הדיון הרשמי של נבחרת אנגליה: שוב קרואטיה?!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Hotspur, ‏10/7/06.

1. AW forever Member

אוח, איזה משחק משעמם, בחיי. הביא לי בפלאש-בק את גביע העולם, עם אותן טרוניות כלפי שחקני הקישור. לאמפרד פשוט פתטי, הבחור לא נמצא בכושר טוב, למה הוא פותח? חשבתי שנבחרת היא המקום של השחקנים הטובים ביותר ברגע הנתון. הייתי אולי מבין אם היה מדובר פה על איזה "מערך מקודש" שצריך לשמור ולאמפרד מתאים לו, אבל הנבחרת גם נראתה בלי שיטה מסודרת (4-4-2? נראה לעיתים כמו 4-3-3, ובד"כ נראה כמו בלאגן אחד גדול). הוואקום העצום שיש בצד ימין של הקישור (וגארי האיום עשה ההפך מלהכנס לתוכו) הוא בעיה רצינית, שאולי תחייב את חזרתה של הדוגמנית. מצד שני, אם הוא חוזר, זה גם מחזיר את הנבחרת לימי סוון מבחינה מערכתית ומנטלית (הברית בינהם, של "אני מכסה לך על התחת, ואתה מגבה אותי ב100%" הייתה גורם רציני לתקיעות המחשבתית בנבחרת בתקופת סוון) ולכן זו באמת בעיה.
    מילה בקשר לקראוץ'. זה נכון שחלוץ נמדד בכיבושים שלו (איתי, היית רוצה לראות את אנדי ג'ונסון בנבחרת? הוא גם כובש בצרורות...), אבל גם נמדד בהשפעה שלו על המשחק ועל שאר החברים בנבחרת. יש לו סגנון מאוד ייחודי, לסולם, שדורש התאמה של שיטת המשחק אליו. והוא לא כזה גדול כדי שנבחרת אנגליה תתאים את עצמה אליו. שורה תחתונה- הנבחרת תקועה בגלל הרבה סיבות, וקראוץ' הוא אחת מהם.

2. city4ever Member

אני בעד נצחון לישראל כאן. נצחון לאנגליה שם וששתי הנבחרות תעלינה. כשאנגליה ראשונה...

3. W.Rooney Member

המשחק אתמול היה מייאש. לא מספיק שהמצבים של לאמפרד, ג'רארד ורוני לא נכנסו, מקדוניה לא הפסיקה לתקוף והייתה קרובה לניצחון סנסציוני.
    רוני עדיין לא חזר לעצמו, וסימנים של דאגה מתחילים לצוץ. עד כה רוני היה באנקר בהרכב, אבל עם יכולת פושרת כ"כ, גם במדי יונייטד, אני לא חושב שיהיה אסון לשלב את דפו עם קראוץ' במשחקים הבאים.

החיסרון של הארגריבס הורגש, וההיעדרות של ג'רארד במשחק ביום רביעי נגד קרואטיה יהיה אפילו יותר קריטי עבורנו.
    אם רוני יתעלה על עצמו, קראוץ' יתחיל לבעוט למסגרת, ונוויל יכבוש מול שער ריק - אנחנו בדרך הנכונה.

4. THE STRETFORD END Member

AW forever
    למרות הגובה שלו סגנון המשחק של קראוץ אינו מהווה בעיה והנבחרת לא צריכה להתאים את עצמה אליו,
    זה לא שהכדורים הולכים רק בכיוון הגובה שלו,הוא מספיק טוב בקבלת הכדורים על הקרקע,הוא יודע לרוץ עם הכדור,הוא טכני,ככה שהמעלות שלו הן גם בכל הקשור לגובה,להורדת כדורים לאחרים אלא גם על הקרקע וכל היוצא מזה.

W.Rooney
    אתה כותב שקראוץ יתחיל לבעוט למסגרת,אני זוכר אתמול שלושה מצבים שלו,נגיחה אחת מצויינת עם הדיפה של השוער,בעיטה אחת לאחר שעצר כדור על החזה הקפצה ובעיטה סמוך לקורה ועוד כדור שהשתלט עליו ברחבה ובעט את הכדור לקרקע שתפס תאוצה לגובה והשוער לקח,שלושה מצבים,2 למסגרת,אז זה נקרא למסגרת.

