בדרך הזאת הדיון יגיע למבוי סתום. נפסיק עם הציניות ונדבר בהיגיון. אני מאמין (ואולי בעם יש עוד כמה כמוני), ששלום (שכולל החזרת שטח) צריך לעשות מאחת משתי הסיבות הבאות: 1. שיפור המצב הביטחוני. 2. הכרה בכך שהשטח לא שייך לנו, והחזרתו למדינה אליה הוא שייך (או היה שייך, גם השאלה "על סמך מה ניקבע ששטח שייך למדינה כשלהי?" הוא קטע פילוסופי די עמוק). לגבי הסיבה הראשונה, להבדיל מדוגמאות מצרים וירדן, אני לא חושב ששלום עם הסורים ישפר את המצב הביטחוני, בגלל אותן סיבות שציינתי בהודעה הקודמת. לגבי השנייה, אנחנו לא רוצים להחזיר לסורים שטח שכבשנו מהם במלחמה בה הם פתחו כדי להשמיד אותנו.
כי הוא שייך לסוריה. ישראל גם סיפחה ויישבה את יש"ע, והיטלר סיפח את אוסטריה... שום דבר לא יהפוך את זה לשלנו (גם אם ישראל תנסה לצרוב את המפה במאות בתי ספר בתעמולה השקרית שנעשת כאן). רק עניין של זמן עד שזה יחזור לסוריה, וטוב שכך.
אני מוכן לקבל את הטיעון לגבי ארה''ב, רוסיה ובעיקר סין כי מדובר במסה איכותית של צבא. אבל שוויץ, תאילנד, פאקיסטן והודו... בדיחה גרועה. אה באמת, גם לאפגניסטן ועירק יש צבא חזק ונשק גרעיני? ג'ורג' בוש טען שכן. אבל רגע, אם הן כל כך חזקות איך לקח לארה''ב רק שבועיים להשתלט לחלוטין על שתיהן {ולא נמצא שוםםם רמז לנשק גרעיני}? זה מביך, בשבועיים מסכנים הצבא האמריקאי לא יכול להשתלט אפילו על בולטימור שבתוך ארה''ב.
איזה מחווה, להסכים לעשות שלום עם ישראל בתנאי שיקבלו את הגולן... אסד הסכים לבוא לארץ כמו שסאדאת עשה בזמנו? רמת הגולן היא לא כמו סיני ועזה, שם אין אוכלוסיה לא ישראלית, אין שום סיבה שבשביל שטח שבו חיים רק ישראלים, אנחנו נצטרך לוותר על כל כך הרבה. ודרך אגב מה זה השטויות האלה? ליפן ושוויץ אין בכלל צבא מסודר, ותאילנד, תורכיה?!? מה זה ההמצאות האלה? ביחס לגודל המדינה והצבא, הצבא שלנו הוא אחד החזקים בעולם אם לא החזק ביותר. להודו ופקיסטאן לדוגמא יש שני צבאות גדולים
הצבא הרוסי מבוסס על כמות בלבד. במלחמת העולם השניה מתו 20 מיליון רוסים (אם אני לא טועה), היטלר כבש את רוסיה די בקלות, אבל אז הם הגיעו רחוק ונתקעו בלי מזון, היה קר וכל שאר הצרות שרוסיה מביאה איתה. אז אפשר להגיד את זה ככה 'רוסיה חזקה, הרוסים לא'.
מבחינת נסראללה גם תל אביב היא התנחלות - זאת לא הנקודה. אני גם יודע מה הגבולות המוכרים של מדינת ישראל בעולם. אני פשוט שואל את סלע - מבחינתו, מה ההבדל בין רמת הגולן לנהריה? שני האזורים נכבשו במלחמה שאו שהתחילו אותה הערבים (48) או שהם התגרו בנו והכריחו אותנו לצאת למלחמת מנע (67) - זאת אומרת האשמה על תחילת שתי המלחמות הללו נופלת על הערבים - אז מה ההבדל בין השטח הכבוש בנהריה לשטח הכבוש בגולן?
צראו , מהז ה כמות? אם ישראל נלחמת עם מדינה כמו רוסיה (בשביל הפרוטוקול) אז ברור שלא תהיה פלישת חיילים מדינה לתוך מדינה כי זה בלתי אפשרי ובעצם לא הגיוני גיאוגרפית , זאת תהיה מלחמת בעזרת בליסטיים וכלי טיס ובהם ישראל גוברת על רוסיה בכל פרמטר אפשרי. הטכנלוגיה האווירית של ישראל והטכנולוגיה הבליסטית של ישראל היא המתקדמת ביותר בעולם (מועתקת מצבא ארה"ב) היום כבר אין ערך לכמות חיילים כשאנחנו מדברים על מדינות שלא גובלות אחת בשנייה.
אם באמת המלחמה תתחיל ותיגמר בטילים אז בכלל יש לרוסים יתרון. בשביל להשמיד את ישראל מספיקה פצצת מימן אחת! (על גוש דן) בשביל להשמיד את רוסיה גם 1000 פצצות לא יעזרו. ארסנל הנשק הלא קונבנציונלי (גרעיני, כימי וביולוגי) של הרוסים גדול פי כמה וכמה ממה שיש לנו. החץ לא באמת יוכל להשמיד הרבה טילים. חה"א הרוסי הרבה יותר חזק מחיל האוויר שלנו, יש להם מיגים וסוחוים מאוד מתקדמים, וגם הגודל משפיע- כ-2000 מטוסים. אני לא יודע את המספרים המדוייקים אבל חיל האוויר שלנו הרבה יותר קטן (מאות מטוסים, ולא אלפי כמו אצל הרוסים). עכשיו כשהעניין הובהר, די עם השטויות האלה.
די לשחק אותה מבין... פצצת מימן משמידה את ישראל? שטויות..חוץ מזה, אני מבטיח לך שמבחינת נשק גרעיני, לישראל יש יותר מרוסיה.20 שנה אנחנו לא יושבים ומשחקים שש-בש בדימונה.
רוסיה לפני 15 שנים עוד נקראה ברית המועצות והיתה בתקופה של מלחמה קרה. תהיה בטוח שהם חימשו את עצמם בטירוף בפצצות גרעיניות וכל זה לא הלך לזבל כי בריה"מ התפרקה... לישראל יש משהו כמו 200, לרוסיה כנראה כמה אלפים.
להגיד שישראל מסוגלת להתמודד עם המעצמה העשירית בחוזקה בעולם (ארה"ב לוקחת את תשעת המקומות הראשונים) זה באמת בדיחה. הכל יחסי לגודל של המדינה.