הוא יותר מימנו כיפליים, יותר מהיר, שליטה יותר טוב בכדור, הגבוהות טובות יותר, מוכשר מימנו, בקיצר שחקן טוב יותר מימנו, מה גם שנאבאס הוא קיצוני קלאסי, לא כמו קאסורלה שיכול לשחק גם באמצע, אי זימונו של נאבאס היא אחד הדברים הכי חשודים שקרה בבחרת בתקופה האחרונה.
אתה חופר. גוויזה שחקן זבל שהעונה הזאת לא מרשים, אז יופי שהוא כובש במשחקי ידידות-אבל מקומו לא בנבחרת, סורי. אז הוא כבש את השלישי או השני מול רוסיה, וואו, הגול של הקריירה שלו. עד שלא ישקם את עצמו-מקומו לא בנבחרת. לא בוחרים את מי שטוב בנבחרת, בוחרים לנבחרת את מי שטוב בקבוצתו. נקודה.
ואיך הוא בדיוק ירשים בבאלגן הזה שיש בפנר', מאז שאראגונייס הוא המאמן? זה לא תמיד תלוי בשחקן, מה גם שגוייזה גם בעונה בינונית כבש 17 שערים. אני מסכים איתך שצריך לזמן שחקן לפי היכולות שלו בקבוצה, אבל אין שום שחקן שהוא עדיף עליו כרגע לדעתי, נגרדו עוד לא מתאים לדעתי, ויוסבה יורינטה הוא סתם אנדרייטד, שחקן נחמד לא יותר מיזה.
עמי, נגרדו כבש 19 שערים בקבוצה מוגבלת טכנית כמו אלמרייה, הוא השאיר אותה בליגה כמעט לבדו. קצת הערכה לחלוץ המחונן הזה באמת שלא תזיק. בוז'אן אולי יותר טכני או מהיר מנגרדו, אבל נגרדו הוא סקורר יותר טוב - יש לו מיקום מעולה וגם סיומת טובה והוא שחקן יותר פיזי בצורה משמעותית. בשורה התחתונה - בוז'אן השנה מיעט לשחק ביחס לנגרדו ואין ספק מי בכושר טוב יותר. ברור שגם נגרדו היה מתקשה לקבל דקות בברצלונה, אבל זה לא רלוונטי לכאן. ההבדלים ביניהם לא גדולים כך שיש כאלה שיעדיפו אותו ויש כאלה שיעדיפו את נגרדו. לגבי חסוס נאבאס - כאן יש לנו הסכמה פחות או יותר. הייתי מעדיף לראות את חסוס נאבאס מוזמן לנבחרת על חשבונו של קאסורלה. אבל חייבים להודות שיש משהו אחד שבו קאסורלה מתמחה הרבה יותר מחסוס נאבאס - מלאכת הכיבוש. קאסורלה כבש העונה שמונה שערים ולולא הפציעה שהשביתה אותו לחודשיים(המשחק האחרון נגד מאיורקה לא נחשב), הוא היה מגיע גם לכמות דו ספרתית - מספרים יפים עבור חלוץ. אני כבר לא חושב שנראה את חסוס נאבאס מוזמן לנבחרת באיזשהו שלב. מקווה שאתבדה.
אתה מדבר כאילו שגוויזה הוא יותר משחקן נחמד. לדעתי בויאן עדיף, בהרבה, מהסיבה הפשוטה שיש לו יותר פוטנציאל פי כמה וכמה וצריך לתת לו את המקום מגיל צעיר, וזה ישתלם בעתיד הרבה יותר מגוויזה. צריך גם בנבחרת לשלב צעירים, הם יתפסו מקום קבע אחרי המונדיאל הזה והם יהיו הרבה יותר בשלים, שחקני כמו קאפל, פיקה, בויאן, מאטה, זה הזמן שלהם.
זה לא רלוונטי, נגרדו משחק באלמריה ובטח שיהיה החלוץ המוביל, שים את בוז'אן באלמריה והוא כובש לא פחות מנגרדו, קצת קשה לתפוס מקום בהרכב באלופת אירופה בגיל 19, תן לו שנה שנתיים. לגבי נאבאס, נכון שהוא לא כובש הרבה, העונה הוא כבש 5 שערים שזה 3 שערים פחות קאסורלה, אבל לא זה מה שאני מחפש מנאבאס, שהוא כבר שנתיים ברצף אחד המבשלים הטובים בליגה, השנה הוא שני רק לצ'אבי עם 11 בישולים. לספרד פשוט אין קיצוני ימני טיבעי בסגל, וזה בעיה שזועקת לשמיים, זימון של נבאס הוא בגדר חובה.
