הדיון של הסלקסיון: חודש למונדיאל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏17/7/08.

1. Mr.Eko Member

גם אותי דווקא די מפתיע שנבאס לא מזומן,באמת כישרון יוצא דופן,רק הבעיה שלו היא העיקביות וכנראה בגלל זה דל בוסקה לא זימן אותו... ובלי קשר הוא שחקן יותר טוב מקסורלה.

שמח לראות שבוסי(!) לא נעלם מעינו של דל בוסקה,הוא עוד יתן הרבה לנבחרת הזאת.

2. xavi6 Member

לא טרחתי אפילו לקרוא את ההודעה שלך עמי. כן, אני יודע מי נאבאס וכן ראיתי עשרות פעמים את הגול, ועדיין-הוא לא שחקן של אחד על אחד. אבידאל? לא ראיתי שהוא עשה לו בית ספר, הוא גם בקושי עבר אותי. אני לא רואה את נאבאס לוקח את הכדור ומשנה את המשחק, לא כמו סילבה או איניסטה, נקודה.

3. riquelme1 Member

אין לך מושג בן אדם, אין לך מושג.

4. REAL MADRID Member

אינייסטה שוחרר מסגל הנבחרת לגביע הקונפדרציות עקב פציעתו.

5. xavi6 Member

עכשיו שישחררו את צ'אבי ופויול ואני באמת יהיה רגוע. עמי, כמה מתערבים שהוא מזמן את נאבאס? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

6. riquelme1 Member

לא ירדן, הוא כבר זימן את פאבלו הרננדז במקום, ועם זה כבר לא תמוהה מבחינתך אז אני כבר לא יודע מה. אפילו שאיינסטה כבר לא מוזמן בגלל פציעה, הוא מעדיף שחקן אחר- משהו פה מסריח.

7. Sergio Ramos Member

משהו מסריח? אני לא חושב. בכל נבחרת יש את ה"אנדרייטד" הזה שלא זוכה להערכה לה הוא ראוי, ואפילו יותר מאחד כזה. מסתמן שנאבס הוא אחד מאלה, כי אם פאבלו הרננדס, שחקן חדש בליגה הספרדית(מאוד התרשמתי ממנו אגב)שנתן עונה אחת טובה לעומת נאבס שכבר כמה עונות מציג יכולת טובה, מקבל זימון לפניו אז הוא בהחלט לא מוערך דיו. אבל, למרות זאת זה לא כזה קריטי ולא צריך להתבכיין על זה. אני חושב שממילא התרומה שלו לא תהיה כ"כ גדולה, ולאו דווקא בגלל עצמו, אלא יותר בגלל חשיבותו לנבחרת. הרננדס, מאטה, קאסורלה או נאבס, לא ממש משנה כמו שכבר אמרתי, צלע חשובה הם לא הולכים להוות והתרומה שלהם כשחקני ספסל תהיה זהה בסופו של דבר.

8. xavi6 Member

ממך לא ציפיתי למשפט כזה מפגר. אתה יכול להגיד לי שאיניסטה מהספסל תרם כמו חלב מהספסל? או שגודי כיום מהספסל תרם כמו לארסון? אולי דווקא נאבאס יהיה זה שיעלה מהספסל ויעשה את השינוי בגמר גביע העולם וקאזורלה לא? להגיד ששתיהם יתנו אותה תרומה זה פשוט לקבוע דברים שאי אפשר לקבוע.

9. REAL MADRID Member

הלכתי לאיבוד בדיון הזה רק רק בשביל להבין איפה אנחנו עומדים, מי שהולכים להיות/לא להיות צלע חשובה/לא חשובה הספסל הם פאבלו הרננדז וחסוס נאבאס? אם לא, אתם מוזמנים לתקן אותי ואל תתייחסו להמשך ההודעה.

פערי האיכותיות (אם קיימים) בין פאבלו הרננדז וחסוס נאבאס אינם גדולים במידה ניכרת ולהעניין הוא פחות או יותר כזה:
    יש לך על הספסל את נאבאס, אינייסטה וPH לדוגמא, בגמר גביע העולם ברור שאינייסטה יהיה האיש שיקום מהספסל ראשון כיוון שהסיכוי שישפיע על המשחק גבוה יותר מהסיכוי של השניים האחרים.

