הדיון של אלופת העולם ואלופת אירופה(2)

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by Raulito, Jul 24, 2010.

1. Zizou10 Member

איפה כל השחקנים שאמורים להיות מבארסה?

2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בארסה, בילבאו וצ'לסי- שחקנים משם יוזמנו לאחר הגמרים שלהם.

3. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

אני מעדיף שאדריאן ודומינגס יטוסו ללונדון עם הצעירה. אבל חואנפראן חייב להיות בסגל הסופי בשביל לשחרר את ראמוס מהתפקיד של מגן ימני. את ארבלוה דל בוסקה לא יכול לכלול בסגל כי לא מדובר בשחקן כדורגל.

Last edited: May 15, 2012
  4. Christian Dailly Member

אין הפתעות גדולות.

פיקה,צ'אבי,אינייסטה,ססק,בוסקטס יצטרפו מברצלונה.
    חאבי מרטינז ויורנטה מבילבאו.
    מאטה וטורס מצ'לסי.

השאלה היחידה לדעתי האם וייה יזומן בסוף,ואולי עוד איזה הפתעה מבילבאו(מוניאין,איראולה,אנדר,דה מרקוס,סוסאטה)

ואם דל בוסקה ימשיך בשיטת ה4-3-3,אין סיבה לזמן 4 חלוצים,3 יספיקו.

יורנטה,סולדדו,טורס.

5. סדרו קייטע Member

טורס זומן לנבחרת.

אם הוא יהיה בסגל הסופי, אפשר באמת לסגור את הבאסטה. על מה?

6. riquelme1 Member

על זה שהוא חזר לעצמו בתקופה האחרונה, כבש שערים ונראה הרבה יותר טוב. וייה לא ראה דשא כבר למעלה מחצי שנה, והוא לא בכושר משחק ולכן אין טעם לזמן את וייה גם עם הוא כשיר לדעתי.

אני מקווה שאיראולה יכנס לסגל, למרות שעם חואנפראן נכנס כזה שזה אומר שלא.

7. Der Rotbart Member

כעת פורסם רשמית כי דויד וייה לא יקח חלק ביורו.

8. Raulito Madridista

לא מאכזב, לא מפתיע, לא ישפיע. אין מה לעשות. כשויאה חסר המזל נפצע בצורה קשה דובר על כך שיחזור למגרשים כבר באפריל. בפועל אנחנו בסוף מאי והוא לא ראה מאז דקת דשא אחת. עם כמה שמדובר בשחקן הספרדי הכי ווינר בשנים האחרונות, קילר, אחד שהבקיע המון שערים במונדיאלים וביורו - ככה אי-אפשר להמשיך, אין מספיק זמן. הבעייה של ספרד שגם שאר החלוצים לא הבריקו. סיום העונה המשתפר של טורס יכול לעודד, יורנטה חלוץ טוב אבל פחות מתאים לסגנון המשחק של ספרד אלא יותר לזה של אנגליה - הרמות או בעט ורוץ. סולדאדו או נגרדו - לא יודע, לא נשמע משהו.
    מחכה כבר לרשימה הסופית בכל-אופן ואותי מעניין איזה כובד משקל יהיה לשחקני בילבאו(שלא יחשוב לשחק עם מארטינז כבלם). וראול?

Last edited: May 23, 2012
  9. aloneli Member

לפי מה שהבנתי זה שלא יגיעו עוד שחקנים שהם לא מבילבאו או מבארסה ככה שראול לא יקבל זימון.

10. xavi6 Member

טורס, סולדאדו ויורנטה. זה מה יש ועם זה נצא לקרב. אף אחד מהם לא משתווה לחלוץ הספרדי הטוב בהיסטוריה, ואני מאוד מאוד מקווה שהם ישחקו כחלוצים ולא כקיצוניים כמו וייה במונדיאל. הם יהיו עוד יותר גרועים. אם הוא באמת מתכוון לשים את החלוץ בכנף, רק מאטה.

11. סדרו קייטע Member

המפתח המרכזי מבחינת ספרד הוא ללמוד ממה שקרה לברצלונה העונה (וכמעט קרה לספרד ב2010), כלומר שמטרת הכדורגל היא לא להחזיק בכדור ואפילו להגיע למצבים, אלא לפוט זה בול אין זה נט. ובשביל צריך מקסימום איום על השער בהכב. ההרכבים עם חמישה מהנדסים וחלוץ אחד נראים מאד מפחידים בתיאוריה שמסתכלים על רשימת השמות, אבל כמעט אימפוטנטים לחלוטין בפועל כאשר כולם דורכים אחד לשני על האצבעות ואין מי שיסיים.

