הדיון של הסלקסיון: חודש למונדיאל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏17/7/08.

1. xavi6 Member

איפה פפ אמר שהוא מוכן לתת אותו להשאלה? תוכיח.

אם הוא היה קטסטרופה בכולם אז איך זה שהוא כבש כמעט בכולם? הבנתי, מושפע נדב יעקובי...

שרקו לו בוז? אז? זה אומר שהוא האשם היחידי? הנבחרת הספרדית לא משחקת, לא משנה איך תציג את זה, והוא שחקן שניזון מהחברים סביבו. הוא לא יכול לעשות כלום לבד.

אתה אמיתי? כשיש לך את גוויזה אחרי עונה מדהימה במיורקה, את טורס ווייה בשיאם, מי לעזאזל האמין שהוא יקבל דקות במונדיאל? הוא היה אמור להיות נער מגבות ולא יותר מזה. הרכב במונדיאל, פאק, מישהו פה חיי בסרט. ולא מהסוג שזוכה באוסקר...

כן, נכון, עזוב-אני ואתה היינו מלכי השערים בברצלונה כמו אטו, ודור וארז היו מלכי הבישולים כמו צ'אבי...

עכשיו קראתי את שאר התגובות שלך, לא יאומן. לשאלתך המרכזית-פפ מייבש אותו לא בגלל ש"אין לו כוח לשטויות שלו" (מה לעזאזל?) אלא בגלל שפפ בראש ובראשונה לא מאמין בצעירים, והוא הביע את עמדתו בנושא המון פעמים. הוא מאמין ששחקן צריך להיתבשל לאט לאט, ולשחק בקבוצה הראשונה אחרי גיל 20, אלא אם כן הוא מקרה מיוחד. בוסקטס בן 21, אם הוא היה בגיל של בויאן הוא עדיין היה בברסה ב', כנ"ל פדרו שבן 22. את שתי אלה פפ העלה. הסיבה היחידה שבויאן כרגע בסגל זה בגלל שריקארד הכניס אותו ואי אפשר להחזיר אותו, כי אם זה היה תוי בפפ הוא עדיין היה משאיר אותו שם. דבר שני זה הרוטציה ההתקפית. הנרי אטו ומסי פשוט יותר טובים ממנו, וחלב הוא שחקן שהביאו בהמון כסף בשביל שיחליף אותם. עם זאת-בויאן עדיין מקבל את הדקות שלו ועדיין כובש המון שערים ביחס לדקות שהוא קיבל. הוא כבש יותר מחלב. זאת הסיבה שהוא "מתייבש" על הספסל, ואין לי ספק שעם הזמן הוא יקבל את הדקות שלו.

ואגב, בויאן לא היה יותר טוב מהנרי? הנרי קיבל כפול דקות ממנו ובויאן עדיין הציג אחוזים פי 6 יותר טובים ממנו. כמה שהעיוורון משפיע עליך, אתה כאילו בוחר עמדה מסוימת ולא מוכן לקבל טענות נגדה, הכל זה שקר וכזב. תתמודד עם זה, בויאן שנה שעברה היה יותר טוב מהנרי.

נערך לאחרונה ב: ‏20/6/09
  2. JR-Riquelme Member

אתה רק מחזק את הנקודה שלי.

אז אתה אומר שבוז'אן הוא כמו כל שחקן צעיר אחר. מה שאני אומר.

3. xavi6 Member

מיוחד לפי דעתו של פפ, ושוב-זאת השערה שלי. פפ עצמו לא אמר "אלא אם כן הוא משהו מיוחד אני אעלה". זאת השערה בלבד. אני לא יודע אם פפ היה מעלה אותו או לא, הכל אלה השערות. לדעתי, אם באמת פפ לא היה רוצה אותו-הוא היה משאיל אותו עוד העונה, אבל הוא לא עשה את זה כי הוא האמין שהילד מספיק טןב לעלות מהספסל ולתת את התפוקה, וזה באמת היה ככה.

4. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

דל בוסקה מדרידאי בנשמה , מת לפצוע לנו את צ'אבי .
    תל לו לנוח !!!!!!

5. REAL MADRID Member

כלי התקשורת העריכו שדל בסוקה יאפשר לשחקני ההרכב לנוח במשחק הערב נגד דרום אפריקה אך בפועל רק שחקני ההגנה יזכרו למנוחה. צ'אבי, ססק, ויאה וטורס עולים בהרכב היום.