או.קי, בוא שנייה נשים את הקלפים על השולחן-אתה יכול להשוות בין נאבאס לסילבה\איניסטה? כאילו באמת יכול להשוות? הרמות ביניהם זועקות לשמיים. אתה חושב שנאבאס באמת יכול לקחת את הכדור ולפרפר את המגן שמולו? המקסימום שהוא יעשה זה ירים. בספרד לא מחפשים הרמות, צריך שחקן יותר חכמים, יותר טכנים על הקרקע ופחות שחקנים שמרימים לחלוצים. ראית את הסגנון משחק של ספרד, כמה גולים הובקעו מהרמה מהצד? אולי פעמיים. המשחק של ספרד לא נראה לי מתאים לסילבה. המשחק של ספרד מבוסס על יכולת טכנית באחד על אחד ומסירות, סילבה ואיניסטה כאלה, נאבאס לא, נאבאס שחקן של הרמות נטו. נאבאס לא שחקן של אחד על אחד, נאבאס לא שחקן שיכול לתת את הפעולה הזאת לבד ולעשות את ההבדל, מה שהופך אותו לפחות טוב מאיניסטה או סילבה. אני באמת אוהב את נאבאס, כמו שאמרתי-אני נמשך לשחקנים האלה שיש להם פגמים באישיות, ושעדיין על המגרש הם כוכבים. נאבאס הוא כוכב בסביליה, אבל זה בסביליה, וגם שם הוא לא כינור ראשון, והוא פשוט לא שחקן שיכול לסחוב קבוצה, בטח לא כמו סילבה או איניסטה, והוא גם לא שחקן שיכול לנצח משחקים כמו סילבה או איניסטה. לכן, אני לא רואה בזה "פשע", אלא פשוט העדפה של קאזורלה על פניו בספסל. אם הייתי רוצה לראות אותו בנבחרת? בוודאי, חלום רטוב, הלוואי שהוא יכנס לנבחרת ויעמיד אותי על טעותי ,אבל אתה יותר מיד דרמטי. זה כמו שאני יגיד שזה פשע לא לזמן את בויאן על פני גוויזה.
כל מה שאתה אומר - זה תיאורתי בלבד. בפועל - בוז'אן לא שיחק השנה במשחקים המרכזיים וגם כשהנרי נעדר פה ושם, אינייסטה הועדף על פניו בצד שמאל של הקישור. נגרדו לעומתו הבקיע מספר יפה של שערים ועשה התקדמות. אתה בעצמך אומר שנגרדו היה השחקן המוביל באלמרייה. הוא גם היה השחקן היחיד שם שיש לו קצת כדורגל, הוא בנה הרבה גולים שלו לבד. אני גם אוהב כדורגל שכולל בתוכו קיצוניים טבעיים. בגלל זה תמיד דרשתי את זימונו של חואקין. אבל כנראה שזו לא הדרך של נבחרת ספרד, ודל-בוסקה מעדיף לשחק בצורה שהובילה את הסלקסיון להצלחה גדולה ביורו. אינייסטה וסילבה גם נראים טוב באגפים וגם נכנסים לאמצע לא מעט, כך שהשיטה עובדת ומשרתת את הנבחרת בשני האופנים. הנעת כדור איטית וחכמה עם תנועה מירבית ומשחק שוטף. גם קאסורלה בנבחרת כמעט ולא משחק על הקו, ביורו למשל זה היה ככה. דל-בוסקה אולי חושב שנאבאס לא מתאים למבנה ולמערך. ירדן, אני ואתה הולכים פחות או יותר באותו קו, רק שאמרת משהו מאוד לא מדוייק על נאבאס. המשחק שלו הוא ממש לא רק הרמות, מדובר בשחקן רב-גוני. הוא יכול להשאיר את החלוץ מול השוער, הוא עושה דאבל-פסים ויש לו גם ראיית משחק טובה.
אוי ואבוי ירדן, או ואבוי ברגע זה הוכחת כמה אתה לא מכיר את נאבאס, הוא אחד השחקנים בליגה הכי טובים בדריבל, יש לו שאבסולטית בכדור, הוא עובר מגנים באחד על אחד כמו מיים, תשאל את אבידאל. אני עוקב אחרי השחקן הזה מגיל 18 אולי, והרבה זמן לא ראיתי שחקן עם יכולת דריבל ושליטה בכדור כמו שלו, אולי אתה לא מכיר אותו מספיק, אבל ככה כמה קליפים להדגמה: http://www.youtube.com/watch?v=3Ac2a9MIHGw http://www.youtube.com/watch?v=3Ac2a9MIHGw http://www.youtube.com/watch?v=eSrub_mKHL8&feature=related תסתכל על הגול נגד בילבאו לפני 3 שנים, ותגיד לי עם הוא לא מסוגל לעבור שחקן. מה גם שאיינסטה לא שחקן אגף, תבינו אתזה כבר אוהדי בארסה, באמצע איינסטה אולי השחקן הטוב בעולם, כאשר הוא מוסט לאגף הוא לא אותו שחקן, הוא נעלם ולא אפקטיבי, אני מקווה מאוד שדל בוסקה לא ישתמש בו כשחקן אגב, כי הוא פשוט לא כזה, הוא צריך לשחק רק באמצע, ביחד עם צ'אבי ואלונסו. והפרמטר שהכי טוב בו נאבאס והכי בולט, זה שליטה בכדור ודריבל, וירדן אומר שהוא לא דריבלסט, כמה שאין לך מושג לפעמיים. לגבי חואקין, אין לו מקום בסגל, הוא איבד את המקום בהרכב גם בולנסיה, ובכלל חואקין כבר 3-4 שנים נע בין בינונית, הוא לא השחקן שרצינו שיהיה, ובאמת שאין לו מקום בסגל, לעומת נאבאס שהוא שחקן הרכב כבר 4 שנים, ומרשים בכל משחק כמעט. שחקן של הרמות עלק.
בוז'אן הוא פח, גוויזה הוא פח. אף אחד לא צריך להיות מוזמן על פי היכולת שלהם, כי אחד בקושי מקבל מחציות והשני משחק בליגה חלשה יחסית לנבחרת הספרדית. עמי כן? ענית לעצמך... שאתה כותב שיש לנאבס 3 שערים פחות מקאסורלה, זה לבד אומר שההבדלים ביניהם רחוקים מלהיות משמעותיים עד כדי כך שזה ביזיון. וגם נאבאס משחק בסביליה קרוב לשער ביחס לקאסורלה ולדעתי מספר של 5 שערים זה די עלוב. לא נשכח גם שנאבאס גם פיספס הרבה פחות משחקים מאשר קאסורלה.
נאבאס הוא קיצוני ימני, לא חלוץ. הוא אומנם לא סקורר, כמו שכמעט אף קיצוני בעולם לא כזה, הוא תורם פה ושם כמה שערים, אבל חוץ משערים הוא תורם הרבה דברים מעבר. עם המהירות שלו, השליטה המדהימה בכדור, החוכמה ויכולת הפריצה המדהימות- משהו שאין לקאסורלה וגם עם יש לא ברמה של נאבאס. אגב, איינסטה כבש הענה בכל המסגרות 5 שערים, האם זה אומר עליו משהו? לא, גם הוא לא סקורר, בדיוק כמו נאבאס.
הדבר שהכי מעצבן אותי בנבחרת הזאת הוא ההתעלמות המוחלטת ממיקל ארטטה. הוא יכול לשחק באחד האגפים או באמצע והוא שחקן מעולה שראוי לזימון והגיע הזמן שיקבל אותו.
התפקיד של אינייסטה לא קשור ולא קרוב בכלל להבקעות ועל זה לא מסתכלים...אמנם אם הוא כובש הרבה זה תוספת אדירה , אבל התפקיד שלו זה לנהל את המשחק של הקבוצה ולחלק כדורים לחלק היותר קדמי.. ואת הדברים האלה הוא עושה בגאוניות
זה בדיוק העיניין, שגם התפקיד של נאבאס הוא לא לכבוש שערים, בשביל זה יש את קאנוטה ופביאנו. ודווקא התקיד של איינסטה כן מצריך בשערים, איינסטה הוא פליימקר, הוא משחק קצת יותר מקדימה מצ'אבי, והוא בהחלט צריך לספק יותר שערים, זה הבעיה היחידה של איינסטה, כמו למשל לאמפרד שכובש למעלה מ10 שערים בעונה, למשל. אבל זה לא בעיה כזאת גדולה, אלא מרגיזה שפעמיים הוא מעדיף למסור במצבים של אחד כל אחד ולא לבעוט, ראבק תבעט קצת יותרלשער זה לא בושה להכניס גול. אבל בדיוק כמו נאבאס שהוא לא סקורר דגול, אבל שחקן אדיר, עם דריבל בין הטובים בליגה, שליטה בכדור, מהירות כוח מתפרץ, וכמובן בישולים.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx עם כבר התווכחתם על מי טוב יותר מבין השניים וראוי יותר - אזיי מיקל ארטטה לעניות דעתי אמור להיות שם הרבה לפניהם. זה עדיין תעלומה מבחינתי שארגוניס וכעת גם דל בוסקה לא משתינים לכיוון שלו בכלל. על אחת כמה וכמה שיש היעדר בשחקני כנף הנחיצות שלו גדולה מאוד מדובר בשחקן שעושה חיל באנגליה, חבל מאוד שהוא אל זוכה להתייחסות הראויה לו. בקשר לקאסורלה ונאבס - לדעתי האחד לא עולה על השני באופן ניקר, שלניהם חסרונות ויתרונות במידה שווה. לא אכפת וממש משנה מי ראוי יותר, שניהם לא יהוו פקטור ויתרמו בסיכומו של דבר במידה שווה. אם כי אני מסמפט יותר את נאבס, אבל זה עניין של טעם אישי ותו לא, קאסורלה לא נופל ממנו. עמי, את המשפט הראשון של לגבי נאבס אפשר להפוך גם לגבי אינייסטה: זה בדיוק העיניין, שגם התפקיד של אינייסטה הוא לא לכבוש שערים, בשביל זה יש את וויאה ופרננדו טורס(\ מסי, אטו, הנרי) זה הדבר האחרון שאמור להטריד את אוהדי הנבחרת לגבי אינייסטה, הוא הוכיח שגם ללא נתון סטטיסטי מלהיב במיוחד בהבקעת שערים התרומה שלו היא מעל ומעבר למצופה. הפליימייקר הטוב בעולם כיום ללא ספק, גם אם לא ייכבוש כלל למשך עונה שלמה.