אני חושב כמו רבים, שהבעיתיות במציאת שיטה כזו היא בעמדת האדם שיושב בראש הצוות המקצועי. מקלארן מאמן מהסוג הגרוע ביותר בעיניי. אומנם הוא הביא תואר לקבוצה בינונית כמו מידלסבורו, אבל אני אף פעם לא החזקתי ממנו יותר מדי. הסיבה הפשוטה לכך, היא שלאורך כל הדרך ,במיוחד אם שופטים לפי העבודה שלו בנבחרת, אפשר לראות שאין לו שום דבר שהוא שלו. שום טביעת אצבע של מאמן. הוא ניפה את בקהאם והתקפל מהר מאוד.אותו דבר לגבי הזימון של הסקי לצד אואן, וכנ"ל לגבי התחנונים שלו לקראגר שיחזור ללבוש את המדים לאחר שהאחרון מאן לכך בחוסר פטריוטיות מוחלט, ככה שבכל מה שקשור במציאת שיטה אחרת- קשה לי להיות אופטימי ולהאמין שהבן אדם הזה מסוגל ליותר ממה שיש לו להציע כרגע. בקשר למה שאמרת על הרוסים-אני לא יכול שלא להסכים. אם הידינק היה עושה את שיעורי הבית(בחלק ההגנתי בעיקר),הוא היה יכול להסתדר בצורה טובה יותר עם התקיפה האנגלית, כי בסה"כ מה שראינו היום זה בערך מה שראינו ביום שבת. והרי מקלארן לא יעז לשלוף שפנים, בטח שלא במצב קריטי כמו שהיה טרם המשחק.
אני יודע שזה לא הנושא הראשי בתגובה שלך , אבל עיצבן אותי מה שכתבת על קאראגר . חוסר פטריוטיות ? הבנאדם פרש מהנבחרת והיו מספיק בלמים שיכלו לכסות את העמדה שלו מספיק טוב . שלא נדבר על כך שהוא אף פעם לא קיבל קרדיט בנבחרת , תמיד ריו וטרי היו לפניו בהרכב אפילו אם הוא היה בכושר יותר טוב באותו רגע . חוץ מזה , אני לא חושב שהוא היה כל כך נלהב לחזור לשחק תחת מקלארן הצנון .
אני גם כן לא חושב שהסיבה לפרישה של קראגר היא היעדר פטריוטיות, אבל הנסיבות שהביאו לה בהחלט הורידו מההערכה שלי אליו, שהייתה רבה מאוד לפני כל הפרשייה הזאת. בסופו של דבר, אדם שפורש לא בגלל פציעה או גיל אלא בגלל ותרנות ותבוסתנות הוא מצד אחד לא מתאים כנראה לנבחרת אנגליה, ומצד שני - אתה לא מסכים שזה די בזוי, ותרני, מרגיז? גם אם יש 100 בלמים בליגה שיכולים לכסות אותו - מה שלא בטוח - לא עדיף שיתמודד באופן שווה על מקום?
כנראה שהוא חשב (ובצדק לטעמי) שזה לא צריך להיות המצב ומגיע לו להיות לפחות הבלם השלישי של הנבחרת. קארא כבר לא ילד והוא צריך להתחיל לחשוב על העתיד שלו ככדורגלן. הוא הגיע למסקנה שכל עוד הוא לא מקבל צ'אנסים ממקלארן (והיו למקלארן הרבה מאוד כאלו להראות לג'יימי שהוא בוטח בו) - הוא לא מוכן להמשיך עם העומס הזה של הנבחרת והעדיף להתמקד בקבוצה שלו. אחרי מה שקארא השיג יש לו את הזכות המלאה לעשות את הבחירה הזו.