ההרכב המלא: ריינה, ארבלואה, פיקה, פויול, אלביול, בוסקטס, צ'אבי, ססק, ריירה, ויאה וטורס.

6. Raulito Madridista

ספרד קבעה שיא חדש בכדורגל העולמי: 15 נצחונות ברציפות.
    הפתיע אותי שדל-בוסקה בחר לפתוח עם ההרכב הכמעט הכי חזק שלו, כנראה שהיה חשוב לו מאוד להבטיח את השיא, שהוא נהדר למרות שחלק מהמשחקים היו מאוד קלים על הנייר. אסור לזלזל במה שהנבחרת עושה. אני מקווה רק שנרשום גם את שיא המשחקים ללא הפסדים. אין יותר מידי דברים לקחת מהמשחק הזה, ואולי גם מהטורניר הזה. הנבחרת שיחקה בחצי הילוך ולמרות זאת הגיעה למספיק מצבים כדי לכבוש. גם יכולנו לספוג שער אחד באותה מידה, אבל זה לא חשוב. ויאה וטורס קיבלו מנוחה בסופו של דבר כאשר הוחלפו במחצית השנייה, ושמחתי לראות את פאבלו הרננדז עורך הופעת בכורה, הוא היה בסדר. ויאה הוציא כל-כך הרבה תסכול עם השער הנהדר שלו, ובהחלט מגיע לו להבקיע אחרי הפנדל שהוא פיספס, וגם לשמוח קצת. לפעמים שחקנים מתקשים להפריד בין מה שקורה איתם לבין היכולת על הדשא. אני מקווה שנראה אותו במדריד. אהבתי גם את השער השני של הנבחרת, מסירות מדוייקות על שטח קטן בתוך הרחבה(ססק בישל) ויורנטה מבקיע. אני רוצה לציין גם את ריירה עם משחק לא רע ובעיטות מרחוק.

http://estaticos.marca.com/deporte/futbol/copa-confederaciones/2009/endirecto/esp_sud/11.Xxx
    תמונה של מישהו אחר ולא ויאה, לשם שינוי...

תמונה של ויאה חוגג את השער שלו

נערך לאחרונה ב: ‏21/6/09
  7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינתי ספרד פשוט נבחרת כמעט מושלמת, אני מאד נהנה מהקבוצה הזאת. פשוט היה מדהים לראות איך וייה החטיא פנדל ברשלנות ובתוך דקה אותו חלוץ כבר מחזיר על ההחטאה השלומיאלית שלו.

חוץ מריינה שהוא שוער טוב, אבל לדעתי עדיין לא אחד הטובים בעולם ספרד פשוט נהנית מכוכבי על בכל קו. פויול מקבל סוף סוף עזרה מבלם צעיר כמו פיקה, המגינים יופי של שחקנים (עברו הימים העליזים והלא תמיד מרשימים של סרג'י ופרר...), בקישור יש לכם אחלה שחקנים בראשות פברגאס, צ'אבי ואפילו אינייסטה שלא שיחק (הוא הגיע לדרום אפריקה?). התקפה? לדעתי ההתקפה הכי טובה בעולם, שני חלוצים מהמשובחים שיש.

לפני שנה ספרד לקחה את אליפות אירופה, אבל בשנה הבאה היא תגיע לטורניר הגדול מכולם כפיבוריטית גדולה. כרגע נראה שדל בוסקה וחייליו עומדים בלחץ. באמת, חוץ מהולנד אין לי שום קבוצה שאני מסמפט, אבל אני מודה שיש לי כרגע הערכה לספרדים.

8. xavi6 Member

שי, אני אוהב אותך, אבל אל תעבור את הגבול. על אחד האלים של ברסה לא מדברים ככה. לא שמעת אותי מלכלך מפה ועד להודעה חדשה את איאקס והליגה ההולנדית...http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

מבחינתי אין מגן שמתעלה על סרג'י, לא קפדווילה ולא אלביול ולא ראמוס. סרג'י אכל כ"כ הרבה חצץ, הם צריכים לאכול עוד הרבה בשביל להיות באותו משפט עם הבחור.

