הדיון של הסלקסיון: חודש למונדיאל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏17/7/08.

1. Raulito Madridista

http://estaticos02.marca.com/imagenes/2009/06/24/futbol/copa_confederaciones/1245799071_extras_portada_4.Xxx

לפני המשחק לא לקחתי בחשבון אפשרות שנפסיד, כי פערי האיכויות בין הקבוצות עצומים. אבל היום, למרות שלנבחרת היו מצבים לכבוש, כמו טורס למשל שהחמיץ ממטר או הצלות יפות של השוער הווארד, זה פשוט לא היה היום של הנבחרת. השחקנים לא היו מספיק מרוכזים, לא היו מספיק נחושים ובטח שלא נעו מספיק לעומק. מרכז השדה שלנו היה מאוד רך, ארה"ב הגיעה בקלות מאוד למתפרצות מסוכנות, וגם ההגנה הייתה ביום איום ונורא ואף אחד לא נקי מאשמה, כולל קסיאס שיש לו חלק בגול הראשון לפי דעתי. גם דל-בוסקה היה יכול לעשות קצת יותר עם החילופים(סילבה היה צריך להיכנס ולא קאסורלה, ולדעתי גם אלונסו היה צריך לפנות את מקומו) אבל אין לי טענות לאף אחד. היה ברור שהרצף הזה לא יוכל להמשיך לעד.. זה מאכזב לא להגיע לגמר נגד ברזיל(משחק שהיה יכול להיות מאוד איכותי ומאתגר) ואין ספק שרציתי שנזכה בטורניר, אבל גם ככה אין לי בכלל ספק - ספרד היא אחת הנבחרות הטובות ביותר בעולם ואנחנו פייבוריטים ברורים לזכות במונדיאל לא קרה כלום. :aaa21:

נערך לאחרונה ב: ‏25/6/09
  2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ליבי אתכם, באמת. ספרד תוקפת, בועטת, מגיעה להזדמנויות, אבל השערים נופלים בצד השני. לפעמים הכדורגל הכי טוב בטורניר לא זוכה בטורניר ואני כהולנדי יודע על מה אני מדבר...מבחינת פילוסופיית משחק אני רואה כל כך הרבה דברים דומים, אבל ארה"ב כמו בסטייל איטליה וגרמניה הולכת הביתה עם הניצחון...רק מה ואני חושב שגם אתם מודים לזה, ארה"ב לא דומה לרמה שמציגות איטליה וגרמניה. אולי בכל זאת העייפות ניצחה אתכם היום?

3. Raulito Madridista

אני לא רוצה להישמע שחצן, אבל אני לא בטוח שהעייפות היא הגורם. השחקנים לא רצו באמת באף אחד מהמשחקים בטורניר הזה. הפעם זה לא הצליח לשחק בהליכה. אני חושב שמדובר בשאננות ולפעמים זה דבר שקשה לשנות תוך-כדי משחק. הפעם ירדנו בפיגור והשחקנים לא עשו את השינוי המחשבתי. כמובן שהפעם גם היה לנו קצת פחות מזל כי בכל-זאת הגיע לנו שער. אבל השחקנים גם לא ניסו את הדברים של בדרך-כלל. הנעת הכדור הייתה בינונית מאוד, לא היה שום תחכום במשחק שלנו. מנבחרת ספרד אני מצפה לא רק לנצח, אלא גם לתת שואו ולהציג כדורגל טוב.

4. RubberSoul Member

העייפות היא חלק(מהעונה הקודמת),גם אי הריכוז בהגנה.אתה תוקף כל המשחק(נאלץ להקשיב לפרשנים האדיוטים),נאבק באמריקן טורס הגנה האמריקאית ללא הצלחה.
    לא נורא כ"כ,עוד מעט מתחילים רצף נוסף של נצחונות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/6/09
  5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

דור, אני הייתי מאד מאד נזהר עם האמירה הזאת. כמה שאתה צודק כך כשרון נטו וכדורגל הכי התקפי שאפשר לא מבטיחים לך במשחקים מסויימים דבר!!!!
    אם ספרד משחקת כמו שהיא יודעת היא יכולה לפרק כל נבחרת בעולם, אבל ברגע שהמכונה לא עובדת והיריבה מתחפרת בהגנה בהצלחה כמו שראינו היום ספרד צריכה להזהר. במשחקים כאלה העייפות יכולה להיות מכרעת ואל תשכח שבקיץ הבא ספרד כמו כל הנבחרות הגדולות לא תבוא למונדיאל מרעננת.

