הדיון הרשמי של המצב הביטחוני

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י AFC, ‏1/11/02.

1. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

נשמע כמו פחד אלוהים. מקווה שהכל בסדר איתך.

2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לא יודע אם מציינים את זה בכלי התקשורת השונים או לא, אבל אני שמוע גם מחבר שלי שגר בראשון לציון שרקטה פגעה בפלמחים, וגם אבא שלי שעובד באשדוד מספר לי שגם היום נשמעה כבר פעמיים אזעקה. אגב, גם באשקלון הייתה היום אעזקה והטיל נפל בחוץ לעיר. נפילה הייתה גם בגדרה.

שמח.

3. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי זה שילוב של המהפיכות בעולם הערבי ודעת הקהל העולמית שתומכת בהן, וזה נותן להם "כאילו" לגיטימציה להפציץ עם הקסאמים והגראדים, וגם של נפילת מובארק במצרים.

בכל תקופה אחרת התשובה היתה מבצע צבאי אבל אסור לתת למשטרי הרודנים להסיט את תשומת הלב של כל העולם נגדינו. מעדיף שכל העולם יתרכז עכשיו בלוב, בסוריה וכו', נתחשבן עם החמאס מאוחר יותר.

4. THE STRETFORD END Member

דניס,

אפשר לחשוב שחוסר לגיטמציה מנעה מהם לשלוח קאסמים ורקטות קודם לכן על ישראל...

ולטעמך אנחנו צריכים לשבת בשקט ובכדי לא להסית את תשומת הלב של העולם מלוב...כן,בטח ושיזדיינו תושבי באר-שבע,אשדוד ודרום הארץ,מה זה משנה עוד גראד,פחות קאסם,העיקר ש"דעת הקהל" העולמית תתרכז בקדאפי...

נו שויין.

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

אחד המשפטים המפגרים שקראתי... ואני בטוח שלא צריך להסביר למה.

לא להגיב? כדי לא להסית את העולם נגדינו.....? בחייך.

נערך לאחרונה ב: ‏24/3/11
  6. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

בני...זה מה שהיית אומר גם אם היית עכשיו גר באשקלון?

עזוב אותך, נו, אתה בטח לא רציני.

7. StevieG Member

הוא לא אמר לא להגיב, הוא פשוט אמר להגיב במבצע צבאי עם חיל רגלים, טנקים ומטוסים. זה הכל. גם לא נראה לי שיש גיבוי למבצע כזה עכשיו, בזמן שמדינות אירופה עסוקות בלפייס את העולם הערבי איתן על מנת לחסל את שלטון קדאפי.

חוץ מזה, נקמה מוגשת הכי טוב כשהיא קרה, לא?

בכל מקרה, שני הצדדים לא יכולים כרגע להרשות לעצמם עוד עופרת יצוקה, אז אני מאמין שזה יירגע.

8. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

הם כאילו ממש מחפשים את זה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4047439,00.html

חיביים, אבל פשוט חייבים עופרת יצוקה 2

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏24/3/11
  9. Number 8 Member

העדכון על גראד בראשון לציון הייתה אזעקת שווא ועדכון לא נכון. מהר מאוד פיקוד העורף הוציא הודעה שלא נפל שום דבר בראשון לציון.
    אם באמת היה נופל בראשון, זו כבר הסלמה אחושרמוטה ודבר שלא היה לעולם והיינו קרובים מתמיד למלחמה.