נערך לאחרונה ב: ‏21/6/09
  9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

סורי, אני צריך להתנהג פה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    לא ברצינות, סרג'י משום מה תמיד נשאר בזכרון שלי כמגן מאד בינוני. הוא כן היה מאד מהיר, אבל לדעתי בשביל מגן בכיר של ברצלונה הוא תרם מעט מדי. לדעתי הוא היה גם מעט נמוך מדי (1.73). הבלם שדווקא כן זכור לי לטובה היה באותם הימים מיגל נאדאל.

בכל מקרה עם דבר אחד תצטרך כן להסכים שלמרות השמות הנוצצים ששיחקו בימיו של השחקן שאתה מאד אוהב (בטח את פרננדו היירו אתה זוכר, נכון...?) הנבחרת אז היתה תמיד כשלון. מה שקורה עכשיו בקבוצה פשוט מרתק אותי ואין ספק שהיות שהנבחרת מאד חיובית בצורת המשחק שלה יש לי סימפטיה אליכם.

off topic
    ללכלך על אייאקס? ממממ, שכחת את יוהאן קרויף, יוהאן נייסקנס, רינוס מיכלס, רונאלד קומאן, פטריק קלייברט, האחים דה בור, ווינסטון בוחרדה, מייקל רייזיחר, יארי ליטמאנן, מרק אוברס ואולי עוד? אההה, ידידי את ההיסטוריה שלכם אני מכיר היטב והיות שההולנדי הממוצע מאד אוהב את ברצלונה וחופי ספרד הייתי מאד מאד נזהר ללכלך עלינו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx מה שכן, אנחנו עכשיו על הפנים וזה לא חדש לי...

10. riquelme1 Member

סרג'י היה מגן מיושן ובינוני, עם הוא היה משחק היום הוא לא משחק בקבוצה גדולה-הוא סמל נכון, אבל בתור שחקן הוא היה בינוני, אפילו מאוד.

11. Raulito Madridista

http://img30.imageshack.us/img30/9828/12455369690.Xxx

שיא נוסף שנבחרת ספרד השיגה אמש שייך למספר הספיגות. במהלך 35 המשחקים שבהם ספרד לא הפסידה, הנבחרת ספגה 11 שערים בלבד, שהתפרסו על פני עשרה משחקים(רק במשחק אחד היא ספגה שני שערים - בניצחון 3-2 על יוון במשחק ידידות בקיץ שעבר), כלומר שהנבחרת שמרה על רשת נקייה ב25 משחקים מתוך 35 המשחקים האחרונים שלה. ספרד הצליחה לשמור על רשת נקייה נגד נבחרות כמו גרמניה(גמר היורו), צרפת, אנגליה פעמיים(שני משחקי ידידות) ואיטליה גם פעמיים(ברבע גמר היורו וגם במשחק ידידות לפניכן).
    * צ'אבי ופויול עומדים על 75 משחקים במדי הנבחרת הלאומית. ההופעה הבאה שלהם במדי הנבחרת, בחצי גמר גביע הקונפדרציות, תקפיץ אותם למקום השישי בטבלת מלכי ההופעות של הנבחרת בכל הזמנים, על חשבונו של רפאל גורדילו, שגם לו יש כרגע 75 הופעות. המגן השמאלי שיחק בעבר בבטיס ובריאל מדריד.
    * דויד ויאה ופרננדו טורס מוליכים את טבלת מלך השערים של גביע הקונפדרציות עם שלושה שערים כל אחד. ויאה כבש בכל שלושת המשחקים ואילו טורס כבש במשחק אחד את כל השערים שלו - שלושער נגד ניו-זילנד.

נערך לאחרונה ב: ‏22/6/09
  12. xavi6 Member

המוח שלך בינוני. סרג'י היה מגן ענק מבחינה הגנתית, וזה שהוא היה נמוך לא כ" השפיע. לא ראיתי שדני אלבז כזה גבוהה. הוא היה מגן אדיר מבחינה הגנתית, וגם מבחינה התקפית ידע לעלות כשצריך. להפוך אותו לבינוני זה פשוט לעשות לו עוול, רק בגלל שהוא תמיד היה מאחורי השמות הגדולים, אבל אוהדי ברסה תמיד יחשיבו אותו לאחד הגדולים שאי פעם דרכו בקאמפ, גם בגלל האופי שלו וגם בגלל היכולת ההגנתית שלו, המלחמה וההקרבה. הייתי מחליף את אבידאל בסרג'י, הייתי מחליף 10 אבידאל בסרג'י אחד.