בוא נוציא עכשיו את אינייסטה מהמשוואה, אתה צריך להחליט בין נאבאס לPH מי הוא השחקן שיועיל יותר, למי יש יותר סיכויים להשפיע על המשחק, כמו שאמרת ירדן - זה דבר שאי אפשר לקבוע ולכן בחירה בנאבאס לא תהיה שגויה וכך גם בחירה בPH.

על מה הויכוח פה אני לא מבין..

10. Sergio Ramos Member

אני קובע את זה על סמך ההתרשמות שלי מהם כשחקני כדורגל(נאבס-קאסורלה לשם הדוגמא). קאסורלה לא רחוק שנות אור מהיכולת של נאבס, וכן להפך. יש הבדל בין הפער המטאורי בין אינייסטה לחלב, לבין פערי הכוחות בין קאסורלה וחסוס נאבס. שורה תחתונה, אף אחד מהם לא מהם לא צפוי להיות עילוי גדול ותרומה נדירה יותר מחברו ואף אחד מהם לא מהווה פאקטור כמו שציינתי לעיל.

11. riquelme1 Member

הסיבה היחידה לדעתי שנאבאס לא מוזמן, זה בגלל הבעיות הנפשיות שלו, לפני שנתיים הוא פשוט לא יכל להתמודד עם הבעיות האלה וכמעט פרש מכדורגל- ועם כל הבעיות האלה זה עדיין לא פגע בו מבחינת מקצועית, שכן נאבאס כבר 3 שנים אחד הברגים החשובים בבמכונה של סביליה(לפני שנתיים לסביליה היה הצד הימני הטוב ביותר בארופה עם אלבס ונאבאס). אבל מאז נאבאס השתקם.

סביליה הצמידה לו פסיכולוג צמוד ונירא שהבעיות האלה כבר מאחוריו, בגלל זה ההחלטה של דל-בוסקה כל כך תמוהה.

נערך לאחרונה ב: ‏6/6/09
  12. xavi6 Member

גם גודי היה צפוי להיות לארסון 2 ולתרום כמוהו, אז מה? זה קרה בפועל? אי אפשר לקבוע מה תהיה התרומה של כל אחד מהם מהספסל. ותאמין לי, גודי של צ'לסי לא היה רחוק שנות אור מלארסון של סלטיק...

13. Raulito Madridista

ספרד טיילה נגד אזרבייג'אן עם שישייה בהילוך שני

http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2009/06/1244566326.Xxx

נבחרת ספרד(ללא שחקני ברצלונה שפתחו על הספסל)הביסה לפני דקות אחדות 6-0 את אזרבייג'אן במשחק הכנה לקראת טורניר גביע הקונפדרציות שיחל עוד שבוע ויום. עד הדקה ה-33 התוצאה הייתה מאופסת, ודווקא אזרבייגא'ן הגיעה למצב המסוכן הראשון בדקה ה-15, אבל אז החלוץ של וולנסיה התעורר וכבש שלושער אדיר תוך 11 דקות. השער הראשון הגיע לאחר מסירה של ארבלואה, ואת השני בנה ויאה בעצמו לאחר ארבע דקות. דקה לסיום המחצית הוכשל פברגאס ברחבה וויאה דייק מהנקודה הלבנה. במחצית ביצע דל-בוסקה שלושה חילופים - בוסקטס וראמוס החליפו את פברגאס וארבלואה, ודויד ויאה, איש המחצית הראשונה ואיש המשחק, קיבל מנוחה והוחלף על ידי צ'אבי שלא פתח בהרכב מאותה סיבה. ספרד נרגעה עד הדקה ה-68, אז כבש ריירה את השער הרביעי. דני גויזה כבש את החמישי לאחר שלוש דקות. שתי דקות לסיום גם טורס נזכר להבקיע וקבע את תוצאת המשחק.
    ההרכב שפתח: קסיאס; ארבלואה, מרצ'אנה, אלביול, קפאדוויליה; אלונסו, פברגאס, קאסורלה, ריירה; ויאה וטורס

* נבחרת ספרד לא הפסידה בפעם ה-32 ברציפות. היא לוטשת לעבר השיא של ברזיל - 35 משחקים בלא הפסד.
    * דל-בוסקה ניצח עם הסלקסיון בכל משחקים עד עתה - עשרה נצחונות ברציפות וקבע שיא למאמן שרק נכנס לתפקיד. שיא הנצחונות הרצופים של נבחרות הושג על ידי ברזיל(יוני עד דצמבר 1997) וצרפת(מרץ 2003 עד פברואר 2004), שניצחו 14 משחקים ברצף.

