הייתי. ראיתי. אנגליה , כמו אנגליה משעממת ולא יצירתית למעט לנון אולי. תמיד קל לדבר על אלה שלא שיחקו אבל מקלארן השמרן השפן היה צריך לתת לנוג'נט הזדמנות. מי שראה אותו בפעולה יודע שהוא יכול לתת לנבחרת צדדים שמאד חסרים לה.
איי... איזה משחק גרוע. רק נקודת אור אחת יש בנבחרת האנגלית, וגם היא נכבתה בדקה ה-83. עוד דבר מעודד אחד הוא ג'ון טרי, הבלם הטוב בעולם, ששמר שרובו יהיה מובטל. ועכשיו, הבעיות: ההגבהות חסרות תכלית, אפילו הגנה בינונית ומטה כמו של ישראל הצליחה להתמודד איתן בקלות. רוני שקוף מדי, כל הבעיטות שלו הולכות אל המגנים. אחרי שהכדור הגיע לאגף, אף אחד מהאמצע לא בא לקבל ואין ברירה אלא להחזיר אחורה לנוויל או קראגר וזה מוביל להגבהות מיותרות. הקישור המרכזי לא מחפש מסירות עומק, רק מסירות הצידה. השחקנים לא עושים מספיק תנועה כדי לקבל כדור בין שני שחקני יריב. בעיטות חופשיות נועדו להיכנס לשער, לא ללכת הצידה.
למפרד. לא. צריך. להיות. בנבחרת. לפחות לא בהרכב הפותח, אלוהים יישמור איזה שחקן אנמי הוא שהוא לובש את החולצה הלאומית... פשוט מפחיד, ישבתי וצעקתי עליו כל המשחק. נקודות אור זה לנון שנתן משחק די טוב, בימין היה יותר טוב...הארגריבס שכרגיל לא מאכזב ולא הרבה מכירים בעבודה שלו בגלל שהיא שחורה. טרי, כמו תמיד עשה הגנה נפלאה. וג'ררד נלחם על כדורים גם כשהם היו אבודים. למפרד לא צריך לפתוח בנבחרת, ג'ררד צריך לשחק באמצע ולנון בימין כשדאונינג או קול כשיחזור מהפציעה בשמאל. וכמובן מיקה ריצ'ארדס היה צריך לפתוח
מקלארן כ"כ פחדן, הוא חיפש איך לא להפסיד, ולא איך לנצח, ובגלל זה המשחק נגמר ב0:0, ההגנה היתה טובה, פיל ניוויל לא היה צריך לפתוח, אהבתי את המשחק של ג'רארד שניסה משהו בניגוד לשאר החלק ההתקפי.
האישיו כאן הוא לא השחקנים, עם כל הכבוד. אנגליה הייתה צריכה לתת היום שלישייה וזה שמקלארן מדבר על משחק טוב וחוסר מזל או רגל מסיימת כפי שהוא מגדיר את זה - זה ביזיון. חילופים מאוחרים, חילופים מטומטמים מבחינת זה שהם לא הובילו לשינויים טקטיים ובעיקר חוסר הבנה של ראש הכרוב. לישראל לא היה היום קישור, הרי אחרי שהסתיימו בלוני החמצן של נבחרת ישראל בדקה ה-10 והמשחק נרגע ועבר לשליטה של האריות, ג'ון טרי ריו ובכלל כל חוליית ההגנה התמקמה סביב עיגול האמצע - אז בשביל מה לעזאזל צריך לשחק עם קשר אחורי כל כך נסוג? בשביל לשמור על בנאדו? ג'רמיין ג'ינאס היה חייב להיכנס במחצית במקום למפארד או אפילו במקום הארגריבס. אולי ככה לנבחרת אנגליה היה שמץ של יצירתיות בקישור. חוליית ההגנה על שני מגיני העל שלה + הארגריבס הסתובבו חסרי מעש כל המחצית השנייה והניעו ביניהם כדור עד שג'רארד או לנון או רוני ירדו לקחת מהם את הכדור... בשביל מה זה טוב? בשביל מה לשחק כל כך מבוקר אם אין את מי לשמור? בשביל מה לשחק עם כל כך הרבה שחקנים בעלי אוריינטציה הגנתית אם שלושת החלוצים של ישראל מאפשרים לבלמים להתמסר ביניהם על קו מרכז המגרש? אני מאוד מקווה שהלחץ על מקלארן ימשך, אולי זה יגרום לו לפחות להתחיל לשלוח שחקנים להתקפה. הבית הזה כל כך חלש שכדי להעפיל ממנו צריך רק לשחק טיפה כדורגל.