מה לעשות?

א. צ'אבי אלונסו לספסל. לפתוח עם שלישית הקישור הקלאסית של ברצלונה. מול הבונקרים שספרד תפגוש אין טעם בעוד קשר אחורי ובוסקטס פשוט יותר טוב וגם יותר מתואם עם שחקני הקישור האחרים.

ב. אינייסטה חייב, ח-י-י-ב, לשחק בעמדה הטיבעית שלו במרכז השדה ולא בשלישיה הקידמית בה הוא בילה יותר מידי בחצי השני של העונה בברצלונה ובנבחרת ספרד בתקופה האחרונה. אינייסטה הוא השחקן הטוב ביותר של ספרד והטוב ביותר באליפות (יחד עם רונאלדו), האיש שצריך לתת טורניר גדול כדי שספרד תזכה. כדי לעשות את זה הוא צריך לשחק בתפקיד הטבעי שלו.

ג. לפחות אחד מבין פאברגאס וסילבה צריך לפתוח על הספסל. במצב נורמלי שוויה בריא, הייתי אומר ששניהם צריכים לפתוח על הספסל, אבל מכוון שאני לא בטוח שסולדדו או יורנטה מסוגלים לשחק בצד, יכול להיות שלא תהיה ברירה ואחד משניהם יאלץ לעלות בהרכב. מי צריך לעלות בהרכב מבין שניהם? האמת, יש פה דילמה. פאברגאס בשלישיה הקידמית הוא די נזק למשחק השוטף כפי שראינו בברצלונה העונה, אבל הוא גולר יותר טוב מסילבה ויכול להיות שזה מה שספרד תצטרך.

ד. לתת למוניאן לשחק לפני מאטה כ"חלוץ שני". אין לי את האנטי למאטה שיש לחלק מהכותבים פה, אבל אני לחלוטין לא סומך עליו במשחקים גדולים ואני לא בטוח אם מוניאינן לא יותר טוב ממנו כבר עכשיו. בכל מקרה, לילד מבילבאו אין פחד ובעיקר הוא ייחודי בסגנון הישיר שלו בנבחרת הספרדית, הדבר הכי דומה למסי (סיגנונית, כן) שיש לה היום.

ה. סולדאדו צריך לפתוח בהרכב. ולא כי הוא שחקן יותר טוב מיורנטה, אלא כי הוא יותר מתאים לסגנון של הנבחרת. יורנטה יהיה פלן B מהספסל וטורס בשאיפה לא יתקרב להרכב. עד עכשיו אני לא מבין למה לא הזמינו את ראול במקומו ודי חושש שעוד יתנו לו לפתוח.

ו. לא לתת לאלביול להתקרב לדשא, עוד משהו שאני חושש שעלול לקרות אחרי הפציעה של פויול.

עם כל הבעיות והפציעות, לספרד יש הסגל הטוב ביותר בפער באליפות הזו ואם היא תשחק את הכדורגל שלה, היא תהיה תלויה לחלוטין בעצמה בכל משחק.

Last edited: May 24, 2012
  12. riquelme1 Member

אותי קצת מדאיג הכושר הירוד של צ'אבי וססק בסיום העונה, במיוחד ססק שהיה בבצורת ארוכה, אחרי פתיחת עונה שכבש בלי סוף, הגיע תקופת בצורה יותר מדי ארוכה שגם לא הסתיימה עד סוף העונה, אולי זה ישמע הזוי אבל מאז שהוא עבר לנעלי פומה הוא ירד בכושר, שיחזור לנעלי נייק.

ההרכב שדל-בוסקה תירגל לקראת המשחק בשבת נגד סרביה:

ריינה\דה חאה
    אלבה, ראמוס, גארסיה, ארבלואה
    סילבה, אלונסו, בנייאט, קאסורלה
    נגרדו, אדריאן

חאבי גארסיה משחק כבלם, זה דבר שאני לא אוהב לראות, דל-בוסקה ממשיך להפוך קשרים אחוריים לבלמים, כמו שעשה עם בוסקטס וחאבי גארסיה, חאבי גארסיה יכול לשחק כבלם כמו ששיחק נגד צ'לסי, אבל העמדה הטיבעית שלו היא במרכז המגרש, אני זוכר שהוא שיחק כבלם ביורו עד גיל 21 לפני שנתיים והיה רע מאוד, זה לא התפקיד שלו.