ספרד הגיעה לטורניר הזה פייבוריטית והיא נכשלה מול נבחרת שלא מתקרבת לקרסוליים שלה. האם אולי הספרדים קצת נלחצו מהתפקיד שלהם? אל תשכח שבאליפות אירופה האחרונה אתם עדיין הייתם נבחרת 'לוזרית'. בקיץ הבא ספרד תהיה שוב בין הבולטות ושוב אולי תקבלו קבוצות כמו ארה"ב שעם הרבה הקרבה ו'התאבדות על המגרש' רוצה להוכיח מה היא שווה. היום ראינו מה עלול לקרות בעוד שנה.

אני מקווה לא רק בשבילכם אלא בשביל כל הכדורגל החיובי ששנינו (ואני מתכוון להולנד) נגיע לגמר כי ברזיל עם דונגה היא לא בדיוק הנבחרת ההתקפית שיותר מדי אנשים מאמינים שהיא...

6. Raulito Madridista

לגבי ההפסד היום - דברים כאלה קורים ובאמת שאין טעם לנסות לתרץ. משחק אחד רע לא יכול להרוס סדרה מדהימה של מספר משחקים עצום - 35. אבל חשוב לי להבהיר כמה דברים. קודם כל - הנבחרת לא שיחקה בהרכב הטוב ביותר שלה היום. ההרכב המועדף כולל בתוכו גם את מרקוס סנה, אחד מהקשרים האחוריים הטובים בעולם ואולי השחקן המצטיין של יורו 2008, את אנדראס אינייסטה ואת דוד סילבה. דבר שני - אני בטוח שהנבחרת תגיע הרבה יותר מוכנה ומרוכזת למשחקים במונדיאל. דבר שלישי - אין נבחרת שאין לה פגם בהרכב או משהו כזה(ההגנה באמת לא ברמה הגבוהה ביותר למרות הרצף היפה ללא ספיגה וגם העובדה שעשינו זאת נגד נבחרות גדולות). דבר אחרון - גם אם נגיע פייבוריטים למונדיאל - זה לא מבטיח לנו שום דבר. כרגע אנגליה וברזיל נראות טוב מאוד. אבל יש עוד כל-כך הרבה זמן.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

דור, בסה"כ אתה אומר דברים מאד נכונים. יהיה מעניין אם דל בוסקה ישתמש עכשיו באינייסטה וסנה. סרחיו ראמוס בעיניי לא מתאים כרגע לרמה אליה הספרדים שואפים. אגב מוזר למה אינייסטה בכלל לא היה באזור, הוא פצוע?

ולגבי ברזיל ואנגליה. ידידי, אם אתה מדבר על אנגליה אז למה לא הולנד...(גם היא ללא איבוד נק' במוקדמות).
    מבחינתי ברזיל היא כרגע המדינה הכי פייבוריטית לזכייה בתואר. מאד מוזר מה קורה שם, אבל לדעתי דונגה מצא את השחקנים שהכי מתאימים לכדורגל שהוא מאמין בו. אנגליה וגם הולנד יכולים ביום טוב לנצח נבחרות גדולות, הכי גדולות, אבל יש לשתי המדינות יותר נקודות חולשה מאשר יש לספרד!

8. Raulito Madridista

ראמוס המשיך את העונה העלובה שחווה במדי ריאל מדריד - רצון לתמוך בהתקפה אך למעשה הוא איבד המון כדורים והפקיר את העורף, וגם כשהיה שם, הוא לא הציג יכולת מספיק גבוהה. ראמוס נראה מהסס כבר הרבה זמן. אבל אני באמת חושב שהוא יחזור לעצמו, וכשהוא בשיאו הוא אחד מהמגנים הטובים ביותר בעולם.
    מרקוס סנה ואינייסטה שוחררו מהטורניר כדי להחלים מפציעות ולהפחית מהם עומס. אין לי ספק שהם יחזרו להרכב. השאלה היא מה ייקרה עם דוד סילבה, עושה רושם שדל-בוסקה פחות מתלהב ממנו, לפחות בינתיים. אין לי ספק שהוא טוב מריירה.