לגבי רוניי,רק משחקים ועוד משחקים יחזירו אותו חזרה לכושר טוב,מי האלטרנטיבות האחרות, דפו או בנט שלא בדיוק מככבים גם הם,עדיף שנישאר עם רוניי.

מישהו אמר בקהאם?

נערך לאחרונה ב: ‏8/10/06
  5. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אם יש לו בעיות לסדר עם עצמו, אז שיסדר אותם בקבוצה שלו. לנבחרת נכנסים רק אלו שבכושר הראוי.

דווקא מה שקרה אמור להיות טוב בכל הנוגע ליום רביעי. הרי אין סיכוי ביכולת אמיתית של מקדוניה ואנגליה שהמשחק יראה כך, אז כנראה שחסרה קצת מוטבציה וקצת חיבור עם המאמן החדש. מוטבציה אמרנו? בגלל אתמול אז יהיה הרבה יום רביעי.

6. THE STRETFORD END Member

תגדיר בעיות שהוא צריך לסדר עם עצמו!

7. VaN Member

כשיש לך שחקן כמו רוני שלא נמצא בכושר ומן הסתם גם בטחון שלו צריך לרדת אתה חייב להרכיב אותו גם אם יש שחקנים שנמצאים בכושר קצת יותר טוב כדי להכניס אותו לפורמה וכשהוא אכן יכנס זה יהיה שווה את זה. במיוחד כשמדובר בשחקן כמו רוני עם כל כך הרבה כשרון שיכול בנגיעה אחת לשנות את מהלך העניינים.

8. AW forever Member

סטרפורד, עצם העובדה שהוא "מציע" את היכולת הזו של להתמודד עם כדורי גובה, גורם לשחקנים (או למאמן) להתפתות לשיטה הזו אחת לשתיים שלוש התקפות. זה תוקע את הרצף, המשחק לא שוטף, גם כשהכדור מגיע אליו, הוא צריך להחזיק אותו עד שיצטרפו עוד שחקנים מה שמגשם את המסירה שלו לאחר מכן (כי בד"כ כבר מספיק להיצמד אליו שחקן או שניים) וזה חוסר רצף שיכול לשגע אותי בתור צופה. מה גם, שזה לא כזה תכליתי כפי שאנחנו רואים עד עכשיו. חוץ מזה, לצד היתרונות שלו שהזכרת ישנו חיסרון גדול שלו וזה שהוא א-י-ט-י להחריד. למעשה, אני מתקשה לחשוב על חלוצים מובילים בנבחרות שהן בטופ העולמי שהם גם כ"כ איטיים (היחיד שעובר לי בראש זה קרספו, שהוא סילון לעומת הסולם)- זה לא מתאים, זה מיושן, זה תוקע.
    בנוגע לבקהאם- אולי יביא מזור לכאבים המיידים, אבל לטווח הארוך יזיק מאוד לנבחרת- סממן לעידן סוון, וכמו שכבר אמרתי, הפוליטיקה של שניהם החליאה אותי בתור מתבונן הצד (משהו כמו הגרסא הנוצצת של אברם-נימני)- זה לא מתאים, זה מיושן, זה תוקע.

9. THE STRETFORD END Member

AW forever
    אני רואה את זה אחרת,בגישה של יש כמה אפשרויות התקפה לנבחרת,צריך רק לנסות זאת כשצריך,
    אתמול ובדרך כלל משחק הקישור הוא זה שתוקע את המשחק של אנגליה,לא קראוץ,הוא ברגע שקיבל כדורים עשה דברים חיוביים וכשקיבל כדור ארוך מ 50 מטר מקינג עצר בקלאסה על החזה,הקפיץ וסידר לעצמו בעיטה טובה,
    הוא שומר טוב על הכדור,הוא גם משחק טוב ונכון בנגיעה אחת,
    הוא לא מהיר,האם שרינגהאם היה מהיר?האם שירר בשליש האחרון של הקריירה שלו היה מהיר?אבל היה להם כמו לקראוץ שכל איך לשחק כדורגל נכון.

בקהאם,בלי קשר לאריקסון,עדיין משחק בריאל מדריד,אומנם במשחקים האחרונים לא בהרכב אבל עדיין הספיק לכבוש ולבשל כמה שערים בליגה בספרד,זה משהו שלא שון רייט פיליפס למשל עשה העונה באנגליה.