ההרכב הזה סוג של 4-4-2, אבל בלי קיצנים טיבעים, שקאסורלה וסילבה נכנסים תמיד להאמצע הרבה, ואדריאן הוא גם לא חלוץ שפיץ אמיתי וישחק קצת מאורי נגרדו, שאותי מעצבן לראות אותו בהרכב אחרי העונה הבינוניית ומטה בסביליה, אני לא רוצה לראות אותו ביורו.

בנייאט ואלונסו באמצע, תענוג.

13. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

לויס מייה זימן את איקר מוניאין לנבחרת עד גיל 21 למשחק מול אסטוניה בסוף החודש. אני מבין שלויס מייה מאמן שתי נבחרות. השאלה בכמה נבחרות הקיץ ישחק איקר.

14. סדרו קייטע Member

צ'אבי שיחק בחצי העונה האחרונה (שלא לומר שנתיים האחרונות) עם פציעה בכף הרגל. במובן הזה, החזרה של ברצלונה למרוץ האליפות פגעה בו (וגם בברצלונה) היות שהשתמשו בו יותר ממה שהיית מצפה במצב הזה, מכוון שהקבוצה לא יכלה להרשות לעצמה להפסיד נקודות באף משחק. אם הפער היה נשמר על אזור ה8-10, הוא היה נח הרבה יותר וכנראה משחק רק באלופות. מצד שני, לנבחרת המנוחה שהוא קיבל לקראת סוף העונה יכולה לעשות רק טוב.

פאברגאס הוא סיפור יותר מורכב. לדעתי הוא לא שיחק טוב גם בחלק הראשון של העונה מבחינת יציבות ותרומה למשחק הקבוצתי. מה שכן, הוא היה המסיים הכי אפקטיבי של ברצלונה אחרי מסי וזה הפך אותו לשחקן חשוב. מכוון שפאבראס, גם אם הוא גולר טוב לתפקיד שלו, הוא עדיין לא סקורר גדול, היה ברור שהדברים יתאזנו לאורך העונה. וברגע שהוא הפסיק להבקיע היכולת הלא טובה שלו באספקטים האחרים בלטה יותר.

בגדול, העיה של פאברגאס מתחלקת לשניים:

א. הוא שיחק רוב העונה לא בתפקיד הטיבעי שלו.

ב. לעניות דעתי, הוא לא שחקן גדול כמו שעשו ממנו. הוא שחקן נהדר, כנראה שחקן הרכב בטוח בכל קבוצה בעולם חוץ מהקבוצה שבה הוא משחק היום. אבל, הוא לא צ'אבי ואינייסטה. וזה הסטנדרט שאליו ברצלונה התרגלה.

שהוא שיחק בארסנל וקנה המידה להשוואה היו ראמזי ורוזיצקי,הוא נראה כמו שיא הטכניקה. בברצלונה, ליד שחקנים כמו מסי, צ'אבי ואינייסטה (שלושה מהשחקנים הטכניים ביותר בהיסטוריה של המשחק) היכולות שלו נכנסות לפורפורציה. שוב, הוא עדיין שחקן נהדר ועדיין יש לו תכונות חיוניות לקבוצה (היכולת לבוא מאחור, המשחק הישיר שלו שלפעמים קצת עוזר לגוון את הסגנון של ברצלונה), אבל אין לו את היכולת ואת היציבות לשלוט ולהיות דומיננטי במשחקים גדולים כמו המתחרים שלו על העמדה.

בנוסף, הסגנון הישיר והמשחק מצד לצד בפרמיירליג, כנראה מתאים לו יותר. זה קצת דומה למקרה דוד סילבה היום שנראה באנגליה הרבה יותר טוב ממה שהוא נראה בספרד.

Last edited: May 24, 2012
  15. Christian Dailly Member

כמו שאני רואה את זה,ספרד צריכה לשחק 4-5-1.

צ'אבי אלונסו צ'אבי
    סילבה אינייסטה מאטה
    סולדדו

לא מאמין שדל בוסקה יוותר על אלונסו,למרות שבוקסטס יותר טוב ממנו וכבר מתואם עם צ'אבי.

ההגנה של ספרד הולכת לדפוק אותם בטורניר,עם ארבלואה העגלון ואלבה שהוא יותר קשר מאשר מגן.
    גם פיקה יגיע בכושר מזעזע.