לגבי הנבחרות שפייבוריטיות לזכות במונדיאל לדעתי(נכון לרגע זה) -
    את אנגלייה ציינתי בעיקר בגלל קאפלו. יש לאנגלים לא רק סגל טוב, אלא גם פלוס אדיר בעמדת המאמן. קאפלו יודע להוציא את התוצאה הרצויה במשחקים הגדולים.
    לגבי הולנד - תמיד יש תחושה שברגע האמת היא תיפול. והיא פגשה בינתיים יריבות מאוד בינוניות.
    ברזיל יוצאת להתקפות מתפרצות בצורה פנומנלית.

9. REAL MADRID Member

אין אף שחקן בנבחרת ספרד שאפשר להגיד עליו מילה טובה. אפילו קסיאס, המנייה הבטוחה ביותר בכדורגל העולמי אשם במקצת בשער הראשון של ארצות הברית. הבולטים במשחקם הרע לפי דעתי הינם צ'אבי, ויאה וטורס. אני מצפה מצ'אבי להרבה יותר, משחק הרבה יותר חכם, בפועל מה שאני רואה זה יותר מידי חוסר החלטיות, קבלת החלטות לקויה, מסירות לקויות ופחד לבעוט לשער. איך אנחנו מגיעים למצב שסרחיו ראמוס, פויול ואלונסו מאיימים על השער יותר מויאה וטורס. צמד החלוצים הספרדים במשחק מזעזע, אני לא מופתע מהיכולת של ויאה, למרות השערים שכבש הוא אינו בדיוק הגיע לטורניר וברור לכל שהיכולת שלו מושפעת מגורמים שאינם קשורים ישירות למשחק. אבל טורס? זכינו לראות היום את הילד העלוב מאתלטיקו מדריד שהיה משתין במכנסיים בהגיעו לסנטיאגו ברנבאו ולא את החלוץ הטוב בעולם - זה לא טורס של ליברפול, נו טוב, גם לחלוץ הטוב בעולם יש ימים רעים.

משחק ההגנה של נבחרת ספרד היה מופקר. עוד מתום היורו, לאחר ההצלחה האדירה של מרקוס סנה, חשבתי על כך שלקראת 2010 לספרד יש בעיה. סנה אינו נעשה צעיר יותר ולספרד אין אף שחקן שיכול למלא את הנעליים שלו. קיבלתי בהפתעה את ההחלטה של דל בוסקה לעלות את צ'אבי אלונסו כקשר אחורי יחיד בטורניר הזה - היה לי ברור מההתחלה שמערך כזה הוא טוב ויפה נגד נבחרות כמו ניו-זילנד, אך מול נבחרות חזקות נבחרת ספרד בעייה. לא תיארתי לעצמי שארצות הברית תהיה זאת שתשבור את המערך הספרדי, מגיע לשחקנים שאפו גדול, בעיקר למאמן. נחזור למשחק ההגנה, הרביעייה האחורית במשחק חלש ולא אופייני לה. נתחיל מימין לשמאל, סרחיו ראמוס עבר עונה בינונית-חלשה בריאל מדריד ולא הייתי מופתע אם היו אומרים לי שהוא ביצע טעות נוראית שעלתה לספרד בשער, אך דווקא במשחק כ"כ טוב שלו מבחינה התקפית? דווקא במשחק שהיה עבורו כל כך טוב הוא מבצע טעות שכזו? חבל. פיקה לא פטור כלל מאחריות, לאורך כל המשחק הטעויות הקטנות שלו עיצבנו אותי. לא זוכר מתי ראיתי לאחרונה שמירה כ"כ לקויה בהגנה של נבחרת ספרד, יש לו אשמה בשער השני, אל תנסו לפטור אותו מאחריות. פויול בינוני מאוד לאחרונה ולמעשה ציפיתי לראות את אלביול עולה בהרכב. משחק בינוני של הקטלוני, מאוד לא מדוייק וכמו פיקה - השמירה שלו על שחקני ארצות הברית לקתה בחסר. מקפדווילה בעיקר התאכזבתי מכך שלא תרם למשחק ההתקפי כמו בדרך כלל, מבחינה הגנתית הוא אף פעם לא היה להיט גדול.. הוא האשם העיקרי בשער הראשון של ארצות הברית.

