הדיון הרשמי של המצב הביטחוני

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י AFC, ‏1/11/02.

1. AW forever Member

חקירה זה טוב ויפה וחשוב, אבל אם הדברים האלה באמת מפריעים, אז חייבים להפסיק אותם בזמן אמת. אנחנו מדברים פה על חיים של אנשים, לא על משהו שאפשר לחכות איתו ל"אח"כ", שזה מועד תמיד נוח- יש פחות בלאגן, פחות הד ציבורי, פחות לחץ למצוא את האשמים ואפשר לגרור את החקירה ולמסמס אותה. לפי העדויות הללו הבעיה לא הייתה עם חריגים ש"התחרפנו", אלא עם פקודות והוראות פתיחה באש ברמת הפלוגה או החטיבה.

2. FelaKaT Member

אם לא אח"כ אז מתי? אתה רוצה לעצור באמצע הלחימה ולהתחיל לחקור למה מתו חפים מפשע? או שאתה רוצה להכניס שוב את התקשורת ולתת לה שוב יד חופשית ולגרום לאיבוד חיים מיותר של חיילים ולאיבודם של הזדמנויות פז למבצעים וחיסולים?

אם כל "הפשעים" שהצבא ביצע נגד הפלסטינים זה העדויות שמצויינם שם (אם כי יש לציין שעדיין לא הוכח שום דבר ויש לקחת בחשבון גם את זהות המעידים)-הצבא שלנו הכי נקי בעולם.

אגב,
    זה לא ברור? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

3. yonmu Member

אבל זה לא ש'אנחנו' לא בסדר, אלא כמה חיילים בודדים החליטו להתנהג בצורה היבשה כדי לפגוע באזרחים (למרות שאני די בטוח שב99 אחוז מהמקרים בעצם נשקפה להם סכנה). אם באמת החיילים שלנו היו רוצים הם היו יכולים להרוג עוד 1000 איש לפי נהלים יבשים. אחרי הכל, כן חילקנו כרוזים והזהרנו אזרחים לברוח כדי שהם לא יפגעו (ובואו לא נשכח שאותם אזרחים הם אלה שהעלו את החמאס לשלטון). אם אזרח מצביע חמאס, מקבל חמאס, אנחנו באים להזהיר אותו לא להיפגע, והוא לא מקשיב ובסוף חוטף, אשמתנו?

4. דנידין Member

למה לדבר בלשון רבים, מדובר כנראה בחיילים ספציפיים (גם אם הרבה), לכן לא צריך לומר 'אנחנו'.

אם אזרח פלסטיני חף מפשע אכן נשדד עלידי חיילים או הרסו לו רכוש וירו לעברו בזדון, הרי ששום תירוץ של "אבל אמרנו להם לעזוב" לא יעזור כאן. שום חייל לא צריך להתנהג כך.

5. yonmu Member

באמת נראה לך שמקרים כאלה באמת היו? בוודאי שאם חייל סתם פוגע בגוף או ברכוש של אזרח זה לא מקובל. אני שמעתי מאנשים שהיו בתוך עזה, ולא שמעתי שום דבר שקרוב לזה. מה שכן שמעתי היה חיילים שבטוחים בכך שהוראות פתיחה באש 'מתירניות' הצילו חיים של חיילים. מבחינה מדינית צבאית כוללת, את שלננו עשינו. אם היו כמה חיילים שעשו דברים כאלה באופן אישי, זה לא אומר כלום על המורליות ומסור הלחימה של צהל, אלא על מצב המוסר במדינה. אם מחר מישהו יגנוב מחנות, זה יהפוך את כל מדינת ישראל למדינה לא מוסרית?

ואגב, מצביע חמאס נקרא "חף מפשע"?

6. דנידין Member

האמת, אני כחייל קרבי לפני עשור לא ראיתי דברים כאלו, אבל כן שמעתי לא פעם מחברים שלי ביחידות קרביות שונות. עזוב את חמאס, אם הם כאלו זה לא אומר שאתה צריך להיות כמוהם. אנחנו צריכים לשמור על האנושיות ובזיזה של חנויות היו בוודאות גם בתקופתי כחייל ואני לא אתפלא אם גם אלימות כלפי חפים מפשע. החיילים של היום יותר מידי מורעלים ושיכול הדעת של חלקם מידיעה אישית די לוקה.

נחכה להמשך החקירה.

7. THE STRETFORD END Member

8. דנידין Member

מקרים בודדים יכולים להיות נזק רב. כמובן שהרמטכ"ל יציג את זה הכי פחות נורא שהוא יכול.
    צריך לחכות לתוצאות הסופיות של החקירה ולקוות שאלו היו מקרים בודדים ולא חמורים.

9. THE STRETFORD END Member

גם מקרה אחד הוא חמור וצריך להיות מטופל ביד הכי נוקשה שאפשר
    מה שכן,גם מקרה או כמה מקרים בודדים לא מלמדים על הצבא שלנו והיושר שלו.

10. דנידין Member

מסכים.

11. AW forever Member

הבעיה העיקרית היא הפקודות הבלתי חוקיות בעליל- גם שהיו מפקדים שנתנו פקודות כאלה וגם שהחיילים צייתו להן ולא סירבו.
    כל בוגר תיכון בישראל למד על הטבח הכפר קאסם, יודע מה זה "פקודה לא חוקית בעליל" ויודע שחובתו החוקית (מבחינה משפטית) והמוסרית זה לסרב לפקודה כזו.
    החטא פה הוא משולש: המפקד שנתן את הפקודה, החיילים שביצעו אותה והמערכת שהשתיקה את זה עד שזה יצא עכשיו. וזה כבר כן מעיד על הצבא ולא רק על "מקרים בודדים".

נערך לאחרונה ב: ‏23/3/09
  12. THE STRETFORD END Member

בוא נחכה לממצאים לפני שמאשימים מפקדים שנתנו פקודה כזו וחיילים שביצעו אותה.

כמו שבמקרה הטילים לבית של הרופא הפלסטינאי ידע הצבא להודות בטעות שלו לאחר בדיקת הנושא
    ככה הצבא ברגע ששמע על התנהגות כזו,מייד פתח בחקירה
    ככה שהדברים שלך על מערכת שהשתיקה את הדברים,אין להם שחר.

13. AW forever Member

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1073841.html

אני לא מבין, זה הצבא המוסרי בעולם, הצבא ש"סומכים עליו בעיניים עצומות", האם יתכן שהוא ביצע ניסויים לא אתיים בחיילי צה"ל? ללא ידיעתם?
    אני שואל את עצמי מתי תתפכחו מהאשליה התמימה הזו. הצבא מתנהל כמו שכל גוף גדול, כוחני וחסין לביקורת היה מתנהל. השאלה היא איך רוב הציבור מולך שולל אחרי כל הססמאות הריקות וממשיך לתת לצבא קרדיט אינסופי זו שאלה שנשגבת מבינתי.

מה זה מייד, הרי אתמול הסתיים מבצע עופרת יצוקה, נכון?
    או שאתה מתכוון- מייד ברגע שהדיווחים האלה דלפו לתקשורת?

נערך לאחרונה ב: ‏26/3/09
  14. THE STRETFORD END Member

AW forever

לגבי הירי בכוונה אל מול אוכלוסייה תמימה,הם הגיעו ככל הנראה קודם לתקשורת ומשם לגורמי הצבא ולכן צהל פתח בחקירה ברגע שנודע לו על הדבר.

לגבי הניסויים בחיילי צהל,
    אתה צודק שהצבא זה גוף גדול וכמו גופים גדולים לא הכל מושלם ויש הרבה מה לתקן,
    מה נאמר לחיילים ומה לא,אני לא יודע,יבדקו ויגיעו למסקנות ואם נעשה עוול לאותם חיילים,אם הוסתר מהם מידע אז זה חמור וראוי לטיפול.
    אני יודע מאבא שלי שהיה קצין בחיל האוויר שבשלב מסויים גם הוא היה בכל מיני ניסויים,לא כמו האנטרקס ולא ניסוי גופני אלא בחומרים כאלה ואחרים ואני מניח שאנשים מבינים למה הכוונה,
    האם אז אמרו לו על דברים שיכולים לקרות לו בעתיד לאחר מגע עם החומר?לא חושב,
    האם ידעו אז מה שידעו היום לגבי חומרים כאלה ואחרים?גם לא חושב.
    אני יודע שאם אני בתור חייל,לו היו מבקשים ממני לערוך עלי ניסויים של תרופות או כל מיני,לא הייתי מסכים לעשות עד שלא הייתי מברר ויודע מהגופים הכי גבוהים שיש מה ההשלכות,
    אפשר להיות חייל שמבצע פקודות ואפשר גם להפעיל את השכל הישר גם כשלובשים מדים.

15. דנידין Member