ניצחון מאוד חשוב לנבחרת ליורו באוסטריה ובשויץ,אפשר להגיד שהאריות הם קצת יותר מחצי דרך עברו, אואן-מה אפשר להגיד עליו ,פצוע,צריך להחליף אותו עם מישהו צעיר, פנומן בלתי רגיל שהולך לשבור את השיא של צרלטון(אם הוא לא יפצע בדרך). הקישור היה אתמול טוב מאוד ,התרשמתי מאוד מבארי, למשחק הבא נגד רוסיה רק את רוני ואואן. :aaa12: :aaa12:
איזה כיף לחזור מארוחת החג ולשמוע שאנגליה הביסה את רוסיה. קשה להודות בזה אבל מקלארן עשה החלטה נכונה עם הזימון של הסקי. למרות שהרבה לעגו לו ולזימון של הסקי, לידו אואן פורח והוא גם הראה יכולת נהדרת נגד ישראל ובישל לאואן אתמול. אני מאמין שאחרי 2 הנצחונות האלו הדרך ליורו קרובה מתמיד. אסטוניה בבית זה באנקר, רוסיה בחוץ יהיה קשה, אבל תיקו יספיק וגם קראוטיה בבית ביחד עם כל הפצועים שיחזרו לא בלתי מנוצחת. :aaa12:
boazinio אני לא מחסידיו של מקלארן ,אבל אי אפשר לכפכף אותו על כל פעולה שהוא עושה. גם אני קיבלתי חום מהזימון של הסקי,אבל נכון לעכשיו האיש צדק. מה אתה היית עושה אם יש לך חלוץ שרק עכשיו חזר מפציעה-אואן, קראוץ'-צהבת, רוני-פצוע ? קאראגר- מה רע בזה שהוא ביקש ממנו להישאר? בקהאם-יש באירופה 2 מאמנים בכירים שזרקו אותו, אחד מהם הספיק להתחרט בזמן וקטף אליפות בארץ המטפחות. לו זה היה תלוי בי בקהאם היה עולה לשחק גם עם קביים,אבל לצנון יש אופציות מגוונות בקישור. אני לא זוכר נבחרת אנגלית בעשרים השנים האחרונות עם כל כך הרבה קלאסה בקישור, כך שההחלטה לוותר על בקהאם היתה לגיטימית אך שגויה. המבחן הגדול של הצנון והנבחרת יהיה בסיביר ב17 לאוקטובר.
מקלארן מנג'ר צעיר,הוא עושה ויעשה טעויות אבל זו לא סיבה לבטל אותו לגמרי,בטח כשהוא נמצא די בתחילת הקריירה שלו כמנג'ר. גם הוא לא חשב שהוא יהיה בגיל צעיר וחסר נסיון כמנג'ר ראשי מנג'ר אנגליה,הרי אנחנו יודעים שזה נפל עליו ביום בהיר אבל, הזימון החוזר של בקהאם דווקא סממן חיובי,הוא לא עיקש כפרד,טעה,בלע את הגאווה לטובת הנבחרת,על זה אני מוריד את הכובע. הוא ביקש מקארגר וסקולס לחזור,לא רואה בזה פסול,במיוחד בנוגע לסקולס שהוא מנוסה ועדיין אחד הקשרים האנגלים המובילים ובזמן כשהאמצע שלנו היה קטסטרופה(גרארד ולאמפארד), (התגובה של קארגר כמו של סקולס לגיטמית מאוד בעיניי,מעל לכל זו הקבוצה,גם מעל לנבחרת,בטח כשאתה שחקן ביתי מוביל,הפרישה מהנבחרת גורמת להם להאריך את הקריירה בקבוצה, וקארגר בידיעה שהוא בנבחרת על תקן מחליף ואפילו לא מחליף ראשון עשה את הדבר הנכון מבחינתו ומבחינת ליברפול) מקלארן עדיין מגבש את מה שהוא חושב הדרך המתאימה לאנגליה,אנחנו נשפוט אותו לפי זה אבל בסוף הדרך ולא באמצע קמפיין, לפני 2 משחקים הוא היה תלוי על החבל,היום כבר אין חבל ואין כסא לעמוד עליו, נכון לעכשיו הוא הצליח לייצב את המצב שלנו בבית,את דעת הקהל,החזיר את הביטחון שהיה חסר לנו, אז לשבח כשצריך לא עולה כסף,גם אם לא אוהבים אותו או מחזיקים ממנו והמשבר הזה שהוא עבר,הלחץ העצום שהוא עמד בו ואיך שהוא יצא ממנו יעזור לו בעתיד.
