הדיון הרשמי של המצב הביטחוני

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י AFC, ‏1/11/02.

1. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אני חייב רק להגיד שלמרות הכל ההחלטה של הקבינט היא נכונה. אחרי שהתחלנו, חייבים להמשיך במבצע ולנסות כמה שיותר לגרום נזק לחמאס. הדבר המפתיע הוא שלמרות כל הסימנים לפחות כרגע לא נראה אפילו סימן של הפסקת אש באופק.

מתסכל אותי האמתי כל ההפגנות הללו בכל העולם, מילא באנגליה, גרמניה ושות שם ההפגנות לא מונות יותר מ 10000 איש וברובןלא אלימות ומכילות בתוכן לרוב ערבים, אבל בפריז 150 אלף! מפגינים זה כבר מתחיל להיות מדאיג שמדינה לכאורה נאורה כמו צרפת הופכת להיות לבית ביוב שמכיל בתוכו כל כך הרבה מוסלמים, הדבר המצחיק שהם מכנים את ישראל כטרוריסטית. מעבר לזה בנורבגיה מרתיח אותי האלימות של הערבים כנגד המשטרה וכנגד המפגינים הישראלים.
    ידיד שלי מונורבגיה השתתף בהפגנת סולידריות לטובת ישראל והוא וכמה מחבריו הנורבגים קיבלו אמבוש מצד המפגינים בצד השני וידו נשברה.
    יש גבול לכל תעלול. תפגינו סולדריות, תשאירו את האלימות בצד.
    מה שכן זה פשוט מדהים, איך בכל העולם הערבים נמצאים, ארה"ב, מרכז אירופה, ארגנטינה ושות...

מה שהפתיע אותי לטובה זה אישתו של אסד, חוץ מזה שהיא בניגוד לבעלה בחורה נאה ואינטלגנטית היא בסה"כ לא האשימה אף אחד והגדירה את המצב "סיטואציה עם המון פקטורים שגרמו להתלקחות נבזית באיזור" כמעט אפשר היה לקבל את הרושם שהיא אפילו בעד ישראל בקונפליקט הזה, כמעט.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏11/1/09
  2. AW forever Member

הנה דוגמא למה אני לא מאמין להודעות של דובר צה"ל.
    אתאר את השתלשלות האירועים מאז שמרגמה צה"לית ירתה ופגעה בביה"ס של אונר"א והרגה עשרות אזרחים:
    בהתחלה, דממה מצד דובר צה"ל. לאחר מכאן יציאה בכל כלי התקשורת שמתוך ביה"ס נורו רקטות לעבר ישראל. דובר אונר"א מכחיש בתוקף. כדי לגבות את הטענה, דובר צה"ל מפיץ סרטון שבו רואים בפירוש ירי רקטות משטח ביה"ס כהוכחה ניצחת. רק מה, אז התברר שהסרטון הוא סרטון ישן מלפני כמה שנים שהראה אירוע נקודתי וחד פעמי שבעקבותו אונר"א הגישה תלונה לחמאס ומאז מעולם לא היו יותר שיגורים של רקטות מתוך מתקנים של אונר"א. דובר צה"ל דבק בגרסא, מרמז שראש אונר"א משקר ושאונר"א משתפים פעולה עם חמאס. לאחר מכן דובר צה"ל מודה שהסרטון אכן ישן אבל בפירוש נעשה שיגור של רקטה מתוך שטח בית הספר. היום (5 ימי לחימה לאחר המקרה) מתפרסמת הידיעה הבאה:
    http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1054445.html

ופה מדובר במקרה שמשך את תשומת הלב של כל העולם, מקרה שהגיע לחקירה באו"ם (בעקבות זה שישראל האשימה את אונר"א במתן מחסה לחמאס). מה קורה במקרים האחרים, הצנועים יותר? לעולם לא נדע.
    ולפני שכל המתלהמים פה קופצים- אני לא מתייחס לפרטי המקרה עצמם (למרות שגם הם מעלים סימני שאלה- מי יורה במרגמה, שהוא נשק מאוד לא מדוייק, לתוך איזור צפוף כ"כ? הצבא המוסרי בעולם?), אני חושב שחובה לירות לעבר משגרי רקטות, זו מלחמה ובמלחמה קורות טעויות ואנשים חפים מפשע נהרגים. מה שמעניין פה זו התגובה השקרית של דובר צה"ל, אותו דובר צה"ל שסטראטפורד רשם קודם לכן שהדיווחים שלו הם האמינים ביותר. שוב, יש איפול תקשורתי מלא על הרצועה וכל המידע שאנחנו ניזונים ממנו הוא מדו"צ, דו"צ לא מהסס לשקר במצח נחושה ואנחנו אוכלים את כל הלוקשים האלה.

