שקט? הביא שקט? איזה שקט? שקט למי ריקי? לאימא של גלעד שליט, לה זה הביא שקט? דנידין מברבר פה שוב ושוב על פשעי המלחמה שעשינו בלה בלה בלה, אנחנו יצרנו מפלצת בלה בלה בלה, בא לי להקיא מהתגובות שנוטפות שנאה למדינה שלך. איך אתה יכול להגן על גוף כזה שמחזיק בבנאדם שהיגן עליך ועלי? הבחור הזה ששוכב שם, מקבל את מכות חייו, מי יודע איך הוא יצא משם, הוא שם והוא עובר את הדברים הכי נוראיים שאנחנו יכולים לחשוב עליהם רק בגלל שהוא מגן עליך ועלי מאותה מפלצת. אתה טוען שאנחנו יצרנו אותה, אז צא מהסרט-הם היו מפלצות עוד לפנינו, והם יהיו מפלצות גם אחרינו. הם טבחו ורצחו והיתנהגו בברבריות גם כשלא דחקנו אותם לפינה. וחתיכת פינה הבאנו להם, עם חשמל ומים. הם יכלו לבזבז כסף על דברים נכונים שלא היו גורמים לבתים שלהם להיראות כמו בית מסוממים.
שווה להישאר בעזה ולספוג, נגיד, עוד עשרים חיילים הרוגים בשביל לשחרר את גלעד שליט? שווה להמשיך בלחימה ושתושבי הדרום ימשיכו לקבל בומבות בראש? לא, חד וחלק. שחרור שליט מעולם לא היה חלק ממטרות הלחימה, והדבר בכל מקרה לא יושג דרך לחימה אלא רק דרך הסכם נפרד שיעסוק בהחזרת שבויים בלבד. לחמאס לא איכפת שנהרגים תושבים בעזה, ושום דבר לא יגרום לו להגיד 'אוקיי, די, מספיק, תקבלו הכל, גם את שליט', וחבל שמפעילים לחץ מטופש כזה שרק משרת את החמאס. הממשלה לא רוצה לשחרר את שליט? לא רוצה, מתה. אפילו אם להסתכל על זה מבחינה צינית נטו, אין דבר שאולמרט ירצה יותר לפני שהוא מסיים את תפקידו, אין דבר אחר שלבני וברק ירצו לפני הבחירות. ואני יכול לומר בשקט שאין דבר שהם רוצים יותר גם בלי הסיבות הציניות. אבל כל ההיסטריה בארץ סביב שליט רק עוזרת לחמאס. בדיוק כמו שלא איכפת לו מכל הפלסטינאים שנהרגו, כך גם האפשרות לשחרר את כל מי שאנחנו מוכנים (אבל לא את כל מי שהוא דורש) לא ממש מזיזה לו. שיישארו בכלא מצדו, הידיעה שישראל כואבת ומפולגת סביב העניין של שליט רק מענגת את העלוקות האכזריות בראשות ארגון הטרור הזה. היום ברמזור איזה ילד מכר דגלים שקוראים להחזרת גלעד שליט. די כאב לי עליו הלב כשסרבתי, אבל אני לא חושב שהפעלת לחץ על הממשלה תשחק לטובת גלעד שליט או לטובת מדינת ישראל.
אמיר ע לפני שבוע היתה כתבה גדולה בידיעות אחרונות עם תמי ארד ומבין השורות אפשר היה להבין שהיא תמיד תחיה עם הרגשת הפיספוס שלא עשתה מספיק,לא לחצה מספיק על הגורמים המדיניים,שלא הצליחה להביא את הנושא למקום הראשון בדעת הקהל בזמן הקריטי כמו שקרנית גולדווסר עשתה ומשפחת שליט מבחינתה לא מוכנה לעשות את אותה הטעות. תמי ארד ובכלל משפחת ארד,מביעים כיום את האכזבה,את הכעס מכל הגורמים במשך השנים שטיפלו בנושא אבל לא מספיק לטענתם. יש אומרים היתה לנו הזדמנות ב 88 להחזיר אותו לישראל ופיספסנו אותה,הרסנו אותה באיזה קרב בלבנון שבו ככל הנראה נהרג רון ומאז נעלמו עקבותייו. אם לא הלחץ של קרנית גולדווסר וכל מה שהתחולל במדינה בעקבות זה,אני לא בטוח שעסקת השבויים היתה יוצאת לפועל ובמיוחד שהגורמים המדיניים ידעו שמדובר בגופות. אני לא חושב שישראל מפולגת בנושא גלעד שליט,אני חושב שהרוב מסכים לכל עסקת שבויים בכדי להחזיר אותו בחיים(ואנחנו אף פעם לא יודעים עד מתי הוא יהיה בחיים כשהוא מוחזק ע'י חלאות המין האנושי). אני לא חושב שכנסנו לעזה כחלק מרצון לשחרר פיזית את גלעד שליט אבל אני כן חושב שצריך היה למנף את הכניסה שלנו בכדי להכניע את החאמס גם בנושא הזה, להעמיד את תנאי שיחרורו אפילו מעבר לתנאי של כוח זר בציר פילדלפי כי את המטרות הצבאיות יהיה ניתן תמיד להשיג בעתיד,את החזרתו בחיים של שליט...מי יודע?
הגיוני בהחלט. אסור למדינה להפנות גב לאלו ששירתו אותה וצריך לעשות הכל כדי להחזיר את שליט. בכל מקרה, החזרת שליט לא תבוא דרך עוד שבועיים לחימה בעזה. צריך לעשות את זה בדרך שזה עובד עד היום - תיווך. בדרך כלל גרמניה נענים לבקשה של הצדדים ומוצאים גם הסכם שבויים. כך מסיימים את הפרשה. אחרי מלחמה, היסטורית, תמיד מתחילים משא ומתן על שבויים ולא משנה מה תוצאות המלחמה ואם יש או אין אהבה בין הצדדים.
העובדה היא כי יום לפני שישראל הכריזה על הפסקת אש חד צדדית, חמאס סירב להצעת הפסקת האש שהמצרים הציעו. לא הלכנו להסכם, הלכנו למהלך חד צדדי שבעקבותיו הגיעה תשובה על מהלך דומה. לארגון הזה לא היתה שום בעיה להמשיך בלחימה בצורתה הנוכחית עוד שבועות, כי ההרג בקרב תושבי עזה לא מזיז לו, הפגישה בתשתיות לא מעניינת אותו, הלוחמים שלו התחבאו ברובם ופשוט לא נלחמו, והיו לו יותר רקטות ממה שחשבנו, אז הוא המשיך לירות על היישובים שלנו. אם היה מדובר בעניין של עוד כמה ימים, חמאס מתמוטט או לפחות נשבר ושליט חוזר, הייתי אומר כן, לכו על זה, אבל לא היה סימן לכך. אז לא, לא היה טעם לסכן כל כך הרבה חיילים ואזרחים בשביל מטרה נעלה שלא נראית ריאלית. אם אתה שואל אותי, דווקא עכשיו יש אולי סיכוי להחזיר את שליט. כי לפני כמה שבועות, לטעמי חמאס לא ממש התעניין בעסקת שבויים. הוא יותר נהנה לראות את ישראל סובלת. אולי עכשיו, כשיש זעם גם עליו בקרב תושבי עזה והוא צריך לרצות אותם עם איזה "ממתק", אולי נראה התקדמות ופשרה שתביא לשחרור שליט ותחזיר למשפחות בעזה מאות אנשים, אבל לא את כל מי שחמאס דורש. אבל עדיין, זה יהיה חייב לבוא כהסכם החזרת שבויים נפרד ולא ינבע מהמלחמה או יהיה תוצאה ישירה שלה. לגבי רון ארד, מה שקרה לו היתה טרגדיה, אבל טרגדיה שהיא חלק מהדבר הכואב שנקרא חיים. השד יודע מה קרה באותו ערב שהוא נעלם, וכן, היה פה פספוס גדול. ועדיין, אני משוכנע שממשלת ישראל נחושה לחלוטין להחזיר כל חייל נעדר (עם כל הכבוד ללחצים של גורמים כאלה ואחרים), ובמקביל אני לא סבור שמדינת ישראל צריכה לרדת על ארבע, גם אם מדובר בהחזרתו של חייל. בוודאי שצריך לעשות הכל כדי להשיב אותו, אבל אני לא חושב שצריך לשחרר אסירים מסוכנים שעלולים לחזור ולבצע פיגועים. גלעד שליט בבית מול, נגיד, עשרים אזרחים הרוגים באיזה אוטובוס מתפוצץ, זו משוואה איומה.