אני לא אומר שיש דבר פסול בלקרוא לבקהאם וקארגר חזרה, אבל יש דרך לעשו את זה. אי אפשר להדיח שחקן מהסגל ולגרום לכזה הד תקשורתי וזמן כל כך קצר אח"כ לקרוא לו בחזרה. אני לא פוסל את מקלארן ולא מכפכף אותו, סה"כ מה שאמרתי זה שהוא מאמן שלא משאיר טביעת אצבע, אנגליה שלו היא לא באמת אנגליה שלו. "הוא ביקש מקארגר וסקולס לחזור,לא רואה בזה פסול,במיוחד בנוגע לסקולס שהוא מנוסה ועדיין אחד הקשרים האנגלים המובילים ובזמן כשהאמצע שלנו היה קטסטרופה(גרארד ולאמפארד), (התגובה של קארגר כמו של סקולס לגיטמית מאוד בעיניי,מעל לכל זו הקבוצה,גם מעל לנבחרת,בטח כשאתה שחקן ביתי מוביל,הפרישה מהנבחרת גורמת להם להאריך את הקריירה בקבוצה, וקארגר בידיעה שהוא בנבחרת על תקן מחליף ואפילו לא מחליף ראשון עשה את הדבר הנכון מבחינתו ומבחינת ליברפול" התגובה שלהם לגיטמית בעינייך? נניח והוא קרא לקראגר לשחק כמחליף אז אולי יש משהו בדברייך, אבל כאשר מקלארן פנה אליו זה היה בתקופה שגם קינג, גם טרי וגם קמפבל היו פצועים. זו הייתה הזדמנות נהדרת עבור קראגר לשחק בהרכב הנבחרת שלו. שחקנים שפורשים מהנבחרת והם מעבר לשיאם, או שאולי עברו מספר פציעות קשות בקריירה ויש סיכוי שהם יקרסו תחת העומס. אבל קראגר הוא שום דבר משני המקרים האלה, הוא בשיא כושרו ולא חווה פציעה כל כך רצינית-הסיבה היחידה שהוא לא משחק בנבחרת זה כי הוא לא מרגיש שבכבודו ומעמדו להאבק על מקום בהרכב. ודבר אחרון לגבי קראגר, גיא, אולי אתם כאן לא מסתכלים על סירוב לקריאה לדגל כחוסר פטריוטיות, אבל בעיניי לפחות, כל בן אדם שיכול לשרת את מדינתו ולגרום בכך להמון אושר אצל רוב תושביה, ובוחר לא לעשות זאת בגלל גחמותיו האישיות- זה בהחלט מעיד על חוסר פטריוטיות. אנגליה הייתה צריכה את מקלארן והמאמן הואיל בטובו לשים את כבודו בצד ולהתקשר אליו שוב כדי לשכנע אותו ללבוש חולצה של הנבחרת. נראה לך הגיוני? שצריך לשכנע מישהו ללבוש חולצה של הנבחרת?
דרך אגב, המון תודה לתקשורת הישראלית, אולי הם אלה שמוציאים את אנגליה לדרך חדשה אחרי כל הזלזול והאמונה השלמה שישראל תחזור עם נקודה ואפילו שלוש מוומבלי, מה לא אמרו על הנבחרת שלנו, והופ, 2 משחקים, 2 הצגות, 6 שערים בחלוקה שווה וכדורגל נהדר.
