצויין.

נערך לאחרונה ב: ‏29/6/09
  13. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

חבל שראיתי רק את המחצית הראשונה. אבל, כמו שאני רואה כאן, בשביל לפרשן את המשחק לא צריך לראות כלום. רוצו לבדוק את הסטטיסטיקות, תורידו את השני של גוויסה ותשלחו התנצלויות ללויס.

14. xavi6 Member

אתה עיוור.

15. Mr.Eko Member

עמי,אתה כל כך טועה בקשר לסנה... להוציא את זה שהוא נתן יורו ענק, גם באותה עונה נהדרת של ויאריאל בליגת האלופות הוא היה מצויין בקישור. וכמו שדור ציין הוא כן ויתר על הצעות לטובת השארות בויאריאל.

ג'ילברטו סילבה? ראיתי מספיק פעמים את את ג'ילברטו כדי לדעת שהם שחקנים די שונים,לסנה בעיטה טובה יותר ולדעתי גם חוכמת משחק טובה יותר. וזה מה שעושה אותו כל כך טוב,הוא כל כך חכם בקישור,שזה מחפה על המינוסים שלו(לא שיש הרבה כן) וכמובן להוסיף לזה יכולת בעיטה נהדרת ומסירות טובות. אני לא מסתכל על העונה,כי בעונה הזאת הוא באמת ירד ביכולת. אין לי מושג איך הוא יגיע למונדיאל 2010,מקווה בשביל ספרד שיגיע אחרי עונה טובה בויאריאל...