הדיון הרשמי של המצב הביטחוני

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י AFC, ‏1/11/02.

1. burning soil Member

יאללה מתי יתחילו למחוק אווירית את דרום לבנון ?

2. Robin Member

קודם כל אני לא יודע על איזה הפצצות אתה מדבר... די הפצצנו את כל לבנון מאז שהמלחמה התחילה. אם אתה מדבר על כפר קנא, למה לקח 7 שעות לבניין לקרוס ויותר מכך, למה האזרחים נשארו בתוך הבניין לאחר ההפצצה. בכל מקרה, חיזבאללה אכן ירה סביב אותו בית קטיושות לעבר ישראל מה שהפך אותו למטרה לגיטימית (למרות שאם היינו יודעים שיש שם חפים מפשע, או לפחות כמות כזו של חפים מפשע, לא היינו יורים). עכשיו, עוד כמה שאלות:

1. למה גופות חרוכות מעידות על פצצה מלוכלכת?
    2. איפה ראית גופות חרוכות מההפצצה בכפר קנא (בהנחה שזה המקרה שעליו אתה מדבר)
    3. מהי ההגדרה שלך של פצצה מלוכלכת, כי לישראל אין שום סיבה להשתמש בפצצה מלוכלכת לפי ההגדרה שלה שאני מכיר וגופות חרוכות לא מעיד על פצצה מלוכלכת.

קודם כל אני לא מבין למה השאלה אם הייתי בצבא או לא קשורה - אבא שלי היה בסיירת מטכ"ל 20 שנה ורוב החברים שלו הם משם (ולכן אני יודע מספיק). הנה דוגמה של משהו - אלוף פיקוד צפון לשעבר (בזמן המקרה) אמר לאבא שלי כשהם דיברו שלשום שהמקרה הראשון בכפר קנא לפני 10 שנים (כשהוא היה אלוף פיקוד צפון) התברר בסופו של דבר כפגז של חיזבאללה אבל שמה שמשנה זה הרושם הראשוני של התקשורת כך שזה לא משנה מה האמת שמגלים הרבה זמן אחרי. בדיוק כמו שאנחנו מכסים את התחת, כך גם הם וכך גם אנחנו יוצאים עם האשמה על דברים שאנחנו לא אחראיים עליהם.

שנית כל, פאקים קורים, אני לא מבין מה אתה מנסה להוכיח בזה...

קל מאוד להגיד - קשה יותר להוכיח. למה שהצבא יודה בכל מיני מקרי זוועות ובמקרי זוועות אחרים, לפעמים פחות קשים, הוא יאשים מעבדת נפץ של הערבים? (לא שאני אומר שזה לא קורה)

point being... ככה זה תמיד בתקשורת...

לא אמרתי שאני בטוח בשום דבר כזה, אמרתי שאני בטוח שאנחנו לא משתמשים בנפאלם בדרום לבנון, כי אנחנו לא (וממתי נפאלם נחשב ל"פצצה מלוכלכת"?). אני אכן לא רואה סיבה שישראל תשתמש בפצצה מלוכלכת כשיש לה את הכסף ואת האופציה לפצצות לא מלוכלכות.

לא ברור לי למה אתה מתעקש לקרוא לו פאשיסט. זה כמו שמישהו יקרא לך פלשתינאי - דבר שהוא לא נכון. איזה מאפיינים של הפאשיזם הוא מראה ומי אתה שתתווכח עם פרופסור מכובד שהיה נשיא מכון וייצמן כמוהו?

מה לעשות שהתרבות הערבית נמצאת מאה שנה מאחורי העולם המערבי ושהיא אכן נחותה. מה זאת אומרת הם לא יכולים לנהל את עמם שלהם? רוב הישראלים לא שונאים את כל הערבים כי כולם מחבלים אלא כי הם אויבים שלנו וזה רק טבעי שלא תמות (pun intended) על האויבים שלך.

3. Robin Member

4. בית"רי מלידה Member

הרבה אש ועשן בעזה כתוצאה מפעולה גדולה של צה"ל שם.

שעזה תעלה באש - ושכל כוחותינו ישובו בשלום.

5. spurs229 Member

איך בדיוק זה יעזור לך שעזה תעלה באש? אין מספיק שנאה כלפינו ורצון לפגוע בנו מצד הפלסטינים?

6. GUTE Member

עכשיו כולם רואים את חוסר הנסיון המדיני והביטחוני של הצמרת השילטונית שלנו. אולי עכשיו אנחנו קולטים, פה זה לא שוויץ, הביטחון הוא עדיין מעל הכל, מעל רווחה ומעל תשתיות ומעל הכל !!
    פה זה לא שוויץ ולא לוכסמבורג, אי אפשר שנהיה עם שר ביטחון שהוא חימושניק, ואי אפשר שנהיה עם ראש ממשלה שהוא כתב צבאי. עד עכשיו במשך 58 שנות קיומה, "הגנרלים" שכל כך מושמצים פה מפעם לפעם הביאו אותנו להישגים ולמה שאנחנו היום, מדינה מערבית מפותחת עם צבא חזק וכלכלה יציבה.

7. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

עוד שני חיילים נהרגו בכפר מרכבה ...
    קטיויושות בל קו הצפון...

סאמק, עד מתי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx

8. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

פוטנה...

לירן, עם כל הכאב שבכך, אסור פשוט אסור לחדול ולהכנע להפסקת אש לפני שהשגנו הישג משמעותי שאומר מחיקת המפקדות, השמדה של עוד בונקרים ורקטות, ופגיעה בראשי ההנהגה.
    ברור שלהכניס כוח בינ"ל לא יעזור באמת אבל זה עדיף על שהות שלנו שם. מה שכן, עד אז, ובתקווה שנספיק, צריך לשטח שם הכל בסביבה כדי שנקודת המוצא תהיה טובה יותר מבחינתנו.
    דעת קהל עולמית- לא שיקול.
    הומניות- לא שיקול.
    ביטחון אזרחי ישראל- השיקול היחיד.

9. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

גל, זה ברור לי, אבל עוד נקודה ברורה היא שלעלום לא נצליח לחסל כליל את החיזבאללה,נבריח אותם מלבנון הם יקימו במדינה אחרת צבא חדש שלאט לאט יכנס לזירה שוב...
    ברור לי הרצון להגן על התושבים וברור לי שכוח בן לאומי של מריונטות רק יחמיר את המצב, אבל כל אבידה בנפש , בין אם זה חייל או אדם מבוגר זה דקירה בלב המדינה הקטנה שלנו.

איי איי, פיתרון דיפלמטי אין, פיתרון צבאי אין, אז מה עושים לעזאלזל?
    יש למנייאקים האלו כ"כ הרבה מדינות איסלמיות בעולם מה הם נפלו עלינו, ימח שמם.

נמאס כבר לשמוע על הרוגים בצד שלנו.

10. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

תשמע, אני מדבר איתך רק בטווח הקרוב. הרי גם להבריח אותם לא נצליח. ואירן לא יגידו לעצמם "וואלה טוב בואו נעזוב אותם מעכשיו". פשוט זה ייתן כמה שנים שקטות נוספות.
    בטווח הרחוק אנחנו לא נוכל להם תמיד. הם הרבה מדי, ולא ירחק היום שגם כאן הם יהיו יותר מאיתנו, ויגברו עלינו. כמו שאמרת, "נפלו עלינו".

נערך לאחרונה ב: ‏4/8/06
  11. משוגע בירוק Member

הם הגיעו לחדרה השרמוטות!!!!!

12. שלוס Member

נו והממשלה המפגרת שלנו תמשיך לחכות שיפול טיל בת-א
    אני עכשיו מרים לאוויר 324 מטוסים מפגיז את ביירות בפצצות מימן מוחק שם הכל מהיסוד
    אזרחים,שרים, צבא, ממשלה הכל אני מוריד שם
    שסניורה ושות ישבו בחושך!
    תוך יומיים הם נכנעים
    אבל לא...נחכה שיפול לי על הבית ואז נבקש הפסקת אש
    אחחחח אם היו מקשיבים לי ביום ה1 של הבלאגן היום כבר הינו בים משתזפים
    ביזיון.

13. GUTE Member

חבר'ה, לדעתי הגיע הזמן להיכנס לשורש הבעיה. צריך לנהל מערכה נגד סוריה ואיראן, ועכשיו!!!
    הרי בעיית איראן חייבת להיפתר, והיא לא הולכת להיפתר בדרכי נועם תהיו בטוחים, עדיף עכשיו שאנחנו כבר בתוך העסק הזה למשוך את איראן וסוריה ולגמור את העניין. כמו שלמדנו עם החיזבאללה שהיה עדיף לגמור אותם בשנת 2000 שהם חטפו לנו את השלושה בהר דב, ככה אנחנו צריכים עכשיו, לפני שאיראן תשיג יכולת גרעינית. צריך להלום בהם ומיד!!!

14. spurs229 Member

בשביל פצצות מימן מספיק גם מטוס אחד.

15. burning soil Member

גם אם יוחלט להכניס את סוריה ואיראן למשוואה זה לא יקרה בגלל שלהנהגה אין את התעוזה
    והתמיכה הדרושים לכך(ואכן לא מדובר במהלך פשוט) כפי שהיה לבגין בזמנו עם הפצצת
    הכור העיראקי..