הדיון הרשמי של המצב הביטחוני

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י AFC, ‏1/11/02.

1. Barcik Member

אחד לא הספיק.

2. Spanish Weapon Member

צודק.
    שני טילים , על הירושימה ונגאסקי

3. Robin Member

אויש נו תסתום. מה אתה מגיב כאילו אליי כשאני בכלל לא אמרתי שום דבר חוץ מציון העובדה שהוא גר בגרמניה עד לפני זמן לא רב.

4. Waters Member

א. כמו שאתה לא תסתום, אני לא אסתום.

ב. לא התכוונתי אלייך אישית, התכוונתי לכל החכמים שזרקו את זה בלי בושה.

ג. זה בכלל לא רלוונטי. גם ה"הצגת עובדות" שלך.

ד. אני לא מתכוון להמשיך לריב איתך.

5. אלי מתחן Member

את העובדה שהוא גר בגרמניה לא ידעתי עד הודעה זו.
    מבחינתי אדם שקורא לישובי רמת הגולן התנחלויות הוא פסול לויכוח בנושאים כאלה.

6. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אחת הטעויות היותר גדולות שלי, היא ניסיון להכנס לויכוח עם אנשים שלא מודעים לעבודות (הגולן כבושה). טעות נוספת שלי היא להכנס לויכוח במעוז הימין. הטעות האחרונה שלי היא לדבר עם אנשים שהבנת הנקרא שלהם בעייתית אחרי שדווקא מרבית האנשים כאן כן הבינו שאני גר בארץ בקודש.

נערך לאחרונה ב: ‏16/8/06
  7. spurs229 Member

לכל יישוב בשטח כבוש ניתן לקרוא התנחלות. מבחינת ישראל יישובי רמה"ג לא נחשבים להתנחלויות כי רמה"ג סופחה על פי חוק מדינה (לעומת יהודה ושומרון שנחשבים שטחים כבושים), מבחינת שאר העולם זה לא שטח של המדינה ולכן היישובים הם התנחלויות. אתה צריך לבחור עם מי אתה הולך, עם 7 מיליוני אזרחי ישראל, או 7 מיליארדי תושבי העולם.

8. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אני מחזק את דבריך, אתה כמו צדיק בסדום כאן בשבילי במעוז הימין http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

ביקשתם עובדות, תקבלו עובדות (מה שחשבתם שאני ממציא, ואתם אומרים "עובדות"):

http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/travel/dg/maps/cd/750x750_israel_m.Xxx
    הגולן בעולם בכל מפה (למעט בתעמולה הישראלית) לא מוכר כשטח ישראלי.

הנה עוד:

http://www.elca.org/countrypackets/israel/map.Xxx

כל זה נשלף מהתוצאות הראשונות מחיפוש בגוגל, ולא חיפשתי ב BBC או כל אלו שאתם לא מחבבים.

http://map.walla.co.il/ts.cgi משום מה בישראל המפה קצת שונה, כי בשבילם רמת הגולן היא חלק בלתי נפרד ממרחב מחייה.

9. Barcik Member

ג'ון סמית' ופריץ שוסטר מוזמנים לחשוב מה שבא להם. העובדה המשפטית היא שבגולן חל חוק מדינת ישראל, והשטח כולו הוא תחת ריבונות ישראלית. יאהו לא רוצים להכנס לפולטיקה ולהרגיז הרבה מאוד ערבים, שיהיה להם לבריאות. העובדה (מצטער, סלע. אני יודע שזה מונח שקשה לקיצוני כמוך) היא שרמת הגולן היא שטח מדינת ישראל.
    גם בירושלים לא אוהבים להכיר בעולם כבירת ישראל. אולי באמת תל-אביב היא עיר הבירה שלנו בלי שנדע על כך?

10. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אתה מסלף עובדות. הגולן היא שטח כבוש (מסומן בירוק כמו יש"ע), ואין דבר שאתה יכול לעשות בעניין. אם ישראל מחשיבה את עצמה חלק מהעולם הזה (חברה באו"ם וכו..), אז הגבולות הללו לעולם לא יאשרו לה.
    בקשר למילה "התנחלות", אז לבוא ולהתיישב בשטח כבוש כמו יש"ע או הגולן זו "התיישבות" או "התנחלות" זה אותו הדבר (לא קריטי). אני מבין זכות דתית של ישראל לדרוש את חברון (אני באמת מבין אם חברון תשאר בסוף ישראלית! כן אני סלע המשאלני הנורא), אבל אני לא מבין למה רמת הגולן, ומה הסיבה?! (אין שום זכות דתית, זה סורי נטו).

נ.ב. ירושלים בירת ישראל.

11. Spanish Weapon Member

סלע, מה אתה אומר , לפנות את כל היהודים והערבים שחיים שם כבר 30 שנה ולהחזיר את השטח לאויב הסורי שרק לפני 30 שנה שם לעצמו מטרה לחסל אותנו ורמת הגולן זה הסמל היחיד שנשאר לנו לתבוסה שלו ולעובדה שסוריה לא יכולה על ישראל?
    להביא את השטח הזה למדינה שלא שינתה ולו בפסיק אחד את דעתה בנוגע לישראל , ברגע שיתאפשר לה (ולעולם זה לא יקרה) , היא תעשה כל שביכולתה על מנת להשמיד את מדינת ישראל.

12. spurs229 Member

הסיבה היחידה שבגללה שווה להחזיק את רמת-הגולן היא החרמון, בו שוכן אתר הסקי היחיד במדינה (מבחינה אסטרטגית הוא באמת לא כ"כ חשוב בימינו). אבל אני מוכן להיות קצת פחות אגואיסט ולנסוע לעשות סנואובורד בחו"ל אם יהיה הסכם עם סוריה. כך שבעצם- אין שום סיבה להחזיק בגולן!

אתה באמת חושב שסוריה יכולה להשמיד את ישראל?

13. Robin Member

בוא נגיד שאם נחזיר את הגולן ותפרוץ מלחמה בינינו לבין הסורים ימותו הרבה יותר חיילים מאשר אם תפרוץ מלחמה בלי שנחזיר את רמת הגולן.

מישהו מוכן להסביר לי מה יוצא לנו מהחזרת הגולן חוץ מ"הכרה בינלאומית" או כל מיני שטויות לא חשובות כאלה?

14. Robin Member

ג. ספרס אמר משהו אז אמרתי תיקון שחשבתי שהוא נכון. ביג פאקינג דיל, שוב לא אמרתי שזה אומר משהו על דעותיו של סלע.

15. spurs229 Member

שלום עם סוריה.