נערך לאחרונה ב: ‏11/1/09
  3. Number 8 Member

דובר צה"ל הוא האמין ביותר, ובטח שלא הטלוויזיה הפלסטינאית שמדווחת כל יום על 10 חיילים שנהרגו כי עלו על מטען חבלה או כל מקורות מהעולם אחרים, שפשוט עושים טעות גדולה שמעתיקים את אותם דיווחים מאלג'זירה. צה"ל לא מכר שום לוקשים, תוציא לך את זה מהראש.
    קודם כל, אותו צילום היה מלפני כמה חודשים ולא לפני כמה שנים. ב' צה"ל תפס את את החמאס יורים רקטות לעבר הדרום, ועל כך ירה שני טילים לחצר האחורית של בית הספר והרג את שני המחבלים שירו. הטיל השלישי לא כוון נכון ופגע בבית ספר עצמו, בו נהרגו מספר אזרחים(תעשה טובה לעצמך ואל תאמין שנהרגו 42 אזרחים, כי שוב, אלו מקורות פלסטינאים) וגם מחבלים. במקרה הזה, כמו בכל המקרים הדומים האחרים, צריך להאשים את החמאס שמשתמש באזרחים כמגן אנושי.

דובר צה"ל המקור האמין ביותר.

4. AW forever Member

ידידי שטוף המוח,

א. הצילום הוא משנת 2007, וחוץ מזה, מה זה משנה כמה שנים או כמה חודשים? זה לא הצילום של המקרה!
    ב. צה"ל לא כיוון לחצר של בית הספר כיוון שהירי לא היה מחצר ביה"ס! צה"ל כיוון לחצר של בית והחטיא פגז אחד שפגע בביה"ס. לא היו בביה"ס הזה שום מחבלים ושום נעליים.
    ג. אני לא אמרתי שהמקורות של חמאס והפלשתינים הם אמינים. אמרתי שדו"צ לא אמין. אל תבלבל את העובדות.
    ד. איך זו המסקנה המתבקשת מתוך הנתונים? זו לא, אבל אתה ממשיך לדקלם את מה ששטפו לך במוח בחדשות. רק בריאות שתהיה לך.
    ה. אמרתי שפרטי המקרה זה לא העיקר, אלא העיקר הוא זה שדו"צ שיקר שוב ושוב בפרשה הזו. אז אני שמח שזה עדיין מקור אמין בעינייך למה שקורה ברצועה.

5. Riki Member

אוי נו באמת, אפילו באלג'זירה הראו תמונה של המחבלים יורים טילים משם, מה אתה מבלבל את המוח ?

6. AW forever Member

מה את מבלבלת את המוח. כנראה שלא קראת כמו שצריך את התגובה שלי, התייחסתי שם לסרטון הזה. את כנראה פשוט רואה תגובה שלי וישר עולה לך הדם לראש ואת חייבת ללחוץ "הגב". פעם הבאה קודם לקרוא ואז להגיב, בסדר?

7. Gass12 Member

בן אדם איפה אתה חי?
    אתה מכיר מקור אמין יותר מדובר צה"ל?
    מי בדיוק אמין בעינך במלחמה הזו?
    אלג'זירה? דובר החמאס? נסראללה? נכון אתה צודק אני חייב לך התנצלות . האוייב שממול הוא הצבא הכי מוסרי בעולם.שאינו משתמש באוכלוסיה אזרחית כמגן אנושי,שאינו מרעיב את אזרחיו בה בשעה שכמעט
    כל המשאיות שנועדו לסיוע הומניטרי זורמות למחילות שלהם.
    תפנים!!!!!-חמאס לא מכיר בנו!!
    תפנים!!!! חמאס לא מוכן לשום הסכם ארוך טווח/קבע איתנו!!!
    תפנים!!! חמאס הינו אירגון טרור שמופעל מרחוק ע"י איראן שנשיאה קורא להשמדתך!!!!
    תפנים!!! אתה מתעלם בעקביות מכל התמרורים שבפניך ובכל זאת מתעקש שאתה זה שרואה
    את המציאות באור הנכון ולא אנחנו!!

אני חייב לדעת איזה חומר עישנת !!!

8. Riki Member

כן, כי האטימות שלך כלפי הצד היאשרלי הוא פשוט הגיוני יותר. השפיטה החד צדדית שלך כלפינו היא גם הגיונית יותר. וקראתי את התגובה, פשוט הלוגיקה שלך אמחורי זה והנקודת סיכום לא נראים לי רציונליים.

9. AW forever Member

Gass12,

קודם כל, אין צורך לכתוב 200 סימני קריאה וחזרות סטייל בגין בכיכר על מה שאתה רוצה להגיד. אני מבין וקורא את התגובות שלך גם בלי כל הקישוטים הרטוריים, אז בבקשה תחסוך אותם ממני.