ההולנדים שלכם תמיד היו ותמיד יהיו בינוניים שי. ריזיכר? אהבתי אותו, באמת, אבל הוא אשכרה מתאים לשחקן הבינוני! האחים דה בור, רק אחד מהם היה משהו. אוברמארס לא הביא אותנו להישגים, וגם קליוורט אף פעם לא סחב קבוצה. כולם היו טובים לתקופה קצרה ואז היו שווים לתחת. יואהן קרויף היה מדהים, רק חבל שאני שונא את האופי המעצבן שלו. חלאס, היית שחקן גדול, ענק, שמת אותנו על המפה האירופאית-תפרוש, לך כבר, תפסיק לדחוף את האף הגדול שלך לכל חור.

הנבחרת הספרדית הייתה כישלון בגלל הציפיות ממנה, שלדעתי לרוב לא היו מוצדקות, אבל זה לא הופך את השחקנים שלה לבינוניים. סרג'י לא היה בינוני. ואגב, היירו היה השחקן הכי טיפש בנבחרת הזאת. עד היום שאני שואל את עצמי מה הוא חשב באותו משחק נגד קוריאה, מה...

נערך לאחרונה ב: ‏22/6/09
  13. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

מהצד שלך או של עמי. הערצתי אותו כאילו היה שחקן אטלטיקו ולא האמנתי כשהנס קרה. :aaarse:

14. Raulito Madridista

http://www.as.com/prom/200906/pro_photo1244891500.Xxx

ספרד מחכה לארה"ב בחצי גמר גביע הקונפדרציות

אחרי ששברה כל שיא אפשרי, נבחרת ספרד רוצה להעפיל לגמר גביע הקונפדרציות, וכדי לעשות זאת היא תצטרך מחר להתגבר על ארה"ב(21:30). המאמן ויסנטה דל-בוסקה מתכנן לפתוח כמעט עם אותו הרכב ששיחק במשחק הראשון של גביע הקונפדרציות והביס 5-0 את ניו-זילנד, פרט לשינוי אחד - מרכז ההגנה יהיה מורכב משחקני ברצלונה, כאשר פיקה יועדף על פני ראול אלביול. הגשם הפריע מעט לאימון הנבחרת, אבל לאחר הפסקה קצרה, השחקנים שבו להתאמן כרגיל. המגן סרחיו ראמוס אמר לקראת המשחק: "אנחנו רואים בגביע הקונפדרציות כהכנה מעולה למונדיאל ולכן אנחנו רוצים לנצח מחר בדרך לגמר ואז לזכות בגביע. אנחנו לא מזלזלים בארה"ב ולמדנו אותם בוידאו כמו שצריך". הנבחרת עבדה על מצבים נייחים והגבהות לרחבה, וזו גם הסיבה שדל-בוסקה העדיף את פיקה היותר פיזי מאלביול. עבור צ'אבי ופויול יהיה מדובר במשחק שיציין ציון דרך קטן - ההופעה ה-76 שלהם במספר, תקפיץ אותם למקום השישי בטבלת מלכי ההופעות של הסלקסיון בכל הזמנים. הראשון דיבר לגבי שיא נצחונות הרצופים של הנבחרת ואמר - "זו גאווה להיות חלק מהנבחרת הזאת בכלל וחלק מהנצחונות הרצופים בפרט. אנחנו לא מפסיקים להשתפר". לגבי המשחק הוא ציין שיהיה מדובר במשימה לא פשוטה למרות שספרד פייבוריטית.

http://estaticos04.marca.com/imagenes/2009/06/23/futbol/copa_confederaciones/espana/1245776993_0.Xxx
    צ'אבי במהלך האימון. ציון דרך קטן לו ולפויול.

נבחרת ספרד - הרכב משוער: קסיאס; ראמוס, פויול, פיקה, קאפדוויליה; צ'אבי, אלונסו, פברגאס, ריירה; ויאה וטורס

15. RubberSoul Member

זה הולך ומתרחק,הסלקסיון בדרך להפסד ראשון אחרי 36 משחקים.
    2-0 לאמריקאים,אני לא רואה את ספרד יוצאת מזה.