דל בוסקה איכזב אותי בקבלת ההחלטות שלו. קזורלה הוא אוברייטד, ולא ברור לי איך הוא בדיוק מועדף על פני חואן מאטה (שהחליף את ריירה שדווקא היה מצוין במחצית השניה לאחר מחצית ראשונה נוראית) ובעיקר דוד סילבה. ססק לא השפיע כלל על המשחק וכך גם קזורלה, אך ססק בניגוד לקזורלה מסוגל לעשות זאת בכל רגע נתון - ומכאן לא ברור לי למה דווקא הוא נכנס במקום השחקן של ארסנל. צ'אבי אלונסו אינו מסוגל להחזיק קישור אחורי לבדו, הוא לא קשר אחורי - משחק סביר שלו בסה"כ. האמריקאים העמיסו את מרכז השדה בשחקנים (בעיקר במחצית הראשונה) והקשו על צ'אבי אלונסו לשחק. הוא איים מספר פעמים יפה על השער אך גם מסר לא מעט כדוקים ברשלנות וביצע עבירות מטופשות.

לא נורא, נבחרת ספרד עדיין אחת הנבחרות החזקות בעולם, ואולי אף החזקה שבהן. צריך לזכור שאנדרס אינייסטה לא היה שותף לטורניר הזה ושספרד הפסידה את המשחק פחות בגלל היכולת שלה אלא יותר בשל חוסר מזל. עדיף שההפסד הזה יגיע עכשיו ויפיקו את הלקחים הלאה.

ויוה אספניה.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארז ודור, אתם מפתיעים בקבלת ההפסד הזה. אתם שקולים, מעבירים ביקורת מתי שצריך, אחלה. אני יכול ללמוד ממכם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

הורדתי את השאר...התבלבלתי, חשבתי שאני בפורום הכללי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

11. Raulito Madridista

קסיאס:"לא מתאים לנבחרת להפסיד ככה. משחקים כאלה אנחנו מנצחים בדרך-כלל"

http://estaticos02.marca.com/imagenes/2009/06/24/futbol/copa_confederaciones/1245799071_extras_portada_7.Xxx

קפטן הנבחרת, איקר קסיאס היה מעט מודאג לאחר ההפסד של הנבחרת לארה"ב, שקטע רצף מדהים של 35 משחקים ללא הפסד. מייד לאחר המשחק הוא אמר:"לא מתאים לנבחרת להפסיד במשחק כזה. מדובר בסוג המשחקים שהנבחרת מפסידה אולי אחד מתוך עשרה כאלו. אנחנו בדרך-כלל מנצחים משחקים כאלה. שיחקנו טוב והגענו למצבים, אבל לא הצלחנו להבקיע ושילמנו על כך". קסיאס לא רצה להשתמש במילה זילזול, אבל הקפטן כן אמר שאולי הנבחרת הגיעה מעט בטוחה מידי בעצמה. "לא יהיה קל לחכות כאן שלושה ימים כדי לשחק על המקום השלישי שהוא פחות אטרקטיבי ומעניין, עם כל הכבוד", אמר קסיאס בהתייחס להמשך הדרך. "אבל אנחנו רוצים לסיים את הטורניר בכבוד ועם טעם טוב יותר". לסיום, קסיאס סיפר שאולי ההפסד הזה יועיל לנבחרת בהמשך, לקראת המונדיאל - "לפעמים אתה צריך שיהיו תקלות כדי לקבל מהן משהו חיובי ולצאת חזק יותר".

המאמן ויסנטה דל-בוסקה החמיא ליריבה:"ארה"ב עשתה הכל נכון. היא שיחקה עם אנרגייה רבה, אבל גם הייתה מאוד חכמה בצורה בה הם סגרו אותנו הם לא נתנו לנו לנשום. ארה"ב הייתה כמו קיר, פשוט ככה, לא היו לנו תשובות". לגבי הנבחרת שלו, אמר המאמן - "מעולם לא אמרתי שהנבחרת היא הכי טובה בעולם. הנתונים אומרים זאת וגם התקשורת הוסיפה לכך. אני חושב שעשינו היום את המקסימום ופשוט לא הצליח לנו הפעם. בספורט צריכים גם לדעת להפסיד, למרות שאנחנו לא אוהבים ולא רגילים להפסיד. אני ממש לא חושב שצריכים לעשות מהפך בנבחרת בגלל ההפסד, כי היו הרבה דברים טובים".

12. xavi6 Member

אם מנדייטה היה שם הכל היה אחרת...