במחצית הראשונה אני ראיתי כמה פריצות של לנון וכל מי שראה אותו במגרש היה בהלם מהמהירות שלו, הוא עשה כמה דברים מאוד יפים. לאנגליה הייתה בעיה ששמתי לב אליה: כמעט כל התקפה פיל נוויל פתח בימין ויכל לקבל מסירות עומק לתוך הרחבה ולא מסרו לו, הפעמים היחידות שמסרו לו הם דווקא הפעמים הפחות נוחות שכבר היה עליו טיפה שמירה, יואב זיו עשה הרבה חורים וטוטו תמוז שירד לעזור היה כבר עייף ולא רץ בשטח הזה אחרי הכדור.
עד הקמפיין הבא אלוהים גדול. שחקנים נפצעים, שחקנים יורדים ביכולת ושחקנים עולים ביכולת. ועוד פעם 'מייקל קאריק' עם גישת התבוסתן שלו, אחרי ההפסד באמירייטס קבר את האליפות הקרבה של יונייטד ועכשיו עם 7 משחקים נותרים הוא קובר את הקמפיין של אנגליה.
קודם כל סלע, וסליחה שאני מוריד שנייה את הרמה הרגילה של ההודעות שלי בפורום, אתה אידיוט. זה לא בקטע של העלבה חלילה, אחרי תגובה כמו שלך, זה פשוט מונח מקצועי. ממש טיפשי וחסר טעם... אבל ממש. איזה אוהד מאחוריי אמר - No balance, f***in' no balance, ויודעים מה? צודק לחלוטין. כי לא משנה כמה כישרון יש לך בקישור, כל עוד השחקנים לא בעמדות שלהם זה אסון. לא גארת' בארי ולא סטיוארט דאונינג הם קשרים שמאליים גדולים, אבל הם בעלי רגל שמאלית טובה, וזה משהו שאי אפשר לומר על אארון לנון. אם זה אומר להקריב את למפארד תעשה את זה, אבל אם ממילא אגף שמאל די מחורר ע"י קראגר או נוויל, מי שזה לא היה, לפחות שים מישהו שיוכל לגבות ובעת הצורך גם לדפוק איזה הגבהה יפה. על הנייר לאנגליה היה הרכב מצויין היום. גם לאריקסון היה כזה, ועצוב לומר, אבל אריקסון גאון לעומת מקלארן הפחדן. אנגליה חייבת להתנער ממה שאריקסון השאיר כי השיטה של אריקסון יכולה לשרוד רק תחת החרמן השוודי. מישהו צריך לקבל ביצים, לוותר על ג'רארד או למפארד בהרכב (כמו שזה נראה במשחקים האחרונים, עדיף לוותר על האחרון) ולקדם להרכב את לנון, להתחיל לתת צ'אנסים לעוד שחקנים אבל הכי חשוב, לייצב את הקישור, כי אחרת זה פשוט לא עובד.
בנוסף לזה שאנגליה לא שיחקה עם שחקן שמאלי אחד בהרכב, למה לא להוציא את הארגריבס במחצית כשאתה רואה שישראל לא תוקפת? בשביל מה צריך אנקורמן במשחק כזה, שימנע חדירות של בנאדו?
הוטספר אמר, ששחקנים צריכים לשחק בעמדות הטבעיות שלהם, וזה נכון, נכון מאוד. כל כך נכון שאני לא מבין למה זה לא ברור. עזוב את לנון, ג'רארד, מה הוא עושה בימין או באגף בכלל, הוא בכלל קשר מרכזי, שנהפך להיות ענק כל כך כשהוא שיחק באמצע בליברפול, וגם באנגליה. מה העניין לשנות את המקומות הטבעיים שלהם, זה רק גורע, מבלבל, לא תורם. עוד דבר. לא פתח עם מיקה ריצ'רדס, אלא עם פיל נוויל, טעות, אבל מילא. אבל למה למה למה למה לעשות את החילוף ביניהם בדקה ה70 ?!? מה מה מה, מי מחליף מגן בדקה כזאת, או בכלל במשך משחק שלם, אם הוא לא נפצע. מה הוא ציפה שריצ'רדס ישים גול מנצח משם.... זאת הביקורת הספיציפית, יש עוד, כללית יותר, על ההתנהלות בכלל של הסגל והרכבת ההרכב.
נדבקת מקים?! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx יום רע של וויין רוני. זה נראה לי הדבר שהכי בלט לי מהמשחק. ג'ונסון היה די מיותר והעניין הפך למורגש עוד יותר כשמקלארן הכניס את דפו במקומו וחוצמזה, היתה תחושה שבחלקים גדולים מאוד מהמשחק האנגלים פשוט לא התאמצו, כאילו לא שמו זיין. פספוס של 2 נקודות, אבל נו, אוטוטו אנדורה ונקווה ששם תבוא התפוצצות.