התחמקת מזה לחלוטין בפעם הקודמת, ואני אמשיך להדגיש את זה עד שתמצא נאד חדש שיענה על זה. אם סוריה רוצה שלום, היא היום באה לאולמרט ועושה אותו. אבל סוריה רוצה את רמת הגולן, לא שלום. במה זה שונה מדעתך על מדינת ישראל? אין שום הבדל בכלל, אבל לטענתך בכל זאת סוריה משחררת את היונה ועלה הזית וישראל מורידה אותה עם טיל נ"מ. אתה, סלע, דמגוג שמאלני הקיצוני לא פחות משנואי נפשך הימנים מצידה השני של הסקאלה. כמו מרזלים למינהם, טיעוניך לא מבוססים על הגיון, השיקול הראשון בכל מהלך מדיני (הרבה, הרבה, הרבה לפני מוסר), אלא על מיתוסים שבנית לעצמך ואתה מחזיק בכל כוחך. כמו חבריך בתקשורת, אתה שבוי במיתוס "ישראל חרא" ותמיד תראה באור שלילי כל פעולה של מדינתך. דעותיך הן בזיון, ואם אנשים כמוך היו מנהלים את המדינה ישראל לא הייתה קיימת היום. אתה נהנה לחשוב על עצמך כבן-אדם לוחם צדק, מתקדם ומוסרי, וחסן נסראללה נהנה מכך אף הוא - שכן הוא אדם חכם יותר ממך. לאורך ההסטוריה אנשים כמו סטאלין והיטלר הוכיחו שעל הסכם אפשר לשמוח רק כל זמן שהוא טוב לצד השני, ולמחבלים מולם ניצבת מדינת ישראל יש די שכל לדעת כי הפרת הסכם הוא צעד לגיטימי ונבון במידה והם מרוויחים בעקבות זאת יותר מאשר מפסידים. במצב הנוכחי בעולם הערבי, ישראל (והמערב בכלל) יכול לחכות במשך שנים רבות שהקידמה תביא את עצמה על מדינות ערב הלא מפותחות (תהליך שקרה במערב לפני מאות שנים), או להשתיל ולהתקין אותה שם באופן ידני. רק זה, יחד עם ערימות של כסף מלוכלך, חסר-מוסר וקפיטליסטי, ימנע את הסכסוך המתמשך והבלתי-נמנע. ההסטוריה לא מצדיקה את הרצון שלך לסמוך על הצד השני. מדיניות המבוססת על מוסר, אמון ושאר תכונות יפות ואוטופויות, תקרוס. רק מדיניות מקיאבליסטית לאורך ההסטוריה מניבה הצלחות. אם אולמרט "רצה לנצח", הוא היה מתנהג כך. אבל אולמרט לא החליט מהרגע הראשון, וכך נוצר מצב אבסורדי בו מחר בבוקר חיילי צה"ל יאלצו להפסיק להלחם והפכו למטרות נייחות. צה"ל, בגלל מנהיגות חסרת החלטיות ומבולבלת, לא יכל בשום רגע לנהל את הלחימה כפי שצריך. איך צה"ל צריך להתנהג כעת, כאשר עליו להלחם עד לפסק הזמן? בכל החלטה שהיא - עסקית, צבאית, מדינית או אישית - נדרשת החלטיות. כאשר הראש משנה את דעתו פעמיים בשעה ונותן הוראות מנוגדות לאיברי הגוף, אי-אפשר לצפות להצלחה. כמו במקרה הנוכחי, אפשר לצפות לכשלון, ורק צבא כמו צה"ל לא יוצא ממצב כזה כאשר הוא מוכה לחלוטין. זוהי אשמה מלאה של המנהיגות, אשר צריכה ביום בו הכל הסתיים להתפטר מיידית. אינני קורא למלחמה עיוורת. אני, להבדיל ממך, לא קיצוני. בראשי, אני תמיד מנסה להעמיד את הפלוסים מול המינוסים, הרווח האפשרי מול הסיכון (כמובן, דעתי איננה ולא יכולה להיות מבוססת כמו זו של בן-אדם היודע יותר פרטים, אך אני מדבר על ראיית עולם כוללת פה - לא רק מלחמה זו). אינני יכול חד-משמעית לקבוע שלהכנס ללבנון הייתה ההחלטה הנכונה פה, אם כי אני נוטה לכיוון זה. אבל דבר אחד בטוח - המלחמה, בה אופן בוא היה נוהלה, לעולם לא הייתה צריכה לקרות. מן הרגע הראשון, היה על אהוד אולמרט לקבל החלטה אחת: עושים שלום ומבליגים או שנלחמים במלוא העוצמה. הוא לא עשה זאת, ולכן מחר, כאשר צה"ל ינצור אש וחיזבאללה ימשיך לירות טילים במשך חודשים כי הם מכירים בערכו האמיתי של הסכם, ניתן יהיה לסכם את החודש האחרון ככשלון צורם. ועד למחר בבוקר, אני מסכים עם דבקה. להוריד את הטיל הכי גדול של צה"ל על שגרירות איראן.
הודעה הכי גדולה שקראתי בכל הדיון הזה,פשוט לעמוד ולמחוא כפיים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx למרות שדבקה בדרך כלל נוהגים לרשום הרבה שטויות,ולפעמים חותרים לדברים לא הגיונים גם אני הפעם מאמין להם במיוחד עקב הסיבה שלבנון ביטלה את ישיבת הממשלה בנוגע לפריסת הכוחות. התירוץ של נסראללה כמובן יהיה בזה שכח ישראלי נשאר בלבנון. שאף אחד לא יחיה באשליות,מחר אם לא ייקרה משהו מיוחד, הקטיושות ימשיכו.
http://rotter.net/forum/scoops1/8354.shtml "אירוע חמור ביותר בגבול עם סוריה" "חשש למחטף" זה עדיין מאוד מעורפל אבל אני די מאמין לרוטר, הם מאוד אמינים בד"כ.
אוקיי חבר'ה הדברים מתחילים מאוד מאוד להדאיג. אז ככה , זה מה שאני יודע עד עכשיו : 1. סוכל פיגוע בקנה מידה אדיר של חזיבאללה בכוחות צה"ל בתוך לבנון ועל הגבול 2. כוננות שיא בגבול עם סוריה, גדוד טנקים לא שגרתי של סוריה מכוון לעבר צה"ל , יש שמועה שמדברת על זה שהאירוע נובע מחטיפה מבטיח לעדכן כשאני אדע יותר.
תשמע, אני אומר לך כמעט בוודאות ,יש עכשיו צנזורה מוחלטת אבל משהו קורה בגבול עם סוריה. זו לא שמועה ואני כמעט בטוח בזה. הדברים נהיים מסריחים יותר ויותר , הרגשה לא טובה.
אוקיי ככל הנראה הפיגוע ההמוני שחיזבאללה רצה לעשות הוא ע"י מזל"ט שהועמס בכמות חומרי נפץ אדירה. חיל האוויר ירט את המזל"ט.
קודם כל קוראים לי רונן ,הגיע הזמן שתדעו כבר ותפסיקו לקרוא לי אטו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx שנית כל,יש הרבה ערפול סביב הנושא, אני חושב שנושא המחטף הוא לא נכון (לא לתפוס במילה) אבל הקטע עם הטנקים הסורים הוא כמעט בוודאות של 99 אחוז נכון. הלילה הזה הולך להיות מאוד ארוך , מי שחושב שמחר ב7 בבוקר תהיה הפסקת אש ,שיתעורר מהחלום שלו , ממחר זה מתחיל להיות יותר קיצוני.