סתם, עכשיו ברצינות-אין משחק אגפים. קאזורלה זה פשוט לא זה, ריירה עוד היה בסדר. ברגעים כאלה צריך איזה שחקן התקפה שיוציא משהו מהחלוצים ויעשה דברים לבד. מאטה היה טוב כשנכנס, אין לי ספק שחואקין\נאבאס היו עושים את הפעולה האישית בצד וכובשים. הגול השני חיסל את המשחק לגמרי. שלא נדבר שיורנטה היה מתאים למשחק יותר מוייה שפשוט נעלם. היה צריך כוח, ולוייה לא היה כוח, כאשר טורס מפספס-צריך לשים איתו עוד חלוץ חזק וגבוהה כמוהו. חבל. אל תשכחו שהגענו בלי סילבה ואיניסטה, שחקנים מאוד חשוב באגפים.
    טורס אפס.

13. riquelme1 Member

מה אתה אומר? העיקר שאמרתי שבעיית אגף ימין זועקת לשמיים לא הסכמת איתי, קאזורלה החייזר הוא פשוט אסון לנבחרת ואין לו מקום בסגל השלישי גם, הוא היה השחקן הכי חלש של ספרד בטעוניר, כמו שאמרתי נאבאס טוב מימנו ומויעל מימנו בכמה רמות.

14. riquelme1 Member

נכון שההפסד הזה לא אומר הרבה, וזה בסך הכל גביע הקונפרדציות הכנה למונדיאל בשנה הבאה, ונכון שהשחקנים באו עייפים מאוד, אבל יש כמה בעיות בנבחרת שמפריעות מאוד.

בקשר למשחק היום, כמעט כל הנבחרת הית חלשה, היחידיים שהיו בסדר הם צ'אבי, פיקה, ריירה וססק. הגול הראשון היה כולו של קסיאס, שבעיטה בסך הכל לאמצע השער לא חזקה במיוחד, כדור שאיקר חייב לעצור, והגול השני הוא של המדרדיסטה השני- סרחיו ראמוס, בילדים א' בישראל מלמדים דבר ראשון שחקן הגנה להרחיק כדור מה-5, והנון שלנטיות של ראמוס בעצירת כדור, מי עושה דבר כזה? בכלל ראמוס אחרי עונה זוועתית בריאל, וגם בנבחרת הוא לא מרשים מי יודע מה, ביורו האחרון הוא היה בין הפחות מרשימים, אני חושב שהוא צריך לחזור להיות בלם, כרגע הוא מגן ימני טוב אבל בטח לא ברמה של מגנים כמו דני אלבס או מאיקון.

הקישור היה אנמי, אבל בעיית צד ימין זועקת פשוט לשמיים, לספרד אין שחקן אגף אמיתי בצד ימין, קאסורלה הליצן הוא לא כזה, כבר סיכמנו על זה שהוא אובריידט ואין לו מקום בנבחרת, הוא היה השחקן הכי חלש של ספרד בטעוניר, הוא היה השחקן הכי פחות משפיע וטוב ביורו האחרון, לא ראתי מימנו שום משחק טוב מאז שהוא בנבחרת, גם בויאריאל למרות ההייפ שעשו מימנו בתקשורת הוא לא מרשים בכלל, הרבה פעמיים נעלם, בקיצר לא מתאים לרמה. עם כבר שחקן מויאריאל, אז קאני כבר עדיף עליו, נתן חצי עונה שנייה מדהימה בויאריאל.

לגבי מרקוס סנה, הבן אדם כבר בן 32, ולמעשה לעולם לא היה קשר מדהים, הוא קשר סטייל ג'ילברטו סילבה עם בעיטות טובות יותר, זה הכל. אי אפשר לבנות עליו, מה גם שהוא אחרי עונה חלשה מאוד בויאריאל. אני סומך על אלונסו, ססק וצ'אבי בכל משחק.

הלאה...וייה וטורס- רע, רע, רע. לדוויד וייה יש את המשחקים האלה של האנמיות, גם בולנסיה לפעמיים הוא תופס משחקים כאלה, לא צריך להתרגש יותר מדי, טורס היה הפחות גרוע מבינהם שלפחות עשה תנועה.

הנבחרת הספרדית ידעה שהיא צריכה ניצחון כדאי לשבור את השיא, ומה שיותר מאכזב זה שכולם רצו לראות גמר קסום נגד ברזיל, אבל הגישה שהנבחרת באה איתה למשחק הרג אותה, הם פשוט שיחקו לידיים של ארצות הברית.

בקיצר חבל, אבל עוד שנה המונדיאל ויש דברים לתקן.

15. REAL MADRID Member

זאת בסה"כ נבחרת ספרד.. אתה רוצה לראות אותנו עצבניים? חכה שריאל תעשה שטויות.