גם אני בהחלט מסכים-קאנוטה ראוי לתואר הזה בהחלט. מבחינת הישגים קבוצתיים הוא עשה הרבה יותר מדרוגבה, ובנוגע להישגים האישיים, כל אחד ודעתו.
להתראות אלכסנדר? http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/kerzhakov_354x215_ES.Xxx סביליה עומדת למכור את אלכסנדר קרז'אקוב לדינמו מוסקבה, כך מפרסם אתר המארקה הספרדי. שתי הקבוצות קרובות לסיכום והחלוץ הרוסי שנרכש ב-4 מליון יורו מזניט סט.פטסבורג, יחזור לרוסיה והפעם יהיה שחקנה של דינמו מוסקבה, שתשלם לסביליה 8 מליון יורו. השחקן לא הצליח השנה לנצל את מעט הצ'אנסים שקיבל(בעיקר בתקופת חואנדה ראמוס) ונדמה שהמאמן החדש, חימנז, לא מעריך אותו. השחקן רוצה לקבל דקות משחק רבות יותר לקראת אליפות אירופה שתערך בקיץ. נראה ששני הצדדים עשו עיסקה טובה. למרות העונה הלא טובה שלו עד עכשיו, קרז'אקוב שם חם ברוסיה ובאוקראינה וזה היה עניין של זמן עד שסביליה תקבל עבורו הצעה. דינמו הציעה שישה מליון יורו, אך סביליה חיכתה להצעה טובה יותר, שהגיע אתמול 8 מליון יורו. העניין לא סגור במאת האחוזים, אך כנראה זה עניין של זמן. בייחד עם בונוסים לגבי הישגים של השחקן במדי קבוצתו החדשה, הסכום מתקרב לעשרה מליון, וזהו הדיון המרכזי כרגע גובה הבונוס שתקבל סביליה. סעיף השחרור של קרז'אקוב החתום בסביליה עד 2012, היה אמור להיות לא פחות מ-50 מליון יורו. באתר הרשמי של סביליה אין אישור לדברים. לרוע מזלו פביאנו נותן עונה מהסרטים. בעונה שעברה הוא היה דווקא שחקן שכן תרם לסביליה. מאז עזיבתו של חואנדה ראמוס מעמדו הידרדר, חימנז לא מחזיק ממנו בכלל ומעדיף לשתף אפילו את צ'באנטון(פצוע וינוח שלושה שבועות), על פניו. אני מבין את הרצון לקבל דקות לקראת היורו, אבל לטעמי לחזור לליגה הרוסית זה מטופש. שהוא הגיע לסביליה הוא עשה צעד קדימה ועכשיו הוא עושה שניים אחורה.
חבל שקרזקוב יורד מדרגה ברמת הכדורגל העולמי. אני חושב שהוא שחקן מאוד פוטנציאלי, שפוט נקלע לעונה רעה. כמו שאמר דור, עונה נהדרת של פביאנו בתוספת לעזיבת חואנדה ראמוס והידרדרות בהיררכיה הקבוצתית, קרז'קוב חובה עונה מאוד מאוד רעה. לטעמי יש לו מקום בקבוצה בליגה הספרדית. משהו בסגנון של סרגוסה, או ויאריאל. אפילו לקבוצה באנגליה. באירופ הוא יכול לשחקן, יש לו את הפרמטרים לכך. משום מה הוא מומעד לחזור לארץ מולדתו. חבל.
בהחלט חבל מאוד. קרז'אקוב הוא אחד החלוצים המוכשרים ביותר כיום בכדורגל העולמי, ולדעתי הוא יכל להצליח מאוד בסביליה, אך לרוע מזלו לפני יש שניים מהסקוררים הטובים ביותר כיום ביבשת - קאנוטה ופאביאנו. חבל גם שהוא הולך לקבוצה קטנה כמו דינמו מוסקבה, ששם אפילו באליפות רוסיה הוא לא יצליח לזכות, שלא נדבר על הצלחה בגביע אופ"א. חבל, באמת חבל.
"כעסתי מאוד על החילוף" http://www.sevillafc.es/archivos/img_temp0708/img_partidos/sevfener2.Xxx דקה 78 במשחק בין סביליה לפנרבחצ'ה: התורכים מצמקים ל3-2 ובמקרה כזה הקבוצות הולכות להארכה. במהלך תמוהה מאוד, דקה לאחר מכן, החליט מנולו חימנז לוותר על לואיס פביאנו, הפיצ'יצ'י של הליגה הספרדית, ולהכניס במקומו את רנאטו. השחקן הודה היום בפני התקשורת שמאוד לא אהב את החילוף. "מאוד כעסתי כאשר הוחלפתי. הקבוצה הייתה צריכה אותי ורציתי לעזור לה. לא שיחקתי רע ולא הגיע לי להיות מוחלף. אף-אחד לא רוצה לצאת בדקה קריטית כזו במשחק כזה, אבל המאמן הוא זה שמחליט על החילופים. זה כבר ועכשיו הכרחי להתרכז בליגה". השחקן אגב לא דיבר עם המאמן מאז התקרית. החלוץ ציין שהמטרה שלו היא להיות הפיצ'יצ'י של הליגה. לפביאנו יש עוד שנה אחת בחוזה בסביליה, והברזילאי המצויין מסרב לדבר על העתיד, אבל אומר:" לא דיברתי עם אף מועדון אחר, הכל שקרים של עיתונים". בנוסף, במועדון מדברים על רווחים עצומים מליגת האלופות.