לא רוצה להשמע כמישהו שמתבכיין , אבל אני מוכן לשים סכום גדול של כסף שגם אם קאראגר היה נותן משחק מופלא בשנייה שטרי היה חוזר מהפציעה מקלארן היה מחזיר אותו להרכב בלי לחשוב פעמיים . על אותו תקן שבחיים למפארד לא יהיה מחוץ להרכב של הנבחרת , למרות שציוות של ג'רארד וקשר אחורי הורס(אהמ הארגריבס אהמ) יכול לעשות נפלאות לאנגליה . העובדה היא שקאראגר מסיבה כלשהי , ותאמין לי שזה לא בגלל עצלנות או חשיבה שהוא לא צריך להלחם על מקומו אלא לקבל קרדיט קבוע , לא הסכים לחזור לנבחרת בשביל משחק אחד או שניים ואז לחזור לספסל .
בהחלט שמגיע למקלארן קצת נחת משתי התצוגות של הנבחרת בשני המשחקים האחרונים שלו. ההחלטה לזמן את הסקי התבררה כמצויינת, החלוץ הותיק התברר כבקאפ המעולה והמתאים ביותר למצב שאליו היה נתון החלק ההתקפי של הנבחרת, נגד אסטוניה ורוסיה כבר יהיה את ווין. ושוב, אואן ! איזה כיף לראות אותו כובש ככה.. שלא יגמר לעולם. :aaa12:
מצא את ההבדלים: גארת' בארי הוא מספר 4 בהיררכיה במרכז השדה אחרי ג'רארד, למפארד והרגריבס(וכיוון שהלפת לא סופר את קאריק אני משאיר אותו מחוץ למשוואה, למרות שלדעתי גם קאריק שחקן טוב ממנו) וככה הוא מסתכל על המצב: I have given the manager another option and that's what international teams need," Barry told Sky Sports News. it goes to show that I did not stop giving up. ג'יימי קראגר הוא הבלם הרביעי ברוטציה אחרי טרי, ריו וקמפבל(קינג במילא לא כשיר 90% מהזמן) וככה הוא מסתכל על המצב: "I first thought about it after the World Cup because I wondered how many chances I'd get for England at centre-half. It's going to be difficult for me to be seen as anything more than a squad player, and at this stage of my career that's not what I'm interested in. לא רוצה להיכנס להגדרות של פטריוטיות או לא, אבל חוסר ווינריות וחוסר הרצון להאבק על ההרכב ולחכות להזדמנות שלך, זה מה שמבדיל בין בארי לקראגר. אגב, חלק מהדברים של קראגר באותו ראיון: "It was particularly disappointing for me when Rio was out against Estonia and I wasn't picked. אתם מתארים את הרגריבס אומר כזה דבר על למפארד, או את קראוץ' על האסקי? קצת דיגניטי וכבד למאמן ולהחלטותיו (חסר יכולת ככל שיהיה).
boazinio הד תקשורתי כזה או אחר לא צריך להוות אינטרס של כן להזמין או לא להזמין את בקהאם, מה גם שזמן הזימון לאחר ההדחה לא היה כזה קצר. קארגר גם לו היה מסכים לחזור לנבחרת,גם כשאחרים היו פצועים(כמו קינג,קמבל)עדיין היה מגיע על תקן שחקן מחליף, לא מתאים לו,בגיל שלו,במעמד שיש לו,לגיטמי,זכותו ואם אני אוהד ליברפול,זה אפילו עוד יותר מעצים את האהבה שלי אליו. אגב,אני מחכה בקוצר רוח לטור הבא של רון עמיקם...בעצם יש לי הרגשה שהוא לא יזכיר את אנגליה והניצחון המרשים שלה גם על רוסיה,אותה רוסיה שהוא שאל לגביה,מתי היא מגיעה לוומבלי לשחק נגד הבוקים האנגלים. איזה כיף שהרסנו לו את החג.