כתבתי זאת גם אתמול,אני מקווה שההסכם החד צדדי אבל עם הגב מארה"ב,מצרים,צרפת ואנגליה בהחלט ישמור על השקט שנים קדימה אחרת לא עשינו ולא השגנו שום דבר במבצע הזה,כלום. אם היינו נשארים וממשיכים בלחימה אז מאוד יכול להיות שהלחץ היה גובר על חמאס,חמאס עזה וחשוב יותר,חמאס דמשק ואולי מביא לקרע בין ה 2 כשהאחד יושב בנוחות בסוריה והשני מסתתר מתחת לאדמה והדיווחים על מחלוקת קשה בין הצדדים ריחפו באוויר. החזרת שליט בעסקת שבויים היתה יכולה להעשות כבר ממזמן,לא היינו צריכים את המבצע הזה בכדי להכשיר את השטח. אין מה לעשות,בכדי להחזיר את שליט צריכים לשחרר מחבלים וגם מחבלים מסוכנים שאולי יחזרו לפעול בטרור נגד ישראל, אפשר לאחר מכן לחסל אותם נקודתית כמו שעשינו עם שייח יאסין למשל, הוא שוחרר,חזר לפעול נגד ישראל,חיסלנו אותו אבל הברית הלא כתובה,ברית שבה המדינה עושה הכל אבל הכל בכדי להחזיר את לוחמייה לדעתי,אוי ואוי לנו כחברה אם הברית הזו תישבר, זה לא לרדת על 4,זה הדבר ההגון ביותר שצריך לעשות למען מי שנשלח למשימה ונפל בשבי.
פשוט הודעה צלולה ושפוייה. סטרטפורד, לפני המלחמה לחמאס באמת לא הייתה סיבה להסכם שבויים. כרגע אחרי שמספר השבויים של חמאס גדל והתיסכול בעזה גדול, יש הילה לחמאס להחזיר שבויים הבייתה. מבחינתנו לנצל כל שבב של הזדמנות להחזיר את שליט הבייתה. בכל מקרה המחיר גם לפני המלחמה וגם אחרי המלחמה זה החזרת שבויים של החמאס והמחיר גבוה. פה אין חדש. צריך להחזיר את גלעד.
ראיתי שאת הסרטון המעולה של כהנא בקשר לצביעות העולם כבר הביאו לפה, אז הנה עוד אחד: http://www.youtube.com/watch?v=G_Oj3OBaIKM&e הומור הומור, אבל קטע גדול עם מסר נכון...
סרטון דבילי מדבר אל אנשים דיבילים. עלק תגידו "הם התחילו", מרגיש כמו בגן. לא פלא התקשורת סיממה את כולם. סרטון: ביבי רוצה שנפסיד כדי שהוא ינצח פשוט מזעזע. ביבי ואנשיו מנסים לשכנע את דעת הציבור שישראל המפסידה במלחמה כדי לצבור כוח פוליטי. עלוב!
אז מי אם לא אתה תוכל להגיב לנו בצורה כה דבילית? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx וברצינות, אתה באמת כ"כ קשה הבנה? "הם התחילו" זה חלק מהקטעים ההומוריסטיים וחבל שגם את זה אתה לא יכול להבין... כמו שאמרתי, סירטון שברוב התוכן שלו ילדותי(זה עדיין ארץ נהדרת לא לשכוח), אבל המסר נכון.
אתם מדברים על מערוכנים במלחמה בלי המערכון הבא:? http://il.youtube.com/watch?v=EcBWOI5CW_8&feature=related אחד המערכונים הכי מבריקים של ארץ נהדרת (סתכלו בתגובות ותראו שזה הצחיק אנשים מכל העולם)
1) השגת כח ההרתעה בחזרה 2) דעת קהל חיובית ותמיכת הציבור בצה"ל (החזרת האמון בממשלה ובצבא) 3) תמיכה בינלאומית ועזוב את אלו... בוא נחשוב הפוך. מה יביאו עוד שלושה שבועות של לחימה? כלום. הבנו את הנקודה, מכאן ואילך אחוז האזרחים המתים גדול בהרבה מאחוז פעילי החמאס המתים, ככל שהלחימה נמשכה והימים עברו זה הלך וגדל וכרגע זה יצא מפרופורציה. אני מאמין שהלחימה עוד תמשיך בזמן הקרוב (זמן קרוב=יכול להיות גם כמה חודשים מבחינתי).