10. W.Rooney Member

הנגיחה המצויינת (וההדיפה הטובה עוד יותר) הייתה המצב המסוכן היחיד אתמול של קראוץ'. הבעיטה בדקה ה-89' משמאל מזווית כמעט בלתי אפשרית, שעוד קפצה פעם אחת על הקרקע, לא היוותה סיכון ממשי. אני חושב שצריך להמשיך ולתת לו קרדיט בהרכב, ואולי הוא יחזור לכבוש כבר ביום רביעי.

11. AW forever Member

נבחרת אנגליה היא במצב של מרוב עצים (כלים התקפיים) לא רואים את היער (גולים)- ג'רארד ולאמפרד יכולים לטווח מרחוק, ג'ואי קול יכול לכדרר, קראוץ' יכול להיות מטרה לכדורי גובה, בקהאם (נניח) יכול לכבוש ממצבים נייחים... אבל המציאות היא שההיצע הרב הזה גורם לאי סדר, לחוסר שיטה. בוודאי תסכים איתי שכשאנגליה במיטבה, הכדורגל הוא שוטף, מהיר, מרובה מסירות (גם כדורי גובה וגם על הדשא), מתואם. הנבחרת לא נראתה ככה כל המונדיאל, וגם לא נראית ככה עכשיו.

בלי קשר לזה שאני חושב שגם שרינגהאם וגם שירר היו מהירים יותר מקראוץ', שניהם הביאו איתם את הערך המוסף של טונות של ניסיון, התמצאות ברחבה ומנהיגות- לא משתווה ליכולת המופלאה של קראוץ' לעצור כדור גובה.

12. THE STRETFORD END Member

AW forever
    בוודאי שלאנגליה יש את הכלים לשחק כדורגל אחר לגמרי,
    אריקסון העלה את הנבחרת כמה דרגות לאחר מנגרים כושלים כקיגאן והודל אבל הוא לא היה מספיק טוב או אמיץ בכדי להמשיך הלאה,ניתן למקלארן את הזמן שלו.

שרינגהאם לדעתי היה איטי אפילו מקראוץ,
    נסיון,לא נולדים איתו,צוברים אותו,קראוץ רק בהתחלה.

W.Rooney
    הבעיטה בסוף של קראוץ היתה טובה,מפתיעה(לקרקע)ולמסגרת,כלומר היוותה איום.

13. Stretford Ender Member

קראוץ' לא היה טוב אתמול, אבל גם למפארד רוני וג'רארד לא התעלו על עצמם ואף אחד לא מפקפק בהם.
    בכל מקרה, התיקו הזה לפחות יעורר את הנבחרת לקראת המפגש החשוב עם קרואטיה.
    יהיה קשה מאוד בלי ג'רארד והארגריבס, קאריק לא קשר הגנתי טבעי וכשג'רארד ה"קיצוני" לא עוזר לסגור את מרכז המגרש זו תהיה בעיה לא קטנה.

באגף ימין אני חושב שצריך לתת לפיליפס קרדיט, אין לנו הרבה ברירות אחרות.

דבר אחרון, ג'ונסון יוכל לשחק אם יהיה כשיר? או שהוציאו אותו מהסגל?

14. AW forever Member

ברור שלא נולדים עם ניסיון, אבל גם שרינגהאם וגם שירר הגיעו לנבחרת כשחקנים בשלים שהספיקו לעבור לא מעט ברמת המועדון לפני שהתחילו לחורר רשתות עבור הדגל, שלא לדבר על המעמד החזק שהיה להם בקבוצות האם (יונייטד/טוטנהאם וניוקאסל) לעומת קראוץ', שהמעמד שלו אפילו בקופ הוא בחזקת "חובת ההוכחה עליו". מסכים איתך שמקלארן עוד צריך את הזמן שלו. נקווה שזה לא יבוא על חשבון טורניר בינלאומי כמו היורו.

15. קינג לדלי Member

דבר אחד ברור, אם טדי בוי שעשה את תפקיד הפיבוט באלגנטיות מדהימה למרות האיטיות ,אמר את מה שאמר על קראוצ'י אז אני בטוח בצידקתנו.
    לא קירק ולא אף אחד אחר שיחק את התפקיד הזה כמו טדי שיודע בדיוק מה הוא דורש.
    אם טדי בוי הגדול אמר את זה אז הדיאגנוזה שלי לגבי קראוצ'י הייתה נכונה.

לא שאני צריך יותר מידי חיזוקים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx