אלכס, היות שאני גר רחוק מהאקשן תוכל להגיד לי איזה ספורטאים היו מועמדים למדלייה? קורזיץ' אחת מהן אבל מי עוד? לגבי כסף. חד וחלק, אם לא עוזרים לספורטאים לא מגיעים למדליות. מה שכן, תרבות ספורט גם נחוצה, אבל לדעתי לא ממש קיימת בישראל. זה כבר ויכוח אחר. אני רק אומר שיש מספיק מדינות בעולם עם 7 מיליון תושבים שכן מביאים כמה מדליות. מעולם לא נהיה מעצמה, אבל כן אפשר לצפות שנזכה ב-2 או 3 מדליות.
האתלטים לא נקיים מאשמה אבל הם בטח לא הבעיה המרכזית והראשית - הועד האולימפי וההתייחסות לספורט אולימפי בארץ. רק ברגע שספורטאים אולימפים, גם במקצועות הנידחים כגון ג'ודו ושייט יקבלו תנאים, משכורות, מחנות אימונים ותקציבים הגונים כמו שאר עמיתהם בעולם רק אז, נוכל אולי להשתוות אליהם. ומדליה פה ומדליה שם לא אומרת שום דבר, אם אנחנו רוצים להגיע לכמות של חמישה מדליות באולימפיאדה אנחנו חייבים להתחיל להשקיע יותר כסף, אין מה לדבר בכלל. ידוע לי שאני לא מחדש יותר מדי, אבל לדעתי כל עוד לא תהיה השקעה מאסיבית בתשתיות, ויהיה תקצוב שפוי לספורטאים גם בענפים זניחים על מנת שיוכלו להתמקד בספורט ולא איך לגמור את החודש, רק אז, נוכל לחשוב הלאה.
כ"כ מבאס וכואב התוצאה הסופית של לי, אבל עדיין היא הביאה לנו הרבה גאווה ושמחה. תודה רבה לה על הכל ובהצלחה בהמשך !
קורזיץ, צוברי, צמד השייטות, שטילוב(אבל אני כאמור משבח אותו, כי בהתעמלות בכלל היינו אפסים והוא העלה אותנו על המפה בענף הזה), גם בג'ודו ציפו למדליה(אני אישית לא ציפיתי מאריק למדליה). בקיצור הצפי היה לקחת 2-3 מדליות. לא שזה מספר מדהים, אבל לראשונה אחרי 24 שנים המשלחת חוזרת בידיים ריקות וגם רוב התוצאות באמת חלשות.
כל הטענות טובות ויפות, אבל הן היו רלוונטיות גם לפני ארבע שנים. אז שיוט המדליות עשה מהפך לטובת ישראל וחגגו פה מדליה כאילו שהכל טוב. פה שיוט המדליות עשה מהפך לרעת ישראל. לא באמת קרה כל כך הרבה בארבע השנים הללו. אותם דברים נכונים, רק שקל היה לתת למדליה להסתיר אותם.
* לי קורזיץ סיימה במקום ה-9 את שיוט המדליות בדגם הניל פרייד. קורזיץ סיימה את התחרות במקום ה-6 (56 נק' חובה). * גידי קליגר וערן סלע סיימו במקום ה-23 את השיוט ה-10 והאחרון שלהם בדגם ה-470. קליגר וסלע סיימו את התחרות במקום ה-15 (112 נק' חובה), ולא העפילו לשיוט המדליות.
אחרי שורה של כשלונות, עכשיו זה כבר ממש מבאס. קורזיץ היא מספר אחת בתחום שלה כבר 4-5 שנים וגם משם לא באה הישועה? מרגיז ברמות.
* ורד בוסקילה וגילי כהן סיימו במקום ה-16 בשיוט ה-8 שלהן בדגם ה-470. בוסקילה וכהן מדורגות במקום ה-12 בתום 8 שיוטים (77 נק').
הרוח לא הייתה איתה..ענף ספורט מגוחך וטוב שסוגרים אותו. אם היא לא מסוגלת לשוט עם רוח, בלי רוח עם קצת רוח,או עם הרבה רוח אז לא מגיעה לה מדליה. ולנו מגיע ענף אולימפי הגיוני ולא השטות הזאת. וכן אני מזלזל בזה, בשביל כל התגובות שיגיעו. מותר לזלזל בענפי ספורט, מותר לרשום עליהם גם דברים שליליים.
מי ששומע את הראיון של אוכל הסושי הגדול במדינה וורשביאק מבין למה הספורט האולימפי נראה כמו שהוא נראה, למיכאל קלגנוב מדליסט האולימפי מסידני אין מה לאכול והפלצן הסנילי שואל למה מי זה הציבור. האולימפיאדה הזאת היא כישלון אחד גדול, אבל לא של הספורטאים אלא למי שעומד בראשם וחי על חשבונם וחשבוננו.
אפשר להתווכח על הרבה דברים אבל זה בהחלט ספורט. ואיך אמור להיראות ספורטאי בדיוק? חבל, פיספוס גדול אבל נוכח ההשקעה של המדינה בספורט ובחינוך לספורט מילדות, לא מגיעה לנו, בכלל מדד מערבי כזה או אחר אנחנו במקום האחרון. אי אפשר להגיד שזה לא היה צפוי, קורזיץ עשתה עבודה יפה בכל אופן. אמנם התחרות לא הסתיימה אבל מבחינתי ההישג הגדול ביותר הוא שטילוב, יופי של ספורטאי ויופי של תחרות הוא נתן, בספורט כזה סובייקטיבי אני לא בטוח עד כמה ישראל תוכל להגיע רחוק מזה.
את זה אי אפשר לקחת מהם, הם נראים כמו ספורטאים ועובדים קשה כל הזמן, בלי קשר לישראל הספורט בכללי. זה לא איזה תחביב שהם נזכרים בו פעם בכמה שנים.