עד שימציאו את הטיל נ"ט או הרקטה הבאה שתחדור את המערכת, או שלחלופין יתחילו לירות בג'יפים שמסיירים ויהפכו אותם לקופסאות שימורים.
מה אתה רוצה? זה משחק של חתול ועכבר. הנשק של האויב משתדרג וגם ההגנה שלנו והנשק שלנו משתדרגים, בכפוף לאיומים שיש. בתחום הזה אין לי ספק שאנחנו המובילים בעולם בכל נשק התקפי או הגנתי שאנו עושים.
מה שאני רוצה להגיד שזה מערכת הגנה חשובה אבל אני מקווה שזה לא יכניס את צה"ל ואותנו לשאננות, אני חושש שהמערכת הזאת תעודד את הפלשתינים להתחיל לירות על ג'יפים ו/או להתחיל למצוא פתרונות לטנקים עצמם בדמות שימוש בנשקים פרימטיבים יותר שבהם למערכת תהיה בעיה, עוד חשש שלי הוא שהשריונרים יתחילו לזנוח את הטנקאות הבסיסית של תפיסת מחסות ושיפור עמדות כדי להמנע מפגיעות ותגיע השעה שזה יתפוצץ לנו בפנים.
אתה קצת מגזים לא? צה"ל למרות הפאשלות שהיו לו הוא לא צבא מטומטם. תאמין לי שעובדים עם השיריונרים קודם כל לגבי מחסות נגד טילים ה"מעיל רוח" זה רק במקרי חירום.
עבודה סיזיפית ומאומצת של שייטת 13. כל הכבוד לוחמים אתם מקור הגאווה שלנו במיוחד בימים הקשים האלו. כל הכבוד גם למודיעין המעולה שלנו. http://news.walla.co.il/?w=/1/1805022&m=1&mid=111331
http://www.mako.co.il/mako-vod-keshet/uvda...b8ae0e21006.htm והנה הכתבה עליהם מעובדה מלפני כמה שבועות, תותחי על!
מכה קשה לחמאס והחיזבאללה...ששקדו חודשים על הפניית הלהבות מכיון לבנון לעזה בכדי ליצור קוצנזוס ערבי שיצא נגד ישראל לפני שכל מדינת סוריה-איראן קורסת והחגיגות בלוב ובחריין מסתיימות. ללא ספק החיזבאללה לא יוכל להתחמק מהגורל שמצפה לו בסוף חודש אפריל-החודש בו הוא יאבד כל לגיטימציה שהיתה לו עד כה. גם כאן(כרגיל) היה ניסיון לעשות שימוש ציני בפלסטינים כמגן אנושי נגד ישראל ע"י הטענתם(תרתי משמע) בעוד נשק לקראת עוד יום זעם... הפעם למזלם לא נלך עד הסוף.
במכולה נתפסו טילים חוף-ים שכנראה יועדו לאסדות הגאז בים או לספינות חיל הים. http://news.walla.co.il/?w=/1/1805239&m=1&mid=111411
היה פשוט צריך להטביע את הספינה הזאת. זה ממש לא נראה לי מקריות שספינות איראניות שייטו מול חופי ישראל פעמיים ומייד לאחר מכן יצא המשלוח הזה. זה ילך ויתבהר בימים הקרובים מעל לכל ספק.
אל תטעה. זו אוניית סוחר אזרחית תמימה.על האניה היו מאות מכולות בינהן 4 מכולות שיועדו לפריקה במצרים (ומשם באופן יבשתי דרך המנהרות.) גם המלחים וגם הקברניט לא ידעו על תכולתן כי בתעודות המשלוח כתוב מזון. ואכן בפתחן של המכולות היו מוצרי מזון ורק בפנים כל האמל"ח הזה. ... ללמדך,זוהי השיטה וככה מן הסתם העבירו את כל הארסנל שיש להם ברצועה. זוהי מלחמה סיזיפית שלעולם לא נגמרת.כל עוד יש בהם את הרצון להילחם בנו הם יבריחו.מן הסתם נתפוס חלק אבל הרוב יכנס. השיטה היחידה לנצח את החמאס-הג'יהאד בעזה זה לסמן את ראשי התנועות ולרדוף עד חורמה אותם ורק אותם. כולל ביתם.בני משפחותיהם וכל מה שקשור בהם. שיגורו בבונקר כמו נסראללה העכברוש וגם לשם נגיע. צריך למרר להם את החיים עד שיגידו די רוצים שלום.
בתיאוריה זה יופי גאס, אבל במבחן המציאות זה פשוט לא עמד, וכנראה גם אל ייעמוד. בפועל, כל פעם שהורדנו את אחד הראשים, צמח אחד אחר, קיצוני יותר וקנאי יותר, וכזה שמנגד עוד יותר לשלום.
בדיוק. הם לא יפסיקו להאבק עד שיקבלו עצמאות. אתה יכול להרוג את ה 10 הבכירים והעשירייה השניה תהפוך לעשיריה הראשונה. לא תהרוג להם את הרצון למדינה עם שום צבא. אלא אם כן עניין הטרנספר לא היה רק פליטת פה של גאס. אין ספק שזאת מלחמה קשה וארוכה והאוייב עיקש. כולנו למדנו אחרי 43 שנה שפיתרון קבע לא עושים צבאית, זה לא עבד. בסוף תקום קם מדינה פלסטינית (ונקווה שכך כדי שלא נקבל מדינת כל אזרחיה).
1. תלמד להבחין בין חמאס שמצהיר קבל עם ועולם על דחיית כל פיתרון זולת סילוקנו מכאן. מה שלמעשה מותיר אותנו במשוואה פשוטה. זה הם או אנחנו. התשובה ברורה. הפיתרון שהצעתי לא נוסה ב30 השנים האחרונות. הוא נוסה ובהצלחה ענקית עם מאיר דגן ואריק שרון.ברצועה בשנות ה70. אצלנו מורידים ראש נחש אחד ועוצרים לקטוף כותרות ופרסים. זה לחץ זה? סלחו לי אבל לא! לחץ מאסיבי במשך כמה זמן שידרש ואפילו 24 חודש עד השבירה שלהם. למה? כי אין אחרת!. 2. בקשר לטראנספר. אמרתי לך פעם את הפיתרון הרצוי מבחינתי. באותה הנשימה הבטחתי לך שהלארג'יות שלי הינה בעלת תאריך תפוגה. לא יעלה על הדעת לתת לרשות הפלסטינית את כל מה שאנו נותנים ולקבל כ"כ הרבה כאפות מהם. זו שבירת הכלים. זו חוצפה ועזות מצח. במצב עניינים שכזה הבטחתי שאני חוזר לעמידת מוצא ראשונית. "הכל שלי" ואתכם נטרנספר....הם פשוט לקחו את כל מה שקיבלו כמובן מאליו. אז תזדיינו בני זונות. אני חוזר לעמדה הכי קיצונית ומעכשיו תצטרכו להזיע בעבור כל מחווה מקווה שהבנת את הראש שלי. ואם לא הצלחת אז יש לך בעיה
אזהו שכאן אתה טועה. היו ארגונים הרבה יותר מיליטנטים מהג'יהאד והחמאס,שהוציאו גלי פיגועים בשנות ה-30 עד ה-90 לעבר ישראל ועוד הרבה לפני האינתיפאדה.חלקם הגדול בכלל לא צמח בישראל.ורובם הניחו את המורשת עליה נשענים הפלסטינים. פשוט אצלכם זה לא בטרנד לזכור פושעים שלא נלחמו עם דגל פלסטין.מזה כבר עוד פיגוע כשיש כל חודש אחד אחר הא?! ציטוטים נבחרים מויקי: שני המחבלים והמנהיגי טרור הגדולים ביותר שהיו אי פעם,כבר מזמן לא מבין החיים(עלי סלאמה האדום שעליו ישראל שמה את הידיים בסוף שנות ה-80 מנהיג רצח החללים במינכן.וחאג' אמין אל חוסייני שהיה בן דודו של יאסר עראפת ואחד מאבות הרעיון של המשרפות הנאציות במלחה"ע ה-2). חוסייני שאב את רעיון המשרפות משירותו בצבא העות'מאני שם תועד כשותף פעיל בהשמדת העם הארמני ויותר מאוחר צולם כשנפגש במצרים עם קצינים נאציים בכירים,בינהם אדולף אייכמן,היינריך הימלר ומי אם לא:אדולף היטלר.חוסייני אף ליווה באופן אישי ביחד עם אדולף אייכמן סיור בקרה ומעקב אחר תהליך ההשמדה בתאי הגזים באושוויץ. הוא הצטרף ליחידת אס אס בבלקן, שם סייע בהקמת יחידה וואפן אס אס מקרב המוסלמים בבוסניה שנקראה הדיוויזיה הררית מס' 13.בנוסף, היה שותף לתכנון מבצע "אטלס" - הרעלת מעיינות ראש העין בארסן חמצני במטרה להשמיד את יהודי תל אביב על ידי צנחנים גרמנים ופלסטינים שצנחו באזור יריחו. מעריכים שכמות הרעל הייתה יכולה לחסל כרבע מיליון נפש (היו לפחות 10 מכלי רעל, ובכל אחד מהם כמות המספיקה להרוג כ-25,000 איש).בפגישתו ב-28 בנובמבר 1941 עם היטלר הוא קיבל ממנו הבטחה כי עם כיבוש המזרח התיכון "מטרתה היחידה של גרמניה תהיה אז להשמיד את היסוד היהודי המתגורר במרחב הערבי בחסות הבריטים". באוקטובר 1944 לכדו אנשי הבולשת הבריטית (CID) את חלק ממשתתפי המבצע באזור יריחו. הקמת אש"ף קירבה אותו לברית עם אויביו ההיסטוריים, בית המלוכה ההאשמי.כאשר נרצח המלך עבדאללה הראשון בעת ביקור בהר הבית ביולי 1951 בידי קבוצת מחתרת לאומנית פלסטינית, היה זה בן משפחת חוסייני, דאוד אל-חוסייני, שעמד בראש ההתארגנות. גם לאחר מלחמת ששת הימים המשיך המופתי בקשריו עם המלך חוסיין, ואף נמנע מלגנות את ירדן במאורעות ספטמבר השחור בשנת 1970. המזרחן צבי אל פלג מעריך שהמופתי קיווה להשתלב ואולי אף לעמוד בראש האוטונומיה שהועיד המלך חוסיין לגדה המערבית, כאשר זו תחזור להיות תחת שלטון ירדן. חוקר מדע המדינה הגרמני, מתיאס קונצל, טוען בספרו 'ג'יהאד ושנאת היהודים' שקיים קשר בין הטרור האיסלאמי לבין התפיסות הנאציות האנטי יהודיות. הספר טוען כי את ארגון אל-קאעידה, כמו גם קבוצות איסלאמיסטיות אחרות, מנחה אידאולוגיה אנטי יהודית שאותה ייבאו מהעולם הנאצי אל העולם המוסלמי בעיקר תנועת "האחים המוסלמים" המצרית והמו?פתי של ירושלים. בתקופה שלאחר מלחמת ששת הימים החל להתבלט בציבוריות הפלסטינית הירושלמית בנו של עבד אל-קאדר אל-חוסייני(הבן של...), פייסל חוסייני. פייסל חוסייני הצטרף יחד עם ערפאת לארגון לשחרור פלסטין עם הקמתו ב-1964, וזמן קצר לאחר איחוד ירושלים תחת שלטון ישראלי התיישב במזרח ירושלים כשהוא צומח בשורות הארגון כבן טיפוחיו של ערפאת ונציגו בירושלים. מעמדו הגיע לשיא בשנות ה-90, כאשר עמד בראש המשלחת הירדנית-פלסטינית לועידת השלום במדריד (1991), ובהמשך הוא מונה באופן רשמי כאחראי על ענייני ירושלים ברשות הפלסטינית שלאחר הסכמי אוסלו. כיום, מאז הסתלקותו של פייסל חוסייני, אין בני חוסייני בולטים בהנהגה הפוליטית הפלסטינית. וכך הלך לעולמו ארגון טרור. וכך ניפתר גם מהחמאס.מהחיזבאללה...ומשאר המזבלה.