האירוע הזה http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/aguero080323_ES.Xxx עולה למארסקה ב4 משחקים בחוץ , השחקן לא הגיב על התקרית אבל מה שהביא אותו להגיב ככה כנראה הייתה העובדה שהוא עלה לשחק עצבני כשהוא לא פתח ואמר אחרי המשחק "אני לא מבין למה לא פתחתי , באימונים אני אחד הטובים וזה מתסכל שאחרים משחקנים יותר ממני . בסוף העונה ישאר לי בחוזה עונה אחת ובסיומה אחליט אם לעזוב או להאריך את החוזה"
ומה הפריע למרסקה להוציא את הכדור החוצה בשביל לאפשר טיפול בשחקן פצוע? אגב, יש שמועות שריאל מעוניינת בשירותיו של הכסחן המצטיין באותו המשחק, לויס פביאנו.
השמועות היותר חזקות דווקא מקשרות את לואיס פביאנו למילאן. ומה שלא פחות מעניין-דני אלבס היה מלפפון לוהט ביותר בקיץ האחרון, אך נשאר בסביליה. האם השנה, לאחר עונה פחות מוצלחת, תהיה אותה התעניינות?
קשה לדעת. אלחר שדל-נידו התעקש להשיאור בקבוצה, בכוח אפשר לומר, היה ניתן להבחין עוד מתחיל העונה את החשק למשחק שאבד ואת אי המוטיבציה שבברזילאי. דברים אשר גרמו לדני אלבס לרדת מהכותרת ולחזור להיות שחקן די אלמוני. למרות זאת, אני חושב שקצת קשה לזכור את העונה הגדולה בעונה שעברה והסיכוים ששוב נראה התעניינות מצד אחת הגדולות באירופה, גבוהים מאוד.
דל-נידו יורה לכל הכיוונים http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/luisfabiano_354x215_ES.Xxx הנשיא של סביליה התראיין למארקה ודיבר על דניאל אלבס, לואיס פביאנו ועל המשך העונה הנוכחית של סביליה. "עבור 25 מליון יורו אני מוכן לשלוח לברצלונה את המגפיים של דני-אלבס", אמר חוזה מאריה דל-נידו. "הוא אחד השחקנים הטובים בעולם היום והוא ממשיך איתנו, כפי שאומר החוזה", המשיך. עוד שחקן שמבוקש מאוד הוא מלך שערי הליגה הספרדית, לואיס פביאנו. בניגוד למה ששמענו לאחרונה, אומר דל-נידו:"לואיס פביאנו רוצה להמשיך בסביליה". לא ברור עדיין האם המאמן מנולו חימנז ימשיך. "יש לנו עוד מטרות העונה, אנחנו במרחק קטן מליגת האלופות ומוקדם לדבר", אמר דל-נידו, ורמז שאם סביליה לא תגיע לצ'מפיונס-ליג, כנראה סביליה תמנה מאמן אחר. במחזור הקרוב תתארח סביליה במאיורקה בעוד משחק חשוב עבורה במאבק על הכרטיס לליגת האלופות. "כולם ראו את ההופעה הנהדת של מאיורקה ביום שבת, היא קבוצה ברמה של גביע אופ"א ויהיה לנו לא קל, אבל חייבים לנצח ולנצל את המעידות של הקבוצות שנאבקות איתנו. גם ניצחון ביום ראשון לא אומר שעשינו את העבודה"., אמר.
שישמור את המגפיים ואל כל הגוף של אלבס, שחצן קטן. איך הוא אמר את זה פעם..."רונלדיניו בסיביליה היה יושב על הספסל, כי אדריאנו יותר טוב" ועוד שלל משפטים מצחיקים. סביליה תרד, כמו שלה קורוניה ירדה, כמו שכל קבוצה חוץ מברסה וריאל (ואולי ולנסיה) ירדו. אני יהיה המאושר באדם כשהשוויצר הזה יאכל את הלב, הוא עוד גרסה, טיפה יוצר מוצלחת מהיושב ראש דאז של אלאבס (הקבוצה)
להקיא עליך, ועל חוסר אהבתך לקבוצה שנותנת צבע ומוסיפה כבוד לכדורגל הספרדי. גם ברצלונה וריאל מדריד יורדות לפעמיים, סביליה קבצה עם פוטנציאל אדיר להיות קבוצה גדולה,, היא משתרגת כלכלית, יש לה קהל מדהים שממלא את האיצדיון בכול משחק, שחקנים אדירים. סביליה לא תירד כול כך מהר הלוואי והיה לנו עוד אנשים כמו דל-נידו בכדורגל הספרדי. .