10. danielone Member

כאילו זה מצחיק איך שהמערכה פה מתנהלת, ואני יסביר למה אני חושב ככה,
    תסכימו איתי כולם, שאם היה חס וחלילה חס ושלום נופל גראד או קסאם ולמשל נופל באיזה בית ספר, או מפעל, והיה (בלי לפתוח פה לשטן), אז הצבא היה יוצא ומפציץ בלי הפסקה, והם היו מחזירים, ובקיצור כמו שאמרתם עופרת יצוקה 2, אבל מה לעשות שאנחנו במדינה שמתנהלת רק לאחר אסונות, ובחיים לא יקדימו כמו שצריך תרופה למכה, זה נראה כאילו ביבי מחכה שיהרגו כמה אנשים, בשביל "שיהיה לו אשראי בינלאומי", עד שלא יקרה הם לא יעשו כלום, כי מה לעשות אנחנו פוחדים מהתקשורת העולמית העוינת כלפינו, אותו דבר אם החמאס יגיע לגוש דן, יפציצו את האם אימא שלו, ואם אתם שואלים אותי גם לחמאס, וגם לחיזבאללה, מהצד השני יש טילים שיכולים להגיע לגוש דן, אבל כנראה שהם יודעים מה יקרה אם הם ישתמשו בזה, כרגע עד לחזרתו של ראש הממשלה מרוסיה, אין סיכוי שיתחילו איזה מבצע ואני לא יודע מתי הוא נוחת, אבל אם לעשרות רקטות מסוגים שונים, פצמ"רים, גראדים, וקסאמים, שנוחתים בימים האחרונים אין תגובה ראויה, אז אני לא יודע מה יהיה, אומנם אני לא תושב אזור הדרום, אבל אני מבין טוב מאוד מזה לקום בבוקר לקול האזעקה העולה ויורדת, שלא נדבר על משפחות עם ילדים, ישראל חייבת להגיב בכוח מופרז מאוד לירי הזה לדעתי. בשביל להשיב את כוח ההרתעה.

11. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא הבנתם. לא אמרתי לא להגיב. הכוונה שלי היתה בכל הנוגע למבצע בסגנון "עופרת יצוקה", מבצע רחב היקף וממש פלישה של חיילים לתוך הרצועה (שזה מה שעצר את הקסאמים בפעם הקודמת). ברור שצריך להגיב בכל מקרה על התקיפות.

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

או, כפי שרמזת בהמשך, בתל אביב.

בעיית התדמית העולמית ידועה וברורה, למרות שבסופו של דבר נראה שלא משנה מה אנחנו עושים, טוב אי אפשר לצאת. בעופרת יצוקה נדמה לי שהיתה הבנה בימים הראשונים, אבל מספיק פגז אחד שפוגע לא טוב והורג תמימים, והכל משתנה. הבעיה היא שהמצב הנוכחי בלתי נורמלי - יישובים בישראל חוטפים רקטות ו... אלה החיים שלהם. לא תקופה מסוימת, כמו הצפון במלחמת לבנון השנייה, אלא שנה אחרי שנה. פה ושם יש הקלות, אבל זה תמיד זמני, ובמצב הנוכחי, זה לא עומד להשתנות בקרוב. לא משנה מה חושב העולם, מדינה ריבונית חזקה לא יכולה לקבל מצב כזה.

13. Number 8 Member

קודם כל אני שמח ומעריך שאתה מתעניין. ובאמת היה פחד אלוהים.
    היום כבר התאוששתי ועיכלתי מה שהיה, אתמול פשוט הייתי בשוק ולא מאופס, הייתי פאקינג כמה מטרים אחדים מהמטען חבלה ורק בנס ובזכות השומר במרומים ניצלתי ולא קרה לי כלום. התמונות עדיין רצות בראש לפעמים אבל הרבה פחות מאתמול, אתמול כל דבר שחשבתי בסוף הגיע לתמונות של הפיגוע, היום כבר חזרתי לסוג של שגרה עם חברים והמשפחה וביום ראשון חוזרים לבסיס ולירושלים ולאותה תחנה... אין מה לעשות, חייבים להתמודד, רק ככה ממשיכים את החיים ומתמודדים, צריך להמשיך הלאה, לא ניתן לטרור לנצח.

14. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אחד מהרגעים היותר מרגשים שהיו לי היה במבצע הזה שקיבלנו להיות כמה שעות בבית לאחר שסגרנו משהו כמו 38 יום, בדרך חזרה למקום שבו היינו עצרה אותי מכונית, תושבת שדרות, שפשוט אמרה לי : "תשמע, אני מרחמת עלייכם על הימים שאתם לא ישנים, על הלילות הקפואים שאתם נמצאים בשטח, אבל אני רק רוצה שתשארו שם כי ממתי שאתם שם, חזרנו לחיות ואנחנו ישנים לילות שלמים.".

אין ספק, זה עושה לך משהו לשמוע דבר כזה.

15. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מבין מה החמאס רוצים להשיג?
    הם רוצים בכוח עוד מלחמה שמן הסתם ייהרגו בה חפים מפשע משני הצדדים?
    די כבר, איו לנו כוח לעוד מלחמות.