Jermaine Jenas אני זוכר את מרטין טיילר צועק עונה לפני ה5-0 שלכם במשחק העונה קאנטונהההההההה שנתן וולה לרשת מהגבהה של פיל נוויל,רץ לצד וצרח לשמיים יחד עם רוי קין שבא לחגוג איתו(סנט ג'יימס פארק ) אולי אתה זוכר מי היה השדר ב קירקס של סולשיאר וסקולס ב 6-2 לפני 2 עונות?(סנט ג'יימס פארק) או מי היה השדר במשחק האימון בוומבלי(סליחה גמר הגביע)ב 99? או ב 1-0 של קול ב97?(סנט ג'יימס פארק) או ב2-1 מצמד של קול ב 99?(סנט ג'יימס פארק) או ב2-1 עונה שעברה?(סנט ג'יימס פארק)
את הצעקה של השדר בשער של קנטונה אני זוכר טוב מאוד..............ב-6-2 הפסקיתי לראות אחרי שהשוותם ככה שאני לא ראיתי את השערים של היונייטד עד היום. נכון מאז נצחנו אתכם נראה לי פעם אחת (4-3) אבל את העונג הצרוף מאותו ערב אף אחד לא יצליח להרוס לי
סטרטפורד, זה מעין חוק לא כתוב בספורט. ברור שלא משנה כמה פעמים ואיך תנצחו את ניוקאסל מעכשיו, רוב האוהדים האנגלים יזכרו דווקא את הניצחון של ניוקאסל כהכי גדול. בדיוק בגלל שהוא היה די יחיד.
כן,מסכנים בדיוק כמו סיטי,זוכרים ניצחון אחד גדול כל 30 שנה וזה מה שעושה להם טוב, מילא היו זוכים בתואר(הם או סיטי)בזכות הניצחון שזה או גורמים נזק אמיתי ליונייטד אבל לא,שום כלום. אתה צודק בשביל קבוצות קטנות ומסכנות כל משחק נגד יונייטד זהו גמר הגביע שלהן וכל ניצחון בודד נותן להם על מה לדבר כל החיים,עצוב.
למען האמת זה די עצוב לזכור תאריך של משחק שלא נתן כלום לקבוצה שלך...מילא בסוף העונה הם היו לוקחים משהו... אבל כל אחד ומה שעושה לו טוב. זה כמו ה3-0 של חיפה לפני שנתיים שאני צריך לשמוע מכל אידיוט שלא מבין כלום...לא משנה להם שחיפה חזרו לביצה המקומית ובמנצ'סטר בכלל שכחו מקבוצות ישראליות...
ההבדל הוא שאין אף אוהד מנצ'סטר אמיתי ששכח את ה 5-0 של ניוקאסל. ותמיד בניצחונות על אימפריות יש התלהבות, והם תמיד ייזכרו להרבה זמן, אפילו אם הם לא עזרו באמת (לראייה - ליגת הכדורסל שלנו).
איך פרגוסון אמר לאחר ה 5-0 מול ניוקאסל,עוד יום בהיסטוריה הארוכה של מנצסטר יונייטד וזה ההבדל,בשביל אוהדי נויוקאסל זו פיסגת ההישגים,להביס את יונייטד ובשביל יונייטד זה רק עוד יום עבודה לא מוצלח.
קודם כל בין לבין היה גם 3-0 לניוקאסל בסט. ג'יימס פארק, שער של שירר וצמד של דאנקאן פרגוסון. סטרטפורד, אתה זוכר את ה4-0 של מנצ'סטר בגביע הצדקה מספר חודשים לפני ה5-0? אתה אולי כן, אבל רוב אוהבי הכדורגל לא. את ה5-0 כן זוכרים. את ה6-2 זוכרים עכשיו, אבל עוד שנתיים שלוש אף אחד לא יזכור. אני לא רואה אותך נכנס בעוד 6 שנים בדיוק בתאריך של ה6-2 ומציין את זה, וזה אומר הכל. אנחנו זוכרים את הרגע הזה, אני זוכר את זה כאחד מרגעי השיא שלי כאוהד ניוקאסל אם לא הרגע הגדול ביותר.
Dyer א.אני זוכר הכל. ב.ההבדל הוא שאנחנו מנצחים את ניוקאסל פעם בעונה לפחות,בשנים האחרונות נותנים 5,6 מתי שבא לנו, לכן לא עושים סיפור מכל ניצחון כזה או אחר וזה בשונה מניוקאסל ופה טמון כל ההבדל!
באותה תקופה גם ה5-0 של ניוקאסל הוריד את מנצסטר לקרשים ואחריו באו ההפסד 6-3 לסאופהמטון של ברקוביץ ובכלל חודש שחור אם אני זוכר טוב (תמשחקים אח"כ של היונייטד אני לא זוכר). בכל מקרה, ה5-0 היה שונה מכל ניצחון ומכל הבסה, היה לו אופי מיוחד שקשה להסביר. זה היה הנקמה המושלמת על ההפסד במגן הצדקה ועל הפסד האליפות. כמובן שזה לא משתווה לתואר ושזה לא הביא לנו שום הישג פרט להישג סנטימנטי, אבל עדיין... אם אתה רוצה רגע גדול שכזה בקנה מידה ישראלי וקצת יותר קטן, קח את ה5-0 של מכבי חיפה על מכבי תא ב93-94, למרות שבאו נצחונות רבים אחריו, היום ההוא סימן משהו מיוחד ושונה שקשה להסביר.
Jenas "אם אתה רוצה רגע גדול שכזה בקנה מידה ישראלי וקצת יותר קטן, קח את ה5-0 של מכבי חיפה על מכבי תא ב93-94" בבקשה ממך בלי דוגמאות מהליגה המוסלמית,אני לא מבין ערבית,תודה. "זה היה הנקמה המושלמת על ההפסד במגן הצדקה ועל הפסד האליפות" נקמה על גביע הצדקה?את מי זה מעניין גביע הצדקה? ניצחון אחד אפילו תבוסה לא יכול לפצות על אובדן אליפות. אין לי בעיה עם השמחה שלכם על ה5-0,רק שזו מנטליות של קבוצות קטנות כמו סיטי והרי אתם לא רוצים להיות סיטי נכון?לא כדאי לכם להיות סיטי,זה הדבר הדוחה ביותר שיש,זה כמו להריח את בית השחי של בן-לאדן ביום שרבי במדבר בערך בשעה 1 בצהריים,יותר גרוע אפילו!