נערך לאחרונה ב: ‏10/6/09
  14. Raulito Madridista

http://www.as.com/prom/200906/pro_photo1244891500.Xxx

גביע הקונפדרציות מתחיל:

ספרד תשחק מחר נגד ניו זילנד

נבחרת ספרד משתתפת הקיץ לראשונה בטורניר גביע הקונפדרציות שייערך בדרום אפריקה. מחר ייערך המשחק הראשון שלה והיא תתמודד נגד נבחרת ניו זילנד(21:30, שידור ישיר בצ'רלטון). המאמן ויסנטה דל-בוסקה לוקח את הטורניר לגמריי ברצינות. מספיק להביט על ההרכב המסתמן - הרכב חזק יותר מזה שהביס 6-0 את אזרבייג'אן במשחק ידידות ביום שלישי, ולהבין שהנבחרת רוצה להמשיך לשבור שיאים וגם להצהיר כוונת בטורניר שכולל בכל-זאת נבחרות כמו שתי אלופות העולם האחרונות - איטליה וברזיל. ראמוס ופויול שקיבלו מנוחה ועלו רק במחצית השנייה במשחק הידידות נגד אזרבייג'אן, חוזרים להרכב על חשבונם של ארבלואה ומרצ'אנה, וגם פיקה יחליף את אלביול, כך שההגנה תיהיה שונה לגמריי. צ'אבי יישחק על חשבונו של קאסורלה. מי שירוויח את המקום בהרכב לנוכח פציעתו של אינייסטה הוא ססק פברגאס. ריירה יועדף בהרכב למרות כשירותו של דוד סילבה. דויד ויאה שכבש שלושער ביום שלישי, זקוק לשני שערים כדי להפוך לכובש השני המצטיין בתולדות הנבחרת. שער אחד והוא משווה את מספרו של פרננדו היירו. דל-בוסקה אמר לקראת המשחק:"השחקנים נחו מספר ימים אבל הם רעבים לכדורגל, זו האהבה האמיתית שלהם. אנחנו מתייחסים ליריבה בכבוד רב וראינו שהם עשו בעיות לאיטליה במשחק האחרון. ספרד רוצה להמשיך מאיפה שהיא הפסיקה והמטרה היא שלוש נקודות. מדובר בטורניר הכנה מצויין לקראת המונדיאל".

http://estaticos02.marca.com/imagenes/2009/06/12/futbol/copa_confederaciones/espana/1244840935_extras_portada_0.Xxx

נבחרת ספרד - הרכב משוער: קסיאס; ראמוס, פויול, פיקה, קאפדוויליה; צ'אבי, אלונסו, פברגאס, ריירה; ויאה וטורס

נערך לאחרונה ב: ‏13/6/09
  15. riquelme1 Member

לפי מה שהבנתי, ולא כל כך מוצא חן בעיניי, שספרד הולכת מחר לשחק 4-3-3, אני חושב שדל-בוסקה יותר מדי מושפע מההצלחות של בארסה, קודם הזימון התמוהה של בוסקטס ועכשיו משחק במערך של בארסה. בפעם האחרונה שספרד שיחקה 4-3-3 זה היה במונדיאל 2006, וספרד הודחה ברבע הגמר לצרפת, ספרד צריכה להמשיך עם ה4-4-2 שלה ולעיתיים עם ה4-5-1, ההרכב מחר יהיה ככה כנראה:

קסייאס,
    קפדווילה, פיקה, פויול, ראמוס
    אלונסו
    ססק, צ'אבי
    ריירה, וייה, טורס

ההגנה בסדר, הקישור חזק, אבל טורס וייה עם חלוצים קלאסיים שצריכים לשחק אחד עם השני, הם לא מתאימים למערך הזה, התקופה הכי רעה של וייה בולנסיה היה ב4-4-3 תחת קומאן.

נערך לאחרונה ב: ‏14/6/09