ולעניין- התייחסתי פה בהודעות קודמות שלי לזה שאין לנו מושג מה הולך ברצועה כיוון שיש איפול תקשורתי מלא. רבים מהכותבים פה מבססים את הדברים שלהם על ה"מציאות" מהרצועה, זו מציאות שמגיעה אליהם היישר מדובר צה"ל. דו"צ, כזרוע של הצבא, מדווח דיסאינפורמציה כדי לבלבל את האויב (לגיטימי! אנחנו במלחמה וזה מותר והגיוני), עושה דהומינזציה לאויב כדי ללכד את העם סביב המתקפה (מעצבן, אבל נסבל) דו"צ גם מטייח את הפאשלות של הצבא כמו במקרה בית הספר של אונר"א (פחות לגיטימי, אבל נסבל. את התחקרים עושים בתום הקרב ולא עכשיו). אין לי בעיה עם זה, הבעיה שלי שאנשים מתייחסים לכל מה שמסופר בחדשות (שזה לא מידע מגוף חדשות בלתי תלוי ואוהד כמו, נניח, חברת החדשות של ערוץ 2, או אפילו מידע מהCNN, אלא מידע שמתקבל אך ורק דרך דו"צ!) כאמת לאמיתה ועליה מבססים את הדעות שלהם.

10. Number 8 Member

א'. בדבריו הראשונים של דובר צה"ל על אותו מקרה, הוא לא אמר שהצילום הוא זה שגרם להם לירות. זה היה בעבר, ואחרי שירו רקטות בשידור חי, צה"ל החליט להפציץ. אל תבלבל עובדות ותשכנע אנשים בדברים לא נכונים.
    ב' ואתה יודע את זה כי? אתה זה שירית? אני משער שלא. אז בוא נראה, מצד אחד יש את דובר צה"ל ומצד שני אותך ואת המקורות הבלתי ידועים שלך. תעשה לי טובה...
    ג' המקורות הפלסתינאים לא אמינים, דובר צה"ל לא אמין... אז מי כן? מעניין אותי לדעת מאיפה שאתה יודע שזה שקר... מאוד מעניין.
    ד+ה בשתי מילים - תהיה בריא...

11. Gass12 Member

עם ההודעה הזו כולה אין לי שום בעייה. אכן כן במלחמה מהסוג הזה כ"כ מתוקשרת שהיא למעשה גם מלחמה על תודעת ניצחון ודעת הקהל . השימוש בכלי התקשורת כאמצעי לזריעת בלבול ולחץ
    פסיכולוגי אצל האויב הוא לגיטימי.
    הייתה ויש לי ביקורת אחת כלפיך. בעת שמיטב הבנים נלחמים את המלחמה שלך שלי ושל כולנו
    הגיוני ומוסרי שתשתוק ותשאיר את הביקורת לזמן אחר. זה לא הגיוני בעליל לצאת להפגין נגד הצבא שלך.
    נגד העם שלך. אכן כן אני הייתי יותר ממאושר לו היו נהרגים רק חמאסניקים ולא הייתה פגיעה בחפים מפשע
    אבל אנחנו עם ישראל וצה"ל עשינו עושים ונעשה את המקסימום על מנת למנוע את זה.
    אם יש להלין על מישהו הרי זה על החמאס שחוגג על הדם של בני עמו .ויודע למנף את כמות האזרחים המתים
    לתועלתו.מעלה אותם על הגגות ,יורה מתוך מסגדים,בתי חולים ובתי ספר.

אירגון המרצחים הזה מכוון ויורה במכוון למרכזי ערים מתוך מטרה לפגוע באזרחים.
    בעוד אנחנו עושים הכל על מנת להימנע מכך. כשמגיע מצב שזה או הם או אנחנו. אני בטוח שלא צריכים להיות לך התחבטויות במי לבחור. אז רפאל היקר השעה הזו היא שעת ההם או אנחנו!!!

זה אתה(אביך אחיך אחיותיך משפחתך) או הם. וכפי שנאמר במקורות המרחם על אכזרים סופו שיתאכזר
    על רחמנים.

12. Number 8 Member

הוכחה נוספת שחמאס הם לא בני אדם ושלא אכפת להם מהאזרחים בעזה:
    בזמן שצה"ל הכריז על הפוגה הומניטרית בלחימה בעזה, כדי לאפשר לתושבי הרצועה להצטייד במזון ותרופות, הגבירו הפלסטינים את הירי על יישובי הדרום.

אחר כך באים אלינו בתלונות... לא יאומן.

13. George Best Member

ומה עם הסיפורים והעדויות על אנשי חמאס, שהוציאו להורג אנשים שהפרו את העוצר בלילה עליו החליטו?
    הם לא אנושיים.

14. xavi6 Member

